• spurt

    Bikeři,

    chtěl bych upozornit na novelu zákona o myslivosti, podle které může uživatel honitby zakázat vstup nebo vjezd do krajiny a to i po značených turistických a cyklotrasách. (viz novela – paragraf 9, odstavec 3: https://apps.odok.cz/…KORNA7TJBFNM )

    Byl jsem na to upozorněn myslivcem při průjezdu lesem po značené cyklotrase. Prej už se tudy příští rok neprojedu… Na jaře a v létě se bude hájit a na podzim střílet.

    U nás v okolí je honitba vlastně téměř celá krajina s vyjímkou ulic ve vesnicích a městech. Takže u nás vlastně mohou myslivci vyhlásit zákaz vycházení. Nevíte někdo o nějaké petici proti tomuto bodu v novele?

    0 0
    • Honzajs  

      Pošli toho myslivce na čekanou, říkám ti to jako myslivec. Toto už platí dávno a používá se to sporadicky. Hlavně pokud je třeba kalamita po nějaké vichřici a pod…

      blíže k tématu zde

      zbytečná panika

      0 0
      • tonik666  

        Diskuze probíhá na facebooku pod příspěvkem Ministerstva Zemedělství, viz zde

        Čemba poslala ministerstvu dopis na toto téma zde

        Klíčová otázka je, pokud vše funguje a běží už roky, jak tvrdí ministerstvo, stejně jako ty, tak proč zvyšovat pokutu a něco měnit? Zejména když vše funguje jak má.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Tak zrovna Jurečka není moc důvěryhodnej ;-) Když je to všechno tak jasný a fungující x-let přičemž zákazů se vydalo jen pár, tak proč najednou ta nutnost navýšení pokuty? :-D

        0 0
      • spurt  

        Jo, ale to neznáš naše myslivce. Sousedka šla se psem na procházku, po asfaltové cyklostezce. Pes nebyl na vodítku, ale šel těsně u ní. Byla atakována myslivcem, že pokud ho příště nedá na vodítko, tak ho zastřelí. Je to byšonek…

        U nás jsou myslivci pánové všehomíra.

        0 0
        • kodyz  

          Nejlepší ignorovat, popřípadě bych chtěl vidět průkaz myslivecké stráže, který musí nosit vždy při sobě a uplně nejlepší je naučit se část zákona, která jasně říká toto : Myslivecká stráž(také hospodář mysliveckého sdružení) jsou oprávněni : usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř.....i pes bez vodítka může být pod vlivem svého majitele , nikde v zákoně se nepíše, že pes musí být na vodítku

          0 0
          • Vilém  

            Toto je dobre slyset od cloveka jako ty. Presne totez mi rikal znamy, ktery lesni straz delal.

            Kdyz toto clovek odcituje v nejakem zdejsim antipsim vlakne, tak se na nej vsichni sesypou, ze je to blbost.

            0 0
            • Esi  

              kromě toho snad ještě není možné usmrtit lovecká plemena, o teda bišonek není leda by lovil plyšovou myš :-)

              0 0
            • Abuse  

              Blbost to není. Stačí se podívat do zákonu o myslivosti č. 448/2001 Sb § 14 e)

              Viz. http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2001-449

              0 0
              • Vilém  

                Tak jiste, ze je treba citovat to, co se hodi zrovna tvemu pohledu na vec:) Nicmene hledat ti nic nebudu a pokud mas tu potrebu, tak se bez vyplakat do nejakeho toho antipsiho vlakna, me tvuj nazor nezajima.

                0 0
        • kyl  

          Tu jeden ******* chtěl psa odstřelit uprostřed vesnice…

          0 0
        • iron.hide  

          ne, myslivci nie su „panove vsehomira“, myslivci su dusevny odpad.

          1 0
          • Honzajs  

            bajkeři taky

            0 0
            • Pavel119  

              Myslivec také nemám rad dle zkušenosti z širokého okolí se do této skupiny lidových milici dneška profiluji lidé , kteří se považuji za více než ostatní a to říkám ve vsi slušnosti .

              1 0
              • Jakobo  

                Pokud myslivci, nebo kdo to ve skutecnosti je (kdo chodi po lese s kulovnici nemusi byt zrovna myslivec) nemaji radi cyklisty, tak se jim nedivim. K te zkusenosti staci par bikeru v tech upnutych buznohadrach, kteri se chovaji v lese jak na soukromem zavodnim okruhu a po cestach zasadne jezdi jak stado krav, ze kolem nikdo neprojde a jeste se tvari nasrane. Pak je nekdo upozorni, aby nedelali kraval a dostane akorat drzkovou.

