• Lokotka

    Mohl by mi někdo poradit, jak z libovolných silničních pedálů Time (klidně i z těch nejstarších) dostat ven to vnější jehlové ložisko. To vnitřní i s osou jde vyndat bez problému. Je tam nalisovaný? A na vylisování (vytažení) je nějakej fígl (teplo/zima)?

    Nebo je k tomu potřeba nějaký udělátko? Jaký, jak vypadá?

    Případně jaký to ložisko má označení, či rozměry a kde by se dalo sehnat:

    Děkuji předem za radu.

    0 0
    • Kysky  

      Nejlepší je vyndat celou osu ;-)

      0 0
    • Lokotka  

      Tak už není třeba. Označení jsem rozluštil lupou i na nevyndaným ložisku. Bohužel původní ložiska ve starejch pedálech jeli evropský = metrický rozměry, nový pedály už jedou anglosaský = palcový. Asi změna vlastníka značky Time zapracovala.

      0 0
    • ra.ma1  

      Hoj, ahoj. Chci se zeptat zda-li mate nekdo zkusenost s pedaly Time Atac XC (4,6)? Chci si je dat na endurance silnicku, protoze ciste road pedaly nechcu kvuli omezenymu pohybu mimo kolo…Na AM biku mam jiz Time Atac Speciale a stal jsem se na jejich systemu/funkcnosti zavisly jelikoz mi vazne sedly ( az na ty pazvuky podrazka vs pedal). Takze otazka zni vyplati se koupit xc6 kdyz jsou od cca 2–3 kilca drazsi nez xc4? Vaha je tam plus minus stejna a co jsem cetl tak xc4 jsou hodnocene lepe (ale, kdyz je cena cca stejna?)? Co pazvuky jsou? Popripade nejaka jina alternativa? Diky

      0 0
    • 130kg  

      Mám 8ičky na gravelu, pazvuky jsou, přestane to na chvíli po vyčištění, když jsou ojetý kufry, trochu přitáhnu pružinu na max, ale dlouho to nepomůže. kufry používám easy, pro lepší pocit, vycvaknou rychle, ty13/17 mám dojem, že musím hodně vytočit nohu,

      jink nemám problém

      0 0
    • ra.ma1  

      Dik…kurde kdyby tak byly potichu.., ale co uz..

      0 0
      • 130kg  

        Možná to souvisí s tretrama, s fizikama zo začalo až po cca 4000 km, se spešlama po 500 :-) když nic tak ty zvuky pomáhají udržovat rytmus a rozhánějí chodce :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.