Platformy do 1500 + možná boty

44 nepřečtených
  • Venda

    Dlouhá léta jezdim na spd, ale poridil jsem vic terénní kolo a chtel bych se na nem taky i vic naučit. Takze zvazuji platformy, na nácvik techniky na rovině (rovnovaha, jizda po jednom kole, bunny hop a podobně) a trailove ježdění. Alespon ze začátku, i když kdo ví…

    Ale jak me tohle tema leta mijelo, tak ted, kdyz procitam internet, tak v tom strasne plavu. Co se týče pedálu, tak se mi libej Race Face Chester, OneUp Composite, Crankbrothers Stamp 1 Large. Nebo jine? Poraďte prosím!

    A co se týče bot, mám doma nějaké Vansy s rovnou podrážkou. Počítám, ze to ono nebude, ale nebude to stačit? Nebo kdybych porizoval i boty, na co koukat?

    Předběžne jsem koukal na 5.10 freeride pro, NW clam, Giro riddance…

    Moc diky!!

    0 0
    • scota  

      Race Face Atlas

      0 0
      • Venda  

        Cetl jsem o nich v recenzích, ze jsou nej a ze s nima jezdi pulka Kanady atd, ale jsou uz zas vic jak dvakrát dražší nez ty Chestry a nejsem si jist, ze ten rozdil poznám, natož vyuziju.

        0 0
        • Mr.Duck  

          Drahý jsou, ale fakt se mi zdá že drží znatelně líp než cokoliv jiného jsem zkoušel.

          Nicméně ani s Chester nebo plastovým 1up neuděláš chybu, za tu cenu jsou v pohodě a taky vcelku drží.

          Dlouhodobě prý ty plastové vydrží pár repasí a pak se tělo vylítá, já na nich nemám najeto tolik abych je musel servisovat a myslím že návrat investice do drazsiho pedálu je tak 5+ let častého ježdění. Mám doma 3 páry Atlas, na jednom z první série mi letos po sedmi letech odešel závit jednoho pinu (možná jsem to zavinil tím že jsem na tom chvíli jezdil s povoleným pinem), jinak jen jednou za čas (cca 200 dní na dh, enduro asi podobně) vyměním ložiska a nějaké omlácené piny.

          0 0
          • Venda  

            Stále procitam recenze a v některých Chester docela pohanili. V jedny vyhrál One up, v další HT PA03A, pripadne Burgtec MK4 Composite.

            A jak tomu nerozumim,tak v tom plavu.

            0 0
            • friblos  

              Jestli chceš levné pedály tak ty Ht pa03 vydrží hodne a daji se sehnat kolem 800,– grip mají díky tvaru slušný.

              1 0
      • Venda  

        Zdaji se mi proste už drahé ;-). Nedokazu si tu cenu uz oduvodnit.

        0 0
    • skillzthatkillz  

      Na Fiveteny teď mají na elementstore.cz slevu 20%…po zadání kódu TRAILHUNTER20, ty pročka tam vycházejí s tou slevou 2.900

      0 0
      • Venda  

        Super, diky za tip!! Kdybych se pro ne rozhodl, dobré vědět.

        0 0
    • Venda  

      Jinak ty Vans boty, co mam doma mají takovouhle podrazku a jsou celkem mekky. Prostě normální boty na normalni chození.

      0 0
      • PENE  

        Vansky jsou na platformy v pohode.

        1 0
        • allrose  

          :..se 2ma ocelovejma vložkama ;))

          0 0
          • PENE  

            Kdyz prechazi z SPD a Vansky ma doma, je zbytecne hned kupovat specialni obuv, kdyz mu to nebude vyhovovat, muze casem koupit 5.10, ale lepsiho jezdce to z nej stejne neudela. Ve Vanskach se jezdilo a porad jezdi, bohuzel uz asi nedelaji poradne botky na kolo, driv delali i botky pro naslapy, dnes uz asi ne. Neni Vanska jako Vanska ;).

