• =KaZi#85=

    Zdravim vsechny bikery, mam takovej dotaz. Na kole mam ROCK SHOX REBA RL TAPERED, 15MM s ONELOC REMOTE LO a chtel bych ho sundat. Pouzivam tak malo, ze bych to klidne ozelel a na jeho misto si dal packu od teleskopu. Mate s tim nekdo zkusenost? Verim, ze to nebude nic sloziteho, ze bude stacit vymenit zamek na vidlici za manualni, ale ten nemuzu nikde na netu sehnat. Nevite nekdo? Dik

    0 0
    • novas752  

      Mám za to, že je potřeba vyměnit celou tlumící patronu za verzi bez remotu, a to nebývá zrovna zadarmo.

      Nebo můžeš prostě ufiknout lanko a ovládání sundat, měla by zůstat otevřená.

      0 0
    • XC ripper  

      Ahoj, mám sice na rebě push lock, ale myslím si, že u one lock to půjde taky. Jde o to, že aby byla vidlice v otevřeném módu, tak musí být lanko od locku na vidli naplé, když odděláš lanko, tak bude vidlice pořád zavřená. Já jsem jednoduše vzdal staré řadící lanko a ustřihnul asi 5 cm od kuličky. Dále jsem si ustřihnul 1 cm bovdenu navlíknul lanko a nasadil na lock na vidlici (kde normálně končí bovden), pak jsem otočil lockem do otevřené polohy, napnul lanko a utáhnul. Taky mě lock out štval, protože jsem ho nepoužíval, a když jsem ho konečně použil, tak jsem po sjezdu zjistil, že jsem jel dolů se zamčenou vidlicí.

      0 0
      • TeryPV  

        jo no tohle RS totálně podělal. Na test fest jsem nezřídka do toho nesmysl drcnul a vidlice byla zamčená, horší, že stačí do toho jen ťuknout, Nepochopím tuhle kravinu.

        0 0
    • Honik  

      Myslim ze by nemel byt problem rozebrat ten lock, vytahnout pruzinu a dat nahoru jen ovladaci packu n korunku. Nevim jak nejnovejsibReby, ale na starsich sem to nekolikrat delal.

      0 0
    • palo7  

      Je zde někde návod jak to udělat. Další možnost je, domluvit se s někým kdo to chce a prohodit si vnitřky..

      0 0
    • jukie  

      Trošku obnovím, ale nikde nemůžu najít ten návod, ale např. https://www.youtube.com/watch?… podle tohodle, všechno to je na stejném principu? Mám za to, že by mělo stačit vyndat tu pružinu a pokud neseženu korunku, tak můžu klidně otáčet tím kolečkem pro lanko ne? můžu si tam dát třeba barevnej šroubek aby to šlo lépe točit?

      Budu to řešit na RS Recon pružinové, ještě kolo nemám ani doma a nevím jestli to dám stoprocentně dolů ale asi jo. Kdo máte Recon? Může se to při jízdě samo pootočit bez pružiny?

      0 0
      • va-bo  

        Ovládací páčku na korunku (modrou) i se zajišťovací podložkou lze objednat třeba na Koloshopu asi za 300,–. Stačí rozebrat MC a vyndat pružinu. (Je tam levý závit) OneLock jsem taky vyhodil a nahradil starým PuschLockem. Šlo o to, že se vidle sama zavírala i po dopadu po skoku. Jak to hrklo, tak OneLock povolil a zavřel vidli. Teď je to bez problému.

        0 0
      • novas752  

        U RockShoxu to neni takhle jednoduche, tam musis vysroubovat celou Motion Control zamykaci jednotku (velkej sestihran na korunce) a rozsroubovat ji a vyndat z ni pruzinu a pak zase slozit. Bez pruziny drzi tam kam ji otocis.

        0 0
        • va-bo  

          Jo jo, je to tak. Motion Control má právě ten levej závit.

          0 0
        • Ondraj  

          Asi to při rozborce vidle taky zkusím takto vyřešit, zatím tam mám kousek lanka, ale na druhou stranu u Reby nemám potřebu ji zamykat. V zamčené poloze stejně trochu pruží a přijde mi, že to pak není moc rozdíl. Ale zase je pravda, že nevysedávám.

          0 0
    • qwertz375  

      Můžete někdo potvrdit, že nové verze RS vidlic už mají opět normální lockout – tj. ve výchozím stavu odemčeno a tahem lanka zamčeno?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Oživím, nějaké info ohledně nové RS SID 35 s OneLock zamykáním? Zůstane vidlice otevřená při oddělání OneLock z řidítek?

        0 0
        • novas752  

          Ano zůstane otevřená

          0 0
          • vt  

            To je dobra zprava.

            A BTW lze pouzit nejake alternativni zamykani nez Onelock? … nekde jsem vycetl, ze Suntourske pouzit nejde, ma kratky krok :-/ to mi vyhovovalo lepe.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.