• Jarousz

    Ahoj!

    Jedeme na vikend drandit nad Marianky, ale protoze ma prset, chtel jsem si koupit neco proti desti. Mate nekdo zkusenosti s nosenim plastenky nabo poncha? Diky ja

    Anketa: Jak jezdim v desti

    1x
    8%
    2x
    17%
    2x
    17%
    0x
    0%
    0 0
    • cukerko  

      ja by som si asi zobral dazdnik:)

      0 0
    • Nainen  

      Chybí ti tu varianta „v Softshellce“ (ale nesmí být moc vedro). Narozdíl od různých igelitoidů „neplácá“ ve větru a taky jen tak neproteče. V pořádným lijáku je stejně nejlepší někam zalést (ideálně do hospody)…

      0 0
      • Jarousz  

        No jo, ale tam se zase vyleju…

        0 0
      • RoKo  

        mam nejakou plastenku tusim od Look… vetrani po bocich prechazejici az po rukavy…

        Zkusenost: mel jsem ji na sobe zatim jen jednou. jemne prselo asi 10km, pak prestalo. Pravda je ta ze to vypadalo ze bude prset fest… no po tech 10km jsme jeli normalni svihove tempicko pri kterem se clovek zadycha (zapoti). Vysledek byl ten, ze po tech 10km jsem byl, i pres vetrani, propoceny durchem durch…

        Ponauceni pro me. Pokud bude hodne prset, tak na dojezd (ve volnem tempu) jo. Pokud by hodne prselo tak se alespon zahreje (pokud je chladno), s tim ze nesmis tu plastenku sundat (zmrznes). Na jezdeni, chvili prsi cvili ne to neni…

         

        PS: plastenka ma suchy zip vepredu a ma limecek vypada to trochu jako volny pruhledny dres a vzadnem pripade nikde neplanda nebo se trepe ve vetru… (cena cca 500kc v kamenne prodejne)

        0 0
    • jIrI___  

      V dešti bych na sebe pláštěnku apod. nedal ani za nic. Člověk se pod ní zapaří, igelit se na člověk všude lépí, blee. V dešti jednak vůbec nevyjíždím a když mě déšť zaskočí na vyjížďce tak to neřeším. Sice mám mokrý dres a kalhoty, ale oboje za chvilku uschne. Nejsem přece z cukru a trocha deště mi neublíží :-)

      0 0
      • De.Fly  

        fox fluid rain jacket-takovej "igelit"postranach vetrani,ale neproprsi,prijedu ostrikam,ale zevnitr se srazi voda-pot,jedina chyba,ale nestezuju si,kdyz je potreba zachrani

        0 0
        • jIrI___  

          A ten sražený pot uvnitř je právě to co nesnesu :-/

          0 0
          • RoKo  

            lepsi srazeny pot nez byt prochlady… ted mluvime o situaci kdy zacne prset a teplota klesne na 15–10C… to pak je i pekne chladno ale ta plastenka te i zahreje – teda zahrejes se sam tim potem ;)

            0 0
      • MlokCZ  

        To záleží na teplotě. V létě není problém a to taky pláštěnku neberu, ale už jsem zažil situace, kde bych zcela nepromokavou pláštěnku fakt bral. Sice se zapaříš, ale když je fakt zima a prší souvisle a dlouho a promočíš (což jsem promočil, měl jsem pláštěnku, ale ne igelitovou, ale typu, co vydrží cca hodinu než promočí) a musíš v tom být několik hodin, tak je to *******.

        0 0
    • Tomcat  

      Vopravdu pro nouzový případy mám motocrosovou pláštěnku FOX Racing

       

      http://www.foxracing.cz/…luid-jacket/

       

      Doporučuju, jinak považuju za morální povinost zmoknout a vyválet se v bahně jako správný bajker.

      0 0
    • Vsara  

      Vozím s sebou jen šusťákovou bundu. Vydrží, dle údajů výrobce, asi hodinu v dešti. Dle mých zkušeností zrovna tak. COž ale neznamená, že po hodině je k ničemu. Chrání dál – jen už jaksi není suchá. Chrání proti větru  i zahřeje a to že déšť stéká po bundě a ne po tvých zádech má také něco do sebe. Ve velkém lijáku by ovšem asi nefungovala ani pár minut a v něm  já jet ani  neumím ( :-) Nevidím přes déšť).

      Igelitovou pláštěnku jsem zkusila jen jednou. Už nikdy více – viz předchozí příspěvky o zapaření se. Navíc bunda uschne rychle. Igelitová pláštěnka schne o poznání déle.

      0 0
      • MlokCZ  

        Moc nechápu, jak by bunda, která je po delší době už promočená mohla schnout rychleji než igelitová pláštěnka. Igelitová pláštěnka je suchá téměř okamžitě (po tom, co přestane pršet).

