Tak se pochlubte jaké je vaše oblíbené jídlo,nemyslím na závod a podobně.Jen tak na co máte největší chuť.(prošel jsem historii a tohle jsem tam nenašel,ale kdyby to tady už bylo,tak mne neukamenujte :-) dík)
Tak se pochlubte jaké je vaše oblíbené jídlo,nemyslím na závod a podobně.Jen tak na co máte největší chuť.(prošel jsem historii a tohle jsem tam nenašel,ale kdyby to tady už bylo,tak mne neukamenujte :-) dík)
špagety na jakýkoli způsob ;)
a ostatní nudle taky;)
Testoviny vsecky…po tech se taky muzu utlouct. Pak nakej peknej steak v lete na grillu a pivko:-)
MASO !!! :-)
Vsechny mozne testoviny na ruzne zpusoby. Teda krome spaget.
Bramborový salát s kuřecím řízkem :-) a segedinský guláš…
Naštěstí jsem si vůbec neoblíbil knedlíky, uzené kolna, vepřové řízky a podobné „chuťovky“ z naší české kuchyně. Nejradši mám těstoviny snad na jakýkoliv způsob. Taková italská kuchyně… mhmhmhmm :)
Naštěstí jsem si vůbec neoblíbil knedlíky, uzené kolna, vepřové řízky a podobné „chuťovky“ z naší české kuchyně. Nejradši mám těstoviny snad na jakýkoliv způsob. Taková italská kuchyně… mhmhmhmm :)
Jak mužete všichni jist těstoviny pořad??
jak můžete jíst maso pořád…
Podle druhu: špagety – lžíce a vidlička; penne – vidlička; ostatní druhy většinou lžící:P
Italove jí spagety jen vidlickou…
Já taky o sobě netvrdím, že jsem Ital. Ti jsou u jídla občas strašná prasata:ú. A vím to. Pár jich mím v rodině:-)
Kdybys videl jist kanadany:-D to je zoufalstvi…to ze sem jim u jidla vali pulka talire na stole jim pripada uplne normalni…
Těstoviny mám taky rád,ale když už si občas zahřešit…tak 500g New York steak,hranolky,fazolky a pivko :o)
To je úplne jedno, hlavne aby to nebola kôprová omáčka. :)
cokoliv, co obsahuje maso.
nejima akorat bramborak
Nejake dobre masicko. Treba jako tenhle 400 gramovy stejk.
Tomu říkám steak a když se k tomu přidají hranolky,tatarka a nějaká dobrá obloha tak to nemá chybu..
tohle by mělo být na občerstvovačkách :-)))
žádné energeťáky,nic takového,ti za jízdy podají stejk:D
a rukou hrábneš do misky se zelím :-))) a do bidonu ti nalijou pivko :-)
wow! asi začnu jezdit na závody! ;o)
moc propečeny. Ale jinak hezky
Musí ale bejt vevnitr ruzovej, jinak to neni steak…
Pizzaaaa :D:D
smazeny syr v ikee … to mozem kazdy den … niekedy aj 2× :-D
Rajska, kolinka… (:
KFC, tam bych žral furt.. Taky si rád osmahnu cibulku na slanině, hodím na to vajíčka.. hmm.. Bifteky, steaky,.. Tlačenka, jelita a jiné zabíjačkové produkty.. Občas pstruh na grilu..
jj rajska s kolinkama je nejlepsi
sladky. Tedy cokolady, indianky, spicky, linecky,…
A pak testoviny na hodne zpusobu. Supr rychlovka jsou testoviny s cukrem :-)
oblíbené jidlo? to by byl pěknej seznam :o)
:o)
chjo
podobnej kotel musli jsem si dal jednou v belgii, a vsechny ty krevety,ustrice,kalamary a potvory z more vytazeny jsou vyborny
Tyhle musle si vzdycky delam v chorvatsku. Vlastnorucne si je nalovim, hodim na chvilku do horke vody se soli, bilym vinem a spetkou chili. To je pak paradni vecere skoro zadarmo.
Tuhle mně šéf vyprávěl, jaký to bylo, když šel pracovat do Německa a neuměl řeč. Po jednom ukvapeným pracovním dnu, kdy nestíhal nic jíst, měl velký hlad. Zašel do restaurace, dlouho vybíral jídlo, až se rozhodl pro 3 velký … a poslednímu slovu nerozumněl. Bylo mu to ale jedno, důležitá slova byla pro něj jen ta „3“ a „VELKÝ“. Těšil se na plný talíř a přinesli mu talířek s třemi malými porcemi v podobě velkých hlemýžďů. :-)
Grilovane kuratko s krupavou kurcickou, k tomu cerstvej chlebik a hafo zeleniny, nakladany okurky atd.
Hned bych si dal.
u nás jednoznačně vede kvalitní hovězí – svíčková, roštěná, ideálně s domácími americkými bramborami pečenými v troubě
konecne jeden poriadny prispevok … mnaaaam !!!
Tak na toto se těším celou zimu:)
Tak tomuhle rozumim.
P-I-Z-Z-A a někdy dobrý steak.
Nějak se tady u nás uhnízdila italská kuchyně… Já si teda radši dám nějaký pořádný steak třeba z kachny s brusinkama…mňam…nebo třeba daněk s bylinkovým máslem a se smetanou…ale takový pořádně pálivý KFC taky není na škodu :o)
Je toho víc. Pořádný kus rybičky (nejlíp mořská), obloha libovolná. A z naší kuchyně koprovka s knedlíkem a nebo smažák nebo sýrová pochoutka v oblíbené hospůdce ( smyžený eidam + hermelín + niva + syreček). Spousta dobrot z maďarské kuchyně a pak i z italské nicméně pizzu spíš jako nouzovku. a ve švajcu emmentálské sýrové fondule od kámošky. v.
největší mňamka je svíčková se šlehačkou a s brusinkama:-) pak taky pizza frutti di mare a gnocchi se sýrovou omáčkou a lososem nebo špenátem:-)
zapečené nudle s kysaným zelím a salámem
To si davam u nas v menze :-)) Ale nechutna to zle..
jj, v-k-z se sedmi… a vubec, ja sem hodne zatizen na tu nasi nezdravou, tezkou a mastnou stravu, po ktere se svalim na kavalec a dal si par pivecek – a tesim se na veceri
zlucnikarum a hypertenzakum zdar! ;)
500g steak v černošický stejkárně s mexickejma fazolema a dobrym pivem. Nebo jinej steak z co nejlepsiho bycka.
Přesně o tomhle steaku i hospodě jsem mluvil nahoře…mňam :o)
nj, koukam:) myslim ze by o nem mluvil skoro kazdej, kdo by ochutnal:)
Akorát mě moc nenadchnul ten jejich přeliv,tak si to dávám s bilinkovým máslem…sakra slintám si na klávesnici :o).
cokoliv, co je z dobrych a kvalitnich surovin a co je dobre.
takze steaky vseho druhu s kvalitnim piveckem, maso na grilu mnou nakladane, kureci kridylka na medu, vypecena do krupava, svickova, dobre halusky, italska kuchyne, zapekane zampiony s masickem a slehackou, jedna indianska kari polevka a spousty spousty dalsiho, miluju vsechno co je dobre a ceho je dost, takze stastny mlsoun. Preferuju maso pred sladkym a zeleninu pred prilohama. :)
coz mi pripomina, ze kolega dotahl dort, takze banzaiiii, jdu na to :)
Prave som dovaril. U nas je to moja vysada.
To je to jedlo z Matrixu?
Nie. Z muky, zemiakov, vody, slaniny, bryndze a smotany. PS Nezabudni na sol. :-)))
na lepení kachliček moc hrudkovité
prave jsem dojedla „bratricka“ tedy halusky s uzenym a zelim, a smakoza, na to, jak jsem je nikdy nejedla mi ted docela chutnaji, ale nesmi byt moc blemcave
Halusky fuuuuj…:-)
nevíš co je dobré
k haluskam se clovek musi propracovat… vazne 24let jsem je nejedla, a jednou jsem mela desnej hlad a absolutne perfektni halusky mel muj muz k veceri, nakonec jsem mu jich pulku snedla a od ty doby je vazne muzu… jde jen o to trefit dobre, a to je vazne kumst
jsem na tom stejne, teda az na toho muze s polovicni porci halusek :-)
tak nekdy udelame haluskovy orgie :D… ale brynzu si prineste, ty neumim, bo nejsou doma vyzadovany :)
hezky se najezte a ja prijdu az na ty orgie :-D
taky sem chvíli přemejšlel co to je:-) (můj odhad byl natrávené krevety s ovesnou kaší)
Tak dnes ma večera príjemne prekvapila. Šošovicová polievka na kyslo a halušky s bryndzou a slaninou. Asi prasknem.
Cokoli z kvalitnich surovin, pripravene pokud mozno doma :-)
A susi!
A kdyz na to prijde, tak i pizzu (taky doma delanou). Jezkovy voci, ja mam teda hlad!!!
Bych sezral i housku, ale visim na 2 hodku na founu…:-(
Vypadá to moc pěkně ale asi bych se toho nenajedla… :o)
:-)))
Myslim, ze najedla (teda neznam vlastne Tvuj apetit…) – priste pridam fotku s rozmerama, to maso bylo obriiii :-)))
vse bez krutosti. go veg!
Halušky :-))
Všechno :-) A v co největším množství :-)
Co to je?!? Klepeta z nějakého mimozemšťana? :-)
:o) Já bych to tipla na kraba kamčatskýho?… Mňam
Áno.
pomoooooooooc
Fuj, Ty si snědl dr. Zoidberga?
Vy se toho všichni děsíte…tohle by vám snad taky nechutnalo? :o)
Nudle s mákem :-) … a dalších asi 150 jídel; já vlastně sním skoro všechno :-) …
jim zdrave, takze:segedin,veprovy rizky/kureci rizky,langose, smazeny syr,hranolky,svickova,spagety, čevapčiči .-) domaci buchty a babovky
:)
co nesnasim jsou sladky knedliky,rejze,jahody a bla bla
jeste nezeru ryby :) nezeru toho moc, az bych se kopl
Všechno „normální“ (=tedy krom stonožek, brouků, červů, larev atp)…
Rizek s bramborovou kasi Knedlo zelo vepro pivko Rajska s knedlikama Steak americky brambory tatarka Sunkafleky
dete do haje s testovinama a italskou kuchyni :)))))
sunkafleky…dete do haje s testovinama :D
Nevis co je dobre ;-)
? vim to moc dobre, nechapu tvoji reakci…
Sranda ne, kazdemu chutna neco jineho.
ze ja vul tohle vlakno otviral…sedim v praci a mam HLAD
Dobrou chuť :-)
děkuju mockrát, po pondělku kdyby bylo něco teplýho, taky by to nebylo špatný :)
Ty labužníku :-)
:-D pekne, pekne
:ú) urcite myslel presne tohle
ty uz nekoho mas??? podvedl jsi me!!! :)))
Testoviny jakkoliv, obecne italskou a reckou kuchyni, taky cinskou a indickou. Vietnamskou nezvladam, je ukrutne paliva ale taky moc dobra.