                0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Na vojenskych Brdech to byvalo tak, ze kazdy rok vyhlasili na podzim (od srpna do rijna? si uz nepamatuju presne) zakaz vstupu do lesa po 4. hodine odpoledni, z duvodu intenzivniho odstrelu zvere. Ted to uz par let nebylo, ta pocitam ze to zas vyhrabou, s otevrenim VVP.

        Do do VVP se tam stejne nesmelo, ale myslivci byli jedini ktery buzerovali. Byli sprosty, zatimco vojaci byli vzdycky slusni a korektni.

        A uprimne nechapu jak nekoho vubec muze napadnout vyhlasit zakaz vstupu do krajiny za ucelem necich hospodarskych zajmu (vykrm a sklizen zvere) provozovane na cizich pozemcich.

        0 0
      • kyl  

        A jak je to s povolením k odstřelu,musí mít u sebe nějaký papír že má povoleno střelit třeba srnu?

        0 0
        • kodyz  

          Má vystavenou povolenku k lovu, kde je uvedeno co smí lovit , kolik kusů, pohlaví a u trofejové zvěře věkovou třídu.

          0 0
          • kyl  

            Ale musí to mít u sebe že?

            0 0
            • Honzajs  

              Jo a taky ještě lovecký lístek, zbrojní průkaz, průkaz zbraně a doklad o pojištěníod­povědnosti za škody a občanský průkaz …

              0 0
              • kyl  

                Mě jde o to že mě jeden hnal z pole,pokud nemám povolení od jeho majitele že tam můžu hledat s detektorem kovů.Prej mu tam plaším vysokou co si šel střelit.Já po něm chtěl vidět nějaké povolení k odstřelu,samo že mi nic neukázal.Podruhé ty poldy zavolám sám,protože nejspíš pytlačí.

                0 0
      • Jenda  

        už to tu sice psali jiní, nicméně ještě jednou :-)

        V návrhu zákona je, že opatření začne platit vyvěšením na vývěskách dotčených obecních úřadů – to že by se tak mělo činit v nějaké lhůtě před omezením, o tom v návrhu zákona není ani slovo. Teoreticky to tedy může platit ze dne den. To že je praxe jiná a že se to oznamuje s časovým předstihem je hezký, ale tahle praxe by neměla být dobrovolnost ale daná tím zákonem (dle mého min 6. měsíců předem).

        Oznámení vyvěšením na obecních úřadech v jejichž katastru se honitba nachází – opět šíleně nepřehledná věc která už činí problém v současném stavu. Někam přijedu a až na místě zjistím, že je nějaké omezení a to jen díky dobré vůli myslivců že rozvěsí papíry s upozorněním na stromech. Proč by tohle nemohlo být v nějaké centrální evidenci, tak abych si na jednom webu zjistil údaje pro celou republiku (např. tak že zadám datum a vyplivne mi to omezení v daném termínu s tím že to bude i zakreslený v mapě). Spoléhat na to, že někdo bude do nekonečna dodrřovat nějaký zvyk který ale není povinností je nesmysl, viz hradní ***** kterej stihnul porušit snad všechny zvyklosti jeho úřadu.

        Výše pokuty – to mi přijde úplně absurdní. Nechápu proč má být vyšší jak za to že někdo jede ožralej autem.

        Jinak uzávěru z důvodu kalamity nevyhlašují myslivci, ne? Myslivci můžou valnou většinu svých aktivit plánovat značně dopředu a ideálně i pravidelně.

        0 0
        • Honzajs  

          když o tom rozhoduje orgán státní správy, tak ten má asi lhůty daný ..

          0 0
          • Jenda  

            Bohužel v tom návrhu zákona nic o lhůtách řečeno není, je tam 30 dnu na odvolání, jenže to je pak absurdní protože se odvoláš ale zákaz už může dávno platit. Jeden z krajů tohle připomínkoval s tím, že to odporuje správnímu řádu.

            Druhá dost zarážející věc je, že k připomínkování to rozeslali kdejakýmu mysliveckýmu sdružení ale nějak zapomněli, že daný zákon se ve svém důsledku týká daleko širší skupiny lidí než jen myslivců. Očekával bych že alespoň KČT nebo skautum by to poslat mohli a hle ono nic. Zarážející je, že to např. nedostala ani AOPK.

