• honzarb

    Ahoj, kam v lednu na lyze? Muzete poradit, ktery z techto stredisek je lepsi? Chci jezdit na upravenych sjezdovkach (vetsinou cerveny sjezdovky), zadnej freeride… Diky.

    0 0
    • lizar  

      Zdarec palec
      No já bych v lednu nikam nejezdil i když je pravda, že u nás ve větších areálech je takových lidí až to není pěkné to je pravda. No v lednu snad nemají rakušáci žádné prázdniny tak z mé zkušenosti bych doporučil Hinter. Je vyhlášen a co se týče cen možno bude o chlup dražší. Ale lyžovačka na ůrovni. No a sjezdovky upravené a ta červená se tam taky najde ale moře prostoru a pojme hodně lidí. Já jezdívám většínou na jaře na Hinter nebo jsem byl 2× na Kaprunu ale Hinter je Hinter a je tam krásně ale jako všude v rakousku. No snad jsem ti malinko pomohl :) zatim

      0 0
      • vojta  

        Nevim, jestli je ledovec v lednu zrovna dobry napad. Predpokladam, ze v lednu by snad mohl byt snih v celem Zillertalu ( tedy pokud pocasi dostane rozum :-) ) a neni treba mrznout nekde nad 3000m. Na Tuxu jsem byl na podzim i na jare, v zime jsem to zkusil jen jednou – po jedne jizde jsme uhaneli dolu. Jinak v Zillertalu muzu doporucit www.karlsteg.at/index1.php.. Je to kousek od Mayrhoffenu, ubytovani i jidlo na velmi slusne urovni Sam jsem tam byl 3× a kolega na jare pojede po seste. Dalsi moje oblibena destinace je Nassfeld – www.skiarena.at

        0 0
    • dada  

      z tehle dvou urcite ne Pitztal-typickej plochej rakouskej ledovec s pomalejma vlekama na kterejch umrznes a metrem ktery je pro mne dost klaustrofobickyyy. jediny co se tam da je ten kopec vpravo-tusim ze se menuje Riflsee ale ve srovnani se vsim okolo je to taky bida…hintertux sem nebyl ale da se doporucit uz jen kvuli mnozstvi arealu v celem udoli.....ale ja nejedu letos ani tam…

      0 0
    • dada  

      nesmis se koukat na to ze lyzujes nejvise v rakousku (3440) a ze tam trenuji zavodnici…oboje je v konecnem dusledku vopruz…

      0 0
      • lizar  

        Já jen nechápu v čem je vopruz. Jsou to taky lidi a myslím si že ten ledovec je hodně velikej a mohu doporučit

        0 0
        • dada  

          byl s tam nekdy kdyz tam sou zavodnici? nic proti nim ale vzhledem ke kapacite a i delce jedine tamni kabinove lanovky je to fakt vopruz…jinak velkej ten ledovec je ale pokud mas zajem jezdit na upravenych sjezdovkach tak je malej dost…freeridy pekny ale buhuzel zcela ilegalni…ale to je zivot…

          0 0
    • Bunda  

      Jednoznačně TUX. Cena v obou střediscích skoro stejná, něco málo nad 30EUR, ale možnosti lyžování a úroveň služeb jsou o několik tříd jinde. V Pitztalu stojíš jako pitomec frontu na dobytčák, kterej Tě má vyvýzt nahoru. Pravěká lanovka, která je něco mezi petřínskou zubačkou a tou zatavenou v Kaprunu má interval cca 20min. a tu dobu čekáš v neuvěřitelný tlačenici (to jsem byl minulej tejden v úterý a tu frontu obnášelo jen pár Čechů, Poláků a Slováků) – něco podobnýho jako fronta na Černou horu o jarynách… Nedokážu si představit, jak to tam vypadá v sezóně. Cena jídel v hospodách dole i nahoře je všude stejná, vejdeš se do 10EUR s halvním jídlem, pitím i zákusem nebo kafem…A všudep­řítomná reklama: Benni Raich – der Blitz aus Pitz, si myslím pěkně kecá, protože určitě trénuje na Tuxu…

      0 0
    • ygy  

      ciao.Ať žije Pitztal.Určitě hlasuju pro středisko kde trénují jak děti,tak rakouská repre a je tam HI-FI Pitzexpres.Nejdelší podzemní vláček,možná i v Evropě,v Ra­kousku určitě.Na jeden skipas jezdíš ve dvou střediscích a opravdu si vybereš terén podle gusta.Určitě neméně zajimavou záležitostí je to ,že se kabinkovou lanovkou vyhoupneš na nejvyšší místo,kde se dá lanokou v Rakousku dostat.Tuším něco přes 3500m/nm,podle mě docela zážitek a jízda dolů opravdu pohoda.Prostě 100 bodů pro PITZTAL.

