• PetrEva

    Ahoj, dokázal byste mi někdo poradit s identifikací tohoto volnoběžného ořechu (viz. obrázek)? Opravuji manželce elektrokolo, ořech jsem vyndal a teď pátrám po označení, abych koupil správný. Děkuji všem za radu.

    0 0
    • Chlebovnik  

      To není ořech, ale šroubovací vícekolečko.

      Stačí koupit šroubovací vícekolečko se stejným počtem pastorků a stejným rozsahem převodů. Ideálně něco kvalitnějšího (Shimano např.).

      0 0
    • Kouba_2005  

      Dá se to rozdělat a pak uvidíš, jestli to opravit nebo vyhodit. Nesháněl bych hned novej, dokud to neotevřu.

      0 0
    • PetrEva  

      Při záběru se protáčí šlapky takže se nedá jet, potom se to zase chytne a chvilku to jede normálně, jakmile se přestane šlapat nejde to zase.

      0 0
      • Kouba_2005  

        Je možný, že je to jen zalepený vazelínou a praporky se přilepují. Rozdělej to, vyčisti a namaž něčím řídkým.

        Nebo to jako nejjednodušší první pomoc prolej WDčkem, to vyplaví bordel a třeba se to rozhýbe.

        0 0
    • PetrEva  

      Všem moc děkuji za rady, vše jsem rozdělal, vyčistil a namazal a uvidím co bude dál.

      0 0
      • Jakobo  

        Pokud nekecas tak ses asi mimoradne zrucny talent. Na to, ze to podle popisu vidis poprve a podarilo se nepoztracet tech 200 ci kolik kulicek, spravne namazat praporky, pac tam ledajaka vazelina nesmi…

        0 0
        • Infidel  

          Favoriťácký čtyř, pětikolečka jsme jako děcka rozdělávali běžně a nahrazovali popraskané pružinky buď náhradou, nebo později dokonce originálními pružinami. Chce to trpělivost, no zase takovou zručnost to nevyžaduje. Kuličky se lepily na vodní tužší vazelinu a praporky stahovaly nití.

          0 0
          • Jakobo  

            Take jsem je mockrat rozdelaval, ve Favoritackych byly 2 pruzinky z oceloveho dratu a ockem na konci, myslim nove jsem delal z ocelove struny nejak 0,6 mm, uz je to nejaky cas. Poskladat se to samozrejme da, chce to trochu sikovnosti a trpelivosti.

            Tu nit jsem nakonec nepouzival, nejak jsem to zvladl bez, ona se uvnitr casto zadrhla a utrhla, ale jak pisu, uz je to par roku. Bylo to jednokolecko. Paradoxne ty jednokolecka mely vysoky pocet poloh cvrku, kam se hrabe DT Swiss.

            Vicekolecka jsem take nejake rozdelaval, ale opet, specialni (Atom, Maillard) u dnesni konfekce Shimano, Sunrace… se to nevyplati a drive naopak odejdou pastorky.

            Tady stacilo prolit olejem a nechat do rana na taliri s olejem a cvrk by zacal fungovat. Takovy invazivni zasah je ztrata casu.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.