Pells Soběšická Mulda 2018 a Autonova Muldička 2018

96 nepřečtených
  • zbartos

    Vážení příznivci horských kol,

    dovolujeme si vás pozvat na 22. ročník závodu horských kol pro širokou veřejnost (včetně dětí od 10 let)

    „Pells Soběšická Mulda 2018“

    a zároveň na 17. ročník závodu dětí na kolech po louce (pro děti 4–9 let)

    "Autonova Muldička 2018“

    které se konají v neděli 14. října 2018 v Brně na Lesné. Veškeré informace najdete na oficiálním webu závodu na

    Mulda: http://www.czex.cz/mulda

    Muldička: http://www.czex.cz/muldicka

    Při přihlašování (10+ let na http://www.czex.cz/mulda/prihlaska ) vaši kategorii určuje výhradně ročník narození, nikoliv přímo věk!

    Startovné v dospělých kategoriích (18+) činí 100 Kč při platbě předem, 150 Kč při platbě na místě. Mládež (10–17 let) přihlášená předem startuje zdarma, při přihlášení na místě platí startovné 50 Kč. Start na Muldičce je zdarma.

    Doporučujeme zaplatit startovné předem převodem na náš bankovní účet 2900161474/2010. Variabilní symbol je devítimístné číslo vašeho mobilního telefonu.

    Prezence na Muldu je na stejném místě jako vždy, tedy v Brně na horním/severním konci Lesné poblíž Okružní 29a (mapa: http://mapy.cz/s/8ryi ), prezence na Muldičku je na severní straně paneláku Jurkovičova.

    Na této akci probíhá i soutěž minimálně tříčlenných rodinných týmů (každý si jede svoji kategorii !, nejméně jeden z členů týmu musí být starší 18 let, tým mohou tvořit účastníci Muldy i Muldičky) viz http://www.czex.cz/mulda/pravidla#tymy .

    Na Muldě je od počátku jejího konání zakázána cizí pomoc. Opravy si tedy dělá každý sám s nářadím a s příp. náhradními díly které si veze s sebou. Pití a jídlo na celou dobu závodu si také veze každý sám.

    Novinkou letos bude dopolední (9:00–12:00) základní placený servis a příp. nákup náhradních dílů v cykloobchodě pana Fabiánka na Okružní 783/39, Brno – Lesná. Později (po 12:00) bude možné se domluvit s panem Fabiánkem na případném servisu/nákupu již jen telefonicky – mobil 773 14 56 56 .

    Na setkání na „Muldě/Muldičce“ se těší pořadatelé z Defekt z.s. – http://www.czex.cz/defekt/ .

    0 0
    • vpa007  

      Super. Forma je už v háji, ale stejně se těším na tradiční mistrovství vesmíru :-)

      0 0
      • zbartos  

        Díky za záměr se zúčastnit.

        Když vidím jak letos na mnoha závodech poklesly počty účastníků, říkám si, že asi došlo k nástupu nové generace, která už na MTB nejezdí, nebo nezávodí… Loni např. příšlo na Muldu o cca 60 dosplělých méně, než je průměrná účast (průměr je cca 260 lidí). Letos už je ale k dnešnímu dni na FB stránce závodu ( https://www.facebook.com/…61521816613/ ) napsáno, že se chce zúčastnit 63 lidí a zájem má 159 lidí, takže to vypadá nadějně…

        0 0
    • zderes  

      Protože kluk minulé dva roky dost opruzoval na Brněnsku a vyrobil si spoustu nepřátel, tak jsme dodrželi slib a na žádný závod (bajkový) jsme nepřijeli.

      Ale toto si ujít nenechá, takže se oba těšíme!

      0 0
      • zbartos  

        Těší mne, že se tady zase ukážete a že synátora ježdění stále baví. Dlouho jsem Tvůj nick na BF neviděl, tak jsem si říkal, zda se na to kluk třeba nevykašlal…

        0 0
        • zderes  

          Bohužel nevykašlal :) a na Muldu i trénink se těší!