      0 0
      • dada  

        to je jak z reklamy. byls tam vubec nekdy?…ale je pravda ze ten vyhled z toho nejvyssiho mista je peknej… mozna by nebyl zlej ten freeride zadem az dolni stanici pitzexpressu ale bez vudce to nedoporucujou, ledovec ma obcas trhliny…a podruhy za den uz te nahoru pitzexepressem nepustej. to je taky zajimavy.

        0 0
    • dada  

      hele castecne odvolavam co sem odvolal: letos konecne zprovoznili kabinku misto toho nejdelsiho vleku vlevo od panoramabahn a tim padem by to mohlo bejt vsecko trochu k lepcimu…vleky uz sou tam jenom dva…

      0 0
    • Leos  

      Ať pojedeš tam nebo tam, tak si ale nezapomeň sebou vzít masku z nějakýho nowindu na obličej, protože mi byli jednou v lednu na ledovci v Itálii (Ortler) a bylo tam –25. Ti co neměli na obličeji nic, tak buď seděli v hospodě anebo se jim pak pěkně oloupala kůže na ksichtě. Prostě zima jak v ruským filmu protože, když to hulíš po sjezdovce co to dá, tak výsledná zima je ještě daleko větší. Ale to znáš určitě i z kola. A určitě i spodky pod kalhoty, protože jsme málem přimrzávali k sedačce.

      0 0
    • norman  

      V lednu na ledovec ani náhodou, trefíš mrazíka a bude z tebe rampouch. Vyraž do neledovcového střediska , vyber něco z TOP 10 na www.bergfex.at. A Tux si schovej od dubna.

      0 0
    • tom xtr  

      Z těhle dvou v lednu hlasuju jednoznačně pro TUX a to kvůli spoustě možností lyžování v nižších polohách (pokud teda něco napadne) v celém Zillertalu na jednu permici (např. Lanersbach, Penken, Hochfugen, …). Lyžování nad 3000 za ne zrovna ideálního počasí je někdy fakt pro otrlé.

      0 0
      • Leos  

        Tak přidávám ještě obrázek jak to tam v tý kose vypadalo

        0 0
        • biker007  

          je tudt sem letos jen nahoru na biku:)))) sem si rikal jak to tam musi vypadat v zime:))

          0 0
          • Leos  

            A tys jel pak tu cestu dolů do Suldenu? My jsme to na lyžích neriskli, protože to bylo dost vyfoukaný na šutry a kluci co to jeli, tak tam dost oddělali lyže.

            0 0
            • biker007  

              ne ne. ze suldenu nahoru sem to jel(zadna lonovka), sjizdel sem na druhou stranu prusmyku Madrtitschjoch(je videt na ty fotce v pozadi) smerem k te prehrade…super sjezd. takhle to tam vypada v lete kdyz se zadari:) 15 stupnu a slunicko:)

              0 0
            • biker007  

              a tohle je nahore v prusmyku

              0 0
    • Leos  

      A ještě jeden, to zakuklený je moje kočka.

      0 0
    • wertigo  

      Ahojte, rad bych se pripojil s dotazem. V unoru chceme jet do Rakouska na ski, zatim mame vybranou oblast Zell am See + Kaprun. Ted ale trosku vaham jestli ma Kaprun v unoru cenu, ve vysce nad 2500 bude asi koncem unora(24.2. – 2.3.2007) pekna zima. Co vy na to a jestli mate nekdo zkusenosti s lyzema v Zell am See rad uvitam jakekoli indormace.

      0 0
      • norman  

        Pro případ špatnýho počasí tam máš dvě neledovcový střediska, v Zellu je to Schmittenhöhe ( neboli Šmitka ) a v Kaprunu Maiskogel.Pokud se chceš poohlídnout po něčem méně provařeným, třeba s lepším poměrem cena/výkon, doporučuju mrknout na www.bergfex.at/austria/..

