• THORX

    2.6. 2017 cca v 19:00 jsem se vysekal na kola jak proč si nepamatuji ležel jsem v bezvědomí. Proberu se a koukám co se děje. Dočasná ztráta paměti helmu kterou jsem měl na hlavě najednou ležela vedle mě :) na čele šrám hned jsem zaregistroval otřes mozku kolo bylo ok jen přetočená řídítka no a to hlavní cítil jsem ramínko bylo pohmožděné. Nějak jsem se posbíral nasednul na kolo a odjel to domů (asi adrenalin) v 21:30 jsem byl doma (trasa do 10km z kopce) takže usuzuji že jsem se opaloval na louce asi hodinku. Doma viděli že jsem mimo tak jsme jeli na pohotovost. Kde mi udělali rentgen ramene a doktor říkal že to na operaci není že je to 1 stupeň něčeho ale nechali si mě tam přes noc na pozorování. Ráno na vizitě mi primář říká že se podívá na snímek a řekne mi jestli operace nebo ne. Šel jsem znovu na rentgen se závažím kde už se mu nelíbila větší mezera. Tak mi řekl co s tím budeme to operovat nebo ne se mě ptá. Já mu říkám to nechám na vás vy jste doktor. Jeho jednání mí přišlo že má v p+či. Řekl mi mezi dveřmi dvě možnosti buď to necháme tak s tím že vám to bude asi vyskakovat třeba při jízdě na kole nebo operace a bude to OK. Znovu jsem se ho zeptal jestli operace vyřeší to vyskakovaní a on řekl ano. Tak jsem souhlasil a on řekl no dobre (takovým tónem že konečně se rozhodl) a šel pryč.

    Dnes po měsíci a půl jsem byl na první rehabce bazén a cvičení. Bazínek pohoda jsem si liboval ale pak mě dostala fyzioterapeutka. Když mi hned řekla proboha proč vás operovali když stačilo jen to rameno nahodit týden by bolelo ale pak pohoda a ne vás operovat a být na nemocenské 4–5 měsíců. Předemnou měla taky pacienta úplně s tím stejným a taky ho kuchali ale on měl jizvu poloviční a pak se jí tam pomalu složil když mu masírovala jizvu :D říkala asi neměli do čeho píchnout málo peněž že tohle řešili takhle a ku všemu že ta operace nezaručí že už mi rameno nebude vyskakovat to je prý na svalech jak to sroste.

    Teď mám v ramenu železa a 15cm jizvu a rozcvičuji to abych šel za měsíc na druhou operaci( mě říkali v lokálu) vytahovat železa druhá jizva a zase rehabky trošku na hlavu když možná stačilo jen to rameno nahodit je to 2 proti 1

    Myslíte že by toho primáře šlo dohnat k soudu? Sice jsem operaci podepsal ale dostal jsem od něj trochu klamavé informace nebo prostě to stačilo jen fakt nahodit, špatné posouzení situace.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Neslo…podivej se do papiru, ktere jsi pred operaci podepsal:-)))

      0 0
    • THORX  

      Rozbít hubu čurakovi aspoň :)

      0 0
      • Vilém  

        Smele do toho, pak napis, jak to dopadlo.

        0 0
      • sakul11  

        Podivej se do zrcadla a mej trochu uctu nez jsem placnes hovadinu,kdyz tomu hovno rozumis.

        0 0
    • Yura  

      Tak to je klasika. Jak maji moznost řezničit, tak nevahaji.. To mas to same jako treba vyoperovani zlucniku. Misto toho aby se nasadila strava a resily se nejak ty kameny, tak ti ho proste urezou. Vsak on je tam stejne zbytecnej ti reknou do xichtu…

      0 0
      • nitraq  

        Asi jak ten můj zarostlej nehet, vědět kulový, tak jdu po dvou tejdnech zpátky k doktorovi. Teď po měsíci poctivýho lepení už o tom ani nevím a pomalu můžu zase běhat.

        0 0
        • THORX  

          já byl na operaci se zarostlým nehtem :-) na palci prvně mi ho chtěli amputovat :D

          0 0
    • mr.ricardo  

      Tohle ti tu asi nikdo nerozresi, jestli se melo udelat to nebo to. Snad jen Yura z Olomouce, ten vi vsechno. Doktor se rozhodl podle aktualniho stavu ruky a podle rentgenu, az cas ukaze, jak na tom budes.

      Ja mel kdysi opacny problem. Komplikovanou zlomeninu kotniku mi jen pod narkozou srovnali s tim, ze jsem mladej a telo si s tim poradi, pry se to podarilo srovnat uspokojive. Kdyz to potom nasledne videl ortoped, pod kteryho spadam a chodim na kontroly, tak sprasknul ruce, zanadaval a desne se divil, ze tak blbou zlomeninu nesesroubovali, ze by to dopadlo lip a do budoucna budou problemy.

      0 0
    • THORX  

      ve čtvrtek jdu zase na rehabky tak se ji znovu na to zeptám jestli si opravdu myslí že to na operaci být nemělo to stejné tvrzení měl doktor na pohotovosti že bych si ještě někde zašel na nějaké posouzení k třetí straně?

      0 0
      • Dorsiflex  

        Co se ti tedy vlastně stalo s tím ramenem? Z toho popisu to nejsem schopen rozluštit.

        0 0
      • Yura  

        No mel si se asi hlavne zeptat pred tou operaci. :) Ja bych na jednoho dokturka nedal. Leda ze by to byla kapacita v tom oboru. Doktori se bezne pletou a nebo sfušujou operaci, zakrok. Jako v jinem oboru. Tady je jen blby, ze to je tvoje telo a nasledky si neses pak na furt..

        0 0
      • Krov  

        A víš aspoň diagnózu? Co přesně ti operovali? Podle popisu to vypadá jako AC skloubení – tam mohou být hraniční případy mezi konzervativní léčbou a operací, ty se právě posuzují podle snímku se zátěží a porovnáním se zdravým ramenem. Jde o to, jestli je to utržený úplně nebo aspoń nějaká vlákna zůstala. Byla to luxace AC?

        0 0
        • Dorsiflex  

          Viz komentář lékaře. Asi se tedy jedná o luxaci AC, typ. III.

          http://www.lekari-online.cz/…uxace-i64071

          0 0
        • THORX  

          Luxatio art. acromioclavicularis I sin Tossy gr.III

          Operatio sec Stewart I. sin

          jizva klidná, postretenční ztuhlost v rameni

          RTG postavení anatomické

          dop: RHB, kontrola zde 8.8. 2017 s RTG, při promionenci drátu kontrola dříve (když mi dráty propíchnou kůži a vylezou)

          0 0
          • obda  

            Jak to vypadá z Dorsiflexova postu, oba dva postupy (operovat/kon­zervativně) jsou lege artis a záleží na pozouzení lékaře a dohodě s pacientem. V tom případě opravdu netuším, za co bys primáře žaloval. Medicína není matematika, kde je jen jediný správný výsledek.

            0 0
            • THORX  

              ok, ok už jsem trochu vychladnul, jen mě prostě ta fyzioterapeutka zahrála na nervách, já ji to vrátím. :)

              0 0
          • goofy  

            Který doktor to byl?