            0 0
      • Mr.Duck  

        Doporučil bych trochu tvrdší botu. Velká část je ochrana nohy když trefíš nějaký kámen nebo kořen na trailu, a pak je tvrdší podrážka efektivnější při šlapání, líp rozloží nárazy od trailu. Delší jízda v náročnějším terénu ti docela potrápí chodidlo v měkký botě.

        1 0
    • Metrick  

      specialized 2FO, v recenzích vychází srovnatelně s fiveten, na bike24.de jsou za cca 2.000,–

      0 0
      • my_dudesty  

        Jo ale až ty nové 2FO Roost, nicméně můžu potvrdit – grip plně srovantelný s Freerider Contact. Jak s výdrží, to se teprv uvidí. Ale za mě supr boty

        0 0
      • Venda  

        Dik za tip, uz jsem na ne v jedny recenzi taky narazil.

        0 0
    • Venda  

      Procetl jsem spousty recenzi a co se týče bot, tak mam vcelku jasno. Jestli vůbec, tak to budou bud ty Specly 2fo nebo 5.10 freerider pro. 5.10 se mi vic líbej vzhledově, Specly jsou zas levnější. Ale nejdriv bych to chtel stejne zkusit s tema Vansama.

      Ale co se týče pedálu, tak jsem v riti snad jeste vic nez na začátku. Nekde chvalej One up, nekde se nedostaly ani do testovaciho výběru. RF Chester nekde taky vyhrály, nekde dostaly treba jen 6/10 a uprednostnily Burgtec mk4, ktere skoro nikde ve srovnanich ale uz nejsou (ale mne se líbej vzhledově). Na Heurece vedou CB stamp 1, ktery ale ve vyberech taky moc nejsou a navic maj malou a velkou verzi a ja jsem jako vzdy na rozhraní. Pak mi nekde doporucili HT nebo Xpedo, ale nevim, nejak se mi zdaj „cinsky“.

      Chtel bych proste hezky, levny, odolný, ktery budou parádně drzet. Ale mozna to resim uz moc a vsechny, ktery jsem ted vyjmenoval budou podobny (stejne dobry).

      0 0
      • DaSnail  

        Na pevňáku mám čínske šimano z alíka. Botky od 5.10 na tom držia absurdne silno, noha sa nedá ani ochlp posunút, je to až nepríjemné, jazdím na tom v teniskách lebo som kenivý dat tam kratšie piny.

        Na fulle mám pedále ht, s 5.10 držia super.

        0 0
      • allrose  

        Jako neřeš to tolik..jako na začátku je fajn,že tě „spojení“ bot a pedálů „podrží“,ale až získáš „návyk“,pak je skoro jedno co vozíš..pokud chceš používat „vansky“.tak je to skoro fuk,bo „surovka“ není co bývala..

        Zrovna ty „xpedo“ byl „nej“ ve své době.. „one plastáky“ držej jak svin.ale „rozdrbaj“ podrážku..tak je to na tobě,jak se rozhodneš..

        Konkávní pedály jsou lepší,ale často mají „vyšší stavbu“

        Za mě ideal..hodně ploché..nízké,vý­měnný 4mm pin..

        0 0
        • Mr.Duck  

          Já bych naopak řekl že pořádný kontakt boty a pedálu může mít velký vliv na jízdu, jistotu i požitek z ní. Stačí mít sjeté piny nebo staré boty a už ten spoj není tak jistý a musím na nohy myslet místo abych se soustředil na trail před sebou.

          Určitě bych doporučil na pár jízd vyzkoušet něco co opravdu drží – boty 5.10 nebo lépe Unparallel. Případně mě dost příjemně překvapily GR9 na Atlas pedálech ale nevím jak budou držet na jiných.

          Pro mě osobně je jistý spoj mezi botou a pedálem nutnost na jakékoliv ježdění a všechny ostatní parametry jako výdrž atd jsou až druhořadé.

          0 0
          • allrose  

            Vždyt říkám..na začátku..během dne jsem měnil kolo a boule na holeni jak kráva,bo „lenost postavit pedály správně“ :))

            0 0
        • Venda  

          Diky za obecné tipy. Jen abychom si rozumneli. Konkávní znamená, ze jsou uzsi ve středu nebo na krajích?

