Panasonic DMC-FZ18,nebo něco jiného?

42 nepřečtených
  • tomfree

    Tak jsem se rozhodl koupit nový foťák a toto je nejžhavější kandidát,na ceně až tak nezáleží,ale jiný než automatický režim se svými schopnostmi nevyužiji,tak nevím jestli má pro mne zrdcadlovka smysl,tak bych chtěl poradit jestli se vyplatí připlatit si na Canon 400d www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?…

    0 0
    • konfucius  

      Panasonik neni klasická digi zrcadlovka, ale CAnon 400d už ano a u něj máž možnost měnit i objektiv atd., zkus si přečíst ruzne recenze a rady např na www.fotoaparat.cz Já jsem chtěl Panasonika FZ8 nebo lepší, ale když ted nad tím uvažuju tak stejně nejvíc fotek dělám na biku, a jaksy zrcadlovku at falešnou nebo pravou se mě tahat nechce. TAkže pujdu do nějakýho Kompaktu bud canon a nebo se mě zamlouvá Panasonik TZ3 má na kompakt dost velkej objektiv. Při výběru musíš zhodnotit hlavně co chceš fotit a kolik potřebuješ MPix… a podle toho si vyber…

      0 0
      • tomfree  

        Vím že panasonic není zrcadlovka,ale chtěl jsem objektiv z větší světlostí a 28mm,protože současný kompakt fotí za zhoršených světelných podmínek tragicky.

        0 0
        • vojtechposmourny  

          To bude fotit většina kompaktů. Na zhoršený světelný podmínky bude lék pravá zrcadlovka o objektiv s dobrou světelností.

          0 0
        • konfucius  

          Jo to vím bohužel mám zatím Kodaka a jek je hoší světlo tak… Díval ses na ti TZ3ku a ještě sem u Panasoniku viděl jeden ultrazumový kompak LX2 no. Nevím já nad tím přemýšlel jako nějakou zrcadlovku bych bral ale druhá věc je tahat to sebou no…

          0 0
          • vojtechposmourny  

            Na kolo, pokud nejedeš jen fotit, tak to asi nebude to pravý. Nicméně mám zkušenost, že s kompaktama toho v lese člověk moc nenafotí(zvlášť fotky v pohybu).

            0 0
            • konfucius  

              jojo holt to je vono no

              0 0
            • tomfree  

              Jo právě,že někdy mám chuť jen fotit a když vidím ty výsledky,kde to vypadá úplně jinak než v reálu tak mně to štve.

              0 0
          • vojtechposmourny  

            Jinak, dobrou světelnos měl svýho času třeba olympus c5050 (1.8–2.6 tuším). Ovšem to už taky není klasickej kompakt, spíš profi.

            0 0
        • fousek  

          zkusil bych sehnat Canona G6, ten ma asi nejlepsi svetelnost co se tyce kompaktu (vcetne ultrazoomu), ale uz dlouho se nevyrabi

          0 0
    • ares  

      Mrkni sem a porovnej si fotky, chce to trochu času… www.dpreview.com/gallery/ Canon EOS 400D je i můj favorit. Konkuruje mu Nikon D40, ještě asi Olympus E 510 – má optický stabilizátor. Hodně popřemýšlej o objektivech – Nikon potřebuje objektivy s motorem. Velmi zajímavý je kousek Tamron www.fotoexpert.cz/…asp-if-macro to je opravdu kousek :-)

      0 0
      • tomfree  

        No to je kousek,já jsem myslel spíše názor někoho kdo zná jak velké rozdíly to jsou,nerad bych si totiž koupil něco co nedokážu ani zapnout a před každým použitím budu muset hodinu studovat manuál,který jsem od minule zapoměl.

        0 0
    • lábus  

      a co třeba Pentax K100? přecházel jsem na něj z obyč. kompaktu a zatim jsem s nim spokojenej. Podle mě má výhodu stavového displeje a taky stabilizace obrazu. Velikostí je to jedna z nejmenších zrcadlovek a hlavně se dobře drží (oproti Canonu 400D), cenově je to taky dost výhodný

      0 0
      • RadaR  

        jj, K100D je fajn zrcadlovka za fajn cenu, taky ji mam, ale na kolo pouzivam vyhradne kompakt (Panasonic FX9), fakt si neumim predstavit jezdit se zrcadlem na zadech :)

        0 0
        • lábus  

          no už jsem s ní jel 100km na Brdy, jen tak v báglu, ale ted jsem si koupil pistolovou brašnu Lowepro a zkoušel jsem jí připevnit na Camelbag a sedí tam perfektně, akorát se na to nesmí spadnout

          0 0
        • sun7dots  

          Ja ji na kolo normalne vozim. Mam ji v baglu na zadech a celkem bez problemu. Jenom sebou clovek nesmi flaknout.