          0 0
    • zbartos  

      Stav předem přihlášených k 7.10.18 11:40:

      Muldička 3–9 let – 88

      Mulda 10–17 let – 39

      Mulda 15 km – 38

      Mulda 30 km – 53

      Rodinné týmy – 9 !

      Zatím je přihlášená jen asi 1/3 průměrného počtu dospělých na Muldě.

      Vzhledem k tomu, že 3 různé předpovědi počasí se shodují na tom, že v Ne 14.10.18 nemá pršet a má být přes den nejvyšší teplota kolem 19 stupňů, myslím, že už nastal čas, aby se přihlásili i ti váhající.

      Přihláška předem vas k ničemu nezavazuje, klidně nemusíte přijít (uvítáme ale, když nám oznámíte i to) a navíc máte 99,9% jistotu, že budete mít své jméno ve výsledcích správně.

      Formulář na přihlášky je tady – http://www.czex.cz/mulda/prihlaska .

      0 0
      • vpa007  

        OK, přihlášeno ;-)

        0 0
      • ufoncz  

        Podle těch davů, co tam každý odpoledne už skoro tejden trať Muldy najíždí, bych se při nezměněným počasí nízké účasti fakt nebál. Možná spíš opaku :-)

        0 0
        • zbartos  

          I když si myslím, že letos rekord počtu dospělých účastníků nepadne (v roce 2014 to bylo 300 lidí), nejde mi ani tak o účast, jako o správné znění jmen. Je to pak dost složité hledat chyby a opravovat je… A navíc v historické tabulce výsledků nemají takoví lidé své výsledky pod sebou.

          0 0
          • zbartos  

            Ještě musím dodatečně potvrdit, že rekord v účasti dosplěých závodníků (15km + 30 km) v roce 2018 skutečně nepadl a stále trvá ten z roku 2014 (300 lidí). V roce 2018 jich jelo „jen“ 291 (druhý nejvyšší počet za 22 let trvání závodu). Viz http://www.czex.cz/…a/statistika .

            Rekordní ale byl v roce 2018 celkový počet všech startujících v dvojzávodě Mulda+Muldička = 660 lidí.

            0 0
      • bookay  

        V přihlášce jsem uvedl, že budu platit na místě, je možné zaplatit předem na účet? Nezkomplikuju to?

        0 0
        • zbartos  

          V propozicích je uveden den 10.10.18, jako konec placení převodem na účet Defekt z.s. Takže teď už raději zaplaťte až na místě (150,– Kč).

          Údaj o způsobu platby na přihlášce je orientační, stejně vždy kontrolujeme platby dle bankovního výpisu, takže je možné platit jinak, než bylo uvedeno v přihlášce.

          0 0
    • Jeffry.j  

      Muldička kategorie 6–7 let jedou 1 kolo.

      Zajímá mě jestli budou rozjížďky? Když ano, tak po kolika dětech? Protože těch malých borců tam bude určitě hodně na tak krátkou trať 350m a 1 kolo. Ptám se, nikdy jsme tam nebyli.

      0 0
      • gerrard  

        Jo jsou rozjizdky. Neco mezi 6 az 8 lidma nepamatuju si to presne.

        0 0
      • zbartos  

        Neříkal bych tomu rozjížďky, protože se v kategoriích 4–5 let a 6–7 let nejede pak už žádné finále. Prostě kvůli bezpečnosti nestartujeme 40 dětí najednou, ale v třeba sedmi časově oddělených startech pouštíme jen 5–8 dětí najednou. Výsledný čas určuje pořadí.

