• Proch

    Hledam pomoc pri vyreseni nasledujiciho problemu. Potrebuji koupit MTB pro juniora, 13 let, 156cm, vaha 42. Je jasne, ze jde o kolo max na dva roky, protoze z ramu vyroste. Velikosti by mu ted uz sedelo kolo 27,5 s ramem 15'. Co je ale nejvetsi bitva je vidlice. Pokud kupuju kolo na 2 roky, koukam spis po zakladnich modelech s pruzinovou vidlici. Na tuhle vahu ale nejsou asi dospela kola stavena. Je jasne, ze se da priplatit za vzduch, ale to uz leze hodne nahoru. Da se podle Vas najit 27,5 kolo s nejakou mekci pruzinou? Da se vubec u zakladnich modelu uvazovat o vymeny pruziny? Co jsem se ptal ve dvou obchodech se servisem, tak o tom vubec nevedeli. Zbyva jeste moznost juniorskeho kola 26, ale tam brzy narazim na limity velikosti ramu. Nebo damsky model, ktery by mel mit mekci vidlici a nebyl by ruzovy nebo s kytickama. Ktery smer byste radili?

    0 0
    • juricmir  

      Má vůbec odpružená vidlice smysl? Osobně bych dal nějákou pevnou, alespoň se naučí trochu techniku. Rám bych se možná mrknul na Force Bellona.

      0 0
      • Proch  

        Tuto variantu jsem take zvazoval, ale i kdyz to je racionalni uvaha, odpruzena vidlice je u takhle stareho ditete dulezity prvek, proto bych ji rad zanechal. Nechat si kolo postavit mozna nekdy, v tomhle veku a na dva roky bych chtel zustat u cenove dostupne komerce

        0 0
        • gerrard  

          Tak kolik se chystas utratit?

          0 0
          • Proch  

            Nemam pevny limit. Vychazel jsem z toho, ze kdyz vezmu treba lonsky model v nejake akci, tak kolem 12 tis. se da sehnat uz v dostacujici kvalite a osazeni. Neni to ale zadny limit.

            0 0
            • gerrard  

              Zkusil bych stavet, a chtel bych vzduchovou vidlu za cenu horsich komponentu. Pak 2×10 a klidne 26" kola a ram muzes dat i 16". Za 12000 v seriovce to nude nic moc za 15000 ve stavbe to bude podle me uplne o necem jinem.

              0 0
        • Jezevec70  

          Až z rámu vyroste, můžeš přeskládat na větší. Proto bych u vidlice nechal i komínen nad představcem, aby pak nebyl krátký krk.

          0 0
          • Proch  

            Preskladani nebude ta cesta kterou bych chtel jit. Jedine „staveni na zakazku“ si dokazi predstavit vymenu pruziny ve vidlici za mekci. Proto jsem se ptal, zda se Vam to zda u noveho kole v teto tride realne, kdyz ve 2 servisech mi rekly, ze se s tim nesetkali

            0 0
            • jonti  

              u tech levnych pruzinovych vidlic to asi nepujde, tam nikdo nic neresi, hlavne ze to drzi kolo.

              0 0
              • Proch  

                Dnes mi jeden prodejce tvrdil, ze u Suntouru jsou schopni pruzinu vymenit za mekci bez problemu. Cena pry cca do 1 tis.

                Da se nejak zjistit, na jakou vahu je ta ktera vidlice stavena? Osahal jsem si par kol, a byl tam docela slusny rozdil v tuhosti a slo o srovnatelna panska kola

                0 0
        • Vilém  

          Dulezity prvek v jakem smeru? To co vymyslis bude vazit minimalne 2,5 kg a bylo by hodne velky stesti, kdyz to pod nim bude nejak fungovat.

          0 0
          • Proch  

            Psal jsem, ze racionalni by byla pevna vidlice, ale u takto stareho ditete hraji roli i jine parametry nez ty racionalni. Treba, ze bude jezdit s kamaradama jako jediny bez odpruzene vidlice… Proto hledam, zda existuje nejaka cesta

            0 0
    • juricmir  

      Tím chci říct, že bych se dal cestou stavby :)

      0 0
    • Proch  

      Dnes jsem konzultoval s dovozcem vidlic. Zminil moznost vyjmout z pruzinove vidlice elastomer. Mate s tim nekdo zkusenost?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.