          0 0
    • jaroh  

      Ak Ti skutočne stačí iba automatický režim, ako píšeš, tak potom je fakt Panasonic TZ3 asi najlepšie, čo dnes môžeš mať. Najmä veľmi dobrý rozsah objektívu 28–280 mm (navyše objektív je Leika), ale aj velikánsky displej, relatívne malé a celokovové telo a zopár ďalších vychytávok je OK. Svetelnosť nie je nič moc, ale zas je objektív stabilizovaný a tak udržíš aj dlhšie časy. Ja ho mám, fotky pri dennom svetle (aj pod mrakom, aj pri východe, aj pri západe slnka) sú veľmi dobré až výborné, interiérové fotky nie su až tak OK, ale na bežné „zápisníkové“ fotenie či rodinnú fotografiu bohato stačia. Myslím si, že najmä ten wide-tele rozsah v tak malom tele je perfektný.

      0 0
      • vojtechposmourny  

        Otázkou je, jestli chce fotit jen statické fotky, nebo něco akčnějšího.

        0 0
        • RadaR  

          a dalsi otazkou je na co tak velky rozsah ohnisek, navic kdyz na tech delsich, uz to ma stejne tragicke parametry

          0 0
          • vojtechposmourny  

            To je taky pravda. Holt, ideální „bikerskej“ foťák asi ještě nevyrobili.

            0 0
            • RadaR  

              no to je stejne individualni, nekdo sebou bude tahat zrcadlo a bude pro nej idealni a nekdo zase maly kompaktik na momentky… s tim mu stejne nikdo neporadi, to si kazdy musi vymyslet sam, osobne na kolo preferuju neco maleho, pohotoveho, neco jako treba Panasonic FX50, i s timhle prditkem se daji delat obstojne fotky :)

              0 0
      • vojtechposmourny  

        Co by mi na tý TZ-3 vadilo, je absence optického hledáčku. A to dost.

        0 0
    • jaroh  

      Ale však áno: ide v zásade o výber z dvoch alternatív a každá má svoje plusy a mínusy. Kompakty horšie fotia, ale sú skladné a dáš ich do vrecka a zrkadlovky dobre fotia, ale sú to veľké kravy. Ja osobne si neviem predstaviť, že by som mal brať na bike zrkadlovku…

      Ku konkrétnym pripomienkam k TZ3:

      • kvalita fotiek na dlhom konci ohniska: na kompakt veľmi dobrá, speciálne pre človeka, ktorému stačí automatika. Sú o tom recenzie, stačí nájsť na webe a aj moja skúsenosť je dobrá. Samozrejme, nie je to zrkadlovkový objektív, ale ako píšem vyššie, je to vec voľby: ak aj nedosahuje kvalitu zrkadlovkového objektívu, ale máš pri sebe vo vačku, nie v batohu na chrbáte či dokonca doma v skrini :-)
      • absencia optického hľadáčika: to si musí každý rozmyslieť, ako často pri digikompakte fotí cez hľadáčik. Niekto fotí stále, niekto väčšinou, niekto (ako ja na predchádzajúcom kompakte) vôbec.
      • viditeľnosť na slnku – bet TZ3 bezproblémová, pretože má dva módy displeja: normálny a veľmi silný. Vyskúšané nespočetne krát, že tomu silnému módu skrátka slnko nevadí. Navyše má aj mód „šikmý“, ktorý umožňuje fotenie nad hlavou alebo naopak okolo pása.

      Opakujem: TZ3 je veľmi dobrý automatický kompakt, momentálne asi najlepší. Ale samozrejme, že automatický kompakt nie je manuálny kompakt a už vôbec nie zrkadlovka.

