Pells Razzer Elite Carbon vs. Merida HFS 2000

8 nepřečtených
  • vlada1983

    zdarec,

    vybírám si bike, chci klasiku mtb, už mám jednoho crosse ale rád bych tedka pokoupil kolo na kterým bych mohl trandit víc v terénu a jezdit i nějaký závody typu kolo pro život, nova author cup… Můj strop je 30k, minimálně osazené v LX nebo sram x7, vybírám mezi meridou a pellsem. Pak sem ještě koukal na Rockmachine, ale ten je v porovnání s meridou docela těžkej, nevím jak je na tom pells, u modelů na webu sem nikde nenašel kolik váží.

    Merida 07 Matts HFS 2000-V xcr.cz/shop/pro­dukt-1–3417-merida-07-matts-hfs-2000-v.html

    Merida 06 Matts Race-V www.bike-forum.cz/…motnosti.htm?…

    PELLS 2008 RAZZER ELITE CARBON www.mojekolo.cz/…elite-carbon

    ted bych chtěl pokoupit kolo a pak počítám že na něj někdy v dubnu hodim kotouče až se trochu finančně srovnám a nebudu mít jiné výdaje. U toho pellsu je dobrý, že mi daj nějaký věci ke kolu v hodnotě 2300 zdarma, což je docela fajn.

    Co byste brali vy? ten matts race je jen ve 20 a ja měřím 189cm takže nevim jestli mi 20 nebude malá. Je zase komplet v xt, ta hfs je zase ve sramu a kliky od FSA, máte s nimi někdo zkušenosti? četl jsem že se časem objeví vůle na klikách a musí se to furt štělovat, což se mi zdá jako vopruz…

    Jaké máte zkušenosti s tim pellsem?

    díky moc, zkoušel sem tady hledat ale tohle foruim je zoufale nepřehledný, zlatý open source od PhpBB tohle je děs

    0 0
    • Kubiczech  

      Osobne bych z tveho vyberu vazne uvazoval o Merida 07 Matts HFS 2000-V. Na zavody podle meho idealni ram s idealni vidlici (tady Pells kulha nejvic), Sram… Jen bych pouvazoval, jestli rovnou nekoupit neco na kotoucich, protoze pak ta investice bude urcite vetsi. Nepredpokladam, ze ma nejake z kol tveho vyberu rovnou kotoucove naby. Takze ja bych treba trosku pridal a koupil to na kotoucich.

      0 0
    • vlada1983  

      koukam že sem k tý druhý meridě hodil blbej link xcr.cz/shop/pro­dukt-1–3968-merida-06-matts-race-v.html

      0 0
    • roud  

      Já osobně bych šel do toho pellse myslim si že ten rám díky těm plochejm carbonovejm zpěrám nabídne víc pohodlí zkus napsat někomu kdo ho jezdí ať si uděláš objektivní názor :O)

      0 0
    • emarco  

      Mám zkušenosti s tím pellsem, jsem vlastníkem loňského modelu. Nemůžu si naprosto vůbec stěžovat, funguje bezvadně;-) To ti toho asi moc neřeklo. Možná je tu jedna závada, hodně lidí si stěžuje na nekvalitní lak u pellsu, byl tady na to dokonce nějakej thread. Zrovna dvakrát úžasnej ten lak není, ale to se dá přejít nalepení nějaký fólie aspoň na spodní rámovou trubku.

      Jak už někteří namítnuli, tak slabinou kola je vidle. Tu taky plánuji, co nejdřív vyměnit.

      Já ho kupoval především kvůli tomu rámu, kterej se mi zád doopravdy super! Ale na tvém místě bych spíš vzal tu Meridu, je to komplexnější kolo. Když koupíš toho Pellse, tak dostaneš hodně dobrej rám ale daleko horší oazení.

      0 0
      • vlada1983  

        a jak je na tom ten pells s váhou?

        Ja plánuju nákup kola až po onvým roce, tak kdyby náhodou ta merida už nebyla tak bych vzal toho pellse, v jednom shopu k němu dávaj možnost vzít si věci za 2300 zdarma, takže to je docela fajn, tachák a světla a další blbosti bych tim sfouknul…

        vidlice by mi tolik nevadila, kdyžtak bych ji časem vyměnil za lepší

        0 0
    • šlapatko  

      Bral bych meridu.Myslím že ti bude stačit 20.Měřím 193cm a jezdím 22.Na dvacítku bych se taky naskládal.Jde o to jak chceš natáhlý posed.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.