• Lázeňák

    Ahoj. Organizuju dovolenou pro cca 40 cyklolidí. Letošním cílem by měla být vodní nádrž Nové mlýny. Kempů je tam plno, zatím vybírám mezi „ATC FREESTAR“, „ATC MERKUR“, „RS LAGUNA“ a ATC APOLLO". Znáte to tam někdo? Brňáci jistě poradí. Může to být i jiný kemp, podmínka je chatky nebo bungalovy a pořádná hospoda.

    Díky za rady a náměty.

    0 0
    • pepek  

      Brňáci by poradili: jeď raději na Vranovskou přehradu.

      0 0
      • Lázeňák  

        proč tam?

        0 0
        • kubad  

          Nové Mlýny – Břeclavsko rovina rovina rovina asvalt šotolina prach, na kolo nic moc zajímavého, pokud je to ale turisticko poznávací cesta pak OK :-)

          za mě asi z kempů Apolo, pěkné prostředí klid

          Merkur je moc velký hodně turistů

          0 0
      • kyl  

        Na Vranovskou se můžou zajet podívat,není to tak daleko.

        0 0
    • fík  

      16.-18.8.09 jsme byli v http://www.unicamp.cz/ kat. C, na koupání doporučuji boty do vody

      0 0
    • jose  

      právě že Brňáci moc neporadí:-) do kempů nejezdí,zvlášt když to maj z brna cca 1,5hod cesty na kole…:-) co se týče cest naprostý souhlas s Kubadem…! Nic zajímavého. Pokud je to grupa na cykloturistiku, tak ano, pokud byste chtěli spíš zajímavé terény apod, tak jsem spíš také pro tu Vranovskou,ikdyž už jsem tam nějaký čas nebyl, tak nevím jak to tam vypadá…Pokud chci do pěkného terénu, tak spíš všechny směry kromě jihu od brna :-)

      0 0
    • Lázeňák  

      V tolikia lidech jezdí každý něco jiného. Já tam kde dostávají kamzíci infarkt jiní mají problém objet nádraží. prostě se ráno rozprchneme v malejch skupinkách z kempu a večer si po návratu v hospodě řekneme kdo kde byl, co tam viděl a jaká tam byla obsluha :). OK když vranovskou tak kterej kemp?

      0 0
      • jose  

        záleží na poměru kamzíci/infar­kti…pokud je víc infarktu, tak bych ty mlýny klidně nechal,polohově a pro ně ideální a Vy kamzíci si uděláte celodení výlet do okolí vranovský:-) Co se týče té Vranovské, tak já byl vždycky v tom hlavním kempu přímo u hráze, tuším že se jmenuje „Camp Pláž“…

        0 0
      • pepek  

        Právě že u Vranovský si přijdou na svý všichni. Je tam spousta asfaltových cest 3. kategorie, kde nikdo nejezdí, krásné okolí pro turisty. A bikeři si přijdou taky na své. Jeden den je málo, min:4. Dá se zajet i do Rakouska a vrátit se zase do kempu. Spíš bych okukl ty Nový mlýny cestou na Vranovskou. Na Nových mlýnech máš jen jeden pěkný kopec, kam stejně s kolem nesmíš. Tak to můžete objet po asfaltu a pokračovat dál.

        0 0
        • kubad  

          přesně tak tady dole fakt není pro bajkera nic zajímavého – Vranove je proi tomu super

          0 0
        • Karaya  

          Vranov je pro mě i pro tebe super, o tom žádná. Ale jsou lidi co maj i jiny priority na kole, nez se prodirat zarostlyma stezickama .-) Takze pokud je to na cykloturistiku, tak bych doporucil spis ten Musov. Na Vranove budou jezdit porad z kopce do kopce a navic jsou tam jen dva mosty pres, takze na projizdky okolo 40 – 50 km se to po case omrzi..

          0 0
          • pepek  

            Když dokážou dojet tak daleko, tak je snad nějaký takový výlet nemůže rozhodit. Jinak nevím, co by se dalo lépe pojmenovat jako cykloturistika, jako ta červená a žlutá z Vranova do Znojma a zpět. Je to celkem 70 km a cykloturista musí být nadšen: 70% asfalt a šotolina, zbytek lesní cesty po měkkém jehličí. Zadní hamry, Šobes, U Milíře, Havraníky, Kraví hora a Sealsfieldův kámen musí cykloturistu přivést do tranzu

            0 0
            • Karaya  

              Jo, je tam hned za Zadnimi Hamry krasna stojka po asfaltu, by mne zajimalo jestli bych ji vyjel na silnicce :-)

              Taky je tam fajny lanovy most, schvalne jestli ho projedes na kole .-)

              No a na te tvoji trase pak dal byval zakaz vjezdu na kole, potom je tam trochu noseni pres kameny, s leteckym pohledem na vodu. Takze uplny ideal to neni, ale kdyby te clovek neznal, tak by se nechal nalakat :P

              0 0
              • pepek  

                :-) Není to tak hrozný, většina těch hrůz (např. Ledové sluje, výjezd od vody od 6 mlýnů nahoru) se dá objet po asfaltu. Ta asfaltka Zadní hamry už asi neexistuje, jezdí se to vedle lesem, což už není takový brutál. (Turisti mají treky s převodama, takže by to mohli zvládnout-a když ne, tak vytlačit to jde zcela bezpečně) Závěsné mosty jsou myslím dva.

