• Sumpicek

    Ahoj

    planuji na jare vylet do Orlickych hor a hledam nejakou zajimavou cestu do niziny. Mate nekdo projete toto nebo mi potadite jinou cestu vhodnou pro trail bike. Diky za rady.

    http://mapy.idnes.cz/…

    0 0
    • Sitic  

      já mám v plánu jet z Jaroměře na Velkou Deštnou a zpět, cca 100 km ;)

      0 0
    • Drno  

      Ahoj,takto se ochudis o peknou hrebenovku po cervene. Lepsi je dojet az do Rokytnice. Na tvoji navrhovane ceste se pripadne muzes stavit v Uhrinove ve stredoveke vesnici http://www.villanova.cz/ Orlohory jsou krasne, staci se nebat objevovat.

      0 0
    • MlokCZ  

      Pokud to chceš jet jak to máš, tak dolu začít rozhodně po zelené. Docela pěkný sjezd, který je nesmysl na trail biku objíždět.

      Až tak to tam moc neznám, takže celou trasu neporadím, z toho co máš v té mapě mi přijde, že je to připravené jako bys to měl jen na cross a ne na trail biku…

      0 0
    • Sumpicek  

      Se hrebenovkou se pocita ve smeru od Rokytnice, hledam spise nejakou cestu zpet na Rychnov.

      0 0
      • Drno  

        Jo, sjezd po zelene z Velke Destne do Luisina udoli je pekny, ale da se i na HT. Muzes to takto klidne dat.

        0 0
      • Drno  

        Pokud uz trvas na te nacrtnute trase Velka Destna – Rychnov, radeji nez tolik asfaltu bych volil turisticke znacky pro pesi. Moznosti je nekolik, z Velke Destne muzes sjet po zelene a te se drzet az do Lukavice, kde odbocis na modrou do Rychnova. Anebo v Luisine udoli odbocit ze zelene vlevo na cervenou a po ni az do Rychnova (nebo s moznosti odbocit po ceste a trasu si prodlouzit). Staci kouknout do mapy. Turisticke stezky jsou vetsinou dobre sjizdne. S vyjimkou toho sjezdu Velka Destna – Luisino udoli se to da vsechno i na cross kole.

        0 0
      • Drno  

        Pokud nejsi jeste vazany na ten Rychnov, je hezke vyrazit z Noveho Mesta nad Metuji. Tam nechat auto, vyrazit po cervene udolim Metuje do Pekla. Odtud dal po cervene kolem zriceniny hradu Frymburk pres Olesnici, Vrchmezi az na Velkou Destnou. Odtud po zelene do Luisina udoli, tam vpravo zase na cervenou a po ni pres Sedviny dolu zpatky na Nove Mesto.

        Pokud se zajimas o nedavnou historii, uvidis vsude spoustu bunkru predvalecneho opevneni. Na Peklem se nachazi jedna z opravdu velkych pevnosti Dobrosov, po ceste lze odbocit na Snezne, kde je mensi tvrz Skutina. V Sedivinach je zase hrbitov, ktery doklada, jak Sudety vypadaly az do konce valky.

        Moznosti je spousty :-)

        0 0
    • Pavel.ct  

      Tu zelenou z Velké Deštné do Luisina údolí doporučuju taky (i když jsem tam jednou cvaknul zadní kolo).

      Jinak strašně rád jezdím výjezd ze Zákoutí na Velkou Deštnou serpentinama kolem řopíků – http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?… A asi nejsem sám, protože jsem tam viděl vzorek i od někoho jiného. Někdo odtud?

      Jednou jsem tam lezl i v zimě na běžkách když jsem dělal fotky zimních řopíků na úseku X Sedloňov…

      0 0
      • Radez  

        My sme tam jeli na tvoje doporučení :-).

        0 0
        • Pavel.ct  

          Máš recht, řešili jsme to spolu…

          Jak tě chtěl ten tvůj kámoš zabít :o))

          0 0
          • Radez  

            Jo jo, po sto kilácích nesdílel moje nadšení pro kopcovitý terén :-).

            0 0
      • Drno  

        Souhlas :-) Pekne je to i dal, kolem Sedlonovskeho vrchu a Vrchmezi. Bunkry a cesty bunkrovky zkratka k Orlickam patri. Vicemene z hrebenu se to da pustit dolu kdekoliv a hledat nejakou stezku a o kus dal to zase vyslapnout nahoru.

        0 0
    • MirkoCarver  

      Nejhezčí sjezd z Orlickejch hor je po červené z Vrchmezí do Olešnice.

      Dobrý je taky singlík z Vrchmezí na Šerlich přímo po hranici(není tam turistická značka).

      0 0
    • Sumpicek  

      Diky vsem za inspiraci a dobre rady, neco z toho v lete urcite pojedu.

      0 0
    • nozaki  

      Nemáte někdo nějaký tip okolo Rychnova?Před rokem jsem nic zajímavého kromě lesa Včelný neobjevil.Všechno jen velké cesty a žádný terén.

      0 0
      • Raf  

        Jak daleko to má být? Třeba z Vyhlídky ve Vamberku po červené k hlavní silnici to je terénem, pak po modré k Pekelci, ale držet se pořád podél vody. Pak se dá solidně pojezdit v Potštejně, ale chce to vychytat čas kvůli pěšákům (kolem hradu jsou pěšinky, kolem Velešova, Z Kapradě dolů to je docela technický, největší extrém je asi modlivý důl, ale to je přes zákaz myslím a mimo můj skill na xc. Od Vrbické studánky dolů po červené na Potštejn to bývá touhle dobou zarostlé. Případně po stejné červené na Kostelec a pak v Kostelci přímo kopal někdo nějakou lajnu se skoky, zase mimo můj skil na XC :D

        0 0
        • nozaki  

          Dik za info,modlivy dul i sjezd z Kaprade znam.Tam je to super.Mrknu do mapy na tu vyhlidku u Vamberku.Diky za tip!

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.