Oregon 600/650 a snímač rychlosti

6 nepřečtených
  • JirkA

    Zdravím. Hodlám přejít z Garmina O450 na O650. Někde jsem tady četl, že s posledním updatem zvládá 650 i příjem rychlosti ze snímače (původně pouze kadenci). Nemůžu to ale nikde najít. Může mi to někdo potvrdit? Na Garminu furt píšou pouze HR, kadence, Temp. Tak nevím. Díky všem. Jirka.

    0 0
    • JirkA  

      Tak odpovím si teda sám.. :-)

      Třeba se to někomu bude hodit. Na technické podpoře Garmina, kam jsem se po dvou dnech konečně dovolal, mi potvrdili, že Oregon 600/650 v poledních updatech FW již měření rychlosti pomocí snímače rychlosti podporuje. Podmínkou je ale použití nových snímačů Garmin, které jsou oddělené (zvlášť kadence a zvlášť rychlost). S původním kombinovaným GSC10 to údajně fungovat nebude.

      0 0
      • ZdenekM  

        Možná mi něco uniká, ale Oregon mi rychlost ukazuje i bez snímače.

        0 0
      • MlokCZ  

        Oregon 600 mám otestovaný s novým typem snímače rychlosti a funguje. Ale narozdíl od řady edge neumí mít napárovat více snímačů stejného typu současně. Takže pro použití na více kolech je to k ničemu (neustále párovat snímač na začátku vyjížďky při prohazování kol považuju za nepoužitelné).

        Nakonec vozím jak Oregon, tak Edge 520. A tím jsem u Oregonu přestal používat zcela snímač rychlosti (aktuální rychlost mám zobrazenou pouze na 520) a šetřím baterku a aktuální rychlost ze snímače používám pouze u Edge (kde to umí více snímačů najednou).

        A v jiném vláknu tu už někdo myslím psal, že to funguje i se starým typem. A to je asi jediný způsob, jak obejít problém více snímačů při dvou kolech (mít na jednom starý typ snímače a na druhém nový).

        A ještě jeden rozdíl oproti edge řadě. Oregon využívá snímač rychlosti čistě jen ke zobrazení rychlosti. Ale už neumí např. autostop dle snímače rychlosti. Autostop se řídí vždy dle gps, kde navíc nelze nastavit limitní rychlost pro autostop (jako umí edge).

        Takže autostop funguje na Oregonu blbě i když máš snímač rychlosti.

        0 0
    • JirkA  

      Hmm, tak to je dost naprd. No nic, upgrade nebude, nechám opravit O450 a na kolo zůstanu u Holuxu..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.