• Smazaný účet

    Při pokusu o rozborku zadní náby jsem zjistil, že mam strženej vnitřní šestihran na červíku prachovky. Zaboha to nejde povolit. Máte někdo tip co s tím? Napadá mě varianta a) opatrně říznout frézkou drážku do hlavy (což se neobejde bez říznutí do prachovky) a vytočit to plochym šroubovákem nebo b) odvrtat ho, ale to riskuju zničení závitu.

    Nevíte někdo přesnej rozměr toho imbusu? Mam akorát jeden co tam pasuje a ten je taky trochu žvejklej…

    0 0
    • TJK  

      odvrtat, riznout vetsi zavit pokud jde a zasroubovat zavitovou vlozku (vypada to jako stlacena pruzinka a ma to vnejsi i vnitrni zavit)

      0 0
    • Alex.Anderson  

      zkusit tam naťuknout malou hvězdičku-torx a vytočit.

      0 0
    • boboe  

      Zkus do toho šestihranu vlepit imbus epoxidem a pak to normálně vytočit…

      0 0
      • Smazaný účet  

        to mě eště napadlo včera před spanim, zkusim tam nacpat trochu epoxidu s kovovym plnidlem a vlepit tam tenkej torx. ale je to kouslý asi docela fest, myslim že stejně budu vrtat nebo řezat.

        0 0
        • TJK  

          to ti bohuzel na 100% nepomuze, taky jse to zkousel u protocenyho titanovyho M5 sroubu vlepit imbus (2slozkovej Loctite s kovem) a pri prvnim pokusu o otoceni jsem to normalne vyloupnul… bohuzel vrtacka je asi jedinej zpusob… mozna pokud pujde vypilovat ta drazka, nebo ji tam muzes zkusit