Ceska jidla skoro nejim – krom hoveziho na smetane od mamky :-)
Mimochodem pro lidi co maji radi indickou kuchyni doporucim take away Himalaya kousek nad Pigmentem u I.P. Vyborny jidla, rozhodne lepsi nez Taj Mahal. Ale zase si u toho neposedite v restauraci :-)
To je ten fastfood do plastových tanierov?
Jj, ale chutove to je vazne jinde.
Tam som raz bol. Sme s manželkou chceli vyraziť niekam na večeru a zakotvili sme tam. Obsluhoval veselý černoch a jedlo bolo fakt skvelé. A vďaka tomu plastovému riadu som sa cítil ako študent. Mať to pod barákom, tak som tam každú chvíľu.
5 vteřin sem přemýšlel kam se ztratila ta IP… :-/
LOL, to už je na léčení :-D
moje oblíbená jídla:snídaně,oběd,večeře :-D
tohle bylo moc gut.
husa je husa
Je tam nějak málo knedlíků.. :)
jo,jenom tři (druhy)
…takhle mají vypadat husí hody! Kde to bylo?
nechapu, jak muze jist tolik masa. Nejak mi posledni rok, dva prestava chutnat. Teda jako ne ze by mi vylozene nechutnalo, ale obejdu se bez nej… :-))
zmen stravovaci zarizeni… :)
treba v lete nejim skoro prilohy, maso jen prirodne pripadne steakovite, zadne vyvary, omacky, a pak od podzima do jara se masa muzu ujist…
U mě je jednodušší sem napsat co nemusím- vepřový a slepici na paprice a všelijaký housenky brouky slimáky a věci co mi utíkaj z talíře. Jinak sním asi všechno a taková krupičná kaše posypaná skořicí je lahůdka ;-)
S to slepici na paprice s tebou souhlasim. Krupicnou kasi taky dvakrat nemusim…
My jsme strašně chudí a tak pro naši 4člennou rodinu je tento oběd velká pochoutka!Samozřejmě tak jednou do týdne,na rozhazování nemáme..
nepřeháněj to s česnekem.je to přirozená antikoncepce. :-D
Aspon jim nepripude jeste X decek a budou moct zacit rozhazovat :-)))
Jeden ze sedmi smrtelných hříchů je i obžerství. Tak bacha, ať neskončíte v pekle!!
Kančí kýta s cumberlandskou omáčkou a vídeňským knedlíkem. Pěknej toskánskej steak s dobrým Chianti. Brazilský maso na šavli. Bažant na víně s kroketami a Chateau Mouton Rothschild. Mnichovskej weisswurst s medovou hořčicí, křupavou houskou a dobrým weizen. Tatarák z mořského pstruha, psturh potoční z horní Otavy na modro nebo vařený v páře, uzený norský losos s Rýnským ryzlinkem z Wachau, kaviár na toustu ( bliny nesnáším) a k tomu Veuve Clicquot Ponsardin Veuve Clicquot Ponsardin La Grande Dame ( ročník 1995 se zvláště povedl), Piper Heidsieck Jean Paul Gaultier, v krajním případě Moet Chandon Brut Imperial, krevety na všechny způsoby, humr a langusta jakkoli, ostatně všechny plody moře – nejlépe dle portugalských receptů, chobotnice na všechny způsoby.Nesnáším cyklistický gely, mlíkovou polívku, nemusím segedín, měkkýše typu ústřic jedině tepelně upravené ( vím, namítnete že je to zhýralost, zvlášť když se urodí dobré cherry).
kaviarovy tousty :-). jeste ti tam chybi zelvi polivka, chateaubriand a na piti modry burgunt.
a tohle jsi vypotil z vlastní hlavy ? :)
Nevím o jakým pocení mluvíš, potím se maximálně na kole nebo po jídlech v níchž jsou jalapěňos.Ani na potítku jsem se nikdy nepotil.Jo, ještě jsem zapoměl na oblíbenou lahůdku, kterou je vlastnoručně ugrilovaný pašík, ideálně tak kolem 40 kilo. Toho umím fakt dobře, dancing dog a Burnout mohou potvrdit.
ach jo …
maso, masicko a jemu podobna havet. A cokoli s kari.
To je ale divný zajíček..
Žere se kůra z Leerdammeru, anebo je to vosk???
tak ví někdo???
Kury ze syru nezrat. ;-)
Syry nezrat :D
Zere
Chutna ti?
Moc ne. Přijde mi to takové divné, jako kdyby to byl vosk, takže to odkrajuji.
Ale když jsem ještě bydlel na vesnici, dávali jsme kůry ze sýrů slepicím a vždycky se o to popraly.
Neji se to.
to je ten hnusny syr z reklamy…ten bych nezral ani bez kury…
Z čeho se nepobleju, to sežeru.
pivo :)
Uz je chladno,radsi RUM :-)
Navrhuji kompromis: pivo a rum. Minulou sobotu na čundru jsem jich dal deset. A tři dvanáctky. Zima mi nebyla, ani když jsem šel v noci bosky na záchod, takže to funguje. :-))
Takze jsi byl proste Boss. R-rychla U-univerzalni M-medicina,funguje na fsecko :-))
Jó RUMem nic nezkazíš. Vhodný na pití,na pečení,do čaje,do kávy :-)
Těstoviny tak 2× měsíčně.Po pár dnech v Itálii mám toho kurevstva tak akorát.
Steak z panenky na pepřové omáčce s lusky osmahnutými na slanině ;-)
Těstoviny, hovězí maso a sladké.
Zrovna jsem dojedl
místo té zeleniny tam měla být tatarka :p … mňam :)
Po nedávné zkušenosti s tatarkou,se ji na chvilku budu vyhýbat.Zeleninku jsem povařil a pak s trochou oleje osmahl.
Jak píše Breakpain – zeleninu pryč a je to jídlo snů :)
tak, když už něco člověk dělá, musí se to dělat pořádně :D
Se s tím seru půl hodiny a ještě to mám pomluvený,zeleninka dobrá.Příště dám tatarku,darebáci.:-D
dobrý peklo :)
Levák?
Taky tak jim. A sem pravák. Někomu to tak vyhovuje víc.
A taky znam hokejisty, který píšou pravou rukou, ale hrajou napravo.
Mladej jí taky tak, a je přitom pravák. A co jsem si všiml, tak v levé drží nůž i Pohlreich. :-)
Kdo? =)
To je prej nějakej smažič hranolek v nějakým rychlým občerstvení.
Ne
Pohanka+kapusta+grilovaný tempeh. Mňam. =)
:)
Když je člověk sám,má to jednu velkou výhodu.Může si dělat jen oblíbená jídla.
k te drubezi se zelim sis zapomnel udelat opecene brambory.
Kacenu jedine se zelim.
měl jeden den porouchaný friťák :)
vole:D:D
Tak to už sem neměl v hubě ani nepamatuju.....tu hliněnou vidličku :-))))))
Nemám rád ty těžké nerezové
Gramař se pozná :-)
jj
Mnam
Z nudlí a toho červenýho svinstva se mi dělalo u Talošů zle už druhej den.
Jj chce to jen občas.
Oni tam ale skoro nic jiného neznají.Třeba Ristorante Da Giovanni v Campodarsego.Mrknul jsem do jídelníčku a pro mě poživatelně vypadala pečená kačena s těstovinamy.Říkal jsem si že ty nudle nechám a sním maso.Číšnice to donesla a ti pitomci Italští sice tu kachnu upečou ale taky ji rozemelou a smíchají s nudlama.První dva dny jsem vyžíral zásoby z batohu a pak chodil na pizzu.
Tak ve Francii máš zas jen bagety, proscuiuto a Camembert.
Tak to má k Itálii hoooodně daleko.
Co to je za delikatesu na talíři vedle bramborového salátku?
Sekaná od Koudelky.
ANOposeremese?
Všechno kromě brynzy, oliv, Lučiny a plísňového sýra…
Mam rad jednoduche veci co dobre chutnaji, jsou z kvalitnich surovin a vim, ze mi delaji dobre. Kdyz si je muzu pripravit sam, tim lepe. :-)
Konecne neco co bych snedl :)
„a vim, ze mi delaji dobre“
Presne.. A to nedelaji dobre tak tim myslim to jak se citim x hodin po snezeni takoveho „jidla“ a taky dlouhodobej efekt jakej to ma na telo. Ano nekod by rekl „ale jednou za cas“ jenze ve skutecnosti to jednou za cas je 1–2× denne a na tom cloveku to pak jde videt.. Me uz tech par sekund-minut „slasti“ za to nestoji a tak si taky rad ukuchtim neco co bude chutnat a zaroven vim, ze to memu telu neco dava a nebudu po nem vypadat jako stalej zakaznik hospody-mcdonaldu.. Je sice pravda, ze clovek to muze kompenzovat pohybem apod.. Ale ja to vidim jako sabotaz toho snazeni. Vetsina lidi se to snazi kompenzovat, ale ten pupek nebo zdravotni problemy budou met proste do konce zivota, protoze stoji stale na miste. Je to vsude kolem nich, nikdo jim to nezakazuje, je to jen na nich, tak si to proste nedokazou odeprit.. Sebekazen, odrikani, vyhledavani nepohodli. To lidem dneska moc nerika. Proto vetsina lidi vypada jak vypada…
Dobrovolně se vzdávat nějaké radosti je nesmysl, na to jsme na světě krátce, líbí se mi to na oko, voní to, chutná mi to, tak si to dám a zasírat si psýchu tím, že bych řešil jestli je to zdravé a co mi to udělá s tělem, to bych asi skončit v blázinci.
+100
V poradku kazdyho vec a tak to ma byt. Ja jen napsal svuj pohled na vec. Takze klidek frajere. :))
Já také napsal svůj pohled na věc, tvoje stravovací režimy jsou to poslední čím bych si ničil nervy, takže já jsem v klidu :-)
Já když denně nesnim aspoň pět cizburgeru na snídani a k tomu dva mcflurry, tak mám den na hovno. Před spaním aspoň kýbl zmrzky.
