• tatamyson

    Zdravím všechny vespolek :-),

    měl bych na Vás zkušenější takový dotaz : chystám se na kole z Ostravy do Žiliny a nejsem si jist výběrem tratě,jestli zvolit trasy mimo hlavní komunikaci (větší převýšení,otázka kvality cest) nebo dát přednost hl.tahům (větší provoz,atd..) a dále jestli je vůbec možné jet na kole po E 75. Jsem aktivní sportovec,ale na kole to bude má taková první delší vyjížďka,no..takový hec jak se říká :-)

    Tonda

    0 0
    • duff74  

      Kdysi jsem jel trasu Karviná – Martin ale bylo to v době, kdy neexistovala ta nová cesta s tunelem přes Čadcu a některé jiné nové úseky. Pokud to chceš jet na silničce, doporučil bych právě tuto „starou cestu“, protože většina provozu je odkloněna na ty nové, rychlejší úseky. Takový úsek „o ničem“ bude asi OVA – Jablunkov. Nevím, jestli je to kde objet, bez toho abys najel o X-km víc. Z Jablunkova po staré kolem nádraží v Mostech, sjedeš do Svrčinovce. V Čadci přes náměstí a za Čadcou vede místní komunikace (snad je to i cyklostezka) s celkém dobrým povrchem těsně kolem řeky Kysuca směrem na Kysucké Nové Mesto. Je to na dohled od té hl. cesty. Každopádně se občas hl. cestám asi nevyhneš:-(

      Pokud bys jel na biku, tak dobrá cesta je OVA – FM – Krásná – Bílý Kříž (hranice ČR) – Klokočov – Turzovka – Kysucké NOvé Mesto – Žilina. Tato trasa se dá i na silničce, jen bys musel OVA – Ostravice – Bílá Konečná – apak už stejně. Je to bez terénu.

      0 0
      • tatamyson  

        jj,tu starou cestu z jablunkova znám,to by mohlo být dobrý,díkes.No mám půjčenou nějakou silniční speciálku (stydím se,že ani nevím značku :-)),tak sem uvažoval OVA-Havířov-Hnojník-Střítež-Nebory-Oldřichovice a pak mám právě dilema,jestli to do Jablunkova projet po E75 a pak sjet na tu starou cestu nebo to z Oldřichovic vzít na Košařiska,Milí­kov atd..

        0 0
        • duff74  

          Nevím co přesně myslíš tím „silniční speciálkou“, jestli nějaký časovkářský spešl, ale osobně bych se nebál toho Milíkova a potom v Mostech na starou cestu.

          Ale pokud ti nevadí nějaký ten kopec, tak popřemýšlej nad tou Bílou. Každopádně je tam menší provoz.

          Má zasada je pokud možno, co nejmenší provoz.

          P.S. Navíc v úseku Čadca – Kys. Nové Mesto dost rádo tím údolím fouká a zkus hádat, kterým směrem…:-)

          0 0
          • tatamyson  

            Tak jo,ještě nad tím pouvažuju,s tím provozem máš pravdu,ty kopce bych raději co nejvíc eliminoval,nejsem nějaký mazák co má už něco odježděno a tak nevím co by to semnou udělalo :-),každopádně to jsou cenné informace.Doufám,že když se rozhodnu přes Čadcu,tak mi nepřivoláš nějaký orkán,který mě sfoukne zpět :-) :-)

            0 0
            • duff74  

              No ono těch kopců tam zas tolik není. Jeden takový táhlý je kolem VN Šance na Staré Hamry a potom na HP Bílá-Konečná. Pak už víceméně sjíždíš na Kysuce.

              Rozhodni se jak chceš, hlavně ať nedopadneš jako někteří na letošní TdF. Měj se.

              0 0
        • kochese  

          No tak tu E75 bych nedoporucoval – Z Hnojnika bocnimi cestami pres Komorni Lhotku, Reku do Oldrichovic, pak pres Karpentnou na Milikov, pak pres Bocanovice do Mostu u Jablunkova (na cykloserveru vicemene kopiruje hranici CHKO Beskydy). Z Mostu pres Sance, Milosovou do Cadce. Jsou to vsechno bocni asfaltky s malym provozem. Dale z Cadce na Zilinu je to taky dost frekventovane – byla by i varianta za Cadcou smerem Stara Bystrica, pak vpravo na Lutise a Terchovou a odtud pres Belou do Ziliny – trasa sice delsi a kopcovitejsi ale mnohem hezci.

          0 0
      • hribik A1  

        pri tejto verzii by som z turzovky určite nešiel cez čadcu na KNM (pred čadcou vyslovene cesta smrti), ale radšej na semeteš a bytču a potom cez ovčiarsko a bitarovú do žiliny

        0 0
    • hribik A1  

      hlavná cesta čadca-KNM má širokú krajnicu, obchádzka je cez aj poľnú cestu, neviem na čom to chceš ísť, ale až na cesťáku, neobídeš. až na inom, nejak ti ju vypíšem.. KNM – žilina netuším aká je hlavná cesta, vždy som jazdil cez vranie..

      česká strana – od nošovíc som dvakrát jazdil okruh popod beskydy (a až budem mať možnosť, pôjdem znova :-)), na mape ako cyklotrasy 46 a 56 a potom cez milíkov a bocanovice na mosty u jablunkova a čadcu.. tam je všade asfalt, okrem úseku pred košařiskami

      0 0
    • Talaj  

      Jelikož tyto místa hodně jezdím v rámci najíždění jarních objemů, můžu myslím přidat svůj názor. Na Jablůnkov bych nejel, nezdá se mi to tam příliš stavěné pro cyklisty. Lépe je vyrazit na Frýdek-Místek, Frýdlant a Ostravici kterými dojedeš pod Beskydy většinou po pěkných cestách a cyklostezkách. Potom po straré cestě kolem přehrady Šance (je to tam moc pěkné) a přejet hranice přes Konečnou – Klokočov. Kousek za Turzovkou potom odbočit na vesnici Velké Rovné (paradoxně je vesnice jeden velký kopec) no a to už jsi u Váhu kousek od Žiliny. Z mého pohledu pěkná trasa.

      0 0
    • M@C  

      Tak podle me jizda na hlavni z Trince na Jablunkov moc pozitek nebude…

      Toto je moje oblibena trasa z Trince do Jablu, je to po bocnich cestach, ale je fakt ze nektere useky nejsou na silnicku vubec vhodne.

      Kazdopadne hlavnim cestam bych se obloukem vyhnul.

      Nejak se z OV dostat do FM, tam potom na Nosovice, Komorni Lhotku, Smilovice, Oldrichovice, Kamionka atd.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.