        Samozřejmě pak záleží na kvalitě lidí v jednotlivých startech, kdy rychlí a soutěživí strhnout další a mají pak všichni výborné časy (a pořadí) a naopak. Ale nejde o MS a medaili stejně dostanou všichni, takže se to snad obejde bez pláče ditěte a rozhořčení rodičů…

        0 0
    • matbiker  

      Planujete nejake, aspon castecne, setkani Bikeforaku? Ze bychom aspon poznali ty nase ksichty, at vime, kdo je kdo…

      0 0
      • vpa007  

        Jako že bych zase nepořvával na tvýho bráchu domnívaje se, že seš to ty? ;-) Takl určitě. Jen jaký bude znamení, bochník chleba pod paží? :D

        0 0
      • gerrard  

        To poznas podle kol. :) Na startu vetsich deti co uz jedou pul velkeho kola pujde potkat z tech co znam osobne nejspis Zderes, Kayraya s kteryma urcite splknem, protoze se potkavame pravidelne a Zbartos, ktery tomu sefuje. :) A z tech co znam od videni jejich deti mozna Polka a Motyl, ale tam netusim jestli uz kluci jedou Muldu nebo jeste patri na muldicku a osobne se s nema neznam. VPAcko osobne neznam, ale tam to poznas podle RBcek, ale ten jestli si to pamatuju dobre bude s detma na muldicce. :)

        0 0
        • Polka  

          Mladej Polka jede jeste Muldicku, mladej Motyl uz Muldu.

          0 0
          • zderes  

            Myslím, že jestli mládě jede poslední rok Muldičku tak si může zkusit i Muldu (5km). Časově to vychází dobře. Nepatří to jen tobě (Polka). V sobotu se to dá vyzkoušet. My v sobotu přijedeme určitě s holčinou, (13 let) která se učí na bajku.

            Jinak vím, že nejvíc se zdržíme u hada, to mlaďocha loni bavilo nejvíc.

            Jinak otázka na Zbartose, na ten ofiko trénink bude mít každý okruh svého “předjezdce”? Když děti jedou jinak než dospělí?

            0 0
            • zbartos  

              Zatím jsem byl předjezdec jen já sám. A dělal jsem to tak, že jsme jeli všichni společně až k odbočce mládežnické trasy a tam jsem jen vysvětlil jak má mládež jet dál a pokračoval jsem po trase dospělých. Ale když se budu hodně snažit, tak možná zvládnu ve zdraví objet oba okruhy hned za sebou…

              0 0
          • zderes  

            ..

            0 0
            • matbiker  

              Podle ksichtu poznam asi jen agenta 007, s nikym jinym jsem se asi jeste z oka do oka nebavil. Kdyby me chtel nekdo pozdravit, tak budu mit cervenobileho Rockymountaina a mala svuj modrobuly cirkus Eli 24 evo1.

              Matej

              0 0
              • gerrard  

                Dovezls me loni na muldu kliky. ;)

                0 0
                • matbiker  

                  To jo, ale videli jsne se kolik, 3 minuty? :-)))

                  A jen tak mimochodem jsem to spocital. Klik jsem zkratil skoropresne 60 kompletu…

                  0 0
                • kjub  

                  I mně:)

                  0 0
              • zderes  

                Až bude někdo s batohem povzbuzovat malou holku tak jsem to já a volám na syna :)

                0 0
              • vpa007  

                Asi tak nějak… matně si vzpomínám jak vypadá Matbiker, Zderes a Lišák. Ale nějak se poznáme. ;-)

                Dopo budu na Muldičce s mláďatama našima miniRBéčkama (zeleno-modrý 26” a modro-žlutý 24”), děcka budou mít asi Kupkolo dresy (modrej a růžová ;-)).

                Odpo jedu M30 na svý tmavomodrým IQ. Tak kdo mě poznáte, klidně doražte a houkňete na mě, budu rád.

                0 0
                • gerrard  

                  Tak sem doma z fotek zjistil, ze holcicky jely spolu rozjizdku. :) A kluka mam vyfoceneho taky. Ten zas jel se synatorem od kamosa. Az ty fotky dam dokupy, tak ti poslu odkaz, kde je najdes.

