Orlová, Doubrava, Rychvald, Petřvald, Bohumín

11 nepřečtených
  • DiaBoss

    Čaute, co jse to tu děje? Nedávno jsem zjistil že v doubravě je lehčí fr dh ale jak se tam jezdím koukat tak tam furt nikdo není, skoky zarůstají a slyšel jsem že tam kdysy kámoše chytal strážník na motorce, prý soukromý pozemek. To samé v kousek od Orlové před kopcem k rychvaldským rybníkům, ulice zatiší, Také jsou tam v lese skoky ale zase v jakém stavu??! Sice to nezarůsta ale nikdo tam nejezdí a bordel tam je, všechno poničené a skoro se to nedá ani jezdit. Rychvald je na tom dobře, bývalá pískovna palec nahoru. Petřvald má něco jako pumptrack, sice nic moc pump to uplně není ale aspoň něco, ale aktualně je celkem zničený takže nanic. Ještě tam je kousek učko spíš více pro bmx. Bohumín taky něco málo. Ale proč není nic pořádného v Orlové? Nebo proč nefunguje už doubrava? Fakt je to soukromý pezemek a někomu to vadí? Nechcete vzít příští rok do rukou lopaty a postavit tu něco?

    0 0
    • Toman  

      V Orlové a okolí cyklistice pšenka nekvete, tedy kvete ale jen určitým lidem. Je to politika a pletichaření na úřadech. Alespoň tomu tak ještě před několika lety bylo. Nynější poměry už mě tak nezajímají. Byla snaha z mé strany vybudovat v Orlové v oblasti letního kina něco na způsob fourkrosové trati. Ze strany města nebyl zájem, ten se z jiných důvodů soustředil na jiné sporty. Na takové, do kterých byli představitelé města zainteresováni. Tak nám alespoň povolili 2×, 3× v sezóně uspořádat v parku XC závody.

      Na Zátiší jsme jezdívali s oddílovými žáčky pravidelně trénovat, až tam někdo začal rozsypávat hřebíky. Generace kluků, kteří vybudovali trať v Doubravě už odrůstá nebo migrují za prací do jiných končin vlasti a rekruti jaksi nejsou. Jaké jsou vlastnické vztahy toho pozemku, to netuším.

      A pískovna v Rychvaldu je vlastně černá stavba. Tam se nám sice podařilo v minulosti uspořádat několik ročníků ( 1998–2003 ) mini sjezdu a fourkrosu, ale do dalších aktivit s rozšiřováním závodiště nás město Rychvald nepustilo z důvodu ochrany přírody, což mi v tomto místě přišlo nesmyslné. Tak tam kluci kopou sami. Bez povolení. No, a kdybys přeci jen povolení získal, tak bys musel městu Rychvald předložit projekt. Až by schválili projekt, tak bys sehnal peníze a vybudoval sportoviště, které by muselo splňovat určité právní náležitosti – dozor, bezpečnostní opatření, provozní doba, zda by šlo o placené sportoviště, či grantové, to už by záleželo na šikovnosti stavitelů.

      Bláža

      0 0
      • DiaBoss  

        Vedení města orlové je taky jeden ze zázraků světa, naslibujou náměstí, koupaliště atd. Udivuje mě že dokázali postavit workout hřiště. Na městkých pozemcích se toho moc udělat nedá, snad soukromé pozemky ale vrazit tolik peněz do toho je zbytečné. Max se domluvit s vlastníky těchto pozemku ale nevěřím si. Zatiší je také soukromý pozemek ale majitel je z ostravy a les je v takovém stavu jakém je. Takže ani neví že něco takového vlatní. Snad dobrá lokalita pro výstavbu něčeho takového je v lese který je u hřiště na studánce. Ale také soukromý pozemek a majitel je z Orlové, a tady už je šance že si toho všimne. Kdyby se dalo s majitelem domluvit bylo by to super! Jelikož ten terén je fakt dobrý, a dostupnost nářadí by se také dala jelikož kousek od toho vlastníme zahradu. A pár lidí co by pomohlo by také bylo.

        0 0
        • Toman  

          Je samozřejmě pozitivní, že kluci jako ty se nebojí máknout a někde něco vystavět. Jen se mi zdá, že tyhlety " naše " sportovní disciplín město nechce podporovat. Nevím, zda si dělali nějaký průzkum, ale o tom pochybuji, o využitelnosti takových projektů. Nebudeme si nalhávat, děti to se sportem moc nepřehánějí a pokud už sportují, což je jenom dobře, tak se ty děti roztříští do mnoha sportů, no a takové sportoviště by bylo opravdu pro hrstku mládežníků. Ale ono je levnější rozdávat čisté injekční stříkačky a dělat stále dokola nicneříkající osvětu na téma v boji proti drogám, chlastu a jiným neřádům, místo aby se podporovaly projetky tohoto typu.

          Pokud bys měl zájem na tohle téma pokecat, tak jestli máš dneska čas, přifrč na 17. hodinu do Petřvaldu. Máme tam oddílovou schůzku a můžeme, můžete s našimi kluky něco vyšpekulovat. Ondru Karkošku určitě znáš, ten tam bude také.

          0 0
          • DiaBoss  

            Rád bych ale dneska se mi to do plánů nevejde. Jinak díky za info a za info ohledně těch lokalit v okolí Orlové. Uvidím jak to bude příští rok, jestli se bude jezdit na bývalou pískovnu a nebo něco menšího vyroste na tom soukromáku v Orlové, pokud se teda s majitelem domluvím. Má se sice ve věku ve kterém jsem já jezdit, ale vzhledem ke škole mi moc osobního volna nezbyvá a než bych dojel tam, tak hodinku pojezdím (což je pro mě málo) a zase frčím domů.

            0 0
            • Toman  

              Ještě bych se tě rád zeptal na několik věcí. Napiš mi, prosím email, jestli tě to nebude obtěžovat.

              Bláža

              0 0
    • obok  

      ono do doubravy nikdo už moc nejezdí a taky to tam tak vypadá…jestli chceš můžu ti ukázat v karviné traily a je tu toho dost a hlavně má to hlavu a patu…

      0 0
      • DiaBoss  

        Myslíš černý les? V Karviné znám jen petrovice a černý les

        0 0
        • Toman  

          Zdarec Tome, zkraje listopadu jsme si napsali pář řádků. Pak jsem ti ještě 5.11. poslal mejla a na ten už jsi neodpověděl.

          Naši kluci, tedy závoďáci z mančaftu – Ondra a Kouba tě znají.

          Díky za odpověď.

          0 0
        • obok  

          jj myslím černý les

          0 0
    • MajkeeSX  

      Ty skoky v Zátiší jsem pomáhal stavět, ale po tom co nám několikrát někdo ukradl nářadí a začali nám po skocích jezdit nějaké slepice na koních jsme toho nechali a vykašlali se na to. Něco zacneš dělat přijedeš druhý den a vše je pošlapané a zničené od koní. Fakt luxus. Piskovny a.k.a. RBP, tam to pro obyč lidi co se učí skákat už není a taky je to vesměs pro 4×, ne pro celopéra. Je to škoda, že žijem v takovém zapadákově kde není skoro žádný pořádný les a když už je, tak to je dost velká zajíždka a jen tam dojet trvá něco kolem hodiny. U nás lesy vlastní buď město a nebo někdo s kým není žádná domluva. Teď nezbývá nic než postavit něco na černo a bez povolení. Pokud to nebude vadit důchodcům, což si oni vesměs stěžují, tak by se mohlo někde něco vytvořit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.