Nové kolo # Naladění # Záběh komponentů

7 nepřečtených
  • Rapty

    Zdravím,

    chtěl bych se zeptat zkušených uživatelů. Koupil jsem si nové kolo na cyklokros nicméně komponenty jsou klasické silniční. A o co mi jde je váš názor na to zdali mé postřehy jsou normální že si komponenty sedají atd.. nebo jestli je v tom něco více co by se mělo reklamovat. Zatím jsem absolvoval pouze testovací jízdu cca 15Km.

    Postřehy:

    1)Při zatáčení řidítky to pěkně vrže(objevilo až cca po 7 km testovací jízdy a už to vrže furt) – asi nic zásadního bude stačit promazat?

    2)Jedna z věcí co mi nejvíce vad. Při šlapání není chod vůbec plynulý jakoby to drhlo(pozn. nedrhne to o přesmykač!) Zdá se jako by to bylo řetězem popřípadě kazetou(při různých převodech je jiná intenzita, ale vyskytuje se to u všech). Nemám zkušenosti s novými silničními komponenty jestli se musí zaject nebo je to skutečně nějak špatně seřízené nebo je něco špatně,ale u žádného jiného kola jsem to nezažil všechny běžely krásně plynule i od začátku.

    3)Při volnoběhu lehce drhnou brzdové kotouče o destičky nic dramatického akorát to vydává nepříjemný zvuk (to si asi sedne?) + Přední brzda když jí dám co proto tak neskutečně píská.

    Komponenty:

    HLAVOVÉ SLOŽENÍ:Ahead Force

    ŘAZENÍ:Shimano ULTEGRA 6800 11 speed

    PŘEHAZOVAČKA: Shimano ULTEGRA 6800 11 speed

    PŘESMYKAČ: Shimano ULTEGRA 6800 11 speed

    ŘETĚZ: Shimano 11

    KLIKY: Shimano ULTEGRA 6800 11 speed 50–34

    KAZETA:Shimano 105 5800 11 speed

    BRZDY: Avid BB7 mechanické kotouče 160mm

    pozn. Prodejce není v místě mého bydliště(JČ) nýbrž na druhé straně republiky takže bych chtěl mít více informací. Každopádně se domluvím s prodejcem jak to vyřešit mě jen zajímá názor někoho dalšího děkuji za reakce.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.