            0 0
            • THORX  

              Doktor z hor :) nevím asi primář, ale jeho chování bylo aspoň na facku.:)

              0 0
              • goofy  

                Tak zrovna primář je přes pohybové ústrojí odborník, tak bych mu věřil víc než nějaké bábě co ti hýbe s rukou… :-)

                0 0
                • THORX  

                  znáš ho?

                  0 0
                  • goofy  

                    Osobně ne. Tatíkovi přišíval rameno a opravuje Třinecké sportovce…

                    0 0
                    • THORX  

                      nevíš jestli na Sosně dělají metodu artroskopicky? t.j. miniinvazivně pomocí implantátu TightRope, který není nutné další operací odstranit.

                      0 0
                      • goofy  

                        Netuším. A nevím, co pořád řešíš. Můžeš být rád, že ti rameno opravili a nevymýšlet kraviny. Jinak ten doktor tam nedělá primáře, ale zástupce se dívám.

                        0 0
                        • THORX  

                          řeším to, že pokud to dělají a mě to nenabídnul, třeba jen z důvodů, že bych si musel za to připlatit, tak mi to přijde nefér , když mi to mohlo zkrátit dobu rekonvalescence.

                          0 0
                          • Barak  

                            Hele, nevim jestli je to zrovna tenhle pripad, ale obecne lze nektere typy zlomenin pouzit vice lecebnych postupu a zalezi na pracovisti, kam dorazis, ktery z nich aplikuji. A tim myslim, ze vice nez jeden postup je na dany konkretni pripad spravny. Na to, co mi udelali v Liberci cumeli v Praze ve Vojensky jak z jara a rikali, ze oni by pouzili jinou metodu, ale obe jsou v poradku.

                            0 0
                            • kubad  

                              +1

                              0 0
                            • THORX  

                              jasně, ale jedna metoda je třeba na 2 měsíce a druhá na 5 měsíců. Nechci být na nemocenské půl roku, když se tomu dalo předejít jinou metodou (kratší).

                              0 0
                              • Rorejs74  

                                Projdi si tohle vlákno je tam na toto téma poměrně obsáhlá diskuze.

                                0 0
                              • Barak  

                                Pokud je v tvém případě mezi těmi metodami takový rozdíl, spíš bych si myslel, že to má své opodstatnění. Raději bych více věřil lékaři, který se rozhodl na základě rentgenových snímků a větších zkušeností než fyzioterapeutce, která to vystřelila jen tak od boku.

                                Samozřejmě neříká, že nemůže platit klasické pořekadlo, kdy je přání otcem myšlenky. Nedělám si iluze, že je mnoho lékařů, kteří to mají na salámu.

                                0 0
                                • Rychlej turista  

                                  Fakt je ovšem ten, že fyzioterapeuti často dokážou to, co je podle lékařů zhola nemožné. Lékař totiž (zpravidla), na rozdíl od fyzioterapeuta, neočekává spolupráci pacienta a bere ho ho jen jako kus k opracování. Něco jako soustružník ve fabrice :-)

                                  0 0
                                  • Barak  

                                    Jak který fyzioterapeut, stejně jako, jak který chirurg.

                                    0 0
                                    • Rychlej turista  

                                      Fyzioterapeut bez spolupráce pacienta nic moc nezmůže. Doktor jede podle svých (statisticky vytvořených) škatulek a proto se tak často pletou.

                                      0 0
                                      • Barak  

                                        Příklad kámoše s vykloubeným ramenem. Chodil zhruba tři neděle k fyzioterapeutovi, kterého si vybral ze seznamu, který dostal od lékaře a hradí je pojišťovna. Po měsíci velmi malé zlepšení v hybnosti a to cvičil poctivě i doma. Potom ho někdo protlačil k fyzioterapeutovi, který hodně spolupracuje s veslaři a jinými sportovci. Za hodinu si účoval nehorázný peníze. Ale světe div se, za 1 návštěvu větší zlepšení než za předchozí 3 týdny.

                                        0 0
                                        • Rychlej turista  

                                          Vždyť jo, já ale píšu o tom, že fyzioterapeut často pomůže tam, kde o tom doktor ani neuvažuje.

                                          0 0
                                          • Barak  

                                            To máš pravdu.

                                            0 0
                                          • MlokCZ  

                                            Tak ono je to také hodně dané tím, že je to většinou soukromá sféra kde to zaplatíš vs státní kde to máš zdarma.

                                            A když už si to zaplatíš, tak pak je díky tomu dostatek času, který se ti věnují.

                                            A jen tím je dané hodně, protože pak je čas to řešit tak jak by se mělo, tedy komplexně a třeba při problémech s kolenem řešit komplet celé tělo (od dlouhodobého vlivu např. ploché nohy, přes disbalence, špatné sezení, chůzi a jiné špatné návyky, které následně způsobují problém s kolenem).

                                            A navíc ve většině případů je potřeba i dlouhodobá spolupráce pacianta, jak už jsi psal. A tady to u některých lidí funguje i opačně jako motivace. Tím myslím, že když už si to platím a nestojí to zrovna málo, tak mě to více dokope i k té dlouhodobé spolupráci (pravidelné cvičení a protahování doma).

                                            Ve státním máš plnou čekárnu lidí a doktro (nebo i na rehabilitacích) prostě na tebe nemají čas, takže i když by se někteří chtěli snažit, tak nemají prostor.

                                            Probíral jsem to už s více fyzioterapeuty, kde někteří z nich pracovali dříve ve státním (většinou na různých rehabilitacích) a všichni utekli do soukromého právě z důvodu, že na pacianta neměli čas a i když chtěli, tak nic pořádně řešit nemohli. Tam kde měli 10 minut, tak v soukromém sektoru to řeší třeba 1h-1,5h.

                                            A to samé lékař ortoped. Když má ve státním zase plnou čekárnu lidí, tak si nemůže dovolit jednoho pacianta řešit přes hodinu. A nedej bože, aby mu tam na tu hodinu měl přijít třeba za jeden měsíc ještě několikrát.

                                            0 0
                                        • kudlanka32  

                                          tak ono to chce i cas…ze zacatku, kdyz je to cerstvy, tak zadny pokroky nejsou, jen bolest. Po par mesicich to postupuje celkem rychle.

                                          0 0
                                  • sakul11  

                                    Kamarade za tvuj nazor nakopat do ******.Bez radeji za veterinarem,nebot ,kde lepe osetrit vola.

                                    0 0
    • Barak  

      Jsi holt *****, žes netrval na tom, aby ti o tom řekl lékař víc. Se soudem nemáš nejmenší naději. Já jsem stejný *****, protože jsem podobně dopadl se zlomenou klíční kostí. Doktor mi ve dvou větách řekl, že varianty jsou operace vs. klasická léčba a šel pryč. Když jsem mu řekl, ať mi k tomu poví víc a co by navrhoval, ve dveřích mi s výrazem masového vraha odpověděl: „chirurga se ptejte, jestli by řezal“. Pak jsem hledal na internetu a rozhodl se pro operaci.