                  0 0
                  • vpa007  

                    Dik. A dík, že ses stavil. Bylo fajn poznat tváře, co se schovávají za místníma nickama… stejně platí pro Matbikera, Polku a toho prvního, jehož nick si už himl nepamatuju ;-)

                    0 0
          • Motyll  

            Jj, synátor jede a těší se.

            0 0
    • Jeffry.j  

      zbartos: děkuji za odpověď. Jak to popisuješ, bude to určo fajn, rozhodně lepší než všechny děti v dané kategorii pustit a trať.

      Už se moooc těšíme:-)

      0 0
    • zderes  

      Tak děcka trať projely (díky Zdeno), prý je sjezd po startu ochuzen o nějaký skok a na hadovi je hluboký nános prachu.

      Jinak počasí super, má být i zítra, tak jestli někdo váhá, tak ať nezaváhá!

      0 0
      • zbartos  

        Rádo se stalo.

        P.S. Žádný sjezd po startu nikdy nebyl. Natož se skokem. Za jediný malý skok snad může být považován přejezd vystouplého kořenu ve sjezdu před výjezdem na cílovou louku (místo kousek před tím kořenem je na fotce – foto J. Rezek). Ten je ovšem až cca 2 km za startem mládežnických kategoríí a cca 4 km za startem dospělých kategorií…

        0 0
        • zderes  

          Jasný, je to to místo jak říkáš. Špatně jsem to pochopil;)

          0 0
          • zbartos  

            Tak tenhle kořen je tam pořád, ale vyjetá stopa vede poprvé po dlouhé době logicky více vpravo po rovném povrchu a kořen objíždí. Jestli si ho chce David skočit, tak ať se drží pořád vlevo. Ale je tam teď vrstva listí, tak nevím, zda tam není pod ním nějaký klacek.

            Já jsem ale raději jezdil vždycky vpravo po „rovině“.

            0 0
            • zderes  

              Ne, je to v pořádku, řeknu mu to raději po závodě :))

              0 0
    • zbartos  

      Námi (pořadateli) zatím nekontrolované výsledky jsou na webu měřící firmy tady: http://championchip.cz/akce/2018101410 .

      Ve výsledcích, kde najdete údaje za celou dobu existence závodu s vyhledáváním podle jména, bude dnešek až časem. Odkaz je http://www.czex.cz/mulda/vysledky .

      Chyby ve znění vašich jmen, či dokonce snad v pořadí, nám prosím hlaste, děkujeme.

      P.S. Popis k fotce: Rekordní účast na Muldě, 1 x překonaný a 1 x skoro překonaný rekord na 30 km trati (z roku 2016 – 1:09:56) a dva pachatelé: nečekaný účastník Marek Rauchfuss (1:09:49) a ten, kdo ho před týdnem na Bobr Cupu na Muldu pozval, aby se během závodu nebál – Jan Fojtík (1:09:59,4 – předem nepřihlášený, ale očekávaný i s bratrem Ondrou, protože mají cykloprodejnu cca 500 m od cíle Muldy…). Pohár předává starosta MČ Brno-sever M. Maleček.

      0 0
      • gerrard  

        Jestli muzu tady, tak kluci M7 6 a 7 misto by melo byt naopak. Oba znam a videl sem je dojet presne opacne a mam je i vyfocene kousek pred cilem opacne nez jsou ve vysledcich. To muzou i cipy byt tak moc nepresne?

        0 0
        • zbartos  

          Díky za zprávu, poslal jsem dotaz měřící firmě. Leto byly úplně jiné čipy než v minulých letech (výrazně užší), tak možná jsou více chybové. Tohle je už třetí případ, kdy vím o chybě.

          P.S. Můžeš mi prosim poslat na zdbartos@seznam.cz tu jejich fotku z M7 před cílem ?