Tak zmrzlina nebo slane (chipsy, hranolky apod..) jsou dobre „antistresy“ coz o to, ale problem je, kdyz mas pak 3 brady, kolem pasu 150cm a to je pak otazka co je horsi byt stresovanej a odeprit si ty antistresy a nebo si doprat, byt par hodin po snezeni stejne zase ve stresu, ale + byt diky tomu zdravotne odrovnanej.. :))
Takovy problemy si po 10 pivech denně vubec nepripoustis. :)
Me by stacilo na slunku jedno. :)))
Samozrejme, jde spis o tom jak se znas. Ja i kdyz mam chut casto na tucny nebo hodne sladky jidla tak to necham byt, to neni odpirani, ale zkusenost. Nevhodne stravitelny jidlo je proste zatez a ty kdyz se chces citit neustale v dobrem stavu, tak urcite veci proste nejis. Ale je to uz spis zmena lifestylu, proste uz nemas tu potrebu to do sebe cpat.
Ale obcas si to pripomenes ne? Proc to a to vlastne nejis. :)) Ja to tak mam tak jednou do mesice. :D
Tak ja to rozhodne nemam v idealnim stavu jeste protoze i kdyz vim, ze bych nemel, tak cokoladu sezeru. Hlavne je taky problem v mnozstvi obecne. Driv jsem to zvladal trosku lip. Ted jim spis vic jidla, musim vic pit vody. :-)
Jakoze zahanet hlad pitim vody? To je taky nesmysl a jist nejakou vyhrazenou stravu kterou budes na 100% dodrzovat je taky nesmysl. Z jednoho jidla se nesprasis, stejne tak jako jedno zdrave jidlo ti neudela postavu atleta.. Staci proste jist vetsinu jidel ktere maji smysl a ucel a ne jen na chut. To ze si neco tu a tam das je jedno.. Ani ti na sebe nejprisnejsi sportovci a magori do stravy nedrzi na 100% cistou stravu nonstop, ale treba jen v priprave.. Jsme jen lidi ze.. :)) Ja to mam tak, ze si dam i z meho pohledu nezdrave, ale jsou proste jidla kterym se snazim na 100% vyhnout jako obiloviny a mlecny vyrobky z vysokym obsahem kaseinu, laktozy. To me nedela opravdu dobre, tak to proste nejim, ale jstli mam nejakej ulet a dam si chipsy, ryzove chlebiky v cokolade nebo neco podobneho tak co no.. Vetsinou to ale vyresim treba kukuricnyma testovinama na sladko a to zazene chute na sladke a nemusim se pak citit na hovno po 2000kcal z cukru a palmoveho tuku. :D
Na tom prvním obrázku je nějaká svačinková porce? :) Jsem si vybavil ty hogo fogo restaurace, kde člověk vyplázne za jídlo pětikilo, na talíři dostane naaranžovaná 3 sousta a pak se jde dorazit do hladového okna naproti :D
Myslis „Kostku ve skluzu“ :)))
Hehe. Ja mam dost velky talire, takze to spis klame. Tohle mohlo byt tak 300g ryze, 60g+40g syru a to je spis vetsi porce. Restaurace by mela vzdy mit uvedenou gramaz jidla, takze problem bude asi jinde.
300g ryze JE svacinka…rozhodne ne obed:)
vypada dobre, ignoruj toho „chytraka“ z olomouce. posedlost hlidanim jidla je pro ty, co jsou lini se poradne hejbat :)
Když jis jako cune, tak tě pohyb nezachrání. Chytráku ;)
to neni o tom jist jako cune, ale umet kombinovat kvalitni potravu kdyz je treba a „jsit jako cune“ kdyz si to telo zada.. a hlavne se z toho nezblazit, kdyz nedej boze neco snis (jinak za rok odjezdim 25k, 2–3 odbeham, nejake plavani, trenazer, cviceni, takze vim o cem mluvim-pokud dost trenujes, muzes (musis) si dost doprat;) )
Pokud dost trénuješ tak bys měl na stravu dbát obzvlášť.
pokud dost trenujes, tak musis telu doprat kvalitni stravu, do formule taky nelijes srackovy benzin a kdyz to udelas, tak daleko nedojedes
přesně tak.....
pokud kašleš na stravu tak ve finále odtrénuješ velký prd a i kdybys nakonec makal jako magor, tak stejně klidně přibereš kila navíc jako nic…
s tim souhlasim, ale takovy pomer 80/20 (kvalitni vs nekvalitni) je pro me mnohem snesitelnejsi nez treba 95/5. kdyz jedes 250 nahoru dolu nebo 12h zavod, tak je prostor na to dat si napred velmi kvalitni jidlo a pak jeste i nejakou tu pizzu/koleno/dortik a stejne tak tak ten vydej doplnis.. vetsina z nas tady nejsou a nebudou zadni profici, kteri na tom maj postavene sve kariery a prijmy a jak nekdo rekl, zivot neni zas az tak dlouhy.. jinak letos z 11 zavodu 9× na bedne, tak sem to asi nedelal zas uplne spatne ;)
Ono taky záleží jaký závody jezdíš, třeba ty co jezdím já, tak se na bednu daj v pohodě.
jasny, nic velkyho, UAC, JAL, hlavne casovky do kopce, ale vyhral sem i treba berounskou 12hodinovku letos..ale ze by to bylo v pohode, to fakt ne, jezsi tam kluci z lawi, sparty atd.. pokud pochybujes o moji forme, fotku uz jsem tady nekde daval, klidne pridam znova a muzem porovnat:) tuku celorocne do 8% pritom na silu si nemuzu stezovat
já pořád nechápu, proč by mělo být zdravé jídlo něco „odporného“…
proč bych si jako za odměnu nemohl dát pořádný steak a k tomu třeba pečené brambory? a grilovanou kukuřici? tím se odměním a pořád je to i kvalitní strava, no ne?
můžu být i absolutní nováček a pokud se prostě chci zlepšovat a dát tomu maximum, protože mne to prostě baví, tak k tomu patří i ta strava a já v tom nevidím nic špatnýho, když to tak někdo chce/drží/umí/jí
naopak, koupit si nějakou pizzu a hranolky a to zalít colou fakt žádný umění neni a za to nikoho obdivovat nemusím.....
Přesně tak, zrovna kvalitní strava může být i chutná.
Cesi sou proste zvyknuti na to, ze jsme odpadkovej kos evropy. Dame prednost vyrobkum s nahrazkama a chemii nez kvalitni cerstve surovine..
jak banda fanatiku:).. jasne, proc by to melo byt neco odporneho, zdrave jidlo je super.. a obdivovat nekoho za jakeholiv jidlo, to je snad trochu absurdni..mne nezajma kdo co snidal, mne zajimaji vysledky a jestli mel vecer predtim steak a salat nebo husu, to je jeho vec jak si s tim pak poradi
pardon, samozrejme „me“
No s tou husou nevím. Nedávno jsme byli pojezdit po Chřibech a po huse na oběd, pár pivech a pěti čajů s rumem (bo chcalo a byly +2 st) to sice jezdilo dobře, dolů, ale tu husu jsem cítil ještě ráno. :)
:) ale husa jedno pivko a tvuj seznam, to uz je trochu rozdil :) ale to byl jen priklad.. proste pokud se clovek pres den hezky projede (vzpominam treba 5k vyskovych na MTB na madeire, 9 revnicaku ve 170km vyjizdce a mnoho dalsich) tak zadny tuk nemuze z nezdraveho jidla ulozit
Což je hloupost.
ze nekdo je tlustoch, to neni muj problem. kdyz clovek vi, co si muze dovolit, nema s tim problem. a ver, ze ja bych na sobe sebemensi viditelne mnozstvi tuku nesnesl
To asi jo, ale to že nemáš na sobě vidět tuk nic neznamená.
a co teda „neco znamena“? mam celorocne formu, s kterou jsem spokojenej, vykonnost postupne roste a citim se skvele, co mam vic chtit?
No vidíš a kdyby jsi držel stravu, tak jsi třeba na tom lépe.
Spokojenost s formou? Asi malo zavodis. ;-)
:) urcite jde zavodit o hodne vic, ale v zivote neni jen kolo, tech 11 zavodu na prvni rok pro me bylo tak akorat
Zivot neni jen kolo a mas 700–800km tydne? To bych asi mel prehodnotit svuj pristup. :-))
ted uz ne, zima nevadi ale tma (mne osobne) ano, ale mezi kvetnem a zarim jsem dal aspon 700 kazdy tyden, proste nejak byl cas:)
Mě forma forma taky roste, žeru jak prase a pupek mám.
ze nekdo je tlustoch, to neni muj problem. kdyz clovek vi, co si muze dovolit, nema s tim problem. a ver, ze ja bych na sobe sebemensi viditelne mnozstvi tuku nesnesl
To jakoze ten tuk rovnou stravis sa spalis…vtipe vyskoc, nevidim te:)
to jakoze kdyz jezdis pravidelne 700–800 tydne plus doplnkove sporty a das si dvakrat do tydne „neco nezdraveho“, opravdu neni zadna sance ze se ti udela pneu na brise :P
Stejne jednou vsichni chcipnem
amen!
Ono až budeš starší tak uvidíš.
No hlavne pro koho je prirozeny nejist sracky, tak je pro nej i mnohem lehci udrzet si zdravi a postavu i kdyz nesportuje. Kolik tech co neresili stravu, chlastali pivo jak o zivot apod.. si udrzovali vahu jen diky sportovani, pak se na to vysrali nebo ze zdravotnich duvodu uz nemohli tolik sportovat a za kratkou dobu jsou z nich koule.. Takovej clovek co to celej zivot neresil pak asi tezko otoci o 180 a zacne jinej styl zivota. To dokaze malo kdo..
to ale nikde ani v nejmensim nepopiram, ze ten sport je k tomu naprosto nezbytny, samozrejme jeho omezeni by vyzadalo upravu jidelnicku, natoz prestat uplne, to by vaha letela nahoru pekne
Ja pribral 20kg za jeden rok. Docela problem se zbavit spatnejch návyků. Tezko rict esi je horsi hulit nebo byt tucnak. S cigarama sem mel 85kg a bez nich 105. Dolu to jde dost zvolna.
Koukni na každého sportovce když se sportem sekne. Do roka bachor jak pantáta. A kdyby takovéj Horváth nebyl nenažraný prase a nechlastal jak duha. Mohl ještě pár let hrát.
Je to tak no. Proste jen pohyb te nezachrani. Clovek se o sebe musi starat ve vsech aspektech a to co si cpe do huby to ma na celkovej stav tela vliv nejvetsi..
Prakticky nejím nic jiného než:
Důsledně se však vyhýbám sladkému pečivu a vůbec všemu, co obsahuje mouku a cukr zároveň (to proto, že mě po tom nesnesitelně pálí žáha) a dále brambůrkám, chipsům a křupkám všeho druhu (i když je mám rád), protože mám alergii na některou z jejich složek.
V životě nikdy jsem neměl v hubě cigáro, alkohol piji svátečně.