        0 0
        • Vsara  

          Ozkoušej si to :-).

          Bunda už bude suchá dávno sbalená a zastrčená pod sedlem a na pláštěnce budou stále ještě kapky. A když ji takto sbalíš – bude strašidelně páchnout.  A další hledisko … kvalitní pláštěnka zabere podstatně více místa než šusťákovka a ta tenká igelitová .. ta se po druhém třetím sbalení a rozbalení rozpadne.

          0 0
          • MlokCZ  

            No některá kvalitní bunda možná uschne také rychle, moje ani jedna ani náhodou (ale v dešti jezdím co nejméně, takže tohle je kus oblečení, do kterého jsem moc neinvestoval a ani pořád nevozím sebou). A když už jsem zažil právě pár problematických situací (zima, dlouhý hustý déšť), tak po několika hodinách v dešti když pršet přestalo, tak mě bunda neuschla vůbec, kdežto ty co měly igelitové, tak byly suchý hned (vždy se jel poslední konec dlouhého sjezdu za sucha a tam kapky z igelitu byly fuč hned). Naštěstí tohle jsem zažil jen třikrát a normálně takové akce neprovozuju, ale tu igelitovou jsem jim ve všech případech fakt záviděl. Bez ní to bylo peklo v té zimě. Také to ale bylo tím, že v mojem případě byla dodávka vody ze spodních vrstev (v některých místech jsem byl turch přes další 3 vrstvy pod tím), kdežto oni byly jen lehce zapaření pod tím. Ale protože takovým akcím se dnes už zcela vyhýbám, tak igelitovou nemám.

            0 0
    • Howgh  

      vozím cosi jako goretexovou bundu. Když je zima, osvědčily se dvě větrovky. Nahoru tu míň promokavou a pod ni normální promok. Pončo jsem zavrhl kvůli tomu že klade strašnej odpor vzduchu

      lepší být zapařenej, než prochladlej.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Mám zkušenosti s tuhou igelitovou cyklistickou pláštěnkou se síťovinou na bocích. Při náhlých, silných přeháňkách na pohodových výletech je supr. Jak velká přeháňka přejde a začne „jen pršet“, sundávám ji a dávám přednost větrovce, pokud zrovna není přede mnou sjezd. Sice jsem pod pláštěnkou zpocená, ale krátkodobě to jde, pořád lepší než v chladu promoknout až na kůži a pak se několik hodin třást. Když ji sundám, oschnu rychleji než po promoknutí a hlavně mně není zima. Pokud lije furt, do kopců ji částečně rozepínám (suchý zip). Když je teplo, dávám zase přednost větrovce, nebo na krátkých výletech na to peču a jedu jen v dresu. Na větší zátěž to určitě není – takže záleží i na kondičce, pokud nedokážeš jet běžný kopce v klidu a na pohodu, nebude pláštěnka asi pravé řešení. Ale určitě ji využiješ třeba v dlouhých sjezdech, kdy nejen chrání před deštěm, ale i zahřeje.

      Další zkušenosit mám už jen s větrovkami – jedna snáze promokne, vydrží tak 10, 15 minut deště a silnější déšť ne (Etape), druhá v pohodě vydrží několik hodin poprchávání, ale oproti první větrovce „hůř“ odvětrává. Slovo hůř jsem dala do uvozovek proto, že i tka odvětrává dost dobře a pro normální výlety je dostačující (Pearl Izumi). Takže další řešení by mohly být některé druhy větrovek – ale pozor, v chladu je promoklá větrovka lepící se přes dres až na záda horší, než teplo a trochu mokro pod pláštěnkou.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Zapomněla jsem se zmínit, že jako pohodové řešení do ne úplně chladných dnů a na dlouhý výlety mně připadá cyklistická pláštěnka – vesta, jakou nabízí např. Kalaš. Zdůrazňuju že pláštěnka, ne vesta větrovka (neprofuk vesta, vesta neprofuk odolnější proti vodě a jiný varianty neprofuku). Když není vyloženě zima, dají se mokré návleky na rukou snést, přitom tělo je v suchu, pocení je určitě menší než když jsou igelitem potaženy i ruce.

        0 0
    • mosquito  

      kdyz venku leje a musim do mesta, vezmu tapky, rychleschnouci trenky, tricko do batuzku a jedu jen tak, v cili oblecu suchy tricko a dlabcim na to :) – vubec to je zaklad, zachovat si aspon kus sucheho obleceni

      jinak na bajk vozim obyc vetrovku, par minut odola mensimu desti .. aspon na dojezd nekam pod pristresek pak promoka .. ale nic lepsiho proste nemam a taky ziju :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.