          0 0
          • gerrard  

            Poslana. Jen info pro mistni rypaly, ani jeden neni moje dite. :) Jinak teda podekovani za super zavody. Je to pokazde ta nejlepsi tecka za sezonou a kdyz se jeste povede pocasi, tak je to jeste vic super.

            0 0
            • zderes  

              Já to hodnotím taky kladně i lidi co byli s náma poprvé tak se jim líbilo. I když holčina v posledním kole z prvního místa dost spadla ve sjezdu, ale i tak celkově se ji hodně líbilo.

              Jen nevím jestli je mládežnická trať oproti 2016 prodloužena?

              0 0
              • gerrard  

                Trat by mela byt porad stejna. Co me letos dostalo, je kolik malych holek se dostalo pot 15min a kolik kluku pod 14min. To je skoro az neuveritelne.

                0 0
              • Patar  

                Cca po 20 letech jsem se rozhodl navštívit Muldu jako divák. Do areálu jsem ze servisem nevjel, zaparkoval jsem pod Billou a tam jsem vystavil 5 dětských kol z mé produkce. Ž ádný závod jsem neviděl a mimo Zd. Bartoše jsem ani s nikým neměl tu čest. mimo hlavního sponzora.

                Nabídka mých bezplatných služeb dle očekávání zůstala bez ozvěny. . tak jak v několika létech minulých. Celou neděli 14. října 2018 považuji za ztrátu času.

                V Ořešíně je to jiné , pokud mě ale zdraví dovolí.

                0 0
                • vpa007  

                  Nechci být chytrý jak strom plný opic, ale u Billy nabízet servis dětských kol mi přijde jako jasná ztráta času… závodníci mají kola nachystaný od rodičů/mechaniků a volně příchozí, kteří by to i ocenili, ti dojdou rovnou na louku k paneláku a o nějakém servisu u Billy nemají ani tucha… pokud bych nabízel své služby účastníkům Muldičky, tak bych stál aspoň na ulici Jurkovičova, pokud bych si nedomluvil dopředu s Z. Bartošem vjezd na louku. Takhle mělo mnohem větší cenu se na to vybodout a jít se podívat na Muldu/ičku, koupit si párek a pívo a užít si to jako zmíněný divák… mohl to být hezký den. Ale uznávám, že nemám nárok radit, je to jen můj soukromý názor ;-)

                  0 0
                  • Patar  

                    Musím Tě informovat , že na doporučení Zd. Bartoše z minulých let , jsem dodržel na základě dohody ujednání , abych se vůbec na Mundé neobjevoval a to z důvodu , že Libor Petřvals\ký si to nepřeje. . Snažil jsem se osobně kontakovat nové vedení firmy PELLS a to po neúspěšném loŇském jednání elektzronickou poštou.

                    Pro mne je tato kapitola uzavřea.

                    Budu jezdit tam , kde jsem vítán a kde uzavřu písemnou dohodu Nevidím důvod někomu zavazet..

                    0 0
                    • vpa007  

                      Jasně, do zákulisních dohod nevidím (ani nechci). A právě z toho důvodu bych se na nějakej servis někde o 3 ulice dál vybodl a šel si to na louku užít jako běžný návštěvník… páč za mě, jako běžného návštěvníka, to bylo letos naprosto dokonalý (a to nepočítám to, že ve 4 došlo pivo ;-))

                      0 0
                    • nomecz  

                      No tak upřímně, pokud ta komunikace probíhala stejnou formou jako s některými potencionálními zákazníky tak se ani nedivím …

                      0 0
                      • Patar  

                        Ano ,

                        přesně vím o co jde. Žádal jsem od tEBEtelefonické spojení a e- mAIL. 12. SRPNA JSEM tĚ TEDY TELEFONICKY INFORMOVAL , ŽE ČEKÁM NA DODÁNÍ 16" RÁFKŮ. bohužel RÁFKY DOSUD NEMÁM , , PO PŮLROČNÍM ČEKÁNÍ MĚ MAJÍ UDĚLAT POČÁTKEM LISTOPADU – SOUČASNĚ PRO kOSTKU NA KOLOBĚŽKY. jINAK BYCH JE MUSEL POŽADOVAT V ŘÁDECH STOVEK kUSŮ. AvÍCE JSEM PRO TO NEMOHL UDĚLAT.