            0 0
    • black.horse  

      O petici nevím, ale všiml jsem si, že v ostatních vláknech stoupl zájem o zbroják a lehké palné zbraně :-D

      0 0
    •  

      tak u honění a střílení být osobně přítomen nevadí – celkem chápu že na tyhle věci nepotřebují voyery a stačí když se myslivci postřílejí mezi sebou než aby to odskákal turista či biker, že by myslivci byli v lese od jara přes léto a dohlíželi na hájení pochybuju, takže nic se neděje a když se bude dít tak je tady pro blaho bikerů dopis od čemby:-)

      0 0
      • goofy  

        No jo. Aby ty jsi nepřispěchal svou troškou do mlýna, když se někde objeví Čenda :-)

        0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Ještě ber v potaz, že honební pozemky nejsou zdaleka všechny myslivců, mají je v podstatě v nájmu, mnohdy i celé honitby. Roli může tedy hrát zájem majitelů příslušných polností a lesů, stejně jako snaha o ekonomickou rentabilitu pronájmu honitby navýšením chovu a odstřelu. Zatím se spíš počty zvěře (mimo drobné, ale tam by zákaz vstupu moc neřešil) doplňují i bez omezení pohybu honitbou, jestli by pak byli schopni více střílet, je otázka, myslím, že nebyli.

        Takže bych, v rámci zachování krajiny, když už si osobují právo nakládat s volně žijící zvěří a omezovat u toho ostatní, navrhoval pro začátek důsledně trvat na velmi výrazné redukci černé zvěře plošně a úplné eliminaci nepůvodních druhů, tj. hlavně jelena siky a muflona (toho asi jen v extravilánu, ve městech je nevyhubitelný), totéž by se mělo týkat i daňků. Bažanty jim prozatím odpustím, na ty už jsem si tak nějak zvykl. Něco za něco.

        0 0
        • tonik666  

          Muflon, daněk a bažant jsou nepůvodní? Už jsou tady dost dlouho, abych se za původní považoval. (My jsme taky nepůvodní obyvatelstvo Evropy, co takhle zahájit odstřel :))

          Jaký je důvod vracet se k něčemu „původnímu“?

          1. stejně se to nepovede, protože to není v lidských silách
          2. svět se prostě změnil, kde je mez toho co je původní a co už ne?
          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Že jsou tady tyto druhy dlouho, není dobrý argument. Ve volné krajině dlouho nejsou, alespoň z pohledu rychlosti plynutí času krajiny, který se nepočítá na desetiletí, ale staletí a víc, zhruba jako život stromů.

            Nevidím důvod, proč by to nemělo být v lidských silách. Když mají výhradní právo hospodařit a zvěř „sklízet“, tak snad mají také povinnost si uklidit své uprchlíky a vysazence.

            Řekněme si to takto: lidová myslivost byla pěkná socialistická tradice (1947), která jaksi pomalu mizí a tím není schopna plnit hospodářské závazky v takovém rozsahu, jako by bylo potřeba. Mužů ve zbrani je snad dost, ale času a vůle chodit s ní pravidelně do revíru se jaksi nedostává. Přesto si myslivci udržují kredit významné zájmové skupiny, protože ‚panských‘ myslivců s dobrým postavením, konexemi a užitečnými nápady je nějak pořád víc.

            Takže ve stávajícím stavu legislativy a majetkových poměrech se ani nic lepšího čekat nedá. Nemohou přece říct, že nestíhají střílet, že proto falšují stavy zvěře, popřípadě ji ve stavech vůbec nemají, to je jednodušší se tvářit, že zlá veřejnost jim neumožňuje právo myslivosti řádně vykonávat.

            0 0
            • tonik666  

              A jaký argument je pro to je odstranit? To, že nejsou „původní“ také není dostatečný argument. Proč je potřeba je odstranit? Třeba zrovna bažanty? (přirozené nepřátele mají, přemnožení myslím nejsou,…)

              Třeba kácení akátů, které teď plyne z EU, mi také nepřijde smysluplné, už proto, že často rostou na místech, kde jiné stromy ne (modřanská rokle). Zároveň se to bere plošně (i když na menší ploše), takže vznikají holiny, kvůli kterým místo eroduje, např. jsou pak podmáčená místa ve svahu pod holinou (např. cesta).

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Bohužel, kdysi jsem byl vzděláván v biologii. Takže: jelen sika geneticky znehodnocuje naši populaci jelena evropského (zmetek prťavý). Daňci a mufloni konkurují původní zvěři – ne, že bych měl třeba srnčí o mnoho raději, ale to je osobní averze, ne systémová. Zabírají si zkrátka niku na úkor jiných. Daňků se po okolí toulá jen pár, většinou gulášové kousky, ale o krajinném přínosu odhadem 120+ kusů muflonů mezi Žatcem a Podbořany pochybují i sami dotčení myslivečtí hospodáři (nemají je ve stavu, takže na ně není ani plán odlovu, přestože jsou tam mufloni celoročně a trvale). Leč za odstřel trofejních medailových kusů pravidelně a tučně inkasují. Viděl jsi někdy, co dovede stádo takových vychytralých, plachých, ale žravých ovcí?

