• Twister

    Jaro se nám blíží, za chvíli, doufejme, sleze sníh a s končící zimou se chýlí ke konci i vyjednávání kolem oprav známých pražských Lávek. Koncem dubna bychom tak měli mít vyřízeny všechny náležitosti a přijde čas realizace. Proč to píšu? Abyste se všichni vy, kdož jste ochotni přidat ruku k dílu a na jejichž ochotě to vlastně celé stojí, stihli probudit ze zimního spánku a udělat si do diáře přes květen velký vykřičník, protože tou dobou se bude nejspíš brigádničit.

    Taky bych poprosil ty, kdož mají na autě kouli a jsou ochotni helpnout(o Ječ­ňákovi a Medunce vím a asi vás budu brzo potřebovat), aby se přihlásili už teď a taktéž ty, kdo vládnou motorovkou, abych měl předběžně přehled.

    A úplně nejurgentněji bych potřeboval někoho, kdo má u Točné pozemek, kam bysme mohli složit hromadu dřeva.

    Díky a omlouvám se za slohovku, vše důležité sem ještě určitě několikrát napíšu v přehlednější for­mě.

    0 0
    • Sobi  

      A co čemba? Ta ti to už schválila a stanovila ti i technický dozor?

      Jinak s řetězovkou to zvládám dobře. Mám k dispozici Husquarna 735 s 35cm lištou a Dolmar 2530 ( elektrika ) s 35cm lištou, ale ta nepřipadá v úvahu, tedy pokud nemáš centrálu. Jinak na bednění budeš asi budeš potřebovat i aku šroubovák mám Makitu 18/30Nm 2×2Ah až to bude aktuální tak dej vědět, ale hodilo by se mi to spíše v týdnu. Víkendy jsem na cvičáku a jinak je mám pěkně narvaný…

      0 0
    • Mr.Duck  

      To já sice nemám pilu, mám kouli ale nemám auto, ale kdyby bylo potřeba přiložit ruku k dílu třeba kladivem, tak bysem se moh přičinit :-) Snad i z práce dotahnout ňákej ten aku šroubovák jestli bude potřeba, jak píše tudle ten pán z čemby, jak se menuje..Sobi tušim :P

      0 0
      • Sobi  

        Z čemby nejsem a PLNĚ se od nich distancuji, nemám s nima nic společnýho, ani rodinně ani bikově!

        oficiální moje stanovisko :-)

        znalý už vědí! ;-)

        0 0
      • treatt  

        Tak nějak i já..krom aku šroubováku..takže jen dvě mírně volšový ruce :)

        0 0
        • karliner  

          Já bych se přihlásil jako testovací jezdec, určitě bude potřeba lávky vyzkoušet, zda jste je smontovali dobře.

          0 0
          • treatt  

            OK, odmontujem Ti brzdy, zamknem vidli a misto tlumice nasadime sroubovak a dole nam povis ;)

            0 0
    • Sobi  

      Nemáš nějaký fotky jak to tam vypadá teď? Bude třeba obnovit či opravit opěry? Bude to dřevo namořený, nebo se bude natírat v místě? A co spojovací materiál, nebo to chces dělat jen dřevo na dřevo?

      0 0
      • Mr.Duck  

        Já teda fotky nemám, i dyž to nebylo na mě:P Ale vim že minimálně na jedný lávce nahoře u letiště je to „zábradlí“ jestli tim teda myslíš opěry, takový krapet orvaný, nevim jak teď, ale asi 2 tejdny zpátky bylo urvaný tak ze čtvrtiny a trčelo tam směrem do lávky, no nic moc. Bude toho asi víc, myslim že jedna lávka je zbořená uplně, z těch větších, co taky měly ty zábradlí udělaný, ale nevim jestli si to dobře pamatuju.