Jsme rádi, že to víme. Jak s tím máme naložit?
heh lol.. :) Btw paleni zahy po cukru to jsem opravdu jeste neslysel. Btw paleni zahy= zaludecni stavy lezou tam kam nemaji nejsou z prekyseleneho zaludku, ale naopak. Pojem prekyseleny zaludek je nesmysl. Ba naopak je naprosto zadouci met silne travici stavy a dobrou tvorbu kyselin. Vetsina lidi ma prave ale nizkou produkci kyselin a obecne slabe traveni. To pak zapricinuje, ze se ta trubice nad zaludkem nesevre dostatecne a to pak popisujeme jako paleni zahy..
S vědomím lékaře užívám denně Omeprazol 20 po dobu posledních x let. Dojde-li mi, po dvou dnech mi bolest v horní polovině těla znemožní spánek.
Řekněte mi, jestli (a případně jak) lze vést lepší životosprávu, jestliže:
Kvalitní krabičková strava. Dovezou ti jí klidně i do práce.
To mě zajímá. Poslal bys mi prosím nějaké odkazy nebo bližší info?
Jdi do ****** :-)))
stačí do googlu napsat „krabičková strava Praha“ a najdeš jich hafo. Jen si vybrat.
Myslim, ze do zivata je docela uzitecne se naucit jak si uvarit. Proboha tady neni rec o vareni nejakych ceskych omacek, knedliku apod.. kde je potreba 50 surovin a zasere se pro jedno jidlo cela kuchyn. Zdrave vareni= rychla a lehka priprava kvalitni a cerstve suroviny. Kdo je svepravnej, tak to dokaze uplne bez roblemu. To jako fakt nekdo nedokaze udelat na panvicce maso? Nebo uvarit brambory nebo jakoukoliv jinou prilohu? Nebo neco dat do trouby? Udelat si vajicka apod.??
Tohle by asi šlo, i když by to stálo čas, který je už teď nedostatkový. Opravdu nemohu změnit jen tu pracovní domu.
hele co třeba něco jako tohle? nic jednoduššího v přípravě těstovin snad nemůže být, dva vynikající recepty na několik minut! máš o vaření mylné představy :) Nigela Lawson a Jamie Oliver na „minutových“ receptech vydělali stamiliony…
Babrať sa s vývarom kvôli cestovinám mi jednoduché nepripadá.
vyndas z mrazaku
Uvaříš kotel a pak jen rozmražuješ
To je prasarna i prilohy si delat dopredu. To se fkat neda zrat. Ryze, brambory, testoviny vzdyt to je jednoduchy na pripravu. U me je zaklad abych mel maso nasackovane na porce v mrazaku a pak vytahuju co potrebuju.. Vzdycky jak je akce na kruti,kureci, hovezi apod. tak koupim x kg, rozdelim po 200g do sacku, ujistim se aby z toho byla placka v tom sacku a ne koule(protoze to pak rozmrzne raz dva) a dam do mrazaku. Takhle muzu met treba na obed kruti prso, na veceru hovezi atd.. a nestane se, ze bych nemel maso po ruce. Kupovat kazdej den nebo obden a hlidat jak dlouho to je v lednicce apod. to je na prd..
Tak když ho nebaví vařit a v práci asi nemůže, tak proč ne?
To bys mohl říct, že se má naučit sypat, to je přeci taky snadné a přináší to výsledky:)
No v praci varit nemuze no to je fakt. Stejne jako vsichni ostatni si vari doma ze. Jo jestli nemusi delat veci ktre ho nebavi a ma negry, kteri mu uvari, vyperou, uklidi, tak proc ne..
Ta pracovní doba je zlo. Když si vezmu, že v 18 h už mám 4 h po konci šichty… :D
To chodíš na šestou nebo ještě dřív ne? By naopak bylo peklo pro mě.
Klasická ranní směna – v šest start, budíček lehce po čtvrté :)
Budíček po čtvrté, úplný peklo:)) Teď vstávám v šest a už to je dost boj, od novýho roku práce o půl hodiny blíž, takže o tu půlhoďku delší spánek, hurá:)
Dá se zvyknout. Peklo to bylo jen na začátku, kdy jsem předtím byl zvyklý do školy vstávat kolem deseti. Po roce jsem si už začal zvykat a neměnil bych. Ten volný čas odpoledne je celkem fajn :)
Já ti nevím – pokžadé, když je výjimka a nevstávám kolem 5, to beru jako dar. Vstávám tak už asi 7 let … za tu dobu cítím, že každá minuta navíc dodá tělo exponenciálně více energie – tedy pro mě, by bylo ideální vstávat kolem 7, kdy se cítím skvěle. Jediný důvod, proč to nedělám je jak píšeš – odpoledne v háji. Tím, že mám kolem 15h. padla toho ještě docela dost stihnu. rozdíl blbých 2 hodin (končit v 17h) je šílený – šero, než dojedu domů, všude je zácpa …
Takže teď, když jdu na pohovory, tak moje první otázka je na pracovní dobu (vídím, jak to s personalistou vždy cukne … „nechce se mu makat“) …
NEzvyknul jsem si, ale vstávám tak – stejně jako ty, bych neměnil – ten rozdíl je obrovský …
Tak záleží kdy jdeš spát. Spát od 22 do 05 je super. Jít spát o půlnoci je samozrejme dlouhodobě *******.
Můj průměrný den:
7:45 – 8:15 vstávání, sprchování, oblékání
8:15 – 9:00 cesta do práce, snídaně cestou nebo po příjezdu
9:00 – 18:00 práce, z toho libovolná 1 h pauza na oběd
18:00 – 18:45 cesta domů
18:45 – cca 1:00 nákupy, večeře, domácnost, koníčky … veškerý volný čas ve všední den
cca 1:00 – 7:45 spánek
Fakt jit spat nejpozdeji v dest vecer je zaklad. Nejlepe vsak pred desatou. Proste neni to kec, kdyz se rika, ze ty hodiny spanku do pulnoci jsou nejdulezitejsi.. Jak jsem KO do desiti, tak nemam problem s tim byt po ctvrte ready, ale jak jdu v 11 nebo o pulnoci, tak sem totalne mimo jeste v 7 lol.. Spanek je to nejdulezitejsi. jakmile ma clovek nepravidelnej rezim a nebo ojebava dobu spanku pod 6 hodin, tak se to proste driv nebo pozdeji zacne projevovat.. Bez adekvatniho spanku proste cloveku nemuze vydret zdravi… Problem taky je, ze lidi diky modernimu zpusobu zivota nejdou do postele pripraveni, proste jsou moc rozjeti a tak ikdyz jdou technicky spat, tak telo jeste x hodin potom nema vubec sanci zapocit ty regenracni procesy..
OK. Vezmi jako zadání, že v práci musíš být v 9:00 h a cesta tam ti zabere 45 minut. Navrhni optimální spánkový režim.
Chodit spat nejpozdeji do 23:00, vstavat driv. Netusim co delas za sporty, ale trening pred pracou(kdyz nemakas rukama) je bych rekl idealni. Hlavne kdyz mas takovou pracovni dobu, ze mas trochu casu rano a trochu vecer. nemas to jako lidi co konci v 14:00 a maji cele odpoledne cas. Takze idealne se naucit chodit spat driv, vstavat driv a vyuzit i to rano na to co je potreba nebo co chces delat.. Chodit do postele v jednu rano optimalni urcite neni…
Sporty bike a sportovní střelba, další hobby foto a speleo (obojí teď již spíše sporadicky).
Na střelnici se dá jít jen o víkendu, ale doma je zapotřebí tzv. suchý trénink /cvakání s maketou náboje při zamíření na terč na zdi, nebo i na bílou zeď – namáhají se oči + mozek/ a dále cvičení s mačkacími kroužky, lehkou činkou atd.
Dělat tohle po 8 h u počítače není nic moc. Naproti tomu mi přijde příjemné jít do postele unavený z biku. Nebo máš jiný názor?
IMHO jde o to, jak se nato koukáš – raději sedět unavený u PC, než jít unavený na kolo :-).
Kdybych měl možnost chodit později do práce, asi to budu dělat tak, že si ráno odjedu trénink 2–3h a pak do práce, kde se vlastně lehce zregeneruju u PC. Jasně – nebudeš zaměstnancem měsíce, ale to už je o tom, co je pro Tebe priorita (sport x práce).
Ale jít PSYCHICKY unavený střílet je ta úplně nejhorší varianta. Takový trénink asi nemá cenu.
To jsem Ti ani neradil ;-) … já radil – zařiď se dle toho, co je pro Tebe priorita (kariéra nebo koníčky) a dle toho si změň denní cyklus, změň práci/koníčky atp.
Já jsem to tak udělal a jsem mnohem šťastnější, než když jsem jel obojí „na půl“.
Vždyť jsem říkal hned na začátku, že práci měnit nebudu a ani nemůžu. Tohle prostě zůstane neměnné, děj se co děj:
8:15 – 9:00 cesta do práce, snídaně cestou nebo po příjezdu
9:00 – 18:00 práce, z toho libovolná 1 h pauza na oběd
18:00 – 18:45 cesta domů
Teď jde jen o to, naroubovat na to cca hodinovou projížďku na biku a střelecký trénink tak, abych aspoň trochu zdravě spal. Tohle mi připadá schůdné (aspoň pro začátek):
7:00 vstávání
7:00 – 7:45 střelecký trénik
7:45 – 8:15 sprchování, oblékání atd.,
8:15 – 9:00 cesta do práce, snídaně cestou nebo po příjezdu
9:00 – 18:00 práce, z toho libovolná 1 h pauza na oběd
18:00 – 18:45 cesta domů
18:45 – 20:00 bike
20:00 – nejpozdějí 23:00 večeře, domácnost a vše ostatní
23:00 – 7:00 spaní
nikde v tvém rozvrhu nevidím dupačku..
Nauč se vařit a vař si dopředu na celý týden (nebo na 5 dní) krabičky.
Případně kotel něčeho a pak to hodit do mrazáku na porce do pytlíků, například nějaký omáčky na těstoviny.
Jo, krabičkářů je v našem kolektivu docela dost, a je oficiálně povoleno si přinesené jídlo ohřívat a jíst v té kantýně.
Kazit si zaludek stejne?
Sladky prakticky nejim. Pochutiny jako krupky bramburky taky ne. Ale nepravidelna strava a minimum pohybu, k tomu pivo a vino a ono to naskace. V praci magorfestival, nepravidelnej spanek a postupně se to nascita. Nektery zkusenosti jsou proste neprenosny a kazdej si to musi vyzkouset sam. :)
Tak ty ses vpohode, staci jak odstavis traktor a kolem trati budes litat pesky…zase z tebe bude chvistek:)
tak teď mám čas na kolo i na trenažer, porytejch 600m2 a stříhat začínám až v lednu, teď to půjde dolů samo. :D, novej zimák poskládanej a nůž na krku před jarním soustředěním na Malorce. Když nezabere ani to, tak jsem od kokotů dostal týdení hubnoucí kurz u nějakýho lidovýho léčitele.