      0 0
    • Smazaný účet  

      zni to jako nemocnice Sosna, ze jo? :)

      0 0
    • l-e-t-o  

      Moje story se zlomenou kliční kostí.

      Byla sobota, kdy jsem dorazil do ValMezu do nemocnice. Asi hodinu po pádu. Lékař, který měl službu se mrkl na rentgen a řekl, že to bude lepší operovat a dát mi tam drátky. Cestou kolem ordinace šel primář, toho si zavolal a primář řekl, že to operovat není třeba, že bude stačit oretéza, která to zpevní a samo se to zahojí. Já na operaci trval. Nechtěl jsem mít nějak pokřivenou a ne 100% funkční kliční kost jednak kvůli kolu, tak i kvůli basketu. Tak teda že OK, že mě bude operovat. V pondělí jsem šel pod nůž a večer na vizitě mi primář řekl, že jsem je překvapil a když mě otevřeli, tak na ně vypadla třetí část kosti, kterou neviděli. Tudíž žádné drátky, ale titanová dlaha a 5 šroubů.

      Když mě pouštěl z nemocnice, tak říkal, že se uvidíme nějak za rok na vytažení. OK.

      Za pár dní jsem šel na převaz k jinému doktorovi, ten mi řekl, že rok je dlouhá doba, že by to šlo vytáhnout klidně za 6 měsíců.

      Za 2 týdny jsem byl u dalšího doktora, který mi vytahoval stehy. Ten zase tvrdil, že by to tam nechal na furt.

      Potom na rehabkách mi potvrdili to, že je lepší dlahu v těle nechat.

      Takže za nějaké 2 měsíce léčby, kdy jsem byl v kontaktu s několika doktory a jednou rehabilitační doktorkou jsem se ujistil, že co člověk, to názor a ani doktoři se nedokáží dohodnout na tom, jak postupovat.

      Je to už dva roky, co se mi tohle stalo. Titan mám v sobě pořád a nemám s tím žádné problémy. Hybnost na 100%. nic nebolí. Prostě pohoda.

      Ty musíš určitě vytáhnout ty železa, co v sobě máš? Přece jenom je to zase další zásah do těla a kosti, ve kterých byly šrouby budou oslabeny.

      0 0
      • THORX  

        vytahovat se to bude mě říkali v lokálu (to se tam složím) má obvodní a dnes fyzioterapeutka říkali v narkóze jestli tam jsou šrouby nevím nic jsem na rentgenu takového neviděl jen kousek drátku na kraji ramene. Ale určo to zase bude oslabené a vše půjde zase od znova mě jebne :-)

        0 0
        • nitraq  

          Interpunkce je pro tebe sprostý slovo? Zkus na tom zapracovat, tohle se skoro nedá číst.

          0 0
        • puka  

          Mně vytahovali z ramene 2 dráty. Jeden se dral na svět přes kůži a šel i bez umrtvení a bolesti. Druhý šel až v narkóze.

          Pak jsem měl ještě dva v prstu a oba šly po pár stříkačkách ven. Celkem boj to byl.

          0 0
    • AussigBiker  

      Hnat primare k soudu na zaklade toho, co ti rekla terapeutka, co neni doktorka? Nevim, nevim. Myslim si, ze doktor vi vic.

      0 0
    • kubad  

      Primář je debil, fyzioterapeutka to od oka pozná !!! hehe fakt komedie.

      nehodu si způsobíš sám, doktoři ti pomůžou co jde a ty by ses soudil?

      přes držku bys měl dostat za ty blbé nápady

      0 0
      • Smazaný účet  

        +1 … jeste by to pro objektivitu chtelo dalsi fyzioterapeutku, ktera by rekla ze to udelali dobre a pak lecitele, ktery by pouzik akvamarinove krystaly…

        0 0
    • THORX  

      s vámi na kolo nepůjdu :-)

      0 0
    • puka  

      To mi přijde jako hloupost. Bohužel ses tak rozhodl ty. Já si za půl rok rozbil levé rameno 2× – první bylo operačně a bylo jako funglovka a po druhé bez ní. Teď mi v něm maličko lupe a mám tam grču. Asi se zramuju znova a půjdu na operaci :)))

      0 0
    • -b-n-x-  

      Jaj, takovou blbost udělat! Tos to nemohl nejdříve prokonzultovat tady na bf? Už bys byl úplně zdravý. Teda ještě zdravější :-)

      Stačilo by kozí mlíko a sifon. Případně diamantová voda.

      0 0
    • milan.v  

      Přátelé, úkony jsou peníze a peníze pro nemocnici jsou peníze pro personál (přeneseně) …

      0 0
    • Tencovozikmin  

      A ono to stacilo jen pofoukat :-)

      0 0
    • jIrI___  

      Opravdu věříš nějaké fyzioterapeutce víc než primářovi? :D

      0 0
    • nox159  

      Celkem zajimava diskuze a nazory lidi tady…

      Libi se mi to srovnání fyzioterapeutky a primáře. Po svých zkušenostech mužu konstatovat že bych veřil tomu kdo je aktualně víc zapalený a orientovaný na pacienta. I odbornik co ho práce sere muže byt vyrazne horsí a dělat horsi rozhodnuti než zapalený méne zkušeny človek co nad tim nemávne rukou s tím že to asi nejde (protože je to komplikovanejsi).

      Z vlastni zkusensoti mužu rict, že diky jedne studentce ( budouci fyzioterapeutka) co tam byla jen na praxi/brigádu s rukou hybu v tom rozsahu v jakém je to ted, přestože mi lekař na rehabce řikal že ruku budu mit ochrnutou… :)

      Myslím si že dost fyzioterapeutu, které práce naplnuje a bavi a jeste nejsou vyhořelí dokaže vyřešit mnoho problemů…

      Ale nenapadlo by mě nekoho kdo mi „pomohl“ žalovat, par lidi v lekařství by zaslouzilo obcas pres hubu za svuj pristup ale to je vec systemu a jejich svedomí… Z jejich pohledu tohle chování na jednu stranu trochu chápu… A v každé profesi se najde dost debilu, jen když te priveze sanitka do nemocnice kde jde o minuty tak uplne nemužes ovlivnit že nenaraziš zrovna na ******, tak jako to mužes ovlivnit/ mužes si vybrat u jiných služeb za ktere platíš…

      0 0
    • wego1991  

      Tak sem si to tady přečetl, pobavil se a teď se můžu jít vychcat a spát

      0 0
      • senior  

        Já být tím operovaný, tak se poradím s tou rehabilitační sestrou nebo možná ještě s nějakým zřízencem, jestli ta železa vyjmout. A taky by se mohla udělat anketa zde na fóru, a podle procent se rozhodnout. A taky jsou na internetu určitě kartářky.

        Proboha, někomu přece musí věřit nebo dá na druhý názor jiného traumatologa, jaký zvolit další postup. Soud mu určitě nepomůže, ten tomu určitě tak nerozumí A úraz i ten úder musil být hodně silný, když byl v bezvědomí.Takže ta AC luxace byla také jistě pořádná .

        A když tam má železa, tak to asi nebyla zbytečná operace, ty tam doktoři nedávají jen tak ze srandy, nebo že by se nudili.