        0 0
      • tom xtr  

        To bude v pohode, zadny problem. Pokud mas z ledovce /Kaprun/ kam pri nepriznivym pocasi uniknout, coz je napr. na Schmittenhohe (nebo jak se to pise) primo v Zell am See – to je kolem 2100n.m., tak je to v klidu. Byl jsem tam v priblizne stejnou dobu, a z toho tri dny nahore na ledovci byly super. Da se koupit spolecny skipas na obe oblasti. Navic kousek je to i do Saalbachu, coz je super stredisko /i kdyz uz jiny skipas/.

        0 0
        • wertigo  

          jo taky to tak vidim. budem tam cely tyden, takze na 2 dny urcite mrknem do Saalbachu a okoli.

          0 0
    • wertigo  

      Nechci zakladat novy thread tak to prdnu sem:

      • nebyli jste ted cca v 1/2 ledna ve schaadmingu ? rad bych tam na prelomu ledna vyrazil na 5dni. divam se na web kamery a vypada to, ze nejaky snih tam je. ale ve vysce 1850m.n.m pisou v 8:00 teplotu +4.5st. to musi byt pekne blato ty sjezdovky.

      nevite teda jak to tam teda aktualne vypada ?

      0 0
      • norman  

        Vrátil jsem se zrovna z Lungau – docela obstojný podmínky jsou v Obertauernu ( ale přesto lezou šutry), kde spodky sjezdovek leží v cca 1600+ metrech. V jiných střediscích se lyžuje díky umělému vysněžení na části sjezdovek , ale jde to, Rakušani se snaží – jak je jejich zvykem. Cestou domů jsem koukal na spodní sjezdovky ve Flachau , konkrétně Majerovu Veltkapštreku – hrůza. Sjezdovky na Planai začínají (hořejšky) na cca 1850m, pokud by se mělo udržet tohle počasí tak ti doporučuju změnit středisko abys nemusel jen kalit kvasničáky a obstlery v Apréski.

        0 0
        • filipes  

          nevis jak v okoli obertauern vypadaji bezecke trasy?

          0 0
          • norman  

            Jak psal „dancing“ – off piste na hovno, stopy dole nejsou, zda jsou upravený v Obertauernu nevím – ale běžkaře jsem tam neviděl.Ted je tam těžce nad nulou a sníh leze dolů.Přikládám fotku toho jak neutěšenej je pohled z Fanningbergu do hnědý jámy Lungau.

            0 0
        • filipes  

          a druhy dotaz: da se tam nekde jezdit mimo sjezdovky i za soucasnych podminek?

          0 0
          • dancing dog  

            Byl sem tam taky, bežky jen na hřebenech toho obertaurenu, neupraveno, v celé oblasti běžecké areály na úpatích u lyž.středisek bez sněhu mimo sjezdovky se jezdit nedá, je too život a skluznice, na sjezdovkách se jezdí hlavně umělému zasněžení… jenom ve Fammingenu jezdili na SNB pod lanovkou

            0 0
      • honzarb  

        ja ted o vikendu byl na Kaprunu a nelze jinak, nez doporucit…

        0 0
        • wertigo  

          ad kaprun: tak to rad slysim, jedu tam az na konci unora(zell am see, kaprun, saalbach), tak snad bude snih…

          ten schladming jsem chtel dat ted na konci ledna, tady v CR to vypada letos bez sance na lyzovani :-( mam tip na 3 dny skipass + + polopenze + doprava = 5200,– kdyby ale byly podminky…

          0 0
      • JMT  

        cus, jezdim do schladmingu na vikend co 14 dni uz od mikulase a snehu je dost

        0 0
        • JMT  

          p.s. ve schladmingu je nako vzdycky vic snehu nez ve flachau (reakce na prispevek vyse…)

          0 0
          • wertigo  

            da se jezdit i po obede nebo jen z rana ? a zadna brecka, ty teploty jsou desive? cekal bych ze to bude vydrene, neni ?

            0 0
        • wertigo  

          jo jeste co tam stoji permice nemaji slevy? na netu jsem videl 35euro/den.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.