                O bažantech píšu, že ty bych zatím nehrotil, v ČR jsou od 1330 a prasata je stejně časem všechny dostanou.

                Akát je jiný případ, roste tam, co nic jiného ne, protože jeho kořenové exudáty jsou značně fytotoxické, takže si všechno kolem sebe otráví, aby tam mohl růst jenom on. Typicky lesostepní stanoviště tak likviduje v podstatě úplně. Smrt akátům!

                0 0
                • tonik666  

                  O tom že je fytotoxický vím, ale myslím, že ho nemá smysl úplně likvidovat.

                  Nespekuluje se náhodou o tom, že fytotoxické jsou všechny rostliny? (i když ne tolik jako akát)?

                  NAvíc když je všude hospodářský les, nemá akát takový smysl řešit :)

                  0 0
                • kyl  

                  Akát je jiný případ, roste tam, co nic jiného ne, protože jeho kořenové exudáty jsou značně fytotoxické, takže si všechno kolem sebe otráví, aby tam mohl růst jenom on. Typicky lesostepní stanoviště tak likviduje v podstatě úplně. Smrt akátům!

                  Není to naopak,ještě jsem neviděl čistej akátovej les,je to zarostlé kopřivama,bezem a já nevím čím ještě.Dubina je pěkně čistá,skoro ani tráva tam neroste,to samé jehličnaté.Kde je ale akát,je to neprostupně zarostlé.

                  0 0
    • kodyz  

      Tohle oprášení zákona a navýšení pokuty je právě kvůli přemnožení černé zvěře. Která se celkem dobře přizpůsobila na život poblíž měst a dělá velké škody na zemědělských kulturách. Takže maximálně dojde k uzavření oblasti v případě společného lovu. Myslím že bych to neviděl tak, že od teď nikdo nebude jezdit po lese, naopak to vidím jako zlepšení bezpečnosti. Sám jsem lesník a myslivec z povolání a všímám si, jak jsou kolegové okolo neinformovaní , takže blbounek v kamizolce akorát něco zaslechl z televize a teď machruje. Nedělal bych si z toho těžkou hlavu.

      0 0
      • tonik666  

        Klíčová otázka je, proč navyšovat pokutu. (sníží vyšší pokuta stavy černé zvěře?).

        Ministerstvo na facebooku stále opakuje, že se nic nemění, jen se zvyšuje pokuta. Tak proč je k tomu novela zákona, když vše běží?

        Problém vidím v tom, že se stane, že není označeno místo s probíhajícím honem (viz diskuze na fb). Jaká je pokuta pro myslivce když pochybí?

        0 0
        • kodyz  

          Pokuta je z důvodu, že žijeme ve svobodném světě kde si každý může dělat co chce a proto 90% lidu bude cedulku u cest ignorovat jako do teď a ještě na nás řvát proč tam střílíme…ten stejný člověk za týden půjde žádat o proplacení škod na své louce,zahrádce atd. Znění zákona jen odpovídá mentalitě českého lidu, dokud tam nebude hrozit slušná suma, nikdo to nebude brát vážně :)… pokuty při pochybení myslivců řeší jiné zákony a dohlíží na naše aktivity orgán státní správy. Stavy černé zvěře sníží důsledný odstřel a ten bez spolupráce všech uživatelů přírody v dnešní době nelze efektivně a hlavně bezpečně provádět.

          0 0
          •  

            ta čemba by si snad chtěla z lesů a KČT dělat holubník či co, pořádek musí být, naprosto s tebou souhlasím

            0 0
          • arny71  

            Stav černé zvěře nesníží pokuta, ani masový odstřel (jak chcete vystřílet 300 000 divočáků?), ale změna zemědělské politiky, díky níž mají divočáci ideální podmínky k životu. Až nebude všude vysetá debilní dotovaná kukuřice a řepka, tak se problém vyřeší sám od sebe. Ale utnout dotace se nikomu nechce, tak se vymyslí zástupný problém a debilní zákazy. Vítejte v EU.

