• wolfdog

    Ahoj,

    měnil jsem vyžvejkané kliky na svém krosovém kole a nakoupil jsem nové dle původních údajů.

    Tzn. střed jsem dal původní Octalink, stejné délky hřídele jen vyšší řady, kliky jsem objednal taktéž nové ze stejné kategorie jako byly původní, vše namontoval a myslel jsem, že to bude dobrý. Ale jak jsem zjistil, tak, tak je celý trojtáct posunutý doleva (blíže k rámu). To jsem si všiml podle toho, že drhnul řetěz o přesmykač. Vůli jsem sice bezproblémů seřídil, ale nelze přehazovat na nejmenší tác – na přehazovačce je dorazový šroub povolen na maximum, vůle na lanku OK – prostě je to moc blízko k rámu kola, přesmykač to na něj už neshodí. A pokud vím, na Octalinku vymezovací podložky nejsou, tak mě nejde do hlavy, jak je to možné… Sice mě pak vrtalo hlavou, že když jsem demontoval původní kliky a střed, tak na mě vypadla nějaká atypická podložka, ale vzhledem k tomu, že jsem žádnou nenašel a nic jsem nevyhazoval, tak nevím jestli jsem si to v zoufalství nevybájil. :)

    Kliky na Octalink jsem také nenašel v nějaké jiné řetězové lince, délka osy je jako původní…tak co s tím? Přesmykač jsem lehce natočil, tak to řadí, ale to není jak to má být.

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Mám na trekovém kole octalink kliky se silničním středem (co jsem vyhrabal z bedny se zbytky).

      Před tím jsem tam měl Truvativ Stylo a vím, že podložky pod misky se musely dát zrcadlově opačně, než bylo v návodu (2 + 1), aby to bylo správně daleko od rámu.

      Až budu doma, tak se můžu podívat, jestli náhodou nemám nějaké podložky i teď na tom octalinku (který byl před tím na silničním rámu se silničními klikami), nevím. Jestli neporadí do té doby někdo jiný.

      0 0
    • Vilém  

      Najdi si delku osy pro konkretni kliky, delky se delaji ruzne. Puvodni byly treba pro 113mm, soucasne muzou byt pro 120cosi (nechce se mi dohledavat).

      0 0
    • scortis  

      Vím že teďka je už asi pozdě radit, ale Octalink je dosluhující technologie a když jsi to měnil celé, asi byla lepší možnost tam šoupnout něco s HT2, kde si to můžeš vypodložkovat poměrně libovolně tak aby to sedělo.

      0 0
    • wolfdog  

      Současný střed je BB-ES300 a kliky FC-4010. Původní byly kliky FC-M442 a střed BB-ES25, s délkou 118mm. Jak najít délku osy podle klik, to jsem nějak nedohledal, takže jsem koupil stejný a to také 118mm.

      Ano, také jsem zvažoval že půjdu do HT2, ale nakonec jsem to chtěl nechal co nejvíce v původním stavu, s tím že to má nelítáno už hodně a tak tomu dám dva roky a vyměním celé kolo. To mu bude tak… no… asi 15 let.

      Kdybych tušil že to sedět nebude, tak jsem vzal HT2 a na původní osazení bych se vykašlal. Tak sice pozdě, ale poučen. :)

      0 0
      • Vilém  

        V rychlosti jsem nasel 126mm pro linku 50mm a 121mm pro 47,5mm linku, coz bude asi tvuj pripad. Jeste si to nekde over.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.