• weekend warrior

Ahojte, prosím o fundované názory místních znalců na můj problém. Mám střed isis(funn) a asi po 900km jízdy z 90% v terénu to v něm začalo brutálně křupat, lupat, cukat. Mám kolem 100kg. Jaká je dle vaší zkušenosti životnost takové osy? Mám kupovat novou osu nebo jít do jiného systému a v podstatě tak zahodit kliky za 5000,– s tím, že budu mít klid? Jakej střed isis je popřípadě nejkvalitnější? Prosím o vaše názory, potřebuji to nějak vyřešit, ať můžu v klidu a tichu jezdit. Dík moc.

0 0
    • Vilém  

System ISIS i Octalink se prilis velkou zivotnosti osy nevyznacuji. Pokud ti tedy nelupe drazkovy spoj, coz oba systemy, taky rady delaji. U pouheho lupani vetsinou na cas pomuze rozebrat, vycistit, namazat. Pokud osa nema hladky chod nebo vuli, tak leda vymenit.

0 0
      • Krutor  

Ještě se mi stalo, že lupání nakonec nešlo od osy, i když to tak vypadalo, ale od bordelu v ořechu…

0 0
      • weekend warrior  

jojo, je to bez vůle. pravděpodobně to bude tím, že jsem jezdil teď to největší bahno co? ale životnost by obecně měla být spí v řádu tisícu než stovek km ne?

0 0
        • Vilém  

Tak pokud jen lupe a toci se hladce a bez vule. Tak stahni kliky, vysroubuj stred z ramu, vse ocisti, namaz a znovu sloz. Pak by to melo byt OK, pokud tedy to lupani bylo opravdu odtam. Jak psal Krutor, nekdy je dost problem urcit odkud to vlastne praska.

0 0
          • weekend warrior  

provedu, dik za rady. to že je to střed je fakt jen můj názor, je to citit i v nohach jak to škube, při silovém šlapání úpí. Holt uvidim až tam vlezu.

0 0
        • Vilém  

Jeste k te zivotnosti XT octalink mi nikdy nevydrzel dyl jak 2500km bez vule. Dal se sice jeste jezdit, ale uz to nebylo ono. Nejaka Powerpro ISIS osa co mam na singlu, chytla vuli tak po 1500km. V tomto smeru zlaty ctyrhran. HT2 je tak nekde mezi.

0 0
          • weekend warrior  

takže vlastně prašť jak uhoď?

0 0
            • Vilém  

No 4 hran na tom byl asi 10× lip, ve vydrzi, ale to neprodpokladam, ze by se clovek vracel zpet. ISIS X Octalink to bylo ± stejny. HT2 mi vydrzely dyl nez ISIS ci Oct., ale taky to ma sve mouchy.

0 0
              • weekend warrior  

taky si myslim, ze 4hran byl uplne ok. kamos jezdi na mym 8let starym kole a furt drzi, pravda najede sice asi jen desitky km rocne, ale zas na to ani nehrabne.

0 0
    • mathasek  

Měl sem ten samej problém. Našel sem ve středu 3 zrnka písku :D hold se to tam dostalo po jedný pořádný banení lázni. Tak sem to vyčistil, promazal, dal vazelínu aby to těsnilo a nemám s tim jedinej problém

0 0
    • weekend warrior  

ahojte, děkuji všem za rady. Po rozebrání stredu, odstraneni pisku a namazani(uplne suche to bylo) je vse ok. uvidim jak dlouho.

0 0
    • z0diaC  

mám taky ISIS osu … Truvativ GIGA pipe , kliky Truvativ Firex … po koupi kola (jeté) byla v ose vůle – bylo to způsobeno kroužkem,který je mezi miskou a ložiskem na levé straně osy – kroužek je z PLASTU !!! – byl vymačkaný … vyrobil jsem ho z ocelové planžety a je to absolutně bez vůle … ale nechal jsem na tom ruky – je potřeba ho na setinu obrousit.

Sice nemám na těchto osách ještě nic naježděno (tuto sezonu začínám) ale jakmile se mi tahle rozsype půjdu do jiné značky – na zkoušku – možná FSA ale tam stojí osa 2400,– :-)

jinak nějaké počtení o ISIS ose je tady : http://quill-outdoor.cz/…ouzdrena-osa

problém křupání by mohl být i v tomhle …

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.