        0 0
        • THORX  

          Nevím jak moc vážné to bylo. Snímek bez zátěže toho moc neřekl, až se zátěží měl jasno. Železa mě obtěžují a jsou někdy bolestivá. Teď pracuji na tom, abych takzvaně strhnul jizvu, která povolí svaly.

          0 0
          • arny71  

            Když to tady tak čtu, tak vidím, že jsem měl kliku, že jsem svoji zlomenou kličku léčil ve Vyškově u člověka, který tomu zřejmě opravdu rozumí. Jen mrknul na rentgen, tak hned říkal, že operaci nedoporučuje. Použita Desaultova bandáž, po cca 3 týdnech sundáno. Po 17 dnech i s bandáží jsem jezdil zlehka na rotopedu (pšššt, mudr to neví), přesně po 5 týdnech jsem seděl na kole (silnička). Po rehabilitaci a dalším procvičování, hlavně plavání, naprosto dokonalý srůst, rozsah pohybu v podstatě stejný jako před úrazem. Po roce ve fitku na benchi 90–100 kg při váze cca 70 kg, dřepy, mrtvé tahy, vše v pohodě a bez bolesti ramene. Měl jsem prostě kliku. :)

            Je mi jasné, že taky záleží na tom, jak se ta klička zlomí. Kdo má komplikovanou zlomeninu, tak se to prostě hojí hůř. Ale chci říct, že než se mořit myšlenkama na soud kvůli názoru nějaké fyzioterapeutky, je mnohem lepší soustředit se na léčbu a rehabko.

            0 0
            • THORX  

              Jasně, snad to bude v pohodě, abych mohl příští sezónu zase jezdit. Život bez kola si nechci ani představovat.

              0 0
              • senior  

                Příští sezonu jistě nezameškáš, řekl bych že i tu letošní zvládneš. Přesně jak výše píše „arny“- soustředit se na rehabilitaci.

                Jen nerozumím tomu Tvému „stržení jizvy“ Poraněné vazy se hojí dosti pomalu. Tak abys to s cvičením nepřehnal do jiného extrému. Dal bych s cvičením na rady někoho, kdo je v obrazu s Tvým postižením

                0 0
                • THORX  

                  Letos už raději ne, navíc jsem prodal HT, už od koupi jsem litoval, že jsem nešel do fulla. Teď mi přibyl další argument komfort jízdy (kvůli ramene).

                  Ohledně jizvy a cvičení to mám vše od té fyzioterapeutky. No uvidíme zítra, druhé kolo :-) ale je pravda, že po včerejší hehabce, jsem to rameno dost cítil.

                  0 0
    • Breakpain  

      podle se vetřu s dotazem

      1.7. pád, aktuálně ruka v závěsu a čekám na kontrolu 27.7. na chirurgii

      Dislokace ramene II – III. stupně, možná potrhané vazy/manžet (musím si vyprosit magnetickou rezonanci).

      Máte tip na šikovného (asi sportovně změřeného) ortopeda v Praze?

      0 0
      • milan.v  

        MUDr. Štefan Dojcsan, Hostivař

        0 0
      • Barak  

        Já mohu tak maximálně sloužit radou, kam nechodit…

        0 0
      • Krov  

        To máš jen v závěsu nebo v nějaký znehybňující ortéze?

        0 0
        • Breakpain  

          Zatim zaves, znehybnujici (paze u trupu) a cekam jestli se rozhodnou kuchat. Ted je to 50 na 50 …

          0 0
      • Drobeczek007  

        MUDr. Vít Dvořák

        Ortopedie – soukromá ambulance

        Antala Staška 80/1670

        14000 Praha

        Byl jsem tam na konzultaci kvůli správné rehabilitaci po zlomenině klíční kosti. Rentgen + vyšetření a pak mi vysvětlit proč a jak rehabilitovat. U nás na chirurgii to bylo, co doktor to jiný názor. A nejlepší slova byla od primáře: A proč na tom jezdíte, když to neumíte?

        0 0
    • kudlanka32  

      Nerozciluj se, a bud rad ze te opravili a mas to bez nejakych vaznych nasledku. A taky ze nepotrebujes splacet bambilion za opravu. Vypozoroval jsem ze dneska se operuje vsechno, mas to totiz pak rovny. Co doktor, to jiny nazor…nekdo to necha jak to je a nekdo to chce narovnat. Ze te to bolelo po operaci, neni moc operaci samotnou, ale poskozenim okolni tkane od ulomenych kosti. Pokud jsi to jiz rozcvicil, tak ti to po vyndavacce pujde mnohem lip. Z moji zkusenosti, chirurg mel pravdu a fyzioterapeut ne. Ale zase je to pripad od pripadu.

      Nevim jestli pracujes manualne, ale 4–5mesicu nemocenska mi prijde divna. Ale ja sem kancelarska krysa, vetsinou jsem v praci do 10dni…(at uz to bylo rameno, loket anebo ksicht…)

      0 0
      • THORX  

        manuál docela dost.

        0 0
        • kudlanka32  

          tak to by chtelo nejaky pojisteni, kdyz je to tvuj zdroj obzivy…ja si rikam, ze kdyz sectu ty roky kdy mi nic nebylo, s tema zlamanyma, tak co zaplatim na pojistnym a co dostanu…bylo by to na nule. Ale dokud mam nohy v cajku do prace vzdycky dojdu.

          0 0
      • Tencovozikmin  

        Divný ti to přestane být až ti opravdu něco bude.

        0 0
    • THORX  

      Dneska druhá rehabka. Dozvěděl jsem se, že na Sosně dělají artroskopickou metodu a že by neměla být ani zpoplatněna. Takže otázka zní, proč mi tuto možnost nenabídli?

      Jinak borec, který se ji tam málem v úterý složil, je po druhé rehabce a je vyléčený. Kontrolu má 15.8. a říkal, že už ty železa chce vytáhnout dřív. Se mnou to bude prý na díl :(

      0 0
      • AussigBiker  

        My ti tu neodpovime, zepterj se primare.

        Borcovi garuluju.

        0 0
      • Tencovozikmin  

        Sel bych stim na FB urcite tam bude spousta podobnych uplakanku.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Na kolik dílů?

        0 0
      • kubad  

        nikdo kromě specialisty ti něřekne jaká metoda byla možná, vhodná, a která nejvhodnější.

        a hlavně kdyby se nevysekal nemusels řešit tyhle problémy, takže za to nemůže doktor, ale ty !

        0 0
        • jIrI___  

          +1.Člověk jezdí nad svoje možnosti a pak chce žalovat někoho, kdo se jeho vlastní chyby snaží napravit. Zajímavé uvažování :)

          0 0
      • kudlanka32  

        porad nechapu o co ti jde

        jak dlouho jsi po operaci?

        rekl ti chirurg ze ti ty zeleza maji vadit v pohybu a nebo ne?

        muzes s tim hejbat a nebo ne?

        co se tebou delaji?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jeden by si myslel, ze v Plzni maji i rychlostudium mediciny:)

          0 0
        • THORX  

          operace byla provedena dne 3.6.

          vadit mi můžou tak, že při cvičení můžou vylézt samy

          hejbat s tím můžu, ale zvednout 0,7kg nad hlavu nejde, paži mám slabou a rameno(jizva) nepustí.

