Nový přesmykač na 47.5mm řetězvou linku

14 nepřečtených
  • kohic

Ahoj,

máte někdo zkušenosti s montáží nových Shimano přesmykačů XT na kolo s řetězovou linkou 47.5mm? Dle shimano katalogu jsou všechny nové přesmykače na řetězovou linku 50mm a mně se nechce měnit kvůli výměně přesmykače i střed a zadní náboj.

Dík za typy Honza

0 0
    • Daf  

Zadni naboj. Proč?

0 0
      • Vilém  

Byls rychlejsi, taky jsem nepostrehl, ze by doslo k nejakym zmenam na zadni nabe, pri prechodu z 47,5 na 50mm.

0 0
        • kohic  

měl jsem do teď za to, že řetězová linka musí být na středu i zadní nábě stejná…nebo se pletu?

0 0
          • Vilém  

Naprosto jisej si tim nejsem,ale jedinym dusledkem zmeny retezove linky bylo, ze se vic krizi retez. Nevim totiz kam by uhnuli o ty 2,5mm s orechem.

0 0
          • Daf  

Kliky a smyk jsem vymenil. Kola mam porad stejny a zadny rozdil jsem nepostreh. Mas pravdu, ze teoreticky by to vpredu a vzadu melo byt stejny. Ale myslim ze po te revoluci s HTII se na zadni nabe nic nemenilo. Ono tam taky ani neni moc prostoru na posunuti orechu bliz k ramu ;)

0 0
          • MlokCZ  

HT II má řetězovou linku prostě na ho…, tedy na převodnících je těch 50mm a náboji vzadu samozřejmě zůstala pořád stejná (tedy 47,5mm).

0 0
      • kohic  

změna řetězové linky z 47.5 na 50mm Honza

0 0
        • Vilém  

A myslis ze nastaly zmeny v rozmerech zadnich nab v okamziku, kdy si Shimano zavedlo ret linku 50mm?

0 0
    • kubad  

s nábojem to nemá nic společného – ten můžeš nechat, stačí dát delší osu.

0 0
      • kohic  

Takže nová osa je nutností…? Nebude fungovat i na staré ose?

0 0
        • Daf  

Nejspis bude, ale pokud ne, tak delsi osa to uz definitivne vyresi ;)

0 0
        • Vilém  

Nutnost neni,ale muze se stat, obzvlast pokud bude smyk topswing, ze se ti cep smyku zarazi o sedlovou trubku a nebude chtit shodit na malou pilu. Pokud by byl downswing, tak tam by to melo jit. Pokud ne, tak vymenis osu za delsi, pokud tedy nemas kliky typu HT2.

0 0
    • Daf  

Fungovat to podle me bude. Bracha vozil na svem kole http://www.bike-forum.cz/…il-1033.html novy XT smyk a stare kliky LX a pokud vim, tak to te doby, nez presmyk zohybal, zadny problem nemel ;)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
VIP CZ Promo

Extra slevy jen pro bikeforisty

Jěšte větší slevy až o 15 % na kola i vybavení. Využij do 23.11. na mtbiker.cz