            0 0
            • kodyz  

              Nechápu to neustálé spojování pokuty se stavem divočáků, ta pokuta je krajní řešení týkající se bezpečnosti při lovu. Jinak souhlasím, změna zemědělské politiky je samozřejmě potřeba. Snížit stavy odstřelem samozřejmě jde, jen je otázka jestli se vůbec chce. Co si budeme nalhávat černá zvěř v dnešní době znamená obživu celého mysliveckého sdružení.

              0 0
              • tonik666  

                O pokutě a stavu černé zvěře jsi to napsal ty ve svém prvním příspěvku.

                0 0
                • kodyz  

                  Ale já nikde neříkal , že pokuta zvýší odstřel divočáků…spíš to beru jako přínos bezpečnosti.

                  0 0
                  • jonti  

                    Jestli je pokuta 10 nebo 30000 uz zadny rozdil v bezpecnosti neni, je to hodne penez tak jako tak.

                    0 0
                    • kodyz  

                      Já myslim že to účel splnilo, mluví se o tom , píše se o tom…skoro každý teď ví, že si nemůže dělat co chce a má dávat pozor.

                      0 0
                      • jonti  

                        Nebyla by lepsi spis kampan pro informovani verejnosti, nez zvysovani pokut?

                        0 0
                        • ˘Ö˘ Krab  

                          Totéž mě napadlo cestou domů z práce (na kole). Je zkrátka vidět, kdo má jaké páky a o co mu jde. Když se opakují nějaké zbytečně tragické nehody, vyrobí se spot nebo billboardy BESIPu a tlačí se všem do hlavy. Když o sobě potřebují dát vědět myslivci (mimo odstřely v Teplicích a v Mníšku, popř. nejsou nějací otrávení dravci, psi nebo postřelení honci), tak se mění zákony.

                          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Stavy černé zvěře sníží důsledný odstřel a ten bez spolupráce všech uživatelů přírody v dnešní době nelze efektivně a hlavně bezpečně provádět.

            Obávám se, že problém naráží stále dokola na totéž: mysliveckou etiku. Aby se s černou opravdu plošně něco povedlo, musela by získat stejné znevýhodnění, jaké měla dříve škodná. Takže hubit ihned, kdykoliv, kdekoliv, co nejvíc. Žádná doba hájení, ohledy na vodící bachnu, selata, nic. A nevyhnutně by z některých honiteb zmizela úplně, což také není průchozí.

            Jednorázové naháňky nic neřeší, omezení vstupu mezi nimi je přímo kontraproduktivní, pak se prasata rychle vracejí ke své přirozené denní aktivitě (není to noční zvíře, což si mnozí myslí, do tmy se schovalo až před člověkem), jak to začínám vidět ve svém okolí a jak je tomu už pár let třeba v Doupovkách.

            0 0
            • goofy  

              +1

              0 0
            • kodyz  

              To omezení vstupu se týká spíš v průběhu naháněk , než mezi nimi. Jinak už existuje novela zákona, podle které se s mí celoročně lovit i bachna a kňour. Problém je v tom, že se to týká lokalit s normovaným stavem zvěře(v honitbě musí být určitý počet Ha lesa) a druhý problém je jak jsem psal v komentáři nahoře, zda uživatelé honiteb vůbec chtějí snížení stavů.

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                To už jsem zmínil výše – nestíhají střílet, že proto falšují stavy zvěře, popřípadě ji ve stavech vůbec nemají. Interní problém polních a lesních honiteb je spíš úsměvný, prasata se naučila žít s člověkem příměstským, zemědělským i s myslivci, jsou inteligentní a měla na to spoustu času.

                Uživatelé snížení nechtějí, dokud jsou schopni hradit přímé škody a udržování stavů nikdo důrazně nevymáhá (neb je problematicky kontrolovatelné).

                Teoretické možnosti lovu (černá, daněk, muflon) se opatrně posunují, ale dokud nebude hrozit sankce, nikdo toho nebude skutečně využívat, takže efekt na stavy skoro nulový, spíš na balamutění veřejnosti.

                0 0
                • Hroch obojzhivelnyj  

                  Kdyby slo jen o to snizit stavy divocaku, tak staci vyhlasit ze jsou volne k dispozici a muze si je strilet kdokoliv. Do peti let jsou v cerveny knize. (No realny reseni to neni, uznavam.)

                  0 0
            • BB san  

              +1.

              Doupovské mě napadají celou dobu. Zvěře mraky, zákaz vstupu celoroční a přemnožení trvá. Pokuta proč?

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Jenže tam je zákaz vstupu kvůli vojákům, nikoliv myslivcům.

                0 0
                • kodyz  

                  Zrovna Doupov myslivost živí a stav zvěře je tam držený uměle.

