Olivový olej - produkty, kvalita a zdravotní benefity

26 nepřečtených
  • Roadcyclist

    Ahoj,

    Přiznám se, že jsem se v tomto tématu nikterak nevzdělával a po přečtení pár článků o benefitech na zdraví při denním používání (lžíce nalačno) zakoupil bio extra panenský olivový olej z kauflandu.

    Bohužel není na etiketě příliš informací, pouze původ ze Španělska, údaje o kyselosti žádné.

    Máte někdo zkušenosti s tímto produktem, popř. dáváte si ráno nalačno?

    Jakou značku? Běžně k dostání je např. Franz Josef..

    Děkuji a sorry za oftopic, věřím ale, že tohle téma ocení více lidí :)

    0 4
    • prodi  

      Olej z Kauflandu a podobných řetězců bude na stejný úrovni, jako kvalitní moravské víno s přívlastkem “pro Pražáky”.

      Nečekal bych od toho zázraky.

      0 2
    • Tencovozikmin  

      Franz Straka když trénoval Spartu si oliváček pochvaloval,prý pije každý den ráno decku.Jestli to provozuje i teď už nevím.

      Používám do jídla na studeno,ale že bych ho pil na lačno to fakt ne.

      0 0
    • brundibar  

      Doma pouzivame Franze Josefa na studeno do jidel (salaty, testoviny, ryby … ) celkem dost casto, ale nepozoruji zadny benefity.

      Pit to rano bych nedal.

      0 0
    • RapMan  

      a když si dáš tu lžičku oleje, co pak jíš/piješ dál během dne?

      0 0
    • gregorus  

      Pokud tam jsou nějaké zdravotní benefity, tak budou nejspíš podobné/stejné u jakéhokoliv lisovaného oleje, v tom bych vědu nehledal. Chuťově je ta škála ale velká a záleží, co komu vyhovuje. Poslední roky kupujeme olej lozanocervenka – kombinace chuti, ceny a dostupnosti nám zcela vyhovuje, i když to určitě není nejzajímavější olej, co jsem ochutnal. Spotřebu máme tak velkou, že jíst ho ještě po lžících po ránu není důvod.

      0 0
    • mikš  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      1 2
    • ratel  

      Olivový olej je jedna z nejvíce falšovaných potravin. Nechtěj vědět co se s tím dělá jak z pohledu kvality, tak původu atd.

      0 0
    • RapMan  

      jinak předpokládám že stravu a trénink musíš mít hustě vytuněnej, když řešíš značku olivového oleje na lačno.

      Obecně pokud někdo např. řeší přerušovaný půst, a má hlad, ale nechce ještě jít, tak si dá tzv. fat bomb, něco kde je z naprosté většiny tuk, aby nezvrostla hladina krevního cukru. Pak to může někdo řešit třeba tou konzumací olivového oleje. Nebo tzv. bulletproof coffee, přidáním másla nebo MCT oleje do kafe. (kafe nepiju, tak nemůžu posoudit, co to s člověkem udělá). Cílem je to samé, prodloužit dobu bez jídla, aby tělo bralo ze svých tukových zásob, pokud se jich chceš zbavit, + prodloužilo čas regenerace.

      1 4
    • larssen  

      Už mnoho let bereme domů po pětilitrovkách olej Arbequina od https://www.lozanocervenka.cz. Je skvělý. Sice ho neužívám ze zdravotních důvodů, ale s dobrým pečivem jen tak na namáčení je to dobrota. Nebo i do salátů. Ten druhý z odrůdy Picual, který prodávají, je silnější, mnohem víc škrábe v krku, to už bylo na mě moc.

      Kdybys ho kupoval, doporučuji od nich ještě Černé olivy v extra panenském olivovém oleji. Jednak ty olivy jsou skvělé. A potom olej, který po nich ve skleničce zbude, je díky olivám, které v něm dlouho bylo, ještě chutnější.

      3 0
    • Krutas  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 1
    • tom-xc  

      Běžně ho moc nekonzumuju, ale na naložení masa je super, v ledničce dříve tuhne a lépe pokryje maso než slunečnicový/řep­kový. Ondoliva mají občas ve slevový akci skoro v každým supermarketu. A s olejem na lačno opatrně, dáš na to ve městě kafe nebo teplou snídani a budeš rád, že stihneš najít záchod.

      1 0
    • fredy.k6  

      Nedělal bych z olivového oleje zas takovou bombu, samozřejmě je lepší než máslo apod., ale nic zázračného taky ne. Co se týká třeba množství a poměru omega-3 a omega-6 je mnohem lepší obyčejný řepkový. Pro studenou kuchyni je výborný lněný olej. Já používám tenhle: https://www.dm.cz/…2779268.html?…

      V dTestu se výborně umístil a chuťově taky super.

      1 0
    • Phantasma  

      Franz Josef nekupuji, na etikete stoji, ze je slozen vyberem oleju z EU. Takze to bude spis takovy mismas.

      Dobry olivac ma Lidl – bud ten italsky s modrou etiketou a znamkou puvodu, nebo ten BIO.

      Klidne se napij, hehe … chutnat ti nebude, je horky. Radsi zamichej do jidla.

      Jediny olej, ktery „piju“, je dynovy. Po snidani 3 lzice.

      PS: pobavilo me, jak jsi nutne zminil piti na lacny zaludek. Zase ten internet tolik nehltej, pisou se tam strasne picoviny :-D

      0 0
    • Fathlete  

      Myslim ze tady to typek celkem srozumitelne vysvetlil. https://youtu.be/bN6JJZw3m0A

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.