                        nAUČÍM kLÁVESNICI lÍTAT.

                        0 0
                  • Polka  

                    Zcela sdilim tvuj soukromy nazor :-)

                    0 0
                    • rorschach  

                      Taky naprostý souhlas. Jediné co by z výše uvedeného mohlo vyplývat je, že na Muldu jezdí lidi s líp připravenýma kolama než do Ořešína:)

                      0 0
            • zbartos  

              Díky za fotku.

              P.S. Rozdíl ve výsledném času těch 2 kluků je cca 1 vteřina, tak to z té fotky, která je z místa cca 10–20 m před cílem neodhalíme. Měřící firma to zatím nekomentovala, tak prosím vyčkej. Já osobně bych jim ale věřil. Když už to vyplivne nějaký čas, tak je na 99,9% dobře.

              0 0
              • gerrard  

                Ono o nic nejde a neni potreba to nejak zbytecne resit, ale sledovaĺ sem je az do cile a dojeli urcite naopak. Tak mne to spis zajima, jak se to muze stat nez kvuli opakovani ceremonialu :) a nevenoval bych tomu zbytecne cas. Diky

                0 0
      • ufoncz  

        Úplně se mi chce napsat tu frázi „jsem to říkal“ (s tou účastí výše) :-)

        Jinak k rekornímu času se hodí dodat, že jedno kolo, kdy byl kvůli úrazu zavřenej Had, museli jet chicken way, a pár desítek sekund tak v celkovým čase ztratili.

        0 0
    • blue.sun  

      Kruci, když to vidím, měl jsem se vykašlat na odpočinek a jet… :-( No, snad příští rok. Za dobu mého života v Brně jsem se na Muldu nedostal ani jednou a teď tam snad začnu dojíždět…

      0 0
    • zdsamct  

      Cus

      Asi jste uz vsichni hledali, ale i tak prikladam odkaz na par fotek

      https://zdsamct2.rajce.idnes.cz

      0 0
      • vpa007  

        Super! Díky, moc povedený ;-)

        0 0
      • Motyll  

        Paráda.

        Nefotil někdo v tom sjezdu před posledním výjezdem na louku? Mladej se tam smotal a fotku bych mu dal jako výstrahu na nástěnku :)

        0 0
        • zderes  

          Proto jsme vás po závodě neviděli… Tam si příště půjdu stoupnout, vypadá to jako nejzajímavější místo :)

          0 0
        • zdsamct  

          Tam uz jsem to nestihl i kdyz vim, ze by v jednom i dalsich sjezdech bylo ziveji. Ani ne, ze bych nestihl, ale fotit padajici lidi se nechtelo a nejspis nebude chtit nikdy.

          0 0
      • zbartos  

        Moc diky !!

        0 0
    • zbartos  

      Záznam z Muldy 2018 bude v ČT ve čtvrtek 18.10.18 kolem poledne. Viz https://www.ceskatelevize.cz/…mulda-lesna/ .

      Čas vysílání záznamu dělaného místní brněnskou televizí zatím nevím, ale pak dám vědět.

      0 0
    • gerrard  

      Taky prihodim nejake fotky. Nekteri si tam najdete deti :). Jinak to fotim pro sebe, tak to tak berte.

      https://www.zonerama.com/…lbum/4700105

      0 0
    • zbartos  

      Radost z krásného počasí a masívní účasti na letošní Muldě mi značně zkazil škaredý pád mladíka v 30 km závodě, jehož průběh (a nejen ten) můžete vidět na videu v příloze.

      Dotyčný závodník po pádu a nárazu do přilby, hlavy a krku upadl do bezvědomí, ze kterého se prý probral až těsně před naložením do sanitky.