          0 0
          • Metrick  

            Kokávní je opak vypouklého :o) Tvar pedálu je jakoby prohnutý dovnitř (konkávní je třeba U-rampa pro snowpoard ať je nějaký příklad)

            0 0
            • Venda  

              Myslel jsem si to, ze se to oznacuje takto. Pochopil jsem to tedy z recenzí spravne a proto me to mate. Protoze z matematickeho hlediska je U-rampa ryze konvexní. Konvexni je miska, konkavni je treba kopec.

              https://www.matweb.cz/…xni-konkavni

              0 0
              • Metrick  

                Máš samozřejmě pravdu, aspoň že jsme se pochopili. Ten „prohlý“ pedál by měl mít lepší grip, reálně to asi můžou posoudit zkušenější.

                0 0
      • Atilla  

        Freerider pro jsou co se týče výdrže hrozná bída. Kámoš je reklamoval a šel do 2fo Roost a je spokojený.

        0 0
    • Lukas1976  

      Tušíte někdo jak jsou na tom levné platformy z dekáče?

      https://www.decathlon.cz/…8244912.html

      0 0
    • Venda  

      Tak pedaly jsem nakonec vzal Burgtec mk4. Proste se mi nejak libily.

      Co se tyce bot, tak jsem vyzkousel oba kandidáty. Co se tyce obou firem a velikostí, tak bych rekl, ze cisla sedej velice dobře podle ostatních značek. Standartne nosim 43, Specly jsem zkousel 43 a uplne dobrý, 5.10 jsem zkousel 43 1/3 (podle adiddas salovek, co mam doma) a mozna bych snesl o malicko menší, maji dost sirokou spicku, takze se mi tam noha trochu „kvedla“. Rozhodně ne, jak radej, větší.

      Prekvapilo me, ze jsou Specly docela hezky, nepusobej jako ta klasicka skejtacka kecka. 5.10 jsou vzhledově taky pěkný, tam me spis zarazil materiál svrsku, takovej jak u kroks. Tuhost bot je velice podobná, Specly jsou asi trošku vyšší a co se týče podrazky tak jsou to koje prvni takovyhle boty, takze nemám srovnání. Zda se mi, ze Frreridery lepej k podlaze trochu líp. Ale nerekl bych, ze o moc. Cenove Specly 2k a Freerider PRO cca 2.7k.

      Tak ted vaham…

      0 0
      • woncha  

        Kde se daji koupit Roosty za 2K? Krome DE :)

        0 0
        • Venda  

          To nevim, ja kupoval v Německu ;-).

          Objednal jsem na bike24 oboje dvoje, pricemz jedny budu vracet. I proto probehla zkouska jen v obyvaku, nikoliv na pedalech.

          0 0
      • nomecz  

        No ja aktualne jezdim spesly protoze jsou tvrdsi (bota jako celek) jak 5/10 a lepe se mi v nich slape

        0 0
        • Venda  

          Mne se spesly libej taky vic. Lip mi obepinaj nohu, lip mi sedej, vic se mi libi zpracovani, detaily, jsou levnejsi. Pro 5.10 hraje u me jen ta podrazka…

          0 0
          • my_dudesty  

            Až se do podrážky udělaj díry, ve kterých budou piny vaklat, tak už to taková hitparáda nebude :D Otázkou je výdrž Spešlů, to zatím nemůžu hodnotit. Měl jsem obyč Freeridery (moc měkká podrážka), Freerider Contacty (tužší, ale do te hladké části se piny zakusujou fakt hladově) a teď ty Spešly, Fr Pro jsem nejezdil, jen zkoušel. Grip na pedálu mi přijde plně srovnatelný mezi Fr Contact a 2FO, tuhost maj 2FO supr, jen ty jejich barvy.. ;) Buď fádní černá nebo lesnická zelená – dovedl bych si představit i něco odvážnějšího :)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.