Ochrana před letním deštěm a zároveň zahřát v jaro-podzimním ježdění

36 nepřečtených
  • gamster

    Mám na vás takovou prosbu: Jakou bundu eventuelně dres s dl. rukávem, větrovku, softshleku, a jiné svrchní funkční oděvy by ste mi doporučil pro letní ježdění za deště(myslím jako ochranu, když se spustí slejvák, a já bych mohl dále jet a nepromokl na kost) a zároveň jarní a podzimní ježdění za chladnějšího počasí.Nemusí být až zas tak moc teplá, jelikož mám nějaká fukční trika pod tím. Hlavní požadavek-větru a vodě odolná, a zároveň skladná(chtěl bych jí vozit v camelbacku)­.Cenový strop cca 1500.Nyní vozím takovou větrovku,ale po několika posledních vyjížďkách jsem dojel dom totálně mokrej,takže sem se rozhodl pro toto řešení.

    PS:Pokud by to bylo možné,tak by se mi zamlouvaly odepínací rukávy.Rovněž kdyby někdo něco prodával,přežil bych i použitou (L,XL)-mám 188 cm

    Díky všem za reakce a za tipy

    Anketa: Jakej typ bund,apod. vozíte v camelu?

    0x
    0%
    0x
    0%
    1x
    8%
    0 0
    • jan 2  

      To co hledas je tady http://www.zbozi.cz/?… bohuzel. jinak vsechny materialy drive nebo pozdeji stejnak selzou at stojej 1000 nebo 10000.

      Plastenka je levna, skladna a 100 procentni

      0 0
    • body count  

      Membrána nebo pláštěnka, vždycky budeš mokrej – spocenej. Výhodou je lepší klima, bude Ti tepleji:-). Strop 15oo,– je tak na lepší pláštěnku – levnou nedejchající softšelku. Ideální je vestička s neprofouknutenou membránou – déšť přežiješ a na podzim nezmrzneš:-)

      0 0
    • Martinson  

      Nejlepší je tenký plastový pončo za 20 – 50 Kč. Vozím stále sebou v batohu. Jsem ho stejně většinou  línej vyndat a radši jedu mokrej, zvlášť když je teplo.

      Debaty o prodyšným a nepromokavým se tady jistě mnohokrát odehrály. Prostě na kolo nic zázračnýho není.

      0 0
      • drtyc  

        pokud se pri tom slejvaku i znatelne ochladi a je to kombinovany s poradnym severakem, tak rozhodne cokoliv z neprofuku jinak neresim a jedu dal. softshell mam akorat do zimy.

        0 0
    • Dalas  

      já mám pláštěnku od Craftu a musím říct, že zatím supr

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nejaky link na obchod by nebyl?

        0 0
        • Dalas  

          zkoušel jsem to najít, ale nikde už to není..kupoval jsem to minulý rok v Cykloworldu za cca 2300 kč.  Pod rukávama to má rozepínání pro větrání, vzadu zapínací kapsu, ve vnitř sítovina. Nepromokne, ani neprofoukne. Ted ji vozím sebou když jedu dál.

          0 0
    • Koloman  

      U mě veliká spokojenost s větrovkou-pláštěnkou zvanou „Doprava“, viz www.czbmi.cz

      Již před několika lety stála stejně jako teď 990,–, je skladná, v běžném dešti nepromokne, přitom dýchá, takže nikdy se pod ní nějak extrémně nezapotím.

      Nevýhody:

      • Materiál je choulostivý, snadno se zatrhne. (Přesto ji manželka používá už několik let na cesty do práce jako standardní větrovku a bunda zatím drží.)
      • Střih přece jen není tak „šikézní a elekantní“ jako lepší větrovky. Ale to asi není až tak podstatné.
       