Neco by pribylo, ale zas bych to nedramatizoval, ja byl vzdy velice stihlej a atletickej typ (to je pouhe konstatovani faktu) a vim jak vypada muj tata v 55– perfetni vysportovane telo 40nika.. vim, ze to neni uplne fer, ale genetika take dela dost,co si muze kdo dovolit.. nechci sem cpat fotky(sve), ale pokud to nekdo uzna jako jediny argument, nemam s tim problem:)
Dukátový buchtičky s krémem. Asi jediný jídlo na světě, který když – dobře udělaný – přede mě někdo postaví, tak přestávají fungovat veškerý zábrany, a doslova bych se ho užral k smrti.
Tak takhle na mne funguje jen hovězí steak a rostbíf.
Na mě taky. A ještě zmrzlina.
Vidíš,a tohle jsem spolu s kvasnicovou polívkou absolutně nesnášel.
Kvasnicova co? Je to vubec cesky?
Tipnul bych, že myslel kváskovou, resp. kyselo.
A já bych tipnul, že myslel kvasnicovou (taky ji nedám do huby).
A pomazánku z droždí jíš?
Pomazánky nejím tak celkově. Droždí jedině v kynutých buchtách :)
Krajíce chleba obalený ve vejcích (domácích slepic) a osmažený na sádle. S cibulí a hořčicí.
Ideální dávka abych byl najeden-tak třičtvrtě bochníku.
Přátelé, pokud jste ještě nikdy neseděli v restauraci „U Lva“ v Srbsku u Berouna, a nedali si tam jejich katův šleh s kroketami nebo hranolkami, tak nevíte, co je dobré.
Já moc pálivé nemusím, takže si cestu do Srbska můžu odpustit. :-)
Dnešní 14 hod. pečená husa. Mňam. Husu miluju, asi taky díky tomu, že si ji nedávám tak často.
Hmm dal bych si, ale spis jen prsicko. Moc mastnyho by me odrovnalo na dva dny. :D
Hmmm u nas taky drubez. Slupl sem dva kruti behaky a 500g testovin.
Krůtu mám v mrazáku.Brzo na ni taky dojde ale žádný ******.Hodím ji do trouby,upeču,a k tomu kozí rohy a chleba.
A víš ty co? Jdi s tím doperdele!!! :-))
Teď se podrzte: po mnoha letech se se mnou manželka rozvádí, tak jsem v létě měl konečně výjezdy na kole ve své režii, ovšem taky stravování.Nastesti mám v práci obědy v rest., ale i tak jsem zhubl 10kg. Teď jsem si našel manz.par, nebo oni mne , víkendy trávím s nimi a „vypomaham“. Mám teď neskutečně hody, od pátku do neděle, např. pečený králík (přítel chová Belg.obry :-))) ) no pohoda !!! Prostě se o víkendech cpeme a plánujeme, co ten další uděláme, ruku v ruce si pomáháme. Já zvládám zatím ty jednodušší úkony, škrábu brambory, loupu cibuli atd, doma jsem se do kuchyně pravda nikdy nehrnu.
vypomáháš? to je jenom pozoruješ nebo se smíš i přidat? :)))
to bylo v tom filmu, ne? příběhy obyčejného šílenství :)
Nevím jak v tom filmu, ale já tam jsem ten hlavní a dívá se manžel. Trošku neobvyklé, ale ........ . Ještě před měsícem bych nevěřil, že to tak jde.
Tak tam to nakonec taky zkoncilo :)
pokud máte rádi mořské ryby, tak doporučuji vyzkoušet firmu BonFood
momentálně kilo steaků z tuňáka v akci přes Slevomat za 400 Kč
je to úplně jiný druh zpracování ryb než co znáte z klasického marketu
tuňák při rozmrazení v lednici kvalitou klidně i na přípravu sushi
mečoun luxusní a divoký losos taky, včera vyzkoušeno
zajímavé povídání: Je možné v Čechách koupit čerstvou mořskou rybu?
Díky za tip! Nezkoušel jsi tu jejich tyčinku Victa? Zajímala by mě chuť, jestli je to poživatelné.
ne, zatím jen jedna objednávka, ale chci ještě do 7 dní využít tu nabídku na tuňáka, tak tam přihodím něco dalšího
btw proteinové tyčinky dlouhodobě kupuji tyhle CFM 34
dají se koupit i pod 30 Kč
někteří místní ultras by ti vysvětlili, že nutrend jsou skoro ty největší sračky co se dají koupit :-)
bohužel v tomto případě s nimi souhlasim …
Platis pouze jmeno firmy. Kdyz zacinali,byli top,ted uz sracky a nahrazky.
Ryby jim, ale spis proto, ze jsou zdrave. Bohuzel nejak extra si na rybach nepochutnam, pres jakoukoliv upravu. Navic i pres papirove vysoky obsah proteinu a mnozstvi kalorii mam brzo hlad (a to nejsem nejaky jedlik, 75 kilo na 195 cm). Nedavno jsem mel v Holandsku steak z cerstveho tunaka, den predtim Schnitzel und Kartofelsalat. Jednoznacne rizek. Z ryb si pouze fakt pochutnam na uzenem lososovi. Fakt ale je, ze ten cerstvy tunak byl zas uplne jinde nez ten v konzerve. Tunaka v konzerve casto jim na cykloputacich, tradicne spagety, 2 plechovky tunaka a protlak. Zajimave je, ze v CR je tunak pekelne drahy i v porovnani s Norskem (2 velke plechovky tu jeste do nedavna staly 12 Kc) nebo Francii (tam navic prodavaji vyborne konzervy tunaka ve smesi s kyselou zeleninou).
Tak ono ve směs je skoro všude levnější jídlo jak v ČR. Ve Francii se najím lépe kvalitnější jídlo a levněji.
to mi prosím poraď kde a co přesně v té francii jíš ? protože když srovnám základní potraviny tak určitě levnější nejsou a třeba maso je tam vyloženě drahé .. (porovnávám supermarkety, dlouhodobá zkušenost mám tam rodinu ..
navíc se stává poslední dobou zemí polotovarů a hrozně moc lidí se tam stravuje předpřipravenýma blafama onřívanýma doma v mikrovlnce ..
podle mě je v ČR jídlo levné
Tak beru ve stejné kvalitě. Takový prosciuto tu koupíš za euro až euro půl, u nás za víc jak pade.
ano ve stejné kvalitě ve Francii nakoupíš mnohem dráž než unás, možná na pár vyjímek, těžko budu jíst měsíc sušenou šunku …
maso, zelenina, ovoce, mléčné výrobky vše dražší, skus si tam koupit třeba kilo hovězího …
jediné co si vždycky dovezu jsou vína, fuety a smraďoši ty koupíš levněji a lepší než u nás ale to je tak všechno a nepovažuji to za „běžné jídlo“
To je presne ono. Pizza, hotove rizky, zmrazene bagety. Ze zacatku jsem byl nadseny, ted bych dal nevim co za blbou tlacenku s cibuli, octem a obycejny kminovy chleba. A to radeji necist slozeni, kolik je tam soli, benzoove kyseliny nebo dusicnanu.
No, u dovazeneho zbozi jako konzervy, zelenina, maso je fakt, ze cena byva casto vyssi u nas nez treba v te Francii a kvalita naopak horsi. Pridana voda, zelenina je bez chuti atp. (ono to s tou zeleninou ale neni o moc lepsi ani na zapade, v Holandsku mi primo rekli, ze radeji kupuji zeleninu ze Spanelska, pac je chutnejsi).
Ale pokud bych bral neupravene zakladni potraviny (maso, brambory, chleba) tak to je co vidim v CR levnejsi a u opravdu ceskych potravin si myslim, ze i ta kvalita bude lepsi.
On je taky, aspon u te stare kuchyne, velky rozdil mezi nama a treba tou Francii nebo obecne zapadem, kdy u nas se vetsinou vsechno pripravuje od piky, ale tam uz hodne dlouhou dobu proste vezmou plechovku uz ochuceneho protlaku, mrsknou na spagety, k tomu usmazi nejake maso pokud to neni zmrazeny rizek a jidlo je hotove. Tak to u nas jeste do nedavna nebylo.
Ryby-tunak- protože jsou zdrave? Co je na nich zdravého? Ten obsah tezkych kovu? Posrane kureci prso od vocilky bude dnes lepsi volba nez predrazenej steak z tunaka. U nas je nejlepší jist proste sardinky/sproty. Mají mnohem vic omega3 a hlavne u nich nehrozi skoro zadne zamoreni tezkyma kovama apod.. Ale jo no není to cool a in a exkluzif jako kousek tunaka za 200kc.. Jinak me nejake steaky zryb tedaneberou.Ja musim metcelou rybuna taliru. Pekne s hlavou a kuzickou. Takovej lososovitej pstruh na masle pokapanej citronem s bramborama hmm…
Ja se s tebou ale nehadam. Steaka z tunaka jsem mel poprve nedavno v Holandsku a jak jsem psal, moc me to nenadchlo. Ja ryby snim, ale nepochutnam si na nich. Jim je jak pises kvuli omega 3 kyselinam a tak nejak pro dobry pocit, ze jsou zdrave. Jim hlavne tresku a lososa, pac je to tady v Norsku dostupne a levne. Jestli jsou ale tyto ryby skutecne zdrave o tom nechci polemizovat, stejne bysme se asi nikam nedostali. Losos se tady v Norsku pestuje na farmach a krmi se kukurici dovazenou z USA, takova ryba ma tech omega kyselin minimum. A tak bych to mohl dal rozebirat, ale to jsou nekonecne spory.
„nekonecne spory“ v cem je ten spor? Zadnej nevidim, napsal si to presne tak jak to je heh..
75kg na 195cm?? Ja mam 197 a 120kg :))
Můj největší problém je, že mi úplně nejvíc chutná úplně všechno :)
…vsechno dobre:)))
Bún bó nam bó, vlastnoruční langoše a halušky s kyselým. (v tom prvním by to hovězí ani bejt nemuselo, zato haluchy bez špíčku si nedovedu představit)
Kde je podle tebe nejlepší Bún bó nam bó? Minulej víkend jsem měl v Sapě v Hue Xua a myslím, že lepší jsem zatím neměl.
V Sapě jsem zatim zkoušel jen bún cha, takže díky za tip na příští vejlet, každopádně bún bó imho výborně uměj v restauraci Hanoj ve Slezský (kousek od Jiřáku), dělaj ho do misky s hodně „zálivkou“, na stolech je k mání krom nakládanýho česneku i extra pálivý pražený chilli a navíc to tam stále stojí nekřesťanskejch 89 Kč. :D Zase to teda není mega porce, jako v poslední době začli dělat v profláklý Tuan Lan (Pho Vietnam) v Londýnský.
