Po sundání kola se rozladí brzda

8 nepřečtených
  • Jury7

    Zdravím,

    proč se mi vždy rozesere brzda při sundaném předním kole? :D Dnes jsem se snazil neštrejchnout brzdovým čepem ani brzdovou páčkou. Kolo jsem převážel v autě kde není tolik místa , ale vleze se v pohodě jen bez sundaného předního kola.

    Není to tím, že jsem přehodil rychlospojku a dal jí jakoby naopak než byla? To by mělo být jedno ne? Sevře se to vždy snad stejně asi. Nebo se nějak víc napnou lanka nebo se mi možná podařilo trochu zmáčknout lanko u třmenů..

    Brzdy mechanické tektro novela obyč klasika..

    Nebaví mě pořád štelovat brzdy :D. Moc to ani neumím, ale vždy se mi to po 10 minutách podaří..

    Mezi destičky..do brzdy dávám takovej ten kolík, ale asi to chce nějaký silnější nebo mám špatnej.. nebo něco vyrobit no.

    0 0
    • novas752  

      Asi křivě upínáš rychloupínák. A mechanický brzdy zahoď a kup si hydraulický. Je s tim asi tak 10× míň práce a nervů.

      0 0
    • Singlespeed  

      Nesevře se to stejně, neboť dosedací plochy nejsou rovné, ale náboj ji má vroubkovanou. Klasický probklém nábojů s rychloupínákem, prošli jsme si tím v době rychloupínákové snad všichni. Řeší se to tak, že osu trošku pootočíš a znovu upneš. To děláš tak dlouho, až trefíš správnou polohu.

      0 0
      • ronda  

        Jo, to byl věčný boj se starou, asi i krapet pokroucenou nábou, přihnutou osičkou. Musela v přesné poloze, měl jsem to seznačené. Dal jsem nové záplety a bylo po problému.

        0 0
    • Zdyn  

      Co máš za nábu? Předpokládám, že je to něco levnějšího na konusech. Dosedací plochy na kontramaticích nejsou vzájemně rovnoběžné, takže při každé montáži kola do vidlice si sednou trochu jinak nakřivo. Navíc patky vidlice budou nějak vymáčklé od drážek na kontramaticích náboje a tak si to různě křivě sedá.

      Řešením bývá udělat si na patkách vidlice a osce náboje značku a vždy při montáži tak kolo umístit do stejné pozice ve vidlici.

      0 0
    • zat.  

      Bohužel kotouče mají dost malou vůli a s ohledem na osy kde malá nerovnost na kotouči hned dá vědět že tam ta setina něčeho je takže je to normální ale bohužel pootáčení osky u některých kol vůči prostoru co tam mají je docela dost oser dokonce se my dostalo do ruky kolo že to bylo laděno stylem ,,nedostednuti Osek ,,

      Jinak dle mě imbus do ruky a doladění brzdy je za chvilku..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.