Pár rad na kolo z Dekáče i obecně na MTB

29 nepřečtených
  • nevim-jake-jmeno

    Dobrý den,

    koupil jsem si kolo z Decathlonu Rockrider ST 900 (je mi 14 a ještě nevydělávám :) vím ,že existují lepší kola, ale za ty peníze myslím, že je dobré) odkaz na kolo tady

    Mám pár otázek ke kolu i mimo něj:

    • Kolik toho vydrží ráfky?
    • Za jak dlouho si díly ´´sednou´´?
    • Máte nějaký tip na odolné rychloupínáky? (jestli mají všechny stejný rozměr)
    • Na 1×11 dochází ke křížení řetězu a nevím jestli přehazovačka má být v jedné rovině s pastorky nebo s řetězem.
    • Viděl jsem video jak detailně funguje vidlice koho zajímá přijde mi ,že lze vyměnit ´´vnitřnosti´ ´pravé nohy a dát tam vzduchovou patronu místo pružiny, jestli je to možné.

    Děkuji za odpovědi. :)

    0 0
    • kubad  

      Nehrab do toho a jezdí.

      Spíš tomu uškodíš než pomůžeš.

      Kolik vydrží zjistíš až to rozbiješ nejde nijak definovat.

      0 0
    • cyklista86  

      Jedine co budes asi resit v dohledne dobe je lehke serizeni prehazovacky az si jak rikas „sednou“ lanka. Zbytek opravdu neresit, jezdit a jen menit spotrebak po opotrebeni. Jak dlouho to bude trvat to zalezi na tom kolik najedes a jak tomu kolu budes davat. Jsou lidi co furt neco meni kazdy mesic a nekdo jezdi na kole 5 let a nesahne na to. Chapu ze ti to neustale srotuje co by bylo dobre vylepsit a pod.. Ale neustale tunit a vylepsovat levne kolo se nevyplati.. Je lepsi ho opravdu jen udrzovat v pojizdnem stavu tzn. menit retezy, plaste, desticky, jednou za rok dva se podivat do vidlice a pod.. No a bokem si setrit na lepsi kolo ktere je o tridu lepsi.. To stare si nechas na popojizdeni po meste, do obchodu, do skoly/prace a pod. a to nove budes mit ciste na sport.. Fakt neni nic horsiho nez furt rvat penize do low end kola.. Kde bys vymenil nejradsi komplet vsechno.. :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Skoda, ze se o kola nezajimas poradne, testovaci jizdy, kamose, studovani komponentu, geometrie i servisni ukony. Pak by se dalo sehnat lepsi kolo za pulku ceny z bazaru. Umet sjednavat cenu u prodavajiciho, kdyz bude neco poskozene, na kolik te vyjde oprava… Abys nedopad jak tenhle hoch ve videu, ktery na tech kolech prodelal. https://youtu.be/yotOZVELSMc

      0 0
      • esmo  

        Co to meleš proboha?

        0 0
      • Tom-T45  

        V době, kdy se bazarová kola prodávají téměř za cenu nových, slušný blábol.

        0 0
        • Smazaný účet  

          4-lete levne kolo s 2plackou a o 1kg lehci v bazaru najde, od nekoho co koupil ekolo.

          0 0
          • Vilém  

            Zrovna takove prodavas, ne?

            Ale jinak bych klidne kouknul,co se da lepsiho koupit za 8500,– na bazaru.

            0 0
          • xtonda  

            Jenže pokud není profi mechanik, tak při zběžné obhlídce kola při koupi od někoho nepozná jestli nebude hned potřeba měnit řetěz, kazetu, převodníky, jestli to nemaj za sebou ložiska ve středu nebo hlávku. Čtrnáctiletý taky bude mít celkem omezené možnosti přejímky kola od někoho ve větší vzdálenosti.

            0 0
            • Smazaný účet  

              No prave. Treba se servisu venovat a pred koupi si co to nastudovat o tom konkretnim kousku. Kolo se prece nekupuje jako rohlik. Ja treba kupoval posledni kolo pul roku a to jsem mel najezdeno nekolik tisic km na ruznych kolech, ktere jsem si sam serizoval. Nic mi nebylo dost dobry a nakonec jsem nasel, i kdyz ma taky nejake mouchy. Ale porad je to za ty penize slusne kolo.

