• Asel

    Ahoj, jsou tu nějaké zkušenosti s tlumičem Öhlins STX22 Air (jednoplášťovým)? Zajímalo by mě, jestli se chodem podobá tlumičům Float X2 či CCDB Air, nebo spíše tlumičům jako Monarch+ apod.

    0 0
    • Hovnousek14  

      Zdravím, tak stejná otázka mě taky zajímá. Zrovna jsem si jeden STX 22 AIR přivezl domu a zajímá mě i spolehlivost a další záležitosti. TAk se tady na BF třeba někdo chytí a naleje nám tu pár chytrých informací.

      0 0
      • adam320  

        A proc ho teda nevyzkousis ty kdyz ho mas doma?

        0 0
        • Hovnousek14  

          No tak samozřejmě vyzkouším. Ale samozřejmě se vždy hodí informace na co si třeba dát pozor, jak je to se spolehlivostí, zkušenosti s nastavením a podobně.

          0 0
          • mirorek2  

            Nastavuješ snad na konkrétní rám a hmotnost jezdce, případně jízdní styl, ne?

            Co vím kolem sebe, tak dva vzduchy Ohlins zkolabovaly z toho jeden fatálně při jízdě. Nevím jak novější modely, ale byla tam v*yjebaně vyřešená matka komory, povolovalo se to chronicky až to prdlo úplně

            0 0
            • Hovnousek14  

              JAsně že se nastavuje na konkrétní rám a jezdce. O standardních značkách tlumičů tady toho člověk najde opravdu hodně. Tak zkouším štěstí a snažím se toho dovědět co nejvíc a to zahrnuje i zkušenosti s nastavením ostatních.

              informace o matce komory je dobrej začátek..

              0 0
      • DBLS  

        Ahoj,

        cca mesiac jazdím s TTX AIR (Mondraker Superfoxy R). Zaujímavá skúsenosť, doteraz som jazdil hlavne Fox ale mal som možnosť vyskúšať RockShox alebo DVO. Toto je môj prvý tlmič od Ohlinsu a môžem hneď na začiatok povedať že svojim chodom je úplne špecifický. Samozrejme záleží od nastavenia. Napr. som zvyknutý voziť rýchlejší odskok. Keď som tlmič nastavoval, odskok bol 1klik od full open a stále mi prišiel pomalý. Po skúšobnej jazde som uberal… proste pri jazde sa to správa úplne inak ako keď som to setupoval na rovine pred barákom. Ďalšia vec čo bola pre mňa zvláštna je klepavý zvuk, ktorý zasa počuť len na rovine pred barákom alebo teda pri pohupovaní (na začiatku zdvihu). Ako náhle som na traily zvuk zmizne. Hľadal som po nete a vraj to spôsobuje kombinácia nastavení HSC a LSC v ktorej môže takýto zvuk vznikať. Ale ako som hovoril pri jazdení ten zvuk úplne zmizne. Celkovo sa mi zatiaľ tlmič páči svojim prejavom a hlavne teda keď je ponorený viac do zdvihu (napr. pri žehlení koreňov) pekne pohlcuje nerovnosti a zároveň mi dáva dostatočnú odozvu aby som nestratil kontrolu nad bajkom. V budúcnosti som zvedavý hlavne na náročnosť servisu, pokiaľ bude vyžadovať častý servis, prejdem na plán B a pôjdem do pružinového Foxu alebo RS.

        0 0
        • Hovnousek14  

          Díky za obsáhlou recenzi, klepavého zvuku jsem si také všimnul, ale zatím jsem neměl čas to řešit, takže tvé info super. A zajímavá zkušenost i s nastavením, taky většinou nastavuju tlumení pocitovně v klidu na místě.

          0 0
          • mirorek2  

            Já taky nastavuju v klidu na místě, zkoušel jsem to za jízdy a moc to nejde

            Klepání je oser, pokud je to vlastnost a ne chyba kusu

            0 0
    • mirorek2  

      .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.