Ochranná folie/polep na rám - doporučení?

73 nepřečtených
  • adamyo22

    Ahojte, poradil by nebo doporučil by mi někdo folii ochranou na rám trail/en kolo? Takže něco silnější, nejlípe v rolce třeba ±3m šířka 10cm? Díky za tipy :)

    0 0
    • Lister  

      Je fakt hodně silná a cena se ti nebude líbit.

      Používám na místa, kde rám upínám do střešního držáku a extrémně namáhaná místa. Na větší plochy dávám tenčí.

      0 0
    • Jakobo  

      Pokud by ses dostal k produktu s anglickym nazvem PVC Heavy Duty Sandblasting tape a nevadi cerna barva tak vrele doporucuju. Je to silna samolepici paska asi z PVC pouzivana pri piskovani na ochranu mist, kde nesmi dojit k opiskovani (treba zavity, povlaky). Prodava se v ruzne sirce. Popravde netusim jak se to jmenuje cesky a jestli existuje i jina nez cerna barva.

      Kamaradovi jsem to loni donesl od nas z prace na kolo, mame tam toho tuny, ona je dost tuha a nejak extra se mne nezdalo, ze lepi. Mel jsem teda obavu, ze se bude odchlipavat. Ale nedavno rikal, ze to drzi a tu, kterou nalepil loni ma na ramu dodnes.

      U nas se to pouziva pri vyrobe potrubi po svareni trubek pre nanesenim povlaku a puvodni povlak se musi chranit, aby se na nej navazalo prekryvem. Je to spotrebak, ale myslim pomerne drahe.

      Zrejme je to tohle pisou tloustka 20 mil tj. 0.5 mm, to by asi tak nejak mohlo byt. Vydrzi to neskutecne. Spis nez kupovat se poptat znamych nekde kde piskuji.

      0 0
    • doubleingram  

      Nedělá plz někdo v reklamce apod, kde byste měli zbytky něčeho jako toto?

      https://www.koloshop.cz/…a-folie.html

      Potřebuju oblepit pár míst na biku a nechce se mi za to dávat tolik.

      Dík

      0 0
      • doubleingram  

        Zapomněl jsem napsat někdo z Prahy :)

        0 0
      • tom_hampejz  

        Zavolej kamkoli kde lepí auta a popros je o půl metru wrap čiré folie. Budeš mít to nejlepší co je. Doma jarová voda, fen a trochu hraní a uděláš si sám a ještě Ti zbude na přelepení. Bral jsem takhle folii za 500,– a udělal bych z toho 3 kola.

        0 0
        • doubleingram  

          Ok zkusím, dík.

          Tim kde lepí auta myslíš co, dát do Googlu Polepy aut?

          Dík

          0 0
          • tom_hampejz  

            Jasný, autofolie tam dej a google it. Já bral na Plzeňské

            Autofolie Praha s.r.o.

            0 0
          • skytr  

            Doporučuji Oracal Oraguard 270 – používá se na předek auta proti kamínkům. Je kvalitní, dobře se vyhlazuje a protože je to jen PVC, tak i levná. Na spodní rámovku dávám dvě vrstvy.

            Metr stačí na kompletní plnopolep dvou kol, když se dá jen někde, tak klidně na 4 kola.

            Třeba tady https://www.lifo.cz/…ard-270.html

            Obyčejné wrap folie jsou většinou tenčí a tolik nevydrží.

            0 0
            • doubleingram  

              Dik, a jak je to plz s tvarnosti te folie? Tvaruje se to dobre a drzi na hodne ohnutych a nerovnych plochahch? Mysleno, jestli to je mekke nebo tvrde?

              Koukam, ze asi ne, viz popis na webu:

              „Doporučuje se na lepení rovných a mírně zakřivených povrchů.“

              0 0
              • skytr  

                Vytvarovat docela jde, chce to ale trošku zkušenosti. Dá se lehce pomoci i fénem. Aplikace podobná jako u InvisiFrame, základ je dobře nařezat/nastříhat tvary a nesnažit se nalepit v kuse přes velké plochy. Je to ale prostě piplačka, celé kolo počítej min 4h, když to umíš, pokud to budeš dělat poprvé, tak několikanásob­ně více.

                Není to jako tenká wrap folie, která jde hodně roztahovat, na druhou stranu, ta na kolo opravdu není vhodná, nic nevydrží, to jsem si vyzkoušel.

                0 0
            • embi  

              to je 1.26 m x 50m ? za tuhle cenu?