          0 0
          • MiKED  

            Já měl začátkem dubna „jen“ natažený vazy v klíční kosti – po šesti týdnech v ortéze byla ruka taky slabá. Doktorka mi řekla „musí se znovu ‚osvalit‘“. Dodnes nemám v paži takovou sílu, jako před tím, než jsem „přebrousil“ po pádu ze silničky kus asfaltky. A ještě tři týdny zpátky (tudíž čtvrt roku od úrazu) to bolelo. …

            0 0
            • Breakpain  

              To neber jako stourani nebo podsirani … Posilujes ji cilene cinkama pravidelne 2–3× za tyden? Nebo ji mas v normlnim rezimu? Ptam se proto, ze me ceka neco podobneho …

              0 0
              • MiKED  

                Činky ne – plavání… Přijde mi to jako nejúčinnější a zároveň nejpříjemnější (nejméně bolestivý) způsob.

                0 0
          • Tencovozikmin  

            Jak ti muzou vylezt? A co porad k.rva chces,jebls sebou a ted chces byt za dva tydny fit,nejsi magor?

            0 0
          • kudlanka32  

            Moc nerozumim na co si stezujes. Evidentne ti nic neni, treba ja po tristivy zlomenine pazni kosti a ulomenym velkym hrbolem, nastesti leceny konzervativne, nezvednul samotnou ruku 2 mesice, natoz nejaky kilo :-D. Po operaci je dobry to rozkyvat bez zateze. Jakmile udrzis ve stoje ruku predpazenou, je dobry zacit zvetsovat rozsah. Me pomohlo si lehnout na zada, chytit rukama riditka a delat kruhy. Je treba si rict s chirurgem jestli do bolesti nebo pres, protoze jsi cerstvej. Kost srusta 4–6tydnu a plne se prestavi tak za dva mesice az pul roku. Zdrava ruka donuti tu druhou zvetsovat rozsah celkem prijemnym zpusobem, rameno je kulovy kloub, tak mu kruhovy pohyb svedci. Ja za 3 tydny kazdodenniho cviceni (od chvile co mi to poradil jeden fyzioterapeut, pri rozcvicovani uplne jiny zlomeniny) polozil natazeny ruce za hlavu…

            Pokud mas pocit ze potrebujes dalsi operaci, nemyslim vyndavacku, ale revizi a uvolneni kloubu, tak necekej ze by to nekdo delal tedko, ale az po roce, kdy bude jasny jak se to zhojilo a co nemuzes. Kazdopadne je to zbytecny riziko.

            Cvicit denne, klido rano i vecer…po dosazeni hybnosti zatezovat na TRX. To pomohlo me. Nikdo mi to neporadil, nasel jsem si to na netu a poznas sam co ti dela nejlip.

            tady zacni: https://www.youtube.com/watch?…

            0 0
          • goofy  

            Ty už něco v té ruce po dvou rehabkách zvedneš a pořád si stěžuješ? Hele běž se bodnout, bo to už je děs.

            0 0
            • THORX  

              Hele, nemám s tímhle zkušenosti, tenhle druh zranění je pro mě novinkou. Ale fyzioterapeutka moc nad mými výkony nejásá, tak proč bych měl já, A za to, že uzvednu 0.7kg činku po druhé rehabce a stěžuji si, se omlouvám. Ale, kdo by nebyl psychicky nalomeny, když by věděl, že po druhé rehabce, se dají dělat kliky.

              0 0
              • arny71  

                Já jsem zvednul ruku nad hlavu někdy ve třetím týdnu po zahájení rehabky. Buď v klidu a cvič.

                0 0
                • THORX  

                  OK, díky za podporu, snad to půjde dobře a 1.9, do rachoty.

                  0 0
              • Breakpain  

                Kliky po druhe hodine rehabilitace? Z rise snu, echt klika nebo dotycnemu bylo „prd“.

                Rozhodne to neni berna mince ;)

                0 0
                • THORX  

                  Jo prý klikoval. Z longbordu sebou prásknul. Takže si myslím, že já to mám asi horší. Jinak nevím čemu říkáš hodina, ale já mám rehabky 30 min bazén a 20 min fyzioterapeut.

                  0 0
                  • Barak  

                    Ty seš jak malej. Nemůžeš srovnávat dva různé lidi, i když mají podobné zranění.

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Každý není stejný, mě říkali s kotníkem půl roku až rok. Nakonec jsem šel makat po 3 měsících. Rehábka jsem ze začátku nepotřeboval, nakonec mne praktická lékařka přesvědčila abych to zkusil. Měl jsem asi deset rehábek – masáž jizvy, výřivka, cvičení a pak nějaký stroječek přiložený na nohu. Noha se trošku zlepšila, hlavně do stran jsem kotník mohl lépe vybočit – šlo mi dost blbě vycvakávat z kufrů. Po vyndání šroubů jsem na rehábko už nešel. Kotník občas zabolí a hokej už nehraji ale ostatní sporty jsou docela v pohodě.

                    0 0
          • Smazaný účet  

            Jojo..je docela mozne, ze pri shybech si neco proleze rukou…

            0 0
    • sakul11  

      Tak zaprve bych věřil primari ci doktorovi,co te operoval, nez nejake DIS. z rehbky.Se vsi uctou k ni nema tolik erudice,a proto by se nemela k danému lecebnemu postupu nikterak vyjadrovat.Jeji praci je rehabilitace,pokud bych mel takoveho pracovnika ve svem tymu,rychle bych mu ukazal dvere z odd.

      Lekar je ten,kdo te provází tvou nemoci. Svymi znalostmi a svou zkusenoati, te vede na ceste k uzdraveni.Nemuzu za tebe rozhodnout,nikdy nedokaze rici,co je 100% ten nejlepsi postup.Pokud ti doporucili operacni reseni, tak asi proto,ze konzervativní postup by asi spise vedl jeste k vetsim komplikacim,nez ktere mas nyni.

      Tedy znovu apeluji na trochu ucty k teto profesi.

      0 0
      • senior  

        A buď rád, že to tak dopadlo, mohl jsi mít krvácení do mozku, být v komatu… a teď je to „jen“ acromioclaviculární luxace. Nestěžuj si a rehabilituj.

        0 0
        • THORX  

          jdu se vychcat a jdu cvičit.

          0 0
          • kubad  

            +1

            0 0
            • THORX  

              Tak, cca 30 minut cvičení za mnou, jako činka posloužil 400ml šampón. :) Včera večer, jsem si objednal kilovou činku, tak snad to půjde.

              0 0
      • Martin  

        Ty jedeš :D

        Nemáme kleknout na kolena a mlátit hlavou do země, že ide pán dochtor?

        Jsou dobří a špatní lékaři; třeba mamce na olomoucké traumačce perfektně spravili komplikovanou tříštivou zlomeninu lokte a zápěstí, ale stejně tak znám řezníky, kteří svou práci excelentně zmrvili. To samé platí o fyzioterapeutech. Zas bych moc nepaušalizoval, zavání to kultem osobnosti – doktor = bůh.