                  0 0
    • iron.hide  

      co to ma znamena „hajit“?

      inak je to pekne svinstvo, snad to neprejde. A ak to prejde, tak nieco podobne mozme ocakavat aj u nas.

      0 0
    • MichalHofi  

      Jeden takovej „myslivec“ se mnou dělá v práci… 21let,zkoušky mu dali aby se neřeklo (táta je myslivec, děda je myslivec) a ještě se tím chlubí, zbroják by dali snad i mě a to jsem psychicky nestabilní jedinec, furt jen mele jak kde co střílel nebo spíš jen postřelil v nejlepším připadě dostřelil. Má 3 flinty, optiku jak emerickej snajpr, ale že bych za rok slyšel že udělal v lese něco prospěšného ani hovno, hlavně že maj plný mrazáky masa…

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Maso v mrazáku je dobrá motivace, hlavně se tím pádem střílí mladší kusy, což je dobře. Víc takových.

        0 0
      • Honzajs  

        Běž si zkusit udělat zbrojní průkaz a přestaneš takhle blbě kecat, zkouška odborné způsobilosti na zbrojní průkaz němá s myslivostí co dělat, to je jiná liga. Jinak přiznávám, že některé zkoušky z myslivosti jsou fraška, jiné naopak něco jako maturita. Ale to je věcí každého soudruha, jak se k tomu postaví

        0 0
    • -b-n-x-  

      Ten archaicky spolek nadrazenych papalasu by uz konecne meli zrusit. Nechce s tim jit nejaka strana do voleb?

      0 0
      • Pavel  

        Až se z migrantů konečně udělá škodná, tak celkem přijdou vhod… :)))

        0 0
        • -b-n-x-  

          Jako, ze by se treba usporadal hon na kukuricnem poli, kde by se jich zrovna schovavalo vetsi mnozstvi?

          A pak ten pohled na ty trofeje: zajic, zajic, bazant, zajic, migrant, bazant, divocak, migrant, … (no, je to nejak morbidni)

          0 0
          • Pavel  

            Ano, je to poněkud morbidní, nejsme taky ve vtipech… ;-)

            Ty trofeje by spíš byly: zajic, zajic, bazant, zajic, nouplízák, bazant, divocak, nouplízák, (ano, vím, skončím v pekle) :)

            0 0
            • Esi  

              no jasně až přijdu do pekla sesedne ďábel z trůnu a z úklonem pronese, vítej zpět mistře :-) už nám tam staví traily :)

              0 0
          • Smazaný účet  

            si nedovedu představit tu výstavku trofejí na zdi :-)

            0 0
        • iron.hide  

          a to az tak nenavidite tych migrantov? myslim ze prave flintosi su ovela vacsia skodna. Jeden priklad z mnohych uviedol Michaelhofi vyssie – psychicky chori zakomplexovani labilni niktosi, co si pritom radi aj vypiju, a to hodne.

          0 0
          • Smazaný účet  

            vzhledem k tomu, jak často jim na hon jezdí policie na kontroly to s tím chlastem možná byla pravda kdysi…ovšem v současnosti je to mýtus ;-)

            že jsou psychicky OK, to je předpoklad, aby měli zbroják…takže to taky padá

            co tam máš ještě?

            0 0
            • iron.hide  

              ty si zaujaty, rad strielas :)

              tie kontroly su dobra sprava, ale moc tomu neverim. A aj keby to bola pravda, tak len tam u vas, u nas v SR nie.

              0 0
              • Honzajs  

                jestli se u vás na Slovači chlastá, tak je to vaše věc. Tady se nechlastá

                0 0
                • Smazaný účet  

                  doufam ze tohle nemyslis vazne, myslivec nejsem ale kolem techto lidi se pohybuji dost, hodne je jich mych znamych ,a ne jen kolem jedne honitby. takze klid. chlasta se uplne stejne jako jinde. jde jen o to jestli nekoho chyti, tak jako treba pri kontrolach na cestach.

                  0 0
                  • Honzajs  

                    já jsem myslivec, tak o tom něco vím. Nechlastá.

                    0 0
                    • gerrard  

                      A kdyby chlastalo tak to urcite priznas ;) kdyz jsi ten myslivec. :) Nic ve zlem, taky jich par znam a mam s nima uzasne zazitky.