      Protože ošetření zraněného a jeho nakládání na nosítka probíhalo přímo na trase Muldy pod Hadem, zahradili jsme na cca 10 minut průjezd do Hada a spousta závodníků, (zřejmě i včetně čela závodu) musela použít scházecí úsek (který se z počátku někteří snažili i jet, i když je to proti pravidlům! – doufám, že to nejeli celé až dolů).

      Viz https://www.youtube.com/watch?… .

      Protože zraněný je známý jednoho z pořadatelů, tak vím, že vyšetření na CT naštěstí nenašlo žádné poranění mozku a závodník byl dnes po jednodenním pozorování v nemocnici (měl otřes mozku a je dost potlučený) propuštěn domů.

      0 0
      • vpa007  

        Tak dobrá zpráva, že to vzalo jakejs takejs dobrej konec…

        0 0
        • mr.garisson  

          Docela mě překvapil odklon té trasy, ale dalo se to sjet bez problému. Tomu pádu v hadovi se ani nedivím, ta druhá zákruta brala na vnější stopu a vynášela se srázu, taky jsem tam v jednom kole cítil ustřelení.

          0 0
          • vpa007  

            No tak já měl „štěstí“, že borec lehl těsně předemnou, když jsem najížděl na vrchu do hada, tak zrovna volali, že lehl a jak byli okolo něj, tak jsem je objel. Další kolo to už bylo vpoho, takže vlastně ani nevím, jak ten scházecí úsek vypadá (nikdy sem jej nevyužil)

            0 0
            • mr.garisson  

              Hang dolů na neuježděné lesní půdě. Sypkavé… Hlavně překvápko, do čeho jsem si to vlastně najel. :D

              0 0
    • zbartos  

      12 minut záběrů z Hada v 1. kole 15 km závodu. Za tu dobu tam spadlo asi 10 lidí a dvě ženy se to snažily projet/projít s nohou na zemi: https://www.youtube.com/watch?… .

      Opravdu nechápu (kromě toho že lidé nečtou propozice a neposlouchají moje upozornění před startem), proč někteří nejdou raději scházecím úsekem a riskují tady zranění svoje i lidí za nimi.

      0 0
      • vpa007  

        Ale tak jak na to koukám, tak to většina v poho dává. I když tak 1/2 lidí neumí dát zadek za sedlo… Holt tam bylo dost prachu a když 1. točka trochu vynesla, tak prostě korekce s vycvaklou nohou musela být ;-). Navíc, kupa lidí to jezdí na gumách typu Ikon, Scylla, RaceKing apod. a ty v takových podmínkách budou trochu slabší… já to jel 6× na Onze Canis a s teleskopem a nebyl vůbec žádnej problém.. jenže takovouhle výbavu si na závod nasadí málo „závodníků“ ;-)

        0 0
        • TheJD  

          Na konci prvni tocky maji lidi problem s tim, ze porad brzdi. Kdyz to dobre najedes, coz neni nejak tezke, tak te to vyvede krasne dovnitr konce zatacky, pricemz staci pustit brzdy a i typicke xc plaste te podrzi, protoze nejsi v tom prachu, ktery je vne zatacky, kam spousta lidi vyjizdela.

          0 0
    • zbartos  

      I když máme na Muldě z bezpečnostních důvodů povolen v kategoriích na 15 km a 30 km start až od 18 let (věk se určuje dle roku narození), občas nám, při přihlašování až v den závodu, omylem nějaký mladík/dívka „uteče“. A tak jsme letos dostali vzácnou příležitost virtuálně porovnat časy dvou patnáctiletých vítězů! dospělácké kategorie M15 (18–39 let na 15 km).

      Jakub Zemene ze Záhřebu měl letos čas 0:36:51 (rekord závodu na 15 km za 22 jeho ročníků !) a Jarda Kulhavý v roce 2000 (tedy před 18 lety !) měl čas 0:39:21 !!

