• trochar

    Zdravím vás,

    potřebuji radu ohledně nákupu pláště na silničku do města. rád bych něco širšího, aby to lépe tlumilo nerovnosti a jízda byla pohodlnější. Ovšem je tu úskalí vidlice, do které se nevejde tento crossový plášť 37:

    http://www.bike-eshop.cz/…37-v66-cerny

    což jsem si myslel, že se vejde. Ovšem nahoře plášť drhne o vidlici a tím pádem nejedu. Ptám se tedy jaký plášť si mohu dovolit? A podle jakých číslic u pláště se mám řídit. Mám si změřit prostor mezi ráfkem a vidlicí (tam nahoře, kde mi to teď drhne) a podle toho vybrat plášť? nebo maximum silničky je 28?

    0 0
    • jonti  

      U tech starsich silnicek to je docela dobre, 28mm se tam urcite vejde. Do sirsiho plaste bych uz asi nesel, soustava kola a vidlice nebo ramu neni uplne tuha a chce to mit nejakou mezeru i pro pripadne necistoty ze silnice.

      0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Honzis  

      z ekonomických důvodů bych si vzal něco od Schwalbe – mám Speed Cruiser v 30mm, Marathon Racer v 35mm a spokojenost, top plášť a la Conti 4season za 1000Kč na jízdu po městě se mi zdá celkem luxus. 28mm se dá ještě sehnat v rozumné váze do 300g – skládací, obyč 32/35 budou holt mít klidně 400–550g, ale nepředpokládám, že bys řešil gramy.

      0 0
    • Smazaný účet  

      To Ti takhle od oka nikdo neřekne, každá vidle je jiná, záleží na šíři ráfku a skutečném objemu gumy. Zpravidla bývá u silniček max. 28 mm, ale možná by ti vlezla i 32 mm. Je potřeba počítat s tím, že se ti může nalepit asfalt s kamínkama na gumu apod.

      0 0
    • HonzaRez  

      Jestli je to jenom do města, tak by mohl stačit Maxxis Detonator, je to trochu těžší guma, než látkové pláště a taky se dělá 28–37…

      0 0
      • jirkous3  

        Ještě levnější v osmadvacítce je Michellin Dynamic sport (asi 300 Kč). Mám na něm najeto cca 1500 km a zatím bez problémů. Je to ale slick a takže na mokrých kostkách je třeba dávat poněkud bacha. Úplně za deště jsem zatím nezkoušel.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Kdyby jste rozklikli odkaz tazatele, má tam nový Rubeny, takže tipy na něco dražšího, co tady padají, budou asi liché :)

          Nedávno jsem nahazoval Contíky Ultra Sport 28mm oproti 23mm je to opravdu znatelný rozdíl v pohodlí…

          0 0
          • jirkous3  

            Ony mu ty Rubeny stejně moc dlouho nevydrží. Já je předloni zkoušel a po 600 km na asfaltu bylo po nich. To už pak jsou relativně levnou variantou s delší výdrží Kendy.

            0 0
      • JSt  

        rozumna rada do mesta. moc pichavejsich plastu nez dotonator se nedela. ;-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Detonatory jsem měl na kole, v plášti spousta těch ale guma píchlá ani jednou. I když je fakt že jsem jezdil hodně špatným terénem.

          0 0
          • trochar  

            díky za reakce. ani mi tak nešlo za značku jako o její tloušťku a vaše zkušenosti s pláštěma ideálníma do města. nakonec jsem použil rubena 32…a jedu. ještě jedno díky

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.