• freem1

    Ahojte.

    Prosim Vas chcem si kupit novy pansky bicykel do ceny 450 € a vobec neviem aky, ci horsky s 29" kolesami alebo krosovy? A uz vobec neviem, aku znacku. Vyuzival by som ho na normalne cesty (asi tak 50%), ale aj na lesne cesty (skor take lahsie, nie az take extremne). Moja vyska je asi 181 cm a vaha 65 kg.

    Dakujem Vam velmi pekne.

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Jaké kolo máš teď a kolik toho najezdíš za rok?

      0 0
      • freem1  

        Mam uplne stary obycajny bicykel a jazdim zatial malo.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Dobrá, kolik asi tak chceš jezdit, kolik tomu můžeš a chceš věnovat času. Bude to > 2.000 km / rok? Pět tisíc? Budeš jezdit jen za pěkného a suchého počasí nebo kdykoliv – i v zimě? Kolo budeš udržovat sám nebo budeš spoléhat na servis? Jak daleko to máš do servisu? Jak jsi na tom s kondicí? Je Ti 25 nebo 60 let – Tvá výkonnost bude vzrůstat nebo stagnovat? atd.

          0 0
          • freem1  

            Neviem kolko by som asi najazdil, ale asi tak do 2000 km za rok mozno viac, mozno menej. Venoval by som sa tomu asi tak rekreacne, nic zavodneho a mozno tak max. 3 krat do tyzdna. Najradsej by som jazdil za pekneho pocasia a mozno niekedy aj sem tam obcas v zime. Do bicyklov sa moc nerozumiem, tak neviem ci by som si ho mohol sam udrziavat, aj ked by som sa o to pokusil a do servisu by som to mal kusok, ale nechcem zbytocne platit za malickosti, s tymi by som si hadam vedel poradit. Mam 30 rokov a s kondiciou to nie je najhorsie, ale chcel by som ju mat este lepsiu.

            0 0
            • huricane  

              na to bych ti doporučil spíš krosový kolo 28" když je to jen rekreačně mužeš s tím jet po zpevněných cestach ale i menší teren a servis u krosoveho není tolik náročný

              0 0
    • rasto  

      souhlasim s huricane, take Te pasuji na crosove kolo.

      dobry pomer cena/ kvalita najdes u tuzemskych (sk/ cz) znacek. kellys, superior, amulet, 4ever.

      jestli najdes ve vyprodeji model roku 2013, Tvuj bonus (mezi modely roku 2013/ 2014 se nekonala zadna revoluce).

      zamer se na pevnou vidli (kolo je tak levnejsi) a rafkove brzdy (ne kotoucove v dane cenove relaci). – usetris za celek, koupis kvalitnejsi stroj.

      0 0
    • freem1  

      Asi by som si kupil CTM Rambler 3.0.

      Ale nevieme sa stale rozhodnut, ci mame ist do horskych s 29" kolesami alebo radsej do krosovych?

      Na zaklade a podla coho sa mame rozhodnut? Od coho vsetkeho to zavisi ci horsky alebo krosovy?

      Chceme aj damsky bicykel do ceny 500 € pre vysku asi 161 cm, ale CTM Rambler 3.0 ma najmensiu velkost ramu 18", a to asi nie je vhodne na vysku 161 cm.

      Tak teraz nevieme, aky CTM vybrat, ked je problem s tou velkostou ramu.

      Alebo mame ist do tohto – pre zenu:

      http://www.kubicasport.eu/…edacierna-16?…

      Dakujeme Vam velmi pekne.

      0 0
      • Erknold  

        to není Slovenská obdoba tohoto fóra? Dyť tady ani nevím, jaké obchody jsou na slovensku s kolama. To ani člověk neví kde hledat. To samé, kdo tu zná nějakého Slovenského stavitele kol.

        To jaké kolo je pro Tebe lepší záleží podle toho co jezdíš. Čím více mimo silnice, tím spíše MTB. Ale slušný kros se dá také použít i v lese, stejně tak dobrá 29 jede dobře i po silnici.

        0 0
        • Mirec.K  

          Vidíš, ja som zo slovenska, riešim podobný problém a predsa som sa obrátil s týmto na českého staviteľa :) Príde mi to pre mňa najoptimálnejšia cesta. A obdoba tohto fóra na slovesnku skôr nie je ako je.

          0 0
          • Erknold  

            Je pravda, že vlastně jediný rozdíl je v tom, že zaplatíš o pár korun více na zásilkovném. Staviteli je jedno, co napíše za adresu. A chlapík ze zásilkové služby je také stejný.

            0 0
            • Mirec.K  

              No je pravda, že neviem ako to je s posielaním na Slovensko, pretože si pôjdem osobne po to (spravím si výlet + aspoň na mieste doladím predstavec, prípadne sedlo).

              Skôr pre zakladateľa z toho vyplýva jedno – skús nejakému staviteľovi napísať a poradiť sa, podľa mňa nájdeš lepšiu kvalitu v rovnakej cene.

              0 0
    • freem1  

      Neviem ci mam ist teda radsej do tych krosovych – co poviete?

      A ak hej tak, ktory z tychto?

      http://www.kubicasport.eu/…iernaseda-19?…

      http://www.kubicasport.eu/…dacervena-19?…

      A damsky ktorý?

      http://www.kubicasport.eu/…lafialova-17?…

      http://www.kubicasport.eu/…bielaseda-17?…

      Dakujem Vam velmi pekne.

      0 0
    • freem1  

      Chcem sa este opytat, tie krosove bicykle maju lepsie a kvalitnejsie sedla alebo? Lebo chceli by sme mat kvalitne sedla, z ktorych nebude boliet zadok.

      A v com sa vlastne lisia krosove a horske bicykle – teda okrem toho, ze krosove su lepsie na asfaltove a spevnene cesty, maju lahsi ram, uzsie plaste ako bicykle horské, ine pomery prevodov a dalsie odlisnosti su ake?

      Dakujem Vam velmi pekne.

      0 0
      • vojta1616  

        jak sem již psal výše není to tak o kvalitě sedla ale spíše o různých šířkách a tvarech sedla, každému člověku sedí něco jiného takže sedlo nelze doporučit… Jinak kros obvykle mívá nižší zdvih vidlice, převody více do rychla, a užší pláště. Naopak MTB vyšší zdvihy, různé průměry kol, širší pláště…

        Krosový rám nemusí být lehčí než horský, záleží jaké rámy se porovnávají …

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.