      Viz http://www.czex.cz/mulda/doku.php?…

      Je jasné, že letos (v roce 2018) byla nejsušší/nejrychlej­ší trať v historii závodu a současná horská kola jsou na vyšší úrovni než v roce 2000, ale i tak se mi zdá Jakubův odstup na Jardu (2:30 min. na 15 km) jako úžasný. Pokud by Jakub vydržel na této výkonostní křivce, máme asi o důstojného nástupce Jardy Kulhavého postarané…

      Přestože je nám pořadatelům ctí, že lákáme tak skvělé mladé cyklisty k účasti v dospělácké kategorii na Muldě, byli bychom raději, kdyby ještě těch pár let do svých 18 roků věku vydrželi a účastnili se případně Muldy jen v kategorii jim odpovídající (t.j. M10/Z10 = 15–17 let na 10 km). Děkujeme za pochopení.

      Z.B.

      0 0
      • zbartos  

        Samozřejmě ze Zábřehu na Moravě, ne ze Záhřebu…

        0 0
      • zbartos  

        .

        0 0
      • okam_z_brna  

        Je jasný, že by pořadatelé chtěli, aby závodníci do 18 let startovali ve své kategorii. Ale když se na to podívám z druhé strany, tak to není zrovna výhra. To že kluk v patnácti letech poseká všechny v kategorii M15 je fakt paráda! Opravdu smekám.

        Ale aby startoval ve své kategorii? Jednak by tam všechny zničil rozdílem několika tříd a taky by jej to určitě nebavilo. Trochu mi to připomíná situaci v cyklokrosu, kdy MVDP a WVA jezdí elitu už 4 roky, cca od 19 let kde i tak dominují. Jezdit kategorii do 23 let pro ně není motivace a není možnost se zlepšovat. Podobný příklad na silnici, kdy Remco Evenepoel pravděpodobně přeskočí kategorii U23 a z juniorů přejde rovnou mezi muže.

        Je tedy na zvážení pořadatele, jestli těmhle střelcům „nepřimhouřit“ oko a dovolit jim startovat v M15 nebo M30 a pomoci jím s cyklistickým vývojem. Ale jak si pohlídat, aby neproklouzl nějaký mladý amatér, který přecení svoje schopnosti, to opravdu nevím.

        0 0
        • zderes  

          My to řešíme tak, že kluk jede svůj závod a pak se sveze se staršíma. Někdy. A když to nejde, tak na některé závody ani nejedeme.

          Taky se stalo, ( nemusíme chodit daleko z vlákna :)

          že jel se staršíma a dojel na bedně a tím pádem vzal cenu klukovi, který by se umístil, kdyby mladej nejel.

          0 0
        • zbartos  

          Myslím, že jsem naše úmysly ohledně pořádání Muldy celkem jasně popsal již před těmi cca 20 lety tady: http://www.czex.cz/mulda/idea .

          K tomu je nutné přidat ještě naši snahu o to, aby se během závodu nikomu nic vážného nestalo (a my pořadatelé neměli problémy se soudy). A bezpečnost v okruhovém závodě (na 15 km či 30 km), kde startuje okolo 150 lidí a často se jede po cestičkách s šířkou jen 1,5 m a špatně se tam předjíždí, je závislá hodně na ohleduplnosti závodníků a dobré znalosti svých schopností. Věk 18 let je podle našeho právního řádu jakýmsi předělem a proto ho na Muldě používáme. Nemá to skoro nic společného s fyzickou a technickou schopností mladých závodníků (v závodech na 5, 7,5 a 10 km naopak vzhledem k lehčí a širší trati a malému počtu účastníků tolerujeme starty ve starších věkových kategoriích).

          Ještě jednou tedy předem děkuji za pochopení a za dodržování našich pravidel.

          0 0
    • zbartos  

      Výsledky rodinných týmů už jsou na webu. Viz http://www.czex.cz/mulda/doku.php?… .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.