• jayef

    Přátelé,

    při výběru pedálů mě přitahuje značka time, a to proto, že je všeobecně velebena pro její velkou šetrnost ke kolenům. Doufejme, že je to pravda. Nicméně co si tak čtu recenze, tak to vypadá, že nové modely xpresso jsou dost problematické, ložiska prý mají malou životnost, skoro všichni si stěžují, že se tam udělá brzy vakl, kufry prý taky moc nevydrží, takže téhle řady bych se asi bál. Ještě jsou ale k dostání TIME RXS nebo TIME XEN, které jsou prý povedené. Model time xen ovšem (nejlevnější model, nemá žádné další označení) nemá nastavitelnou sílu upnutí. Totéž platí o time rxs first. Tak by mě zajímalo, jestli ta výchozí síla je dostatečná pro 85 kg těžkého jezdce a jestli při ní nehrozí vytrhnutí kufru z pedálu, kdybych si třeba zkusil nějaký spurt. Jezdil jste je někdo?

    A jsou pedály time na ty kolena opravdu takový zázrak ve srovnání třeba se shimano spd-sl nebo look keo?

    Dík moc:-)

    0 0
    • jecnak  

      Jestli ti nevadi cena, mnohem lepsi nez Time jsou Speedplay. Jak co do nastaveni kufru, tak co do nacvakavani a i zivotnosti kufru i pedalu. Mel jsem prastare Time Impact, ktere umoznuji stejna nastaveni jako novejsi modely, respektive mely jeste navic bocni vuli celeho kufru – plynule vzdalenost kufru od kliky. Dnesni Time maji navic hodne nizkou zivotnost kufru (Time Espresso). RXL/RXS jsou uz starsi model.

      0 0
    • jayef  

      Omlouvám se, mohl jsem svůj dotaz formulovat trochu stručněji. Já se vždycky hrozně vykecávám. Nuže ještě jednou a lépe:

      Viděl jsem za čupr cenu (990) pedály time xen. Vypadají lákavě, ale nedá se u nich nastavit vypínací napětí. Je to problém? Šli byste do toho?

      0 0
      • blaf  

        jestli na to nespechas, tak se obcas na bazaru objevi zminene speedplay, za 1000 teda ne, ale obcas to je za slusnou cenu

        0 0
    • Kysky  

      Mám Xpressa 2, šlape se mi v nich fajnově, jsou lehoučký, krásný atd atd. Kufry mám v pítchi protože jsem šel 10km pěšky než dorazila motorizovaná pomoc :D Určitě bych nešel do pedálů bez možnosti nastavení síly upnutí a to vážím jen 52kg…

      Jinak pro bikera co občas zažiletkuje, je jednostrannej pedál zlo.

      0 0
      • jayef  

        No když někdo má 52 kg, tak ten pedál asi méně namáhá, protože mnozí si stěžují, že ujeli 1500 km a začalo se ozývat vrzání, pak se pedál začal viklat a museli reklamovat.

        A právě proto bych zvažoval některý ze starších modelů, které jsou považovány za osvědčené. Kdybych aspoň věděl, jaká ta upínací síla je, ale myslím, že time nikde žádné technické informace neuvádí.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.