        0 0
        • Barak  

          Historicky to tak opravdu bylo, že doktor byl něco jako bůh.:-)

          S tím, co jsi napsal (dobrý doktor/špatný doktor) lze bez výhrady souhlasit. Jenom si za sebe myslím, že v dnešní době chybí k této profesi opravdu větší respekt a i ta úcta. Hodně lidí si v dnešní konzumní době myslí, že má na zdraví automaticky nárok, že si ho lze koupit jako cokoliv jiného v krámě. Navíc, když si pravidelně platí to pojištění. Myslí si, že ten doktor má přece povinnost dát ho dohromady bez ohledu na to, že svoje tělo huntuje svinskou stravou, sedavým zaměstnáním, kouřením, chlastem a na jakékokoliv rady, které by ho nějak omezily, kašle. A když se mu to nepovede, je potřeba, aby za to zaplatil.

          Ale jak píšu na začátku, určitě jsou dobří lékaři i špatní lékaři.

          0 0
          • senior  

            Napsals to dobře, ještě bych doplnil, že nemocný si často myslí, že na internetu najde správné řešení a toho zdravotníka nahradí vyčtením informací z webu a z různých on-line diskuzí čerpá rady, které jsou často

            (při neznalosti jeho jedinečného zdravotního stavu) velmi omylné a „mimo mísu“

            0 0
          • Martin  

            O tom žádná, automatický nárok na zdraví rozhodně není. Jenže za to opravdu může dnešní konzumní doba, kdy mají lidi obecně plnou hubu práv, ale povinnosti nějak nevidí. Nicméně to jsme off topic :)

            0 0
            • Barak  

              Tak úplně offtopic nejsme, když se tu hrozí soudem a skoro věšením chirurga na nejbližší větev.:-)

              0 0
              • Martin  

                No je fakt, že z křišťálové koule tu stejně nic nevyčteme, tak jako tak. Jenom jsem narážel na mírné opovržení fyzioterapeuty.

                0 0
      • xtonda  

        Jak má mít člověk úctu k doktorům, když dělaj tohle http://praha.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

        Já sem loni v Srpnu na chalupě spad z kola na nataženou ruku, silná bolest v lokti, v Sobotu večer pohotovost ortopedie místní okresní nemocnice, poslali mě domu s elastickým obvazem. Prvních 10 dní se mi to zdálo OK, jak se hojily měkké tkáně a ustupovala bolest a zlepšovala se hybnost. Pak to ale začalo být spíš horší, bolest a překážka při rotaci předloktí, když to bylo naprd i po dalším týdnu vnutil sem se na polikliniku na ortopedii už doma v Praze.

        Diagnóza zlomenina hlavičky radia, ortopedka nechápala jak mi mohli nedat fixaci, radši sem nepátral, jestli byl ortoped na pohotovosti neschopný a nepoznal zlomeninu nebo se mu v sobotu večer nechtělo sádrovat. Takže sádra na 5 týdnů, kvůli tomu, že sem to měl dva a půl týdne jen v kompresi, srůst s posunem. Měsíc a půl rehabilitace, na vánoce to bylo jakž takž.

        O soudu sem neuvažoval, ale o kontaktu nemocnice nebo lékaře aby to nějak vysvětlil sem přemýšlel, ale pak se na to vyprdnul, dotyčný již není primářem tamní ortopedie.

        Doktoři sou taky jenom lidi a spoust z nich to má na háku úplně stejně jako lidi v jiných profesích, nějaké zbožštění skutečně není na místě.

        0 0
        • Carloss  

          ad odkaz- No, rodina z toho vytříská nějaký love a všichni budou nakonec spokojení..

          0 0
        • sakul11  

          Je k doplnění, ta druha ortopedka vifela na kontrolnim snimku jiz kostni svalek,tedy zlomeninu jiz ve fazi hojení. Na prvnim snimku tedy nemusela,samoztrjme nemuzu vyloucit i prohlédnutí,lomna linie vubec byt videt.Takto se bezne diagnostiku fraktury kosti zapesti.

          0 0
          • xtonda  

            Snímky mám k dipozici

            pár hodin po úraze http://i.imgur.com/9Q9aj78.jpg

            zpráva z pohotovosti http://i.imgur.com/3XWU7GG.jpg

            19 dní po úraze http://i.imgur.com/sJatNBM.jpg

            Tu linii na prvním snímku vidím i já. On napsal linie v hlavičce radia, což vnímám minimálně jako podezření. To že to hned nemusí být vidět jsem se dočetl a potvrdila mi to i ta ortopedka, ale právě proto by se snad mělo postupovat se zvýšenou opatrností. Ona říkala, že tam kde působí se právě i v případě podezření dává fixace a po týdnu se dělá kontrolní RTG a podle něj se postupuje a nechápala, že mě nechali jak mě nechali. Mohl sem mít sádru o tři týdny dřív dole, rekonvalescence by předpokládám byla snazší a mohlo to být srostlé rovně.

            0 0
            • sakul11  

              Koukal jsem na snimky i zpravu, kde je napsana linie ale uzavřeno jako sumace,coz muze byti.Nejsem ortoped,ale minimalne i pri distorzi by asi orteza mela byt dana v pripade neustupujicich potíží kontrolni snimek a dle vysledku event sadrova fixace,to je pravda. Tak bych postupoval asi ja,ale jak rikam nejsem ortoped

              0 0
      • dr nick riviera  

        Jenom pro info – fysioterapeut může být „nejaká DiSka“ z vyšší odborné, ale taky vysokoškolák, co na to 5 roků studoval.. Jenom apeluji na trochu úcty k této profesi..

        0 0
        • Rychlej turista  

          Tak už ho nechte na pokoji, buďme rádi, že se zde dosud neobjevil doktor Kubek: „Alternativní medicína? Podvodníci! Hahahahaha! Čínská medicína? Šarlatáni!!! Hahahahaha!“ Od někoho takového (MUDr. Kubek) bych si nenechal ošetřit ani odřené koleno. Jako lékař západní medicíny může být třeba i dobrý, ale jako člověk je to katastrofa.

          0 0
          • Martin  

            Njn, západní medicína je dobrá na urgentní stavy typu zlomenina, slepák nebo urvaná hlava, ale jinak je díky své orientaci na řešení následků místo řešení příčin docela omezená. Léčit, ale ne vyléčit.

            0 0
          • senior  

            tak to s Tebou naprosto nesouhlasím, doktor Kubek „kope“ za pacienty stejně jako za zdravotníky a jeho si tedy zrovna velmi vážím nejen jako lékaře, co zasahuje do politiky, ale i jako člověka. Asi máš informace jen ze sdělovacích prostředků, kde ho většinou politici napadají

            a navážejí se do něj. A to, že nesouhlasí třeba s alternativní či čínskou medicínou je jeho názor (který s ním třeba nemusím sdílet), ale jen proto z něj neudělám špatného „katastrofického“ člověka

            0 0
            • Rychlej turista  

              On ale toho „katastrofického“ člověka dělá ze sebe sám. Moudrý člověk se přece své názorové oponenty a jejich myšlenky nesnaží dehonestovat a zesměšňovat, takto jedná primitivní hlupák. A jeho nesouhlas s alternativí či čínskou medicínou spíše než názor, připomíná svatý boj fanatického inkvizitora za ten jediný spávný a povolený náhled na věc.