Už to nešlo zeditovat, ale když tak tady i s adresou, jen ta recenze nějak chybí. Není to tak profláklý místo jak ten Tuan Lan v ANGLICKÝ (ale Londýnský je nedaleko) nebo Red Hot Chilli apod. ;)
Nezbylo :)
Klobásy poznám, ale to (syrové?) maso v popředí je co?
tipuji svíčková obalená ve slanině a připravená na gril/pánev
na talířku je jamon… hovězí stejky utažený provázkem ve slanině jsi asi poznal
Dneska mam romansky vecer..carbonara a flaska vinka (Cotes Du Rhône 2014..no, moc to neladi, ale za pulkou je to jedno…).)
V Ostrave mame nejlepsi burgry v jedne hospudce.. Takove domaci hovezi,domace zemle,jemne pikantni majoneza a kopec amerik..Plzen k tomu a v tu chvili mi nic nechybi :D Pak jen sednout a se spokojenym bruchem jet lesem nelesem..
jo stračena je hodně dobrá co se jídla týče – ovšem pivo je hrozný bolehlav (pár na chut jo, ale na celý večer to není)
Stracena,yes;) Az budete mit nekdo bikerskou jizdu do ostravy,ozvete se a zazijete gastroporno. Doporucuju vyjet hladovi,protoze tohle fakt zasyti ;) Pivka tam jsou dobra,ale silna,kdyz nekomu nejedou,maj plzen a ta je vzdycky dobra.
Plzeň nemusím, jako je to řekněme dobré pivo ale pořád je to to samé. Takový speciál od nějakého menšího pivovaru, to je něco jiného.
Maji tam male pivovarky,specialy. Posledni dobou tez nemusim ty komercni znacky,akorat mi prijde,ze se zhorsuji. Pokud mam moznost,dam si neco noveho.
treba tu plzen:D
kde vsude jsi v ove na hambaci byl?
Nedavno treba v karoline,nahore je ta pizzerka,hnus fijalovy za 250kc,pub v opave tez celkem usel,pak v kovarne u hodin tez dobre,arrows u duhy tez ok.. a samozrejme domaci,ze jo ;)
já už těch hambáčů vyzkoušel po Ostravě dost a ve Stračeně mají fakt výborné. Stračena a Hogo Fogo se v mém žebříčku dělí o první flek v ově..
V Plzni je jedna dobrá hamburgrána, možná ještě jedna. Jinak to stojí za pendrek, PUB se chvástá jak jeho hambáče vyhráli nějakou cenu a přitom je to jak z mekáče. Sushi restaurace tam jsou přímo odporný, to nám v práci dělali v kantýně lepší. Takže pokud nechceš jíst jen stejky tak si tam moc nevybereš.
kopec amerik nenalezen.....majonezu nebrat, radeji BBQ/jack daniels omacku, zbytecne moc zeleniny, slanina nenalezena (=malo slaniny).....o kvalite ale nepochybuji.
To myslis co timto?
To co jsem napsal.
Když burgery v Ostravě, tak Arrows. Na ty je krátká Stračena i Florián v Proskovicích. Ale i tak je toto pro mě hambáčovám top 3 :)
Arrows meli asi sopatny den kdwz jsem byl na testovacce. Dlouho jsem byl spokojeny v Rusty Bell Pubu na hlavni tride…maxiburger za 250 byly orgie, ale co zdrazili, tak smula. Jack Daniells bar s centru taky dobry.
Tak to kamarade zajdi do te karoliny :)) To nebyl spatny den,ale asi chybejici kuchar nahrazeny patologem.
Je nejaky racionalni dovod, proc bych mel chodit na spatne udelany hambac?
Mozna bys pochopil ironii a humor.
A co ze je na tom vtipneho?
Ty. Hezky vecer ;)
Diky.
Ja si ted skoro kazdej den delam kasu z ryze natural. Normalne jeji uvareni trva tak 40–50 min.Ja dam porci 100g do mlinkuna kafea melu asi 30 sekund douplne jemne mouky. Pak dam do kastrolku 400–500ml vody. Do par minut za stálého michani(musí se to michat nebo se to pripali a prska-buble to jako lava.. ) je hotova paradni husta kase.(a ani kdyby to michala opice, tak se hrudky neudelaji, tak jako se muzou udelat u krupice z psenice..) Muze se to pouzit klidne jako bramborova kase k masu a nebo ja to jim s ovocem a proteinem na sladko.. Nebo klasicky jako krupicova kase. Stokrát lepsi alternativa- bez lepku, vláknina..
Fuj.
+1. Ale když to někomu chutná…
Cokoladovej protein, skorice, nakrajenej banan a třeba rozinky. Do fuj to ma teda daleko. Kdo si dela normalne ovesne, jahlove, pohankove atd.kase na snidani, tak na tomhle by si taky urcite pochutnal. Ale je pravda, ze kdo ma rozjebane chutove bunky polotovarama, tak mu prijde fuj nebo bez chuti 90% surovin v puvodnim stavu..
Tak pro tebe je tohle jídlo nutný. Když sem někde na foru zahlíd tvoje záda, Hulku. :)
Heh ja uz mam do hulka daleko. Uz davno jsem zmorfoval do prumerne podoby. :D
Tak pokud si to měl poctivě nadřený a nevysypaný, tak by ti to mělo držet pořád ne?
Vysypanej sem byl taky, ale uz pred tim jsem mel slusny naturalni zaklad, takze by to zustalo, ale za predpokladu, ze budes dodržovat stravu a trening.. Jak zacnes místo posilovny jezdit vic na kole a nedáváš tam denne dostatek kalorii a hlavne bilkovin tak se zmrsknes a nepomuze ti nic. :)
tak na „luxusni“ hnus z fritaku to samozrejme nema, ale jinak je to takova krupicova kase jinak a nevim co by na tom melo byt hnusnyhho
Je to blaf.
říká člověk, co servíruje smažák se zeleninou ;)
Jasně,100× lepší jak nějaké rozbředlé lepidlo v podobě kaše.
No ani ne, v tom tvém podání je to pěknej hnus. A ještě ze zeleninou, fuj.
Furt lepší jak lepidlo na papír.
No to ani náhodou, hlavně když máš i ten smažák skoro jako lepidlo :D
Co je fuj na přírodním jídle? Tak jako maso tam chybí, ale pořád to má dobrou chuť. Nejím to nějak často ale určitě to nezatracuji.
Jak nejim tonejak často. To si jako taky fakt melete ryzu na mouku? Ja myslel, ze jsem jedinej v republice. :))V USAse to prodava jako cream of rice…
tohle jsi četl? jsem se pobavil :)))
Český vitarián chtěl přejít Nový Zéland na boso. Za dva dny zkolaboval.
Nechapu co te pobavilo. Ten clanek je naprosto o nicem a titulek hodny bulvaru.
lídská hloupost, tomu se prostě nejde nesmát :)
Zelenina a semínka? To neni život, ale přežívání.
Hlavne ten svetobeznik a borec nejvetsi na svete prepalil a druhy den mu doslo:)))…tezky bagl a 40 km pesky za jeden den…
Hledim na clanek pod tim. Lol to je muj spoluzak s ucnaku. :))
*****.K tomu se nedá nic víc napsat.
dostal jsi nekdy na kole hladak? precenil jsi sve sily a domu jsi sotva doslapal? verim, ze jo, co k tomu napsat? jsi *****?
No, 40 km.ujdem z děckama za celý den na vandru normálně.Možná to bude tím,že nechodíme na boso a nežerem jenom mrkev a ořechy.To hodnocení se spíše týká toho videa a těch sraček co tam mele.
Na B-F je neskutečná koncentrace jedinců, kterým žena porodila malé supermany :))
:))))
:D
Chce to kvalitní genetický materiál.Zdravé, bílé, heterosexuální jedince, co žerou maso a máš dobrý základ.A pak už stačí ty malý parchanty vykopat od televize a počítače do lesa a je to.
Na vandru pak děcka nalehko jenom spacák+voda a fotři odtáhnou zbytek.
A ještě se nám nestalo, že by někdo po jednodenním treku ráno umíral a slyšel tajemné hlasy.
Toš tak
NOTYPYČO.
To jsi no
Ja si zajdu do fitka a pak se ale poradne nazeru. Maso,brambor,ryze atd.. Ale tuhle sadru :) :) :)
Jo, rýže ke všemu sice v tom není lepek, ale hromada škrobu:)
„sice v tom není lepek, ale hromada škrobu“
lol tak tuhle hlasku jsem jeste nikde necetl a to uz jsem jich teda cetl hodne. :)))
A není snad?
Je a co? :)) Co to ma co spolecneho s lepkem? :) Jakoze ti dela skrob z rejze problem? Ale prosimte. :)))
Neříkej, že jste za mlada ve školce nelepili kusy natrhaných novin škrobem z brambor (tuším kašírování se tomu říká). Když si vzpomenu, jaká hmota ten škrob byl a jak dokázal ztuhnout, tak si raději ani nechci představit, co to dělá ve střevech. Zlatý lepek.
A ty beznje jis noviny a mas suchy zaludek (zaludek, ne zalud)?
To ne, ale když jsem kdysi jedl rýži, tak jsem se cítil tak nějak zalepený, jako by živiny mnou jen projely.
No…chudaci aziate…
Tak ono aziaté na to můžou být navyklí, ale neznamená to, že to stejně funguje i na nás. A to platí na každou potravinu.
Skrob mas i v zemakach, obilovinach, lusteninach. Na ty nejsou evropani navyknuti? Bila ryze je snad nejlehceji stravitelna potravina vubec. Tady nekdo zvatle, ze mu to obaluje streva lol. BF parodie o zradle klasika.. :)))
To píše ten co s oblibou pojídá průmyslové vodové kuře. LOL
Jake vodove? Myslis vodnanske ne? :))
Měl jsi někdy domácí kuře? To je pevné a voňavé, ne vodnaté jako průmyslové co má v kleci 15×15cm na pohyb.
A o cem se tady se nou jako chces dohadovat? Ty snad jist jen vsechno domaci? Opravdu si myslis, ze ze vsech tech sracek co ty a ostatni zerou je kure z velkochovu to nejhorsi? Nechtej me rozesmat frantiku..
Já nic o škrobu nepsal. Napsal jsem obecné tvrzení, že když je na něco někdo navyklý a tolerantní, tak to neznamená, že někdo jiný to musí automaticky tolerovat taky.
LOL! Na BFku se vážně člověk pobaví! Srovnávat rýžový škrob s lepkem! Facepalm. =D
Koukám, že ty jedeš jen to co se ti hodí do krámu.
a co je teda s tim skrobem spatne?
část tepelně zpracovaného škrobu se mění na nestravitelný gel, který potom obaluje stěny střeva a zamezuje vstřebávání živin.
