• Luberka

    Dobrý den, prosím, našel by se někdo ochotný, kdo by mi poradil s koupí kola, přestože mám velmi malý rozpočet ? Můj limit je 12 tis., 20 tis prostě nenašetřím. Vím, je to směšný, ale přesto bych ráda vybrala alespoň trochu slušné kolo, ne z obchoďáku. Měřím 163 cm, vážím 60 kg, vnitřní délka nohy od rozkroku dolů 76 cm, jsem žena. Chci ho na relaxaci, výlety po okolí, silnice, polňačky, využila bych u něj i košík, či brašnu na výlety s dětmi, ale není nutný. Nerozumím délce rámu a nevím mou velikost, odhaduji to na 18 ? Snad se najde někdo ochotný, moc prosím o rady zkušenějších a děkuji za vás čas.

    http://www.ramala.cz/…ID50789.html

    http://www.ramala.cz/…ID69794.html

    http://www.ramala.cz/…ID69804.html

    0 0
    • novas752  

      V týhle cenový skupině je to skoro jedno, osazení v podstatě stejný, nic moc jinýho se za tu cenu vykouzlit nedá. Na polňačkách neočekávaj jakoukoliv funkčnost vidlice, je to jen ukrutně těžký držák předního kola (ale to je na většině krosových kol).

      Specialized má o něco lehčí nejlehčí převod (kazeta 11–32 zubů vs 11–30), ale i tak jsou dost těžké, ideální by bylo něco s nejmenším převodníkem 22 nebo 24, jenže to se vyskytuje téměř výhradně na horských kolech.

      Naopak nejtěžší převod 48–11 je pro laika/začáteč­níka/rekreační­ho cyklistu naprosto k ničemu, s takovým převodem je možné šlapat přes 60km/h což většina chlapů (natož žen) nemá sílu ušlapat ani z kopce.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.