              Kdyz jsem ja prodaval, dojeli ke mne autem se synem.

              0 0
      • AE86  

        Jako že by za sebou měl mít 10 let studia techniky, sbírání zkušeností a bazarového vyjednávání? Koupil dobře, kolo má pod zárukou a na základě ježdění s ním bude za pár let vybírat další stroj.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ja jsem sbiral zkusenosti rok a pul. Videl jsem vsechny videa sterba kola i mtbiker, mam dobrou pamet a denne spoustu hodin na diskuznich forach. Koupili jsme nekolik kol z bazaru, menil jsem ruzne komponenty, saltre, pridelaval doplnky, rozdelaval ruzna slozeni, osi. Kazdou vec co jsem neznal jsem dlouze studoval na nekolika webech. Odvzdusneni magura sram avid shimano nekolik navod.. vzorky a smesi plastu. Bylo to jedine cemu jsem se venoval. Uz jako desetilety jsem rozebiral vsechno mozne, spravoval defekty, jako 15lety jsem kolo rozebral do sroubku, krome vypletu kol, ukradl tatovi barvu a prestrikal celej ram. Mama mi sehnala v reklamni spolecnosti nejake polepy. Tata mel vsechno vybaveni a jako malej kluk jsem se do toho dostal.

          Tak to vidim jinak. Sedet denne 12 hodin u pocitace a studovat kola, ktere chci koupit. Mama me nemohla odtrhnout od monitoru.

          0 0
    • Tom-T45  

      Za ty peníze to není špatné kolo. Ráfky vydrží hodně, díly si sednou za nějakých 100 – 300 km, podle stylu jízdy, rychloupínáky není třeba kvůli odolnosti měnit a pohon 1×11 s kazetou 11/46 je OK. Přehazka má být samozřejmě rovnoběžně s pastorky, jinak to ani nejde.

      Pružinová vidlice se správnou tvrdostí pružiny nemusí být nutně horší volba než vzduchová, pořádně ji vyzkoušej a nějaké úpravy vymýšlej, až když zjistíš, že Ti fakt nestačí.

      Jestli do něčeho chceš zainvestovat, tak helma, pořádné pedály a tretry (podle preferovaného použití SPD nebo platformy) a případně předělat kola na bezduše. K tomu asi budeš potřebovat nové pláště, ale kolo to určitě posune dopředu.

      0 0
      • nevim-jake-jmeno  

        Přilba je základ, to jo,mám R2 Trail.Taky se vyplatí ´´investovat´´ do přírody, štvou mě odpadky všude možně,a zvednout a vyhodit papírek,PETku … mi neublíží,a bude to i lépe vypadat. :)

        0 0
    • MirkoCarver  

      Z popisu prodejce:

      "Omezení v používání:

      Není vhodné na cross country, all mountain, enduro, BMX."

      Horské kolo a není vhodné na cross country, tak že jen asfalt. :-)

      0 0
    • MaTHa  

      Spíš se koukni v Decathlonu po Rockrider xc 50. Je to celkově lepší kolo. Ale nevím jak dostupnost

      0 0
      • Lišák  

        Jo. XC 50 má kolega z práce, měl jsem ho půjčený. Je to fajn kolo.

        Nicméně úvodní příspěvek zní:

        Dobrý den, koupil jsem si kolo z Decathlonu Rockrider ST 900…

        0 0
    • Smazaný účet  

      Retez sedne cca po 150km jizdy a kolik vydrzi je od toho jak jezdis. Jestli mas 120kg a jezdis porad na krajnich pastorcich v zatezi, dlouhou vydrz necekej.

      U 2placky bys tenhle problem nemel. se tolik nejezdi na krajnich, kdyz mas moznost radit i vpredu. Linka retezu tam nema takove krizeni. Retez men po 132,75mm . Jinak budes pak menit i kazetu. Nebo men po 132,5mm a retezi stridaj medzi sebou. Po nekolika retezich je dojezdi na 132,75 a 133mm vsechny a pak vymen taky kazetu. Poradne je po kazde jizde cisti a maz hustsim do deste, ridsim do prachu. Kazetu nemaz.

      0 0
      • nevim-jake-jmeno  

        Díky za radu,

        na řetěz mám speciální měrku a umím řadit ´´na volno´´ takže bez žádných zvuků .:)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.