                0 0
                • kyl  

                  U Zadních Hamru a na Ledové sluje jsou dvě trasy zrušené,v červenci jsem tam jel a byly tam cedule,tak jsem jel po červeném značení lesem a málem si namlátil.:-)

                  0 0
                • Karaya  

                  :-) Je pravda ze to trochu dramatizuju. Nekdy pred 15ti lety jsem tam podnikl vylet s mojí babičkou na jejím prvorepublikovém singlespeedu. Až na ten krpál od Hamrů a to kamení to projela…Ještě jsme pak dali sjezd do Hardeggu a výjezd na Kaju a zpátky přes Hardegg a Lukov na Vrancl.

                  0 0
                  • pepek  

                    No vidíš, že je to easy. Já jsem tam zase jel s mladou, ale tu jsem musel táhnout na drátě, ukradeným u Šobesu. A ty výhledy od toho S-kameňa jsou prostě neodolatelné, tam žádný zákaz kol nemůže fungovat.

                    0 0
        • Karaya  

          BTW: nekolik let zpatky jsem projizdel za prachy potencialni konsky stezky v okoli Vranclu, to by se ti libilo :-)

          Cilem bylo se vyhnout soubehu s existujicimi trasami, takze to bylo presne podle tveho gusta.

          0 0
          • pepek  

            Tak něco nahoď na mapu. (Že bych něco přehlédl? Jezdíval jsem tam pravidelně asi 10 let zhruba 10× za rok :-)

            0 0
      • pepek  

        Na všechna tato místa se dostaneš na biku

        0 0
    • tom xtr  

      Kdysi jsme jezdili dost pravidelně s bikama do Merkuru (Pasohlávky). Kombinace surf / bike / ryby byla docela dobrá zábava. Dokud se dalo jezdit po Pálavských brdkách, tak to s bikama šlo. Nejdřív ale odtud vyhnali kozy bezoárové a pak hned bajkery (nebo naopak?).

      Dneska bych to viděl jako vhodnou lokalitu pro kolo-turistiku s trekovýma kolama po vedlejších cestách a ztezkách a se zastávkama ve sklípcích, případně poznávačka Mikulov, Lednice apod. – pro ortodoxní bikery ale dost naprd. Krajina sice převážně placatá, ale je tu i pár pěkných stoupání, kde jsem něco natrénovali – Perná, Pavlov …

      Jinak pokud jste náročnější na ubytování, tak tomu Merkuru bych se spíš vyhnul.

      0 0
    • drtyc  

      no nevim. zazoomuj si okoli mlynu na mapy cz a jed po turistickych ubytovnach a kempech.

      musov/strachotin – nektere osoby nerady prekonavaji kazdy den tu hraz – hlavni silnicni tahy skrz mlyny. a kdyz uz, tak teda tah okolo hotelu thermal musov ma lepsi asfalt, ale krajnice svodidla voda a strachotin ma za svodidlama 3/4 metru sirokej chodnicek a nic moc zabradli a celkove horsi povrch.

      z ubytovani neznam nic, ale terba unicamp, mars na vychode nebo jeden primo v novejch mlynech … vypadaji tam nektery i na chatky, ale v sezonne otviraji i „bistra“ a nalevny okolo vody. jedna takova tusim u toho marsu prave je a druha je tusim na pul cesty mezi mlynama a unicampem. ale jak je to s vecernim provozem to fakt netusim, ale vsude bude urcite aspon neco v dosahu.

      na vyjezdu z dolnich vestonic do mlynu je urcite neco, ale tusim, ze jen stany i podle letecke fotky.

      na horni nadrzi netusim. jinak jedna z tech nadrzi je vylozene chovna rybarska a ta docela smrdi, kdyz se pocasi zadari, tak peclive zvaz kam, pac ty ostatni smrdi sice taky, ale krapet min ;-)

      0 0
      • drtyc  

        a zoomovat na fotomape, protoze jinak uvidis jen polovinu staveb co tam jsou.

        jo jinak cela nejvychodnejsi severo-jizni hrana mlynu je na pevnaku nebo HT za trest hlavne pri navratu do kempu ;-) mistama dost rozbita cesta obcas prasna hlinena sem tam sterk obcas zaplatovany hrubsim kamenim. par set metru cesty na sever od tech kempu se objizdi polem tam to auta pravidelne ujezdi, protoze ta puvodni je uz nepouzitelna.

        no ale zbytek mlynu je asfalt az na par minimalne pouzivanych spojnic, ale ty jsou jetelny hezky i na pevnaku.

        0 0
        • kubad  

          Jj na HT tady u nas vlastne nejde jezdit 150mm full je ideal :-(

          ach jo tema cesrama co pises se mockrat projel a ani s pevnou zadny problem.

          0 0
          • drtyc  

            ale tak jako kdyz mas kolo se spravnym posedem tak jde vsechno, ale kdyz s sebou vezmes nejakou polovicku co sjizdi ze sedatka a pretezuje zapesti a pak je vydrncana az do zubu :)

            0 0
    • Lázeňák  

      OK dík za názory. Přesměruju to na Vranovskou. Teď už jen dotaz- Camp Bítov nebo Camp pláž?

      0 0
      • pepek  

        Nemám vyzkoušený žádný, ale z pláže máte víc možností jezdit na obě strany. Z Bítova by to bylo třeba do toho Znojma už dost daleko. Doporučuji např. skvělé místečko s výhledem na patě tohoto poloostrova

        0 0
        • Karaya  

          Jo tam je to pěkný, když se podíváš na východ, uvidíš naši chatu .-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.