              Jdu si pustit „Jméno růže“ :-)

              0 0
        • sakul11  

          Samozřejmě muze to byt vysokoskolak ale stale to neni lekar,tudiz ji to neopravnuje se k lecebnemu postupu jakkoliv vyjadřovat. Zdaly zo tekla ciste nelde pod pultem tak pak to je velmi neprofesionální.

          0 0
      • Smazaný účet  

        tvl to zni jak nejaky myticka cesta 158.komnaty shaolinu :D

        0 0
    • Carloss  

      Když už je tu to vlákno- blbej dotaz- má cenu si brát rehabky na zlomenej malíček (ruka až po loket v sádře na 5 týdnů)? Nevím jestli mi to vůbec nabídne, ale na zlomenou kličku bez operace mi to nabízel, ale nechtěl jsem a asi mě to nijak nepoznamenalo. Je to teda k něčemu, pomůže mi to s něčím? dík

      0 0
      • senior  

        jak jsi napsal, blbej dotaz. Nikdo o tvé zlomenině nic neví ,

        ani nevím co si mám pod pojmem malíček představit

        (je to článek?? …metakarp ? …tříštivá zlomenina? dislokovaná?…) a budeme o tom diskutovat, Udělej na to anketu!

        0 0
        • Carloss  

          nechápu proč na mě útočíš, ale odpovím normálně- je to zlomenina na posledním článku „před dlaní“ na RTG to sedělo hezky u sebe, ale ve zprávě je – s dislokací (prý to píšou prakticky u všeho). pokud budu mít omezenou hybnost posundání, tak to smysl samozřejmě dává, ale pokud to bude bez komplikací (jako u kličky, kde mi rehabku ale taky doporučoval) tak to má nějakej smysl?

          0 0
          • senior  

            neútočím, opsal jsem doslova, jak jsi svůj dotaz pojmenoval. Měl bys dát na to, co Ti tvůj doktor doporučí. Ale je otazné, jestli to budeš vůbec respektovat, když

            tu dříve jím doporučovanou rehabilitaci „kličky“ (chápu to asi jako klíční kost) jsi neabsolvoval a ptáš se zde na fóru, co my na ten malíček navrhneme. Píšeš, že na rtg to „sedělo dobře“ , ale ve zprávě je udána dislokace, což jest zjevný rozpor a my ti to tu neobjasníme

            0 0
          • sakul11  

            To,ze fraktura byla dislokovana na rhb nic nemeni.Po 5 tydnech ve fixaci bude zajiste ometeba hybnost minimálně v zapesti tudiz rhb bude nutna a zajiste ti bude doporucena

            0 0
      • xtonda  

        Tak on po 5 týdnech v gypsu ztuhne i zdravý kloub, ve tvém případě bude potřeba rozcvičit zápěstí. Pokud ti rehabilitaci dají, tak to ber, je to zadarmo a může ti to akorát prospět. Minimálně tam budou mít víc času ukázat co cvičit doma.

        0 0
        • Carloss  

          tak nějak jsem to myslel, akorát teda nevím, jestli mi doktor ve Šternberku může napsat rehabky do Mladé Boleslavi :) nebo kdo to vlastně předepisuje- doktor v nemocnici nebo praktik? Spíš mě zajímá, kdy je možný s čistým srdcem zase skočit na kolo (MTB)

          0 0
          • xtonda  

            Mě to psal ortoped a říkal, že můžu jít kam chci. U praktika sem s tím vůbec nebyl. Na rehabilitaci mě nejdřív objednali k jejich doktorovi a ten následně napsal konkrétní typ a počet procedur. Já měl zlomeninu v lokti, sádru 5 týdnů od podpaží až po dlaň, prsty koukaly. Zápěstí bylo ztuhlé a ochablé a pohyb značně bolestivý. Už si nepamatuju kdy sem začal jezdit na rotopedu, ale na kole potřebuješ na ruku spoleh, na rozcvičení a zesílení bych počítal stejnou dobu jako to bylo zafixované, aspoň tak to zhruba vycházelo mě, ty si mladší, třeba ti to půjde líp.

            Každopádně jak doktor, tak rehabilitační pracovníci řešili loket, protože ten byl zraněný, cviky na zápěstí jsem čerpal odsud: http://www.ortopedie-traumatologie.cz/rehabilitace

            0 0
            • Carloss  

              Ok, díky. Tak nejak s tim pocitam ze po sundani dlahy to bude max na kole do prace, MTB nejdriv po dvou tydnech a snad v zari zvladnu par jizd v bikeparku.. snad

              0 0
      • -b-n-x-  

        Na to je prý dobrý powerball :-)

        0 0
    • Vrci  

      Jestli se Ti nelíbí způsob léčby nebo chování lékaře, zajdi do kanceláře místní ČLK a podej stížnost.

      0 0
      • pepek  

        Thorx to dá právníkovi, v amerických seriálech se to tak dělá.

        0 0
        • THORX  

          jop :)

          0 0
        • sakul11  

          Pokud to nebyla ironie tak opravdu koukas hodne na tv a kolo znas jen z pohyblivych obrazku na sve skvele plazme.Az budou lekari ohodnoceni tak jak maji,klidne je zaluj.Ale pokud to budeme delat za tu almuznu jako do ted,bud rad,ze te na pohotovosti jeste někdo osetri. Potazmo nekdo,komu budes rozumet.Nebot cesti lekari za kratkou dobu dojdou a pak bude spolecnost v prdeli.

          0 0
          • pepek  

            A proč to píšeš mě? Asi sis to tady moc nečetl. Bohužel, author to ironicky asi nemyslel: Myslíte že by toho primáře šlo dohnat k soudu?

            0 0
          • -b-n-x-  

            Jednou jsem četl informaci, že v Izraeli asi týden stávkovali lékaři a úmrtnost obyvatel se v tom období snížila asi o 40% :-)

            0 0
            • sakul11  

              No v Izraeli mozna.Nejde tak ani o umrtnost, jak o to,jak by se ceskym rozmazlenym pacientum libily cekacky na osetreni treba pul roku.Zlaty system v V.Britanii, kde pres obvodaka neprojde ani mys,pak by specialisti a nemocnice nebyly zaplaveny hloupostmi.Zajiste by slo primare zalovat,proc ne.Ale narovinu,zalovat ho muze za non lege artis postup,coz dle me nebylo.To,zda doslo k zanedbani pece, to je vec jina.Jen by me zajimalo,kolik z vas z tech kritizujicich se zamyslelo nad tim,kolik zivotu ten lekar jiz zachranil.Je to jen clovek a verte mi,ze po sichte 32h v praci se nedela zcela s cistou hlavou.Clovek toho ma plne zuby,radeji by sel domu,ale stejne jdes na amb a snazis se jeste aspon jednomu pomoci.A rozhodně za prachy tam nejdes.Jenze to malo ktery z pacientu pochopi a dokaze i ocenit.