                      0 0
                    • Breakpain  

                      Stejně jako neznáš všechny myslivce, tak my cyklisty … Kok*ti i slušní lidé budou v obou skupinách ;) …

                      Nemá smysl to pitvat :)

                      0 0
                    • kandik psi zub  

                      modifikace:

                      „ja jsem ridic, tak o tom neco vim. Nechlastá.“

                      tvrzeni fakt k smichu, sry…

                      0 0
            • kyl  

              že jsou psychicky OK, to je předpoklad, aby měli zbroják…

              tomu se akorát můžu zasmát

              0 0
              • Honzajs  

                tak se zasměj, máš na to právo

                0 0
                • kyl  

                  Myslíš že člověk co se rád napije,prohrává majlant v automatech,doma klidně zmlátí babu,její matce zláme ruku za což dostal podmínku,je to agresivní člověk,by měl mít doma nějaké zbraně?

                  0 0
                  • Honzajs  

                    pak bys to měl asi nahlásit

                    0 0
                    • kyl  

                      Každý to ví ale pokud člověk něco znamená,projde mu v tomto státě lecos

                      0 0
                  • oddie  

                    A opravdu dostal podmínku? Protože pokud je v podmínce, dost pochybuju o tom, že ten zbroják má – viz:

                    § 23 Spolehlivost fyzické osoby

                    (1) Za spolehlivého podle tohoto zákona se nepovažuje ten,

                    1. jehož trestní stíhání pro úmyslný trestný čin bylo pravomocně podmíněně zastaveno nebo bylo pravomocně rozhodnuto o podmíněném odložení návrhu na potrestání, a dosud neuplynula zkušební doba nebo lhůta, v níž má být rozhodnuto, zda se osvědčil,
                    2. kdo prokazatelně nadměrně požívá alkoholické nápoje nebo prokazatelně požívá návykové látky11), nebo
                    3. kdo pro vnitřní pořádek a bezpečnost představuje vážné nebezpečí svým jednáním, za které byl v posledních třech letech pravomocně uznán vinným ze spáchání více než jednoho přestupku

                    …6) proti občanskému soužití, …

                    Vypíchnuto jen to podstatné. Minimálně ta podmínka je pro policajty jasná, i kdyby se jim alkohol nebo nějaké potyčky jinak nedonesly.

                    0 0
                    • kyl  

                      Tvrdí se to.Že se napije vím,viděl jsem ho,že je gambler vím taky,jeho babu jsem párkrát viděl s monoklem a ta zlomená ruka je fakt ale u toho jsem nebyl a jak se dokáže k lidem chovat jsem viděl na vlastní oči.

                      0 0
                    • kyl  

                      Nevím jak to přesně chodí v případě že děláš papíry na auto a zatím jezdíš vlastně bez řidičáku a zastaví tě policajti.

                      Pokud se nepletu,tak máš na nějakou dobu po papírech.Tu jednoho takového během dne chytili 2×,pokaždé v autě byl někdo s papíry a mohli teda pokračovat dál ale za 3 týdny už měl řidičák.

                      Pokutu za něj zaplatil dědeček(celkem uznávanej doktor).,

                      0 0
                      • oddie  

                        To je trochu jiný případ, buď uplatili policajty, nebo někoho na úřadě, tyhle případy se asi na lokální úrovni dají stopit. Pokud ale někdo jde k soudu a vyfásne podmínku, je to někde úplně jinde, stejně tak úsek zbraní je někde jinde než místní úřad.

                        0 0
                        • mirabike  

                          nikde se nepíše kdy tu podmínku dostal – jestli před pár lety, tak zbroják může získat, jsou dané jasné lhůty od ukončení výkonu trestu, proto nestačí výpis z rejstříku, kde se vymazává, ale opis, aby bylo vidět vše, ale abys nedostal zbroják nikdy, musel bys být odsouzenej na 12 a více let natvrdo za konkrétní kategorie trestných činů. Chlast by musel být potvrzený lékařem a agresivita psychotesty, které může lékař nařídit a o gamblerství se zákon nezmiňuje.. Takže zbroják fakt může sískat i slušej šmejd..

                          0 0
                          • kyl  

                            Asi tak,znám pár lidí kterým bych klidně zbraň dal i bez papírů a vím že nic neposerou.A pak je tu pár lidí co papíry maj ale nedal bych jim do ruky ani kapslovku.

                            0 0
            • mastihuba  

              Vzhledem k tomu jak špatně jich vetsina střílí, se o tom alkoholu da minimálně spekulovat. :), ale vzhledem k tomu ze fakt musi hlasit policajtum kde hon bude a kde budou strilet, tak fakt chlastaji az po střelbě, ale pred 25 letama mel v hubertusu pleskacku kazdej. To muzu dosvecit. :)

              0 0
              • Honzajs  

                a o té špatné střelbě si na to přišel kde ? U nás, kdo nedá na 100m pivní tácek, tak škrábe akorát brambory.

