• surovec

    Zdravím všechny , chci se zeptat zda se někdo s tímto potkal , všiml jsem si na silničním kole Cannondale CAAD12 že mi o největší pastorek mírně škrtá horní kladka /jaká asi jiná že / , řekl jsem si ok… vím jak nato , " zašroubuju štelovací šroubek a oddálím naštelování /napnutí hasky na správnou vzdálenost tak aby neškrtal o pastorek/ . Jenže jsem NARAZIL , zjistil jsem že šroubek na přehazce /Shimano 105/ jde mimo zarážku patky , ok tak bude nejspíš přihlej šroubek …dobře tak výměna …jak přehazky tak patky /PATKA s označením KP255/ …nebudu na sobě šetřit ne

    /né měl se rezervní :) PŘEKVÁPKO …ono je to to samé , šroubek vůbec nedosedá /neopírá se / o plošku , tak aby se dal štelovat. !!!

    opírá se tak minimálně o okraj , tak že se zničí špička šroubku /cca dva závity začátku / a defacto se neopírá tudíž nefunguje.

    Hledal jsem jinou patku kde by ploška pro šroubek měla být znatelně větší aspoň tak o 2–3 mm ..NEEXISTUJE.

    poradí někdo ? Díky

    0 1
    • romachain  

      Žasnu když si někdo dá tolik práce s popisem, přitom kdyby se tu hned objevila fotka, na které by to bylo vidět, tak by se popis mohl značně zjednodušit a hlavně by bylo možno mrknout, jestli není chyba jinde a ne se zdlouhavě doptávat a prosit o fotku… Shimano na šaltrech má pod šroubem co drží hazku otočnou podložku, která se zapírá o výstupek na patce a o ní potom ten štelovací šroub a celý to jde namontovat tak, že ten šrou pak místo toho „míří“ na ten výstupek na patce, ale není to tak myšlený, tedy to pak nefunguje jak má. Neříkám že to musí být ten případ, ale je to první co by mě napadlo, protože zároveň pak platí, že je hazka moc blízko u kazety…

      0 0
    • va-bo  

      Je to mimo vpravo nebo vlevo ? Co tak dát mezi přehazovačku a patku podložku a celou přehazovačku tak posunout vpravo? To by nešlo? Pokud to není UDH.

      0 0
      • surovec  

        né vůbec , jeto na středu , akorát ten šroubek se nezapře , ale vyřešil jsem to jinak , když jsem to rozebral a mrknul nato napadlo mě přihnout ten mini praporek se závitem směrem tak aby šel šroubek napřímo na plošku patky , funguje .

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.