• jama

    Prosím zkušené silničáře o doporučení vhodného rámu. Mám 191cm, ale kratší nohy (89cm), 90kg. Jezdím už jen rekreačně. Chci rám, který umožní více vzpřímený posez (zase ne, jako na kravíňáku). Také musí být dostatečně dlouhý k dlouhému trupu. Našel jsem např. tuhle Meridu, co vy na to? http://www.merida-bike.cz/…5-Com---2009 Ve velikosti XXL má délke dokonce 60,5cm. Na současném rámu (60/57) si připadám jak skrčenec i s předestav­cem 110mm.

    0 0
    • jama  

      Tak ten rám Road Race 905com je vyprodaný. Ale ještě mají v XXl http://www.merida-bike.cz/…Road-FLX-906 se zadní karbonovou stavbou. Sice za 2× tolik, ale kdyby to bylo to pravé ořechové…

      0 0
      • Lister  

        Za tyhle peníze už se dá pořídit třeba i Spešl Allez, ten bych osobně preferoval já – ale nevím, jak na tom bude s dostupností.

        Rozhodně bych se ale podíval po bazaru, občas se dá za ty peníze pořídit i nějaký zajímavý celokarbon.

        Dotaz: rozměry 60/57 byly v pořadí výška rámu/délka nebo naopak??

        0 0
        • jama  

          Lister → 60 výška / 57 délka, navíc klasický ocelák (i když kvalitní Columbus) s 1" představcem, čili žádný velký výběr délek představců. Právě, že většina rámů ve velikostech 60–62 má délky obvykle do 59.

          0 0
          • Lister  

            Hmm, tak to je fakt krátký. Ale jestli má tak krátký nohy, tak ti na klasické šedesátce musela sedlovky čouhat jen pár centimetrů.

            Obecně bych při tvých parametrech asi volil oslopovaný delší rám, k němu kvalitní karbonovou sedloku, která při vyšším vysunutí dodá vcelku dost pohodlí, a k této kombinaci bych klidně dal i celohliníko­vý rám.

            Zkus se podívat na stránky RB – jejich silniční rám je za hubičku a je krásný. Bohužel se na jejih stránky z práce nedostanu, tka nemůžu zkontrolovat geometrii a dostupnost – letošní model byl vyprodaná, ale už by snad mohl být skladem nový model pro rok 2011.

            0 0
            • jama  

              Koukal jsem na tvoje Roubaix – paráda. Geometrie toho allez by byla ve velikosti 61 pro mně asi optimální, dokonce i dost vysoká hlavová trubka (23cm), dostal bych výš představec. Jak mám teď vysunutou sedlovku můžeš vidět na fotce v mém profilu. Ještě jsem našel Cicli B – celokarbonová 61 za 350eur bez vidlice. Délka 59…

              http://www.ciclib.de/…n-Rahmen.htm?…

              0 0
              • jama  

                Děkuji tímto Listerovi, že mě navedl na Specialized. Navíc jsem našel skvělou vstřícnou prodejnu v Praze na Pankráci (SP-Kolo), kde mi potvrdili nutné rozměry (jsou tam samí vysocí chlapi) a budu mít asi poslední kus 61 ve střední evropě, a ještě za super cenu. Akorát musím vstřbat tu červenou… Takže díky.

                0 0
    • muppet  

      Než zakládat něco „nového“ tak se přidružím tady se svou otázkou.Vybírám rám na silničku a nějak se nemůžu rozhodnout.Mám tyto kandidáty 1)Tarmac 2)Roubaix 3)Cervelo

      Můžu poprosit o nějaké zhodnocení mého výběru a popřípadě i tip.Díky

      0 0
      • muppet  

        prosííííím :-(

        0 0
        • vikicek  

          Mě se líbí Tarmac, ale to ti asi moc nepomůže :)

          0 0
          • muppet  

            no moc né :-)

            0 0
            • Zdenda CUBE  

              Podstatné je, co od kola požaduješ.

              1. Pokud chceš tuhý, ale zároveň tvrdý a nepohodlný rám, nebo jestli

              preferuješ pohodlí.

              1. Dost též záleží na tom, co se ti osobně líbí.

              Podle toho kolik a jakým způsobem toho najezdíš, bys měl i volit druh rámu a geometrie.

              Jestli to chceš na turistiku a pohodové ježdění, tak nejvhodnější by byl Roubaix, pokud budeš chrtit, a mlátit do toho hlavně ve stoje do kopců, tak by zas bylo asi lepší se rozhodnout pro Tarmac, nebo Cervelo

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.