A vis kolik bys musel te ryze snist aby to melo nejakej realnej dopad :)
Ve výsledku pro zdravého člověka není skoro rozdíl mezi škrobem a lepkem, což se tu Yura snaží vyvrátit, páč se mu to prostě nehodí do stravy.
Je tam dost velký rozdíl.
Lepek JE na strávení těžší. Tečka. Ten rozdíl tam prostě je. Pro každého.
Ale ano, zdravý člověk by neměl mít problém strávit ani ten lepek. Nicméně to bude trvat déle, protože blokuje vstřebávání dalších živin.
No nechtel bych se poustet do nejakejch vetsich akci, ale rozdil to je fakt velkej. Kdyz by 10 lidi nahradilo chlebovy a rohlikovy vecere za vhodne pripravenou ryzi, idealne natural, tak bych vsadil boty ze 9 lidi z tech 10 se bude proste citit lepe a zivin budou mit o dost vic. Ja se to tak snazim delat uz docela dlouho a rychlost i kvalita regenerace je uplne jinde. O dobrem pocitu ani nemluve. Ale chce to vyzkouset aspon na 14 dni.
To fakt jíš každý den na večeři rýži? Jestli jo, tak klobouk dolů, že na to máš morálku. Já v rámci nějakého pomatení mysli jedl na svačiny asi 2 týdny mysli tyčinky místo obvyklých čokoládových tyčinek a po té době jsem to mysli už nemohl ani vidět, i regály v obchodě obcházím obloukem :D
Kazdy den ne, ale 5× do tydne ano. Kdyz to vhodne prostridas, tak je to super. Neni duvod nejak extra menit, fakt mi to chutna. A jako bonus mas super stravitelnost a dobrej pocit uvnitr. Kdyz to prostridas a obcas udelas variantu s masem, rybou pak zeleninou nebo nejakym dobrym syrem, tak to funguje. Nemam intoleranci na lepek, ale cim min tim lip. Udrzis pak lip cisla na budiku a celkove to je vic pod kontrolou. A o to jde, nepotrebujes pak do sebe sypat doplnky a zbytecnosti, ktery te maji nakopnout, ale ve finale ti akorat rozhasi traveni. S beznym jidlem a perfektni znalosti vlastniho tela se da dostat do spickove formy.
No bohuzel pro lidi s rychlim travenim (jako ja) to ma rasadni nevyhodu v tom ze mam za chvilu zas hlad :( ale je pravda ze ryze + zelenina + maso je top , na sladko ji nesnesu :) asi blok ze skolky :-D
Zkus ji nevarit tak dlouho nebo zkus natural. Jinak Basmati druh ma nejnizsi glykemicky index z ryzi. Kdyz to podporis vhodnou bilkovinou a tukem, tak to vydrzi srovnatelne jako ostatni jidla, zbytek je v hlave. Melo by to vydrzet dele nez bramborova kase, hranolky, bezne pecivo a spol.
Basmati je fajn ale stejne kdyz vim ze vim ze budu mit vetsi vydej a neni moznost poradneho jidla po ceste , tak klasicky brambory ve slupce vydrzi nejdyl a neni mi tezko protoze nemusim davat tolik masa. Ale chapu ze kazdej to ma jinak
A papáš často? :-) … aby nebyl kámen úrazu také tam :)
No, ale bavíme se o rýži a ty se bavíš o basmati. To je jako bych tvrdil, že celozrný žitný chleba je to samé jako rohlík. Ano basmati má málo škrobu, stejně jako žitný chleba má málo lepku.
Jinak bezlepkovou stravu jsem jel dávno před tím než to bylo v módě. A rovnou za sebe můžu říct, že ještě lepší je dělená strava. Ta má opravdu smysl, pokud chceš tělu odlehčit.
A basmati neni ryze nebo co? lol. Nejmin skrobu ma glutinous rice. Vypada skoro pruhledne. To je defakto glukoza je to jeste rychleji stravitelne nez jasminova. Nejvic skrobu ma kulatozrna na rizoto..
no tak ona není rýže jako rýže resp. i ta příprava… klasickou uvařenou rýži ze závodky bych opravdu denně nedal ani náhodou, ale taková Basmati rýže podlitá vývarem, trochu šafránu/cibule/hřebíčku a dělat to maličko „do sucha“ a ne do „mokra“ a jsi absolutně někde jinde, to ti přijde jako úplně jiné jídlo!
takže asi tak :)
Samozrejme. Ja mam nejradsi klasickou Basmati z ryzovaru. Nemusis nic moc resit a vzdycky to je ok al dente. Navic u ryze a hlavne u Basmati je dobry, ze se da jist i studena nebo i druhy den to je pozivatelne. Kulatozrnna Arborio nebo Carnaroli je zase lepsi klasicky v hrnci a trosku se s tim pomazlit. :-) Navic pak si cast muzes odebrat a udelat z toho kolacky na trenink nebo nejaky dezert. Proste fajn potravina. To mixovani je taky vhodne pro zahusteni nebo pro ruzne kremy s ovocem.
Asi budu prase … rýže bez ničeho uvařená narychlo ve vodě (špetka soli), maso defakto neochucené, jen trochu soli, pepře – svátečně poprášené nějakým „extra“ kořením.
Jakože rozmeleš rejži na mouku a pak jí povaříš s vodou 2–5 min a je to jedlý ? To zní super. Vyzkoušim
Jura ma jen super recepty :-)
Slovy jury – lol.
No mě to super přijde a popravdě mě to nikdy nenapadlo. Jednoduchý, rychlý, zdravý…
No tak kase se delaly od pradavna ze vseho,zalezi na chuti.Ryze tu nebyla,brambory a kukurice taky ne,jedlo se neco jineho a stacilo to. Ted nevim co bych sezral.
Nekdo mi rikal, ze tyto kase pripravuje v mikrovlnce. Zamichat do vody a na 3 minuty na nejvyssi vykon. Nebo tak nejak. Totez vlocky.
Jo je to uplne to same jako tohle
http://www.amazon.com/…p/B000SVFAHE?th=1
Jen to musi byt rozemlete fakt na jemno, aby to bylo skoro „instantni“. Z loupane ryze tahle kase je hodne oblibena jako potreningove jidlo, je to fakt lehce stravitelne. Me to az zpusobuje hypoglykemii, kdyz si to nedam s nejakyma tukama, vlakninou a bilkovinama.. Z ryze natural je to ok, tam je ten GI trochu nizsi..
A co pohanku tu nema nikdo rad? Ma oblibena priloha.
nešmakuje …
Už si zvykám a pomalu ji můžu i jako přílohu, ale další rodinní příslušníci moc ne, takže z nich děláme spíš sladké kaše k snídani.
Psal jsem výše…
Největší chuť a musí to být jídlo :-)
Nehadejte se. Vsichni stejne jednou zhebnem. A je jedno,jestli budes mit v bruchu ryzi,rizek,pivo nebo hovno :)
Radši chcípnu s břichem plným řízků a piva, než rýže… ;-))
Ona je rýže jen příloha.
nectes..pise pivo a rizek, o prilohu je tedy postarano:)
K řízku?
Ano
Celkem běžné, u nás v kantýně bývá k řízku častěji než brambory nebo hrancle.
Praha Havelska jidelna. Zajezd Japonciku,svickova knedlik rizek,rajska knedlik rizek,no to byly kombinace to by se jeden posral:-) a jak jim smakovalo.
To je snad horší než smažák výše. :)
Naopak výborné, ještě s Teryaky omáčkou a lahoda.
tu Teriyaki omáčku můžu obecně velmi doporučit, vařím si ji sám, kupovaná mi nevyhovuje, je málo hustá a není to prostě ono
manželka si teď zamilovala hovězí steaky v Teriyaki omáčce
steak udělám standardním způsobem – tj. odleželý, pokojová teplota, osušený, bez soli a koření a jen potřený olejem – zprudka na pánvi na obou stranách a pak šup do trouby
potom steak vyndám a dám do rendlíku s teplou Teriyaki omáčkou – a tam ho nechám dojít pod pokličkou 8–10 minut – během toho aspoň jednou otočím (té omáčky je tak do 1/3 výšky steaky)
steak následně servíruji filírovaný na šířku plátků dle typu masa (filet, entrecote, rib eye, apod.)
vehnalo mi to slzy do očí … jak neschopný jsem :-/ … nechápu, kde nato berete čas :-) …
Času je přehlršle, ale ta chuť do toho… To se člověk asi nesmí řídit heslem, že je zbytečné připravovat cokoliv, co se vaří déle než se pak jí :D
doufam, ze tomu na verejnosti rikas porad steaky v teriyaki omacce a nikoliv teriyaki, protoze toto teriyaki pochopitelne neni.
btw tu omacku si varis jak? to jako ze si ji uvaris dva litry a pak ji mas v lednicce jo? rotoze kdyz varis klasicke teriyaki, tak ta omacka se samozrejme nevari, ta se proste jen namicha a pak se prilije k tomu masu (s nimz se ano povari, ale predem se ta omaca proste nevari).
a ano, pokud ti kupovana nevyhovuje, tak samozrejme je super udelat si ji doma, ale tak nejak si rikam, ze kdyby sis treba v japashopu koupil primo japonskou (tipuju, ze kupovanou znas jen takove ty nesmysly, co se prodavaji v kazdym supermarketu), tak by te to asi celkove vyslo lip nez si to delat cele doma, protoze na tu pripravu musis nakoupit nemalo vcelku drahych jp surovin.
To budou mít teda pokřivený vzpomínky na tradiční českou kuchyni.
No to nebudou,vybrat si mohli co chteli,oni ti tam kydnou na talir co chces. Japonca co si stezuje neznam a byly to hlavne tradicni ceska jidla,ikdyz netradicne nakombinovane :-)
Tak je měl někdo taktně upozornit, že toto ne.
Prosím Tě, vždyť oni považují za vrchol gastronomie živou rybu, kterou lehce osmahneš na pánvi a pokud bude žít, tak budou jásat a vesele ji začnou baštit ;-) … ti jsou zcela jinde.
Jo. To video sem taky viděl.
Proto se také dožívají nejvíce let.
Já to nemyslel špatně ;-) … jen, že jim to promíchání určitě nevadí :-) …
P.S. ale živou rybu opravdu sníst nedokážu :) …
Živou asi ne ale sushi mi nevadí.
já bych chtěl ochutnat a vidět přípravu Fugu :) kuchař má pár desítek vteřin na přípravu, jinak je toxin vyloučen a strávník zemře :) 7 let trvá příprava kuchaře, aby to mohl sám dělat
Mi tohle pridje stejne chytre, jao sazet se v hornim patre mrakodrapu s kolegy, ze se rzbehnes proti tomu bezpecnostnimu nerozbitnemu sklu…
Muset si mezi tím vybrat, beru to sklo. Tam se aspoň nebudu svíjet v křečích, dokud se neudusím, naopak, pořádně se proluftuju a můžu se ještě chvilku kochat krutým světem. ;-)
Mno .. na tohle nemám mentálně a ani mne to nijak „nezaujalo“ – z pohledu strávníka.
