OwnOptimizer test u Polar S725x

6 nepřečtených
  • Genarito

    Zdravím. Nemá prosím někdo zkušenosti s testem přetrénování u sportesterů Polar? Nemám ho dlouho a jsem docela vykulenej z toho co mi hlásí. Testy jsem prováděl asi 10 dní a za poslední 4 dny mi začal vracet místo hodnoty 2 :o) čtyřku a pětku kde upozorňuje na možné přetrénování nebo nemoc. Asi by bylo všechno ok, kdyby mi tohle nezačal hlásit po 2 dnech volna a po výsledcích OwnOptimizeru, kdy jsem měl klidový tepy asi o 5 tepů nižší než u prvních testů. Je tedy fakt, že mě den před tím než mi ohlásil první čtyřku přišlo opravdu divný, že přijíždím po práci domů s tím, že tepu tak o 7 pulsů víc než obvykle… domu jsem kvůli tomu přijížděl jako šnek :o) Ráno první 4ka, dal jsem 110km, další den ráno 5ka – odpočinek, další den 5ka… Myslel jsem, že pokud bych byl nachlazený, tak mi klidový tepy spíš vylezou nahoru než že by se mi snížili… Je možný, že mi ještě nedochází, že jsem nemocný a polar mi už hlásí nějaký problém? :o) Je fakt, že pokud mě nesklátí teplota nebo nezačne třeštit hlava, tak si myslím, že jsem ok… Nastávající chřipka by mě ani v těchto dnech nepřekvapila… Mám tedy otázku zda můžu mít při nachlazení klidový tepy nižší a naopak při zátěži že by mi vyletěli o tolik nahoru… Jaké máte zkušenosti s tím co Polar hlásí a jak mu věříte? :o) díky

    0 0
    • maxtor  

      Testy z S 725X nijak neberu v potaz. Fitness test jsem dělal párkát a i po zdolání kopce a krátkém odpočinku jsem měl dvojku. Spíš se řídím tím, jak to cítím. Test kondice dělám pravidelně, ale držím se stále na jedné úrovni plus mínus jedna. Přínos S725X vidím v jiných parametrech, které jsou u tohoto tepáku naprosto skvělé.

      0 0
      • Genarito  

        On podle mě potřebuje víc vstupních dat (víc testů) než se rozhodne řvát nějakou změnu :o) Nevím jestli si to vsugerovávám, ale asi mě ta chřipka nakonec položí :o)

        0 0
        • maxtor  

          Už se o tom tady několikrát debatovalo – například o změně VOmax když pouze změníš nastavení v úrovni výkonnosti. Líbí se mi u S725X možnost nastavení intervalových teéningů. Limitů TF, sledování všeho v kompu, ale testy mě nechávají klidným – údaje z nich získané podle mě moc valnou vypovídací hodnotu mít nebudou.

          0 0
          • Genarito  

            Ok díky… Já to zkouším kvůli tomu, že u sebe neodhadnu kdy mám dost :o) Dost mám až si nedokážu představit, že sedím další 4 hodiny na sedle kvůli zadku :o) teď jezdím poprvé s pulsmetrem… předchozí 2 sezony byl brutus v tom, že jsem fakt příšerně šťavil a byl příšerně unavenej i po krátký chvíli. Tak snad si na to co říkaj tepy zvyknu.

            0 0
            • maxtor  

              Taky jej vozím teprve měsíc a seznamuji se s jeho funkcemi. Každopádně když už nic, tak sledováním TF a nastavením si limitů se za necelou hodinku ježdění zlikviduji víc než kdybych sám jen tak šlapal mnohem víc času. Prostě mě to motivuje k vyššímu tempu, když na displayi vidím, že se vlastně jen „protahuji.“ Dokonce i jízda na rotopedu s tepákem a přednasaveným intervalovým tréningem mě baví.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.