              0 0
            • shauriq  

              dovoli si reagovat.. existuji 2 typy folie.. 1. pvc- napr ta oraguard270… levna… 2polyuretan .. napr stoneguard 280… draha.. .rozdil mezi nima je ze pvc sa da lepe tvarovat fenem.a dokazes polepit ram fakt skoro neviditelne co s polyuretanem nejde kvuli jeho tloustce a faktu ze z principu jde mene natahovat a tvarovat..nooo. .a je uplne k nicemu (teda ta pvc)… pri jakemkoliv tvrdem kontaktu s kamenim, stromama, kerma, sterkem.. se ve folii udela dirka- skrabanec.. a bude te tak akorat srat a driv nepo pozdeji ji budes chtit strhnout a nalepit znova.. naproti tomu polyuretan.. je na ramu videt.. jde nalepit podstatne hur.. ale funguje.. z 90% kamen od ni odskoci bez zanechani jakekoliv stopy.. a i hodne velky bouchance (ktery jsou jiz na folii videt.. ) se nedostanou az na lak.. .

              0 0
              • žvejk  

                Používám tuhle folii už dlouho a nemyslím si, že by byla neučiná, právě naopak, funguje skvěle. Samozřejmě jsou i lepší folie, ale ne za tuhle cenu. Pro použití na kolo uplně stačí. A není vzdy potřeba kolo chránit jen proti kamení, ale i proti oděru, třeba tretrama zadní stavba, pláštěm tam kde prochází stavbou tad…

                0 0
              • doubleingram  

                Ta Mariposa (mám bike verzi) je právě krásně podajná a měkká already zároveň to vydrží nesmysl. Nenašel jsem z čeho tu dělaj, ale je ti víceméně na pořád. Pokud to není hodně velký ohyb, kdepak to má na krajích občas tendenci se trochu odlepovat.

                0 0
                • Hrabex1  

                  myslim, ze vsechny tyhle silny a poddajny folie jsou od 3M, proto taky ta cena.

                  0 0
                • RMX  

                  můžeš poradit jak ji co nejlépe nalepit? mám ji také Mariposa (tu silnější) ale dělají se mi tam bubliny a takové výstupky jakoby pod tím byla nějaká nečistota i když jsem to před tím umyl a odmastil. díky

                  0 0
                  • doubleingram  

                    Hele nic extra, poradne vycistit, lepit z jedne strany a opatrne vytahovat do smeru lepeni, abys tahnul vzduch/nenalepenou cast pred sebou.

                    0 0
                  • Hrabex1  

                    pokud s tim mas takovy problem, zred JAR s vodou, a takovou tu penu nanes na povrch, na kterej to budes lepit. Pak na to nalep folii a tu penu od stredu do stran rozhanej treba platebni nebo jinou kartou.

                    0 0
                  • krabica  

                    Dokonale očistit a odmastit rám, rozprašovačem s vodou a kapkou dětského šampónu důkladně postříkat rám i polepy, přiložit na místo a hladítkem od středu polep důkladně vytlačovat vodu. Existuje na to fůra videí na youtube…

                    0 0
                  • kejda  

                    Já jsem problematická místa jako vzpěry moc neřešil, nějak jsem to tam nalepil, bublinky propíchl jehlou a některé místa přelepil ještě jednou nebo z více dílů. Konkrétně zadní stavba není nic moc estetického, ale na to seru, hlavně že je chráněná. Tam kde lítají šutry od zadního kola směrem k vahadlu jsem nalepil takovou pěnovku, co mi zbyla z tvarování botičky do přezkáčů.

                    0 0
    • RMX  

      **doubleingram, Hrabex1, krabica

      **

      díky za info

      0 0
    • pavelmisar  

      Ahoj, má cenu dávat zespodu rámu silničního kola nějakou folii? Vozím pláště téměř bez vzorku 25c. Na MTB jsem to dával, tam je to pochopitelné, ale přemýšlím jestli na silnici ano nebo ne.

      0 0
      • K2  

        Jedině kvůli bordelu a asfaltu. Já používám průhlednou samolepící tapetu/folii z Bauhausu, stojí to pár kaček,

        0 0
    • Floyd  

      Ahoj. Máte někdo prosím zkušenost s foliema na karbonovej rám? Moje předchozí kolo (HT) mělo karbonovej rám s matným povrchem, ale ochranu jsem nijak neřešil. Malé škrábance se začaly objevovat prakticky hned a to stačilo vzít jen méně jemnou útěrku při čištění. Teď jsem pořídil nový kolo (full) a chtěl bych škrábancům předejít. Objednal jsem na doporučení TH folii z Ali, ale nejsem si jistej, jestli naopak nemůže uškodit (jestli třeba lepidlo nějak negativně nereaguje). Máte s tím prosím zkušenost?