                S tím chlastem si to nikdo nelajzne, ani pivo, na rozdíl od věčně ožralejch cyklistů

                0 0
                • Kubiczech  

                  A ty pivní tácky teda berete kde? A na co škrábete brambory, když ne na pančovanou vodku? (:

                  0 0
                  • Honzajs  

                    u nás je podmínkou pro udělení povolenky k lovu absolvování kontrolní střelby na terč o průměru cca. pivního tácku. Kdo to nesplní, neloví a může si k jídlu místo masa škrábat brambory

                    0 0
                • mastihuba  

                  jako chytlavej seš slušně, ale abych tě potěšil je mezi nima i sportovní brokovej střelec… ten jako střílí hodně dobře :)

                  Kulovnicu tady mezi polama nikdo moc nepotřebuje a z prasat v kukuřici mají beztak strach, takže tam se po setmění nechodí. :)

                  0 0
            • Zdyn  

              No a jak ten osychický stav svážeš se zbrojákem? Žádné vyšetření nebo psychotesty se přeci nedělají. Pouze potřebuješ potvrzení od tvýho doktora,m že jsem v pořádku. A ten o nějakých psychických problémech nemusí mít tušení.

              0 0
              • Honzajs  

                tvůj obvoďák by měl mít přehled o tvém zdravotním stavu, pokud ne, tak není něco v pořádku

                0 0
                • Zdyn  

                  No to je teorie. Pokud nebudeš chtít, tak se o nějakých psychických problémech nedoví. A další věc je, že to není psycholog, takže nějakou labilní povahu ani nepozná.

                  0 0
                • Breakpain  

                  takhle to dávno nefunguje :)

                  0 0
                • kandik psi zub  

                  je celkem jedno, jestli " neco neni v poradku" , podstatny je to, ze to tak velmi casto je.

                  0 0
            • Fredos  

              Dopravní kontroly jsou taky časté, přesto spousta lidí za volant chlastá a fetuje..D

              0 0
      • Smazaný účet  

        myslím, že nakonec ti myslivci budou užiteční

        btw ten děravej je prý imigrant – Albánec

        0 0
    • honhav  

      cert vem pokuty ale umoznuje to v podstate zavrit veskerou volnou prirodu pro normalni lidi, protoze v podstate neni omezena doba zakazu… :( pokuta je jen takova vejicka na lidi aby nesledovali podstatne…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Myslivci mi příjdou všude stejný ;-) u nás aspoň nic nezavíraj :-D Do lesa vstup volný ;-), ale platí se za sběr hub :-D :-D

        0 0
    • Jenda  

      pro zájemce zde jsou připomínky jednotlivých účastníků připomínkového řízení, doporučuju přečíst připomínky MO, MŠMT a SMOČR (tam se dokonce dostala čembí formulace – pro rejpaly že čemba akorát staví pumptracky ;-)

      0 0
    • Jenda  

      takže iniciativy petice proti možnosti omezovat vstup do lesů se chopili Zelení, více zde http://www.bezpenezdolesanelez.cz/

      0 0
    • Preclicek  

      Pokud si chcete udělat přectavu, jak myslí zelený mozek…

      http://www.trailhunter.cz/…t-ve-strehu/#…

      v diskuzi…

      0 0
      • Pavel  

        Se zeleným mozkem* zkrátka jednat sejně jako s policajtem. Nebavit se a poslat to do správního.

        (*) toho zeleného bych teda ještě jako bonus poslal do ******, pokud by vypyskoval

        0 0
        • Martin  

          na toho člověka by měl někdo hodit síť

          0 0
      •  

        von si ten zelenej mozek s tím čembounem Volrábem nemaj co vyčítat

        0 0
        • Preclicek  

          proč?

          0 0
          •  

            protože to je stejnej vořežprut jako TK kterej si nasral proti sobě celej KČT a hledal problém kde není, za Kvašní měla čemba alepoň nějakej šmrnc:-)

            0 0
    • Jenda  

      pro odlehčení, jak mají ti kluci zelení těžkej život :-D

      http://www.silvarium.cz/…ozi-ihned-cz

      0 0
      • mirabike  

        :D

        0 0
      • kyl  

        Brzo bych asi upytlačil toho soudce…

        0 0
      • Smazaný účet  

        Já si u toho vzpomněl, jak kdysi muj strejda upytlačil jelena dokonce v sousedním státě. Jelen stál u hraničního potoka, a když ho picnul, vzepjal se k poslednímu skoku – přes potok do Polska. :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.