O tom, že to je „majštrstik“ se nepřu ;-) …holt budu v jídle konzervativní jedinec, který je otevřený tak maximálně importu kuliček z IKEA :)
fugu menu je krasne, zajimave, ale nikterak zvlast chutne.
Ja teda obdivuju lidi co se neboji jist neupravene maso. ikdyz je ta pravdepodobnost asi mala, ze v tom tataraku budou vajicka tasemnice nebo v sushi nejaci paraziti, tak stejne nemam teda potrebu to zkouset heh..
Sushi je super. A tataráček taky. A v tom tataráčku je „problém“ spíš to vajco, než maso.
Já miluji zeleninové saláty. Občas kuřecí maso. Zcela vyjimečně hovězí steak.
Jsem na tom naprosto stejně, miluji zeleninové saláty, občas kuřecí maso. Ostatně, co je vlastně bramborový salát? Zelenina. Co je řízek? Maso. Zcela vyjimečně hovězí steak.
Heh uz se tesim na salat a kapra. To me zase bude blbe, bo snim tolik tuku co nemam normalne ani za tyden. :D
znal jsem jednu obézní rodinu a tam se do salátu dával OLEJ + MAJONÉZA + TATARKA + ŠLEHAČKA!!!
olej, aby brambory nebyly suché
majonéza jako „základ“
tatarka pro chuť
a šlehačka na zjemnění…
no a v lednu to kompenzovali „tukožroutskou polévkou Štefana Margity“ z Blesku :)))))
Heh tak z te slehacky bych hodil savlu. Me tam staci trocha majonezy..
Tatarka je ale přece ochucená majonéza a majonéza je olej+vejce? To je jako vepřový řízek plnit vepřovým… :-D
Tatarka je olej + vejce + horčíce + okurka či kapary
A majonéza je co? ;-)
olej, žloudek, špetka soli a kapka octa nebo citronu
v tatarce je na navic ta hortice, okurek/ciblka/cesnek/kapary. …
Takže tatarka je majonéza + horčíce + okurka či kapary. Nebo ne?
ano je to tak, můžeš jít dělat šéfkuchaře :-)
Když bylo tchánovi 70 tak na oslavu baby dělali mj taky bramborový salát. Majonézu poctivou doma dělanou.Ještě mam v paměti jak babička kapala ten olej do vajec v mixeru – nebo obráceně – vajíčka domácí žluté, od slepic odebrané. Druhý den ráno jsem se probudil a měl divný pocit vetřelce v břuchu – naskládal jsem fšechny do auta a vyrazili jsme k domovu. Zbytek osazenstva soudil že to je normální kocovina a nasadil léčbu borovičkou Domů asi 400km a cestou vetřelec stále ve stádiu inkubace – OK. Doma jsme ulehli a cca 3 dny strkali do záchodové mísy střídaně oba konce těla .Když už to přešlo tak vyrazila manželka k Dr. – salmonela. Jaké vnuknutí nám tehdy řeklo, že ten salát dvojčatům (tehdy jim bylo asi 1,5 roku) nemáme dávat netuším. Takže jsme doma umírali a do toho se tam motali děti a volali poďsihratjamamhladnamalujmiprinceznu…hrozný. Po těch třech dnech jsme se dozvěděli výsledek – z asi 30i lidí 5 na JIPce 2 dny, 10 v nemocnici asi týden. Povedená oslava o které se v příbuzenstvu ješě dlouho vyprávělo. Občas si uděláme vánoce (kapr se salátem) i přes rok :-)
jj, pravou domácí majonézu chce dělat i moje žena. Přepošlu jí odkaz na tvůj příspěvek. ;-))
Salmonela je skoro vždycky ze znečištěných skořápek. Obsah vajíčka bývá v pořádku…
na kurzech vaření v Alcronu (Radisson Blu) jsme vždycky vajíčka otírali hadříkem namočeným v octu
no v dnešní době je šance na salmonelu mnohem větší u domácích vajec než u „průmyslovejch“
+1, právě proto domácí vejce nejím. A to máme pár kusů slípek na dvoře.
heh nou koment..
jednou jsem to taky dostal, bylo to z vajíček z Makra, tenkrát jsem si je mixoval syrová s tvarohem a banánem :)
první podezřelé znamení byly „větry“, které nešly vyvětrat :) z toho snad tenkrát i pálily oči :)))))
a pak si pamatuji na jednu moc krásnou sestřičku u obvoďačky, vždycky jsem s ní vtipkoval… pak mi dělala výtěr z konečníku a od té doby mne chuť na vtipkování přešla :)
jj, vánoce u tchyně. Kapr, řízky kuřecí i vepřové, pečené vepřové, bramborový salát, chlebíčky, jednohubky, obložené mísy, zákusky… A pivo, víno, kořakla… :-DD
u nás bejvala čtyřčlená rodinka co si dělala bramborovej salát do vandlíku na koupání dětí. :)
Jeste by me zajimalo,kde kdo byl nejdal na kole? Myslim jako vyjet od baraku s baglama a tyden-dva jezdit,treba slovaky,nemecko,alpy atd..
To snad patří do úplně jiného vlákna, ne?
Třeba to myslel tak, jako co jste cestou žrali a tak… ;-)
to pak jo :)
Trochu rozvířím vodu. Mám rád kvalitní suroviny rostoucí v zemi, na stromech či na keřích. Bez krutosti – go veg! Po troše cestování jsem si rozšířil obzory a jsem za to rád. Miluji indickou kuchyni a nebo když si na pěkném místě odložím endurko a nadlabu se lesními plody a nebo vyndám tofu z batůžku :-D
Mám rád kvalitní suroviny rostoucí v zemi, na stromech či na keřích.
To asi skoro vsichni. Nekteri to jen maji radi propasirovane pres prase nebo kravu ;)
Indicka je super, taky na ni rad zajdu.
To jo ale u zvířete cítíš tu chuť smrti.
no právě, to je ta ultimátní chuť z adrenalinu jak ta krev stříká a to zvíře se svíjí v poslední křeči!
mňaaam :)))
go vegan go :)
je paradox, že spousta veganů jsou myslivci a nědělá jim problém u čerstvě zabitého zvířete se napít ještě teplé krve a ochutnat před minutou fungující játra…
ale koupit si to v obchodě, to neeeeee, jsem VEGAN kámo… pokrytci!!!!!
to si pletes, to jsou upiri ;)
aha, no to je možný, a v tom je jako nějaký rozdíl? :)
Hele, jako já vím, že se snažíš být za každou cenu vtipný, ale dávej si bacha, abys ze sebe nezačal dělat blbce.
ale já s tím nezačal :)
Takovýhle výmluvy si zkoušej na paní učitelku ve školce. =)
tak té jsem dneska odpoledne přinesl na ochutnání první dva druhy cukroví :)
bez krve a jater :)))
Nějak brzy, ne? :) Jsem cukroví ještě ani neviděl v obchodech.
My uz mame i stromek :)) Kvuli prckum ;)
Brzo? Od října už jsou vánoční věci v obchodech :D
Co je? Co se děje? Jsem zase něco zaspal? :-)
spi dál, teď už to nestihneš :)))
btw já včera upekl vanilkové rohlíčky a linecké, prý luxusní, já nevím, neochutnal jsem
Dobrá teda, tak já se jen přetočím na druhý bok a budu pokračovat… :)
Ty jsi případ :D že nejis ještě chápu, důvody znám. Že přitom ale takhle vyváříš a pečeš, to je na pováženou :) Normální sebetýrání.
nejsem prase, vždyť já tam dávám máslo a cukr! :)))
pár fotek z loňska, nakonec to bylo něco přes druhů a neochutnal jsem ani jeden kousek, to je prostě zásada, to nejde, jak si dáš jeden tak bys to sežral všechno :)
Na fotce č. 5 je nějaká šmakuláda od Ládi Hrušky, ne?
no tvl, vy mi dáváte :) to je nejdražší cukroví co jsem pekl :) to jsou marokánky v luxusním provedení jako jsou kešu ořechy, para ořechy, pekanové, sušené švestky atd.
heh jsem si vzpomněl na hlášku ze Streamu – česky, ale dokonale :)))
A dozdobení 24 karátovým zlatem nebude ;) …?
To me vubec netankuje. Samej lepek.. :))
To jako chceš říct, že ty dvě kila těsta na švédský perníčky, co jsem si dneska nadělal na zítra, jsou úplně zbytečný a už se na to mám vybodnout?:))
Ja myslel,ze se tu debatuje o jidlech..tipy na kulinarske zazitky apod,kdo co kde zkusil,co doporuci,co komu chutna,kde to je naopak na prd. Mi je u zadele,kdo se jak stravuje,kdy ji,jake ma diety apod,jestli kouri,chlasta..To si clovek precte na fakbuku,ne? Nemente tema,jinak si puste na prime JSTE TO CO ZERETE :))
v Lidlu tyhle datle nebyly snad už dva roky, ani ty na větvičce, bohužel… ale teď je má v nabídce jinak plesnivé PENNY, kdo má cestu tak ať si je koupí, neskutečná dobrota, já jich vezmu aspoň 10 balení a schovám si je na jaro/léto, už se vidím na Zlatém návrší jak si z alobalu jednu za odměnu vyloupnu!!!!!
cena 60 Kč
a kdo to ještě neochutnal, tak tohle je fakt nářez!
Zkus nekdy cerstvy datle, jestli si jeste nemel…
tohle ale jsou v podstatě čerstvý datle, stejné jako když je prodávají na větvičce u Arabů na váhu nebo ve vaničce jako čerstvé, ten rozdíl je minimální a chuť totožná, jen maličko tužší, nicméně proti klasickým sušeným je to diametrální rozdíl!
ty obyč vysušené a bohužel i proslazené nesnesu
nechci se hádat o slovíčka, ale v našich podmínkách bych tyhle datle pokládal skoro za skutečně čerstvé, jen maličko „odpočinuté“, aby měly rozumnou trvanlivost
btw jestli myslíš třeba tyhle, tak ty z PENNY jsou lepší! https://store.veganza.cz/…rstve-datle/
Ja beru obcas z Country Life, ano to bude ono. Je to mekci a chutnejsi. Dobra vec na tycinky a tisic dalsich veci.
jde i o odrůdu, tohle je takový „mercedes“, určitě zkus!
Dnes tyto datle v místním Penny za krásných 30 Kč, pokud akce platí plošně, tak neváhejte a berte po kilech :-D
u nás už měli jenom nějaké zbytky