      0 0
      • doubleingram  

        Jsem si u nějaký fólie s ali taky říkal jestli to nedokurví rám, už nevím jaká to byla nějaká prostě co jsem narazil, zatím se to zdá být OK no ale ještě jsem nesundával, je tam pár měsíců :)

        Asi bych radši šel tý Efeto mariposa, příště

        0 0
      • krabica  

        Nebo si kup InvisiShield, případně RideWrap.

        0 0
      • Endryju  

        Mám to ne jednom rámu asi 2 roky, nepozoruji žádné negativní změny.

        Koupil jsem taky jednu „neznačkovou“, ale nebyla tak tuhá a čirá jako ta 3M (taky z Ali).

        0 0
        • doubleingram  

          Tuhost je právě často nevýhoda, protože když máš velký ohyby, tak to pak mít drží

          0 0
          • lubosalbi  

            To řeší horkovzduška

            0 0
          • Endryju  

            Polepil jsem postupně skoro celé kolo, nesnáším škrábance, Vždy jsem si udělal z papíru šablonu, kterou jsem postupně tvaroval, až mi vyhovovala, pak vyřezal tvar z folie a nalepil. Ohyby jsem dělal pomocí fénu.

            0 0
      • McBlacky  

        Solidni je od Zefal. Maji na dost eshopech. Ale na enduro a padani do sutru to neni.

        0 0
        • goofy  

          Tuším, že zrovna Zefal jsem měl, ale po roce tady v tom beskydském písečku byla sama díra a rám dostal zabrat. Koupená Effesta Mariposa a po roce zatím bez náznaku poškození.

          0 0
    • pavlik6022  

      https://www.escape6.cz/…ou-id769025/

      Dobře se s ni pracuje, lepil jsem s ní komplet dvě kola , je toho 5 metrů za dvě kila

      0 0
      • doubleingram  

        Nice, jak dlouho, mas, vydrz, nekurvi lak, jak jde dolu atd?

        0 0
        • pavlik6022  

          Lepil jsem dva dny zpátky, ale zkousel jsem blbě nalepenou sundat a fenem jde dolů dobře, je urcena na auta tak s lakem asi nic dělat nebude

          0 0
      • blackboy007  

        Díky za radu objednal jsem tuto : https://www.escape6.cz/…ni-id674035/

        0 0
        • scart35  

          Mám ju pol roka na svojom kole a drží super. Neodlepuje sa, vydržala aj šutre a hlavne nežltne ako tá od výroby (YT Capra)

          0 0
          • K2  

            Je ta fólie trochu pružná (přizpůsobí se oblým povrchům a svárům, například Zefal Skin Armor) nebo je zcela pevná?

            0 0
            • scart35  

              Je viac gumenná ako plastová takže dobre sa prispôsobí každému tvaru na ráme + fén a nalepíš ju prakticky všade.

              Oproti klasickej autofólii má dosť silné lepidlo a lepila aj keď som na rám použil jarovú vodu.

              0 0
        • zdenek  

          Nedávno jsem ji taky koupil. Dobře se přizpůsobí tvarům povrchu. Jiné se musí nahřívat. Jen není úplně neviditelná. Jak je namotaná s ochrannou fólií na cívce, tak se na ní udělaly trochu vlnky. Ty jsou vidět i po nalepení.

          1 0
    • tomxxx  

      https://www.lidl.cz/…a/p100348172

      Umí někdo rozklíčovat co je zač ta průhledná 3M (na fotce je bílá).

      Jednou jsem ji koupil v Lidlu a na ochranu kola je super. Je celkem silná, sice není tak poddajná, ale s jarovou vodou se aplikuje dost snadno. Navíc nic nestojí.

      0 0
    • ZDRI  

      Jezdím MTB rám s hooodně širokou spodní rámovou trubkou (CUBE R:62). Oděrky neřeším, ale dost mi vadí hluk – cinkání kamínků, odletujících od předního kola a narážejících do rámové trubky. U dural/ocel rámu to nevnímám, ale u tohoto širokého karbonu to na štěrku/šotolině slyším fakt hodně (ten mohutný rám funguje jako akustický rezonátor). Nemáte zkušenost s nějakou silnější fólií, kterou bych zespodu na nejvíc exponovanou čas trubky nalepil? Klasická tenká „okrasná“ fólie to asi nevyřeší, chtělo by to něco silnějšího…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.