Označení vidlí Fox F-series pro XC

19 nepřečtených
  • deda

    ahoj, můžete někdo dekodovat označení těhle modelů? Myslim, jaký je třeba rozdíl mezi RL a RLC a příp. jaké je další označení a co vlastně znamená? Jsou značeny stejně modely 09 a 2010? Když si vyberu model s lockem na korunce, tak co mám vlastně shánět…

    0 0
    • tonik666  

      r = rebound, l = lock, c = compression.

      0 0
    • Babec  

      Já mám Fox F100 RL 2010 FIT a jaký je rozdíl mezi tou samou akorát RLC taky nějak extra nevím, akorát RLC má modrý nálepky a možná Lock-Out z řidítek??

      0 0
      • miki  

        Mám F 100 RLC Fit 2010 ale mám stříbrný nálepky, zespodu pravé nohy je štelování odskoku.Lock z řidítek RLC nemá jen RL .

        0 0
    • tonik666  

      Dočíst se dá tady anglicky. Nebo je také dobré stáhnout si ze stránek foxu manuály v vidlím a prohlídnout si, co všechno se na nich dá štelovat.

      R – rebound je odskok(snad), nastavuje se jak rychle se vidle vrátí do původní polohy po stlačení, červené kolečko na vršku pravé nohy. Mají asi všechny vidle.

      RL – vše výše + lockout na pravé noze vidle, modrá páčka pod červeným kolečkem pro rebound. Remote jak psal někdo výše je dálkové ovládání, pravděpodobně jde dokoupit.

      RLC – vše výše + nastavení „low-speed compression“, v tom článku to popisují jako citlivost vůči malým nárazům, např. od jezdce při šlapání. V podstatě by tím mělo jít nastavit, že vidle nebude houpat. Je to malý modrý kroužek pod na pravé noze pod páčkou lockoutu.

      Navíc RLC vidle mají „lockout blow-off treshold“, nastavení prahu nárazu při kterém i zamčená vidlice zapruží. Nastavuje se to modrým válečkem zespodu pravé nohy vidle.

      0 0
    • MaxMB  

      Fox RLC FIT 2010

      R – Rebound Damping (tlumení odskoku) – červené kolečko na spodku pravé nohy (u vidlic s otevřenou olejovou lázní na korunce vidlice).

      L – Lockout (uzamykání vidlice) – modrá páčka na korunce vidlice.

      C – Low Speed Compression Damping (tlumení nízkorychlostní komprece – ovlivňuje citlivost vidlice na malé rázy. Vyšší míra komprese tlumení omezuje pohupování vidlice při šlapání a její poklesávání při brždění) – modrý kroužek na korunce vidlice.

      FIT – Uzavřená olejová patrona – černým kolečkem na korunce vidlice lze nastavit sílu potřebnou k otevření pojistného ventilu při uzavření vidlice Lockoutem.

      0 0
    • Kamikaze 591  

      Takže co jsem tady četl, vidle na tomto kole nemá nastavení komprese? Má to jen lock z řidítek?

      0 0
    • Marek K1  

      Dá sa dokúpiť diaľkové ovládanie k vidlici Fox Evolution 32 Float RL 2012, ktorá má zamykanie na korunke?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.