      0 0
      • capo  

        Mám od nich tu „cyklovětrovku“ za stejnou cenu (990,–) a jsem velmi spokojen. V podstatě stejné zkušenosti jako Koloman – odolá větru dešti, i když materiál nevypadá extra odolně, nicméně zatím jsem ho nepoškodil. Nevýhoda je výběr barev, ale je to do deště a ne na okrasu :)

        Dostupné též na www.dodeste.cz nebo v prodejně Klimatex na Budějovické v Praze…

        0 0
        • krokus  

          To vypadá dobře. Přemýšlím, jestli je potřeba mít tam kapuci – verze s kapucí stojí o dost víc.

          0 0
    • gamster  

      Mám z všeho takový rozpoluplný pocity,když už jsme teda u těch vest,vyplatí se třeba nějaká vestička která má odepínatelný rukávy,nebo je to u tohodle zboží přežitek.                               Z jakého materiálu by mě být vesta,aby byla vodě a větru odolná?Nějaká membrána?Asi trochu blbý dotazy, ale v tomhle odvětví se vůbec neorientuju,omluvte prosím tedy moji neinformovanost.

      0 0
      • Zdenda CUBE  

        Pokud jsem dobře pochopil tvůj dotaz, tak chceš něco proti dešti NA LÉTO.  Jednoznačně doporučuji prodyšnou (tzv. dýchací) pláštěnku. Je nesmysl řešit to vlétě nějakou přechodnou bundou, v tom se upečeš a nedá se to v létě nosit.

        0 0
        • Dalas  

          to je právě ten můj craft, jenže stojí o malinko víc, ale momentálně ho nikde nevidět:(

          0 0
        • gamster  

          Přesně tak, chtěl bych něco na léto proti dešti a zároveň něco na podzimní ježdění, ale vidím že takový materiál se zatím nevyrábí, a u stávajích matrošů bych mě sice zahřáli na podzim, ale v létě bych se upekl.Takže teď řeším něco typu,,vesta".Za­líbilo se mi tohle mix-vesta+bunda).

          Stále ještě vybírám,zase se bojím ze u vesty mě bude krapet kosa, když bude ,,chcát",fakt s tímhle nemám zkušenost :)

           
          0 0
          • Zdenda CUBE  

            Četl sis popis? To je bunda v které by se dalo jezdit v zimě, to má flízovou podšívku, v tom já jezdím v mrazech !!!

            0 0
          • Dalas  

            a nebo třeba todle, hodně podobná mojí craft, akorát že za mín peněz. Jsou pak v modré nebo i černé barvě.

            nebo ještě tady něco

            0 0
            • Zdenda CUBE  

              Jj, to je přesně ono, nic teplejšího nemá cenu na léto sebou tahat

              0 0
              • Dalas  

                to rozhodně. Ono když je pařák, tak je horko ve všem, ale např: když se v pondělí zatáhlo a začlo pršet, tak se i trochu ochladilo, nasadil jsem crafta a bylo mi fajn a byl jsem rád že ho mám sebou:)

                Nějaké odepínací rukávy, nevím nevím…ono bud je teplo že stačí jen dres, nebo chladnějc a todle je na to. Až mě začne být v tom teplo, tak to sundám a je mi jen v dresu fajn. Něco mezi tím snad ani není, nevím. Možná ty vesty, ale to už je asi zbytečný a nebo mikiny-mám třeba moiru a tu navíc sebou vozím, když je pod 15 stupňů..

                0 0
            • gamster  

              Tak bíle bych zrovna na MTB neholdoval, ale vypadá to slibně,něco na tento způsob.Dík za tip

              0 0
              • Dalas  

                určitě bych nešel do nějakých náhražek.. todle vypadá kvalitně a tak brzy se to neopotřebuje, takže ti to vydrží dlouho a šetřit na tom je blbost. Takhle vím, že mi to na 100% pomůže když bude potřeba a přitom kvalitní pevný materiál.

