• kuprt

    Nevracely se mi praporky u ořechu. Je to náboj One race Ultralight na Superioru. Těch nábojů jsem se z toho kola bál nejvíc. Nakonec mi nepřídou úplně špatné ale reklamoval jsem divné zvuky ze zadního kola. A nejspíš mi na to kydli pěkně husté mazivo a po čase vzniklo z toho spíše bláto a zatuhlo v pérkách praporků. Z 6 fungovaly pouze 2. Bohužel už jsem se v tom vrtal abych zjistil co mi v tom křupe. Chtěl jsem to od toho maziva vyčistit ale 3 pérka už jsou zničené. Dají se sehnat někde tyto malé pérka, jsou fakt miniaturní až jsem se divil co to tam dávají. Nebo mohli by jste mi poradit, jaký by tam pasoval nový ořech.

    0 0
    • Vilém  

      Do nejakych orechu se dala pouzit rozstrihana pruzinka z AV ventilku, zkus jestli nebude pasovat.

      0 0
    • Miches  

      Nový ořech mají v Biketone

      0 0
      • kuprt  

        Super… Ale ten popis mi nějak nesedí. Na fotce je 11s s 6 zápatkama. V podstatě to samé co mám ale v popisu 10s se 3mi :o No zkusím tam napsat ;) ale dík za tip. Jsem to nakonec smontoval i s jen 3 pružinkami a funguje to ale trochu z toho mám strach aby se to nekouslo při jízdě. :)

        0 0
        • Kublaj  

          Malinko by mohl být problém, které tři praporky ti teď zabírají ;) v praxi zabírají z těch šesti vždy jen tři a střídají se. Takže teď ti buď zabírají naráz tři nebo dva a jeden… :))

          0 0
      • kuprt  

        Jsem reagoval moc rychle. Edit tady koukám není…

        Mám tam 1×11 takže předpokládám, že je to tehle ořech A takže bitex je vlastně výrobce one race pro superior?

        A ještě jeden dotaz. Čím by jste ty praporky nebo ten vnitřek zarážek mazaly?

        0 0
        • novas752  

          edit tu je, ale jen 3min po vložení.

          0 0
        • jecnak  

          Nejsem sice zena ci divka, ale mazal bych je ridkym olejem a vzhledem ke zrejme velmi mizernem utesneni bych se do orechu dival casteji.

          0 0
        • Miches  

          Ano, Superior si je akorát polepí jinou samolepkou. Na jedenáctku by to měl být ten co jsi našel. Mažu lehce vazelínou, spíš řidší, tak to doporučoval i prodejce z Biketone, při použití většího množství a hustší se prý mohou v zejména v zimě kousat.

          0 0
          • Kublaj  

            Mně se kouše i když se víc vymyje :))) ale rozdělat to, vyčistit a namazat je otázka 15 minut :)

            0 0
    • MiroHo  

      Ahoj.

      Dneska jsem zjistil,že mi na ořechu náboje One Race(Bitex) praskl jeden praporek.Dá se někde sehnat jenom ten praporek nebo musím objednat celý nový ořech?

      Jinak,dá se s tím jezdit nebo by se mohl ořech protáčet? A poslední dotaz,jak ořech stáhnu z té osy?Zkoušel jsem to a jde to docela těžko,tak jestli je to normální abych něco neposral:-)

      Díky moc

      0 0
      • Smazaný účet  

        Já se tentýž náboj chystám dnes nebo zítra rozebrat, protože v záběru to vydává podivné zvuky (někdy málo, jindy víc, občas je to potichu). Kdyby to vyústilo v jeho výměnu, dám Ti vědět a nějak se domluvíme.

        0 0
    • Hanys87  

      Zdravím, mám stejný náboj (kolo sup team elite 2016) a zajímalo by mě, jestli na něj bude pasovat XD ořech .. zvažuju přechod na GX eagle. Díky za radu.

      0 0
      • Kublaj  

        Náboje jsou v podstatě Bitex takže na ně bude pasovat XD ořech pro Bitex. Ale koukám že odpovídám s křížkem po funuse :D

        0 0
    • Jardo  

      Mám na Sup gravelu zadní náboj ONE Race Ultralight QR a v poslední době pozoruji, že v některých situacích jakoby hází kazeta, pak se to třeba protočením pedálů dozadu srovná.

      Myslel jsem, že mám špatně dotaženou kazetu, ale tím to nebylo – zkontrolováno dotažení. Vypadá to, že je tam něco jako vůle v tom ořechu. Nemáte s tím někdo zkušenost. Ořech jsem nikdy nerozebíral. Četl jsem o nějakých tenkých podložkách, které se v ořechu odebírají kvůli vymezení vůle. Případně mohla by vůle vzniknout třeba zablokováním nebo poškozením praporků v ořechu?

      Jestli to někdo rozebíral, tak by se mi hodila informace o klíči na povolení ořechu na tom ONE race Ultralight / Bitex náboji. Na nějakém videu jsem viděl povolování snad 10kou imbusem, anebo nějakým speciálním nářadím – bylo to ale k shimano náboji.

      Ten způsob vůle jsem se pokusil nakreslit na obrázku – vůle v ořechu je na vnitřní straně.

      0 0
      • skvedo  

        One Race Ultralight by měl být na zapouzdřených ložiscích, takže prostě přelisovat ty v ořechu.

        Nedávno jsem měl dost vůli kazety na Mavic XA a po výměně ložisek už žádná.

        0 0
        • Jardo  

          Diky za info, rozeberu to a kouknu na to.

          0 0
        • Jardo  

          Včera jsem to rozebral a opravdu to vnitřní zapouzdřené ložisko na ořechu u praporků je kaput. Ořech je dost zničený, protože jsem při řešení jiného problému (já nebo servis) někam ztratil ty antibite plíšky, takže se kazeta jeden čas slušně zakousla do ořechu. Pak jsem tam nouzově používal nějaké naklepané jehly jako náhražku těch plíšků ale nasazovat a sundavat kazetu je už slušný porod. Tak ten ořech vyměním celý…

          Jo a kdyby někdo řešil to rozebrání, tak impus 10 se používá pro povolení bočních prachovek na závitu a následně se osa vyklepne s ořechem z náboje. Když je někdo dřevák jako já, tak s pomocí dvou 10kových imbusů zvládne zničit i tu osu. Takže méně síly a víc přemýšlet :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.