              0 0
              • Barak  

                Hele, zase brzdi. Nikdo nehazi vsechny lekare do jednoho pytle a ja osobne k nim, k vam, mam rozhodne uctu. A ta zminka zde o zalobe je samozrejme totalni nesmysl.

                Na druhou stranu asi vis sam, ze ne vsichni lekari to vykonávají zodpovedne a dobre. Abych si musel googlit, co pro me znamena operace, protoze doktor nema cas nebo mu nestojim za to rict mi ve spitale k tomu vic nez 3 věty? Jsme v Evrope, ne v Africe… Bohuzel nedostatek lekaru ma za nasledek, ze neni vule nastavit system tak, aby tito lekari byli motivovani ke zmene pristupu. Protoze v konecnem dusledku si nemocnice nemuze dovolit kopnout ho do zadku. Pokud teda uplne ozralej nevyoperuje nespravnou ledvinu nebo tak neco.

                A chapu, ze pacienti jsou tema na knihu. Jenze, ja si v praci taky musim odeprit poslat zákazníka do ****** a chovat se k nemu slusne.

                0 0
                • Martin  

                  ale ty nezachraňuješ životy :)

                  0 0
                  • arny71  

                    Je to jejich práce, vybrali si to dobrovolně. Glorifikace a snaha chránit jakoukoli profesi není dobrý přístup, podívej se, kam to vedlo v českém soudnictví.

                    0 0
                  • Barak  

                    Super argument…

                    Kamaradka byla ted ve Svajcu na operaci. Kazdy kdo k ni prisel do pokoje zaklepal, pozdravil, predstavil se a rekl, co bude delat.

                    Neexistuje, ze by tam dopadla jako ja tady, kdy jsem musel v noci hledat na internetu informace, abych mohl rano lekari rict, jestli chci operaci nebo ne.

                    0 0
                    • Soreno  

                      Tak ono je to jednoduchy, az te zdravotnictvi bude stat to co ve Svycarsku a personal bude delat ve stejnych podminkach, treba se dockame stejneho pristupu. Nicmene si myslim, ze odborna uroven v CR je na vysoky urovni, prozatim!

                      0 0
                      • Barak  

                        Ale jo, proti tomunse neda rict ani popel. To bylo jen tak pro srovnani. Ale ta slusnost bud v cloveku je nebo ne, bez ohledu na prachy. Slusny pozdrav nic nestoji. To jsem tim chtel rict.

                        0 0
                    • Martin  

                      just trolling, já bych to nedělal, nemám na takovou odpovědnost mentálně :)

                      v olomoucké fakultce jsou skvělí – jak na chíře, kde jsem byl kdysi s kýlou, tak i na traumačce, kde byla mamka s rukou.

                      0 0
              • Rychlej turista  

                Zde (lege/non lege artis) je právě na místě otázka informovaného souhlasu. Formálně dán sice byl, u soudu by se ale zřejmě zkoumala míra této nformovanosti. Pokud by vyšlo najevo, že spočíval pouze v tom: „Chtělo by to řezat! Mám řezat nebo nemám řezat? Rozhodněte se“, je tu maličko problém :-)

                Každopádně zde vedeme pouze „akademickou“ debatu, protože tyto problémy se řeší minimálně 2 500let :-)

                Simónidés z Keu:

                Někteří z mých nejlepších přátel byli lékaři a byli to vynikající lidé, kteří toho hodně věděli o lidské mysli, a vidí do ní i tam, kde básníci nikoli. Ovšem lékaři se své zákony naučí a dodržují je, i když mohou člověka zabít. Někteří z nich za mnou zde na Sicílii přicházejí s dotazy, jak je možné, že tulák jako já si uchovává tak dobré zdraví i po osmdesátce. Nějakou odpověď jsem jim vždycky dal. Bylo by nezdvořilé říkat, že kdykoli jsem se na cestách dostal do styku s horečkou, ulehl jsem potichu do postele a poslal pro místní vědmu.

                0 0
              • Soreno  

                Tak zrovna Britanie je shit. Vlastne jsem rad, ze mame zdravotnictvi jaky mame. Doktoru si vazim, jako si vazim zdravotnich sester. Ano ohodnoceni neni jako v Nemecku, ale to neni zadna profese. Zase tak hrozne placeny to neni, ze by si sel o zebrote. To neznamena, ze bych ti nepral vic penez. Na druhou stranu zrikat se odpovednosti kvuli svemu ohodnoceni? A penize nejsou vse osobne si myslim, ze nejhorsi jsou ty sluzby a cas straveny v praci a nasledujici stres.

                0 0
                • sakul11  

                  Dekuji za kladne reakce.Jsem rad,ze se najdou taci jako ty a je zde vas vice.Zebrota to neni,ale mesicne 100h prescasu je mazec.Momentu přechodu na 12h smeny provoz by to bylo devastujici pro radu nemocnic,proto to slouzime ze sve vule,rozhodne ne pro ty penize za sluzbu.

                  0 0
                  • Mikikuba  

                    Ahoj predem rikam ze si Vas doktoru strasne vazim. Mam za sebou 7 operaci a je to v jakokoli jine profesi. Je to o lidech jsou dobri spatni empaticti i ignoranti. Kdyz to sectu tak jsem v nemocnicich stravila dohromady 2 roky a zkusenosti mam mraky. Za obrovskou vyhodu povazuji ze si muzu vybrat doktora ktery me bude operovat samozrejme krome zivot ohrozujicich stavu. Dodat musim ze cesti pacienti to musi byt taky chutovka. Kolik dodrzuje predepsane diety rehabilitace cviceni apod. Vetsinou prijdou doktore zarid udelej dej mi prasek… Cili ono je to oboustranne. Spickovy lekari u nas jsou velice slusne ohodnoceni! A srovnavat plat u nas a treba Nemecko je opravdu blbost a to u vsech profesi.

                    0 0
                  • Soreno  

                    12h sichty jsou opravdu na hovno. Ono si spoustu pacientu nedokaze predstavit bejt nekde treba 8h na sale pak prijit na oddeleni a venovat se vsem pacientum a podavat jim nebo pribuznym informace o stavu a co a jak a kdyby a protoze a na internetu tohle tamhle. Tim nechci rict, ze na to nemaj pravo. Maji a nedivim se, ze chtej vedet. Ale tohle je chyba systemu. Copak chceme, aby nas operoval unavenej lekar a osetrovala totalne vyhorela sestra? Pak se nedivim nekterym chybam co se stanou. Timhle nechci obhajovat vsechny doktory a sestry, ale obcas by stalo se zamyslet i nad sebou a svym chovanim jako pacienta. Ale tohle jsme dost offtopic.

                    0 0
    • Smazaný účet  

      Co řekne nějaká zdravotní sestra nebo fyzioterapeut není tak podstatné, Lékař je prostě lékař. Pokud tam máš železa, velice pochybuji, že to šlo léčit ambulatně. Nicméně pokud máš stále pochybnosti, ukázal bych snímky a lékařské zprávy nezávislému lékaři a požádal bych ho o posouzení …

      Tady nic nevyřešíš, jedni ti budou radit co já, druzí tě budou hecovat k soudu. Ale na tvém místě bych se první zamyslel nad tím, jestli chceš ze sebe skutečně udělat vola.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.