                0 0
    • black.horse  

      za mě asi takhle: v létě když je teplo prostě zmoknu a když přestane pršet tak zase uschnu… nějak tu ochranu před deštěm neřeším… na chladné podmínky vozím zimní bundu od Volrába, která neprofoukne a nepromokne (všechno jednou promokne, ale vydržím v tom fakt dlouho) a podle teplot si beru něco pod to nebo jen lehkou moiru…

      0 0
    • gamster  

      Co říkáte na tohle:

      1.

      2.

      3.

      0 0
      • Dalas  

        hlavně bych zkusil v obchodě na omak tu látku jak se bude zdát, aby to něco vydrželo atak a velikostně jak to bude sedět…a pak bych to třebas levnějc koupil přes net

        0 0
    • gamster  

      Co číkáte na firmu Sýkora, nějaký dojmy z oblečení?Zku­šenosti?Prefe­rence?

      0 0
    • RomanH  

      Tak ja za sebe mohu doporucit plastenku Kalas – http://www.kalas.cz/cz/index.php?…

      0 0
    • tm  

      Axon Biker I. Ale po 6-ti letech už trochu propouští.

      0 0
    • Vlady  

      Četl jsem o dvou hoších, co jeli delší cestu  – ze Švýcarske na Gardasee, z velké čáísti  v dešti. Jeden v jednoduchém oblečení, druhý byl 100 procentně vy­baven tím nejmodernějším, co trh dal, proti nepohodě. Mokří byli oba – s tím rozdílem, že ten zapláštěnkovaný o něco později.....- a tahnul ssebou jednou tolik věcí.  Moje osobní zkušenost – co opravdu nepromokne, tak se v tom nedá delší dobu jet – člověk se uvaří ve vlastním potu. Mluvím o sportovní jízdě. Nohy – boty – a zadek jsou stejně mokrý, takže už nehraje roli, jestli zmokne i zbytek. Důležitější je, aby člověk, když je mokrý, neprofouknul – na to je dobrá většina lehkých vest (Windstopper..). Nejlevnější alternativou Windstopperu jsou noviny. Když např. vyrážím hodně brzy ráno, kdy je ještě hodně chladno, strčim je pod tričko a jak se s úsvitem oteplí, jednoduše je vyhodím. Samozřejmě do koše.....

      0 0
    • Volf  

      toto je asi nejekonomičtější řešení, protože být mokrý v hadrech za 2 000 to bych se asdi ndost naštval. Takto jsem mokrej úplně stejně a za pár korun.

      0 0
    • jizby  

      A co říkáte na tohle:

      http://www.junshop.cz/…p/plastenky/[id-2006009–1–8F3]-plastenka-ponco-m-condor.html

      ponča velikosti M, L, XL  za 550–640–740kč. barvy modrá a khaki.

      Skautíci to nosej jako pláštěnku a říkají tomu plastan. Ale pozor, gůgl najde pod názvem plastan pláštěnky šité s rukávy za cenu cca 1500, takže tohle je něco jiného.

      Viděl jsem jak to funguje na kole a dost se mi to líbilo: předek ponča se dá přehodit přes rodla, takže se vytvoří velký prostor, který dobře chrání skoro celé nohy. A jak je to dole široký, tak na boty apoň neteče nasbíraná voda.

      Je to úplně vzdušné. To se mi na tom líbí nejvíc- paření v tom je úplně vyloučeno. Batoh na zádech nevadí.

      Nevýhoda je, že při jízdě má pončo tendenci se nafukovat, takže roste odpor vzduchu. To by se ale dalo řešitn stažením šňůrkama, všitýma na vhodné místo. I tak je to vhodnější spíš pro pohodové ježdění a ne pro chrty.

      Materiál je něco jako tropiko od stanů, je lehký a pevný. Sbalené to zabere stejně místa, jako pláštěnka z igelitu.

      0 0
      • gamster  

        Jakože svojí úlohu to splní, ale mě přijde že když s tím pojedeš trochu rychlej, že to ten větr bude zvedat aj sviňa, a hlavně ti všude bude něco pplápolat, aby se ti to třeba nenamotalo do kola,........­.........

         
        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.