      0 0
      • RadaR  

        jj, da se s tim souhlasit, TZ3 je dobry fotak, i kdyz vsechny panase jsou pekne sumenky :) ale treba ja bych do ultrazoomu nesel, pripada mi to naprosto zbytecne, kdysi jsem taky jeden mel a 98% fotek jsem stejne fotil v rozsahu ohnisek 28–100mm, myslim ze zoom 3–5× je ideální ;)

        0 0
    • Gospeed  

      Pokud opravdu budes z 95% fotit jen na automat je tenhle panak idela a asi by byla hloupost platit za EoSa a jeste se o nej starat na kole – a uprime si ani nedovedu uplne predstavit jak budes zrcadlo s objektivama prepravovat na kole:) . Ja osobne mam taky panaka a muzu rict, je to velice slusny kompakt s nadechem zrcadlovky/mam teda FZ-30 coz je starsi kousek, ale v mnoha ohledech aji lepsi nez ted novejsi panaky – hlavne tolik nesumi!:)/ Takze tak...... Jen poznamenam ze panaka mam rok a jsem snim spokojen i kdyz ho prave prodavam pac jdu do te 400D:) Cau a stastnou ruku pri nakupu

      0 0
    • jecnak  

      Zalezi co mas v umyslu fotit. Pokud neco statickyho, tak vezmi nejakej kompakt – pro mluvi mensi rozmery, cena, vetsinou vetsi zoom, stabilizator. Pokud ale chces fotit trochu akcni snimky, tak se mnohem snaz foti se zrcadlem kvuli mechanickemu zoomu – rychlost, vidis primo co fotis, moznosti fotit v horsim osvetleni bez navysovani ISO atd. Vsechny dnesni zrcadla maj navic jednak plnou automatiku a jednak nejaky scenicky programy, takze toho se rozhodne neboj.

      Myslim, ze otazka nestoji na ovladani – to je myslim u zrcadla po precteni navodu mnohem prijemnejsi, ale spis na tom, jestli jsi ochoten prekousnout vetsi rozmery a hmotnost za cenu pohodlnejsiho, rychlejsiho a smysluplnejsiho ovladani a kvalitnejsich fo­tek.

      0 0
    • tomfree  

      Moc všem děkuji za cenné postřehy,dneska jsem se byl kouknout na toho canona 400d a máte pravdu s tímhle na kolo fakt nelze,takže to bude nějaký kompakt od Panasonicu.

      0 0
    • Pablo  

      Ty už snad jsi zachráněn, ale snad pro ostatní. Pokud chcete něco co bude mít naprosto tragický šum už i na ISO200, tak do toho. CCD s rozlišením 8.32Mpx a velikostí 1/2.5"

      0 0
      • Pablo  

        to 1/2.5" mělo být bold, ale asi to neumí vnořovat či co

        0 0
      • Meesha  

        tak :-) Cim vic mega tim vic fotak!

        0 0
      • Pavlos  

        kamos ma panasonica kameru a nc moc taky :/

        0 0
      • Balvan  

        Kamos si kdysi koupil FZ 50 za tezky prachy( mel by za to zrcadlovku), kdyz jsem s ni vyfotil v mistnosti bez blesku na ISO 400 tak tam bylo vic sumu jak na moji staricke A60, k cemu potom dobra svetelnost objektivu kdyz pri trochu vyssi hodnote ISO to sumi.

        0 0
        • vlk  

          nj to je slabina panasoniků FZ -relativně slušný objektivy, ale ten jejich ccd chip stojí zahouby.Navíc velikost taky nic extra. Fotím s FZ7 a tam i ten objektiv co se týká kvality až tak supr není. Docela mi vadí větší aberace.Je to prostě zase kvalita kompaktu. kdo si jednou zkusí zrdcadlovku, tak se těžko smiřuje s kompakty.Jediná možnost je zrdcadlovku arději nezkoušet a koupit lepší kompakt. A nebo ji zkusit a pak se s ní tahat :)

          0 0
        • martt  

          ked tu fotku zmensis na rozmer ako z A60 (2Mpix), tak bude mat sumu mozno menej ako A60.

          0 0
    • Blackbiker  

      ahoj tatín si teď koupil takový malý kompakt-docela se hodí na bajka- i ten pohyb zachycuje,ale ty chceš asi zrcadlovku nebo ne?jinak ten foťák je Panasonic LX2.video natáčí 1200×800-docela dobrý rozlišení na malej krám.Cena taky ok.Soudkovitost, aberace, vše super, nedá se to srovnat s mou malou myší Pentax Optio S5Z-to je tak akorát na slunečné počasí-pohyb se nedaří zachytit,nemá stabilizátor-prostě myš do kapsy na bajka:-)Tak dobrou volbu Tome

      0 0
    • dieegoo  

      Mrkni na tohle… www.alza.cz/…d-d68344.htm Za ty peníze myslim hodně slušnej foťák, má mechanickej zoom což je super.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.