        0 0
        • Sobi  

          Opěra je to místo kde je konstrukce mostu/lávky spojená s terénem. Místo kde se opírá do terénu. :-) sorry

          další otázka je směřována i na předpolí, což je místo před mostem a končí opěrou, čili nájezd/příjezd a sjezd z mostu, který je součástí terénu. Prostě jak to tam vypadá jestli je to rozježděný a zničený, nebo je to v pohodě aq bude se dělat jenom lávka! :-)

          Ptal jsem se proto jestli to tam není zničený vodou, nebo nějak jinak rozrušený, jestli se to bude muset srovnat, zpevnit, opravit atd…

          0 0
          • Mr.Duck  

            Jo, to mě taky napadlo, no já se radši nebudu vměšovat když tomu nerozumim, to tu budu potají sledovat a kdyby bylo ňáký využití, tak rád pomužu :)

            0 0
            • Sobi  

              Právě naopak! Každý se pořád něčemu učíme, dotazy a připomínky vítány. Nejvíc by zatím pomohly alespoň fotky.

              Koukni na čembu, ty o tom ví prd a kam až se dohrabali, po třech letem jim došlo že to mají dělat tak jak jsme jim před třemi roky říkali a teď to ještě vydávají za svoje. Očekávám jen, že v blízké době se zruší čemba a vznikne Singletrack s.r.o. nebo v.o.s.

              0 0
            • Sobi  

              Udělat fotky by bylo fakt super! :-)

              0 0
      • Twister  

        Čau, fotky teď nemám, ale z obhlídek je to horší, než to bylo. :) Hodně lávek se bude muset udělat komplet. Nějaký prkna mám, klády snad ukecám na polesí – v okolí je pár nepřístupnejch vývratů, ale tam chci vyjednávat až se všema povoleníma. A ukládat to chci na kamenný lože buď na příčnej kmen, nebo pražec či telegrafní sloup – možná něco seženu od kámoše, nebo se poptám na nádraží v Modřanech či Krči. Všechny spoje bych dělal hřebíkovaný.

        Jestli máš nějaký nápady, sem s nima.

        0 0
        • Sobi  

          Dřevěný pražce ti SŽDC neprodá, mají nový předpis, protože je to nově braný jako nebezpečný odpad. Tedy ofiko, pokud je seženeš jinak, tak super, jsou dobře impregnovaný.

          Záleží co seženeš, určitě se dá dobře improvizovat :-) Ideální by bylo kamenné/štěrkové lože a kus drenážky s geotextilií na odvedení vody… ale to chce konkrétně na místě. Co se tam někdy v týdnu sejít?

          0 0
          • Twister  

            Kámoš potvrdil, tak 5 mi jich sežene. :)

            0 0
            • Sobi  

              Super! :-) ale jsou pěkně těžký! :-(

              0 0
              • Twister  

                Možná bych jich ale vlastně ani tolik nebral. Jelikož je to hnus fijalovej, mohlo by stačit z toho uřezat jen špalky pod nosný klády.

                0 0
                • Thidney  

                  hnus fialovej to je akorát když ti spadne na nohu a rozdrtí nárt, jinak na ně nedám dopustit… pokud je někdo nepustí na můj nárt…

                  0 0
                • Sobi  

                  Právě že ne! To musí být celý práh, aby to bylo torzně tuhý. Takže by stačilo po jednom trámu na každou stranu lávky. Opěra musí být v tomhle případě tuhá.

                  0 0
          • cabbage  

            Na pražce se vy***, tahat do přírody dřevo napuštěný dehtem a kdo ví čim ještě je prasárna.. Pokud se dobře pamatuji z předmětu lesnictví, tak ideálním dřevem pro kontakt s vlhkostí je dub a akát, kterého je v okolí víc než dost(bude-li povolení si něco pokácet). Když už mermomocí musíte něco stavět.

            0 0
            • Twister  

              Obávám se, že kácení nám nikdo nepovolí.

              0 0
            • Sobi  

              Souhlasím, ideální je dub. Ty přažce jsou ekologicky svinstvo ( jak už jsem psal jsou brány i jako nebezpečný odpad ), ale na druhou stranu vydrží v tý zemi relativně dlouho, ale je to hnus se na to koukat na ty černý vyteklý trámy…

              Neříkám že je to ideální, ale jsem zvyklý improvizovat z toho co máš. Ale souhlas že dubový trám by byl opravdu ideální řešení.

              0 0
              • cabbage  

                No, dehet je v zásadě přírodní a kdysi vznikal při pálení dřevěného uhlí v milířích jako vedlejší produkt, nicméně, je to mastný a nechtěl bych zasírat docela pěkný údolíčko.

                0 0
                • Sobi  

                  To je pravda, ale tohla impegnace je už modifikovaná, takže je to fakt humus, a fakt bych se na to taky nechtěl koukat, ale když se to správně schová, tak by to snad nemuselo být tak hrozný. Ale z hlediska ekologie, tě s tím „zelení“ vyženou… Jo dubovej trám, je dubovej trám!

                  0 0
        • misak.kadlec  

          Kdyžtak bych se připojil mám jak kouli na autě, tak motorovku (Oleo-mac 952, 41 cm lišta). Akorát jsem zvědavej kdo ti bude řezat pražce nebo sloupy, obojí je pěkně o hubu i když ty sloupy míň.

          0 0
          • Sobi  

            Vezmeš starej řetěz co už doma nestačí! ;-) protože pak ho rovnou vyhodíš…

            0 0
    • Thidney  

      Auto s koulí, vlek i bržděnej, případně dodávka s sklápěčkou a koulí, 3 pily řetězovky od jednoruční po velkou. Potřebuju předem /třeba týden/ domluvit termíny – přeci jen v květnu mají zahradníci nejvíce práce. Kontakt na mě má Jecnak.

      0 0
      • Sobi  

        Tak to je excelentní! S tím postavíme i rozhlednu! :-)

        0 0
        • Thidney  

          no mohli bychom na pár místech postavit parkurový překážky :)

          0 0
          • Sobi  

            Nějaký Kua Extrém a pošleme tam na testování Karlinera bez brzd a s nášlapama! :-D

            0 0
    • jecnak  

      Neni to sice na Tocny, ale pripadne je mozne slozit drevo u nas na zahrade v Pocernicich. Jinak koncem kvetna (23+) jsme na Giru, takze s nami neni mozne v tomto terminu pocitat. Zdravim z Londyna ;-)

      0 0
      • Twister  

        Čau, dík za nabídku, Počernice jsou ale trochu daleko, to bych to kdyžak hodil radši k oteckovi do práce na Štvanici. Kontaktoval jsem místostarostku P 12, budu jí psát maila, tak by mohla helpnout snad ona.

        0 0
    • Mr.Duck  

      Tak se mi dneska povedlo utýct z práce dřív, tudíž sem tam vyrazil a zkusil to trochu zdokumentovat, tak se jenom dám trochu do kupy a někam to uploadnutečka (se mi rozbila klávesnice,žejo, takže nemám tečku no dvojtečkaP)

      0 0
      • Mr.Duck  

        Mno, tak zatim sem nahrál fotky sem – http://not-prepared.eu/…tocna-lavky/

        je to naprd na prohlížení, ale ten server je děsně pochybně nastavenej a morduju se s tim už 2 hodiny abych udělal ňákou galerii (to už bych měl napsanou svojí, ale chtěl sem šetřit čas, žejo,,,) a furt to na něčem chcípá, takže se na to mužu todleto, žejo, snad to ňák pořešim zejtra

        0 0
    • cabbage  

      A já se tak těšil, že ty lávky konečně zmizej a budou tam jen brody:-)

      0 0
      • crom  

        :))

        0 0
      • ravag3r  

        Přesně:D

        0 0
      • Thidney  

        Ty příště pojedeš celou cestu vodou. Proti proudu.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Vyschlého potoka :-)

          0 0
          • Mr.Duck  

            no teď zrovna uplně suchej neni )

            0 0
            • Peslezedirou  

              Tak by to mělo být furt. Nevím jestli se najde, někdo kdo si pamatuje, že lávky byly i v údolí (dle veolointestu údolí táty kony). Bez lávek se dal težko potok suchou botou překonat.

              0 0
              • Pijer  

                Ty lávky tam už zase jsou spolu s nějakou naučnou stezkou a zákazem kol, jestli si tedy nepletu údolí (mám na mysli to co se dole sbíhá se Štěkacím psem)

                0 0
                • ravag3r  

                  No, je tam jedna pokud si pamatuju:)

                  0 0
                  • Pijer  

                    Já měl za to, že jsou tam aspoň tři, ale už jsem tam asi půl roku nebyl. Spíš mě zaujala ta naučná stezka než lávky, celou cestu údolím jsem přemýšlel kolik lidí jí za rok tak navštíví ;-)

                    0 0
                    • cabbage  

                      Já mám celou tu naučnou stezku docela rád, cyklstů na ní bude dost;)

                      0 0
                      • Pijer  

                        To já taky, ale pěšáka jsem tam, zatím, nepotkal. Z pozice pěšáka mě nenapadá důvod se táhnout do tohohle vlhkýho, studenýho údolí plnýho votravný hmyzí havěti :-)

                        0 0
                • Peslezedirou  

                  Jsem to blbě napsal. Dřív byly lávky od místa, kde se sbíhá štěkací pes a údolí TT, od vodopádů kolem kameného stolu k osadě.

                  Jak píšeš níže, taky bych se tam jako pěšák jen tak nevydal, ale na biku je to super!

                  0 0
    • Mr.Duck  

      Ok, tak hlavně pro čembistu Sobiho, sem to pofotil a zkusil trochu popsat, a hlavně dal na rajče aby to bylo trochu rozumně shlídnutelný, je tam pár fotek co sem si pofotil jentak od cesty, ale věčina je k věci, snažil sem se zdokumentovat jak to tak vypadá, ale nečekám že to bude dostačující, tak doufám že se tam o víkendu dostanu, tak kdyžtak povidejte co byste eště chtěli vidět a já to zkusim zachytit, i když kvalitní to asi nebude :P

      http://kvjetoslaf.rajce.idnes.cz/…vky03_2010/#…

      0 0
      • Sobi  

        O víkendu na to kouknu!

        Čembě zmar! :-) a Biku zdar! :-)

        0 0
    • Twister  

      Jen pro jistotu, abych někoho neklamal, a je chyba, že jsem to neuvedl hned na začátku: Akci vyjednávám z pozice člena ČeMBy a i realizace proběhne jako oficiální akce ČeMBy.

      Vaší chuti pomoci se samozřejmě žádné členské/nečlenské meze nekladou. Jen myslím, je nutné dát to na vědomí. :)

      0 0
      • Pijer  

        A sakra, to sis to tu asi pěkně po*ral, Sobiho zrovna jímaj u klávesnice mrákoty :-)

        0 0
      • karliner  

        Tak je jasný, že na webu Čemby pak bude uvedeno, že se na opravě významně podíleli i nečlenové.

        0 0
      • Sobi  

        No rád pomůžu… ale ta čemba mne nas…, ale alespoň si udělám určitý „průzkum“ ;-)

        0 0
        • karliner  

          Jo, kdepak, ty chceš zpátky. To já poznám.

          0 0
          • Sobi  

            Ano, chci! A moc! Plosím vemte mě zpět, já už budu hodnej!

            Budu držet hubu a lézt do pr… pane prezidente, ministře propagandy, plosím, plosím!

            ;-D

            0 0
    • Jenda  

      sice vam pomoct nepudu a vlastne mi po tom mc neni – nicmene po shlednuti fotek – rozhodne nikde zadny zabradli – pro bikery mi to prijde nejnebezpecnejsi vec na lavce a pesaci ho taky nepotrebujou.

      Prazce – asi to neni idelani ale myslim ze zas takovy zlo to neni – ze by se z pouzitejch prazcu jeste neco intenzive vymejvalo bych netvrdil – navic do Prahy prazce proste tak nejak patri:-)

      Lavky aspon podle fotek jsou vetsinou v rozumnym stavu ale nekde si fakt maknete – drzim vam palce.

      Biku zdar Cembe zdar a Sobimu taky:-)

      0 0
    • Twister  

      V pondělí 19.4. ráno budeme převážet materiál na Lávky do nového uskladnění do Modřan. Určitě by nám pomohlo pár dalších rukou na vykládání, abychom byli co nejdříve hotoví. Kdo máte čas, přijďte pomoct v 8h ráno k úřadu MČ Praha Modřany do Pískové ulice.

      Mail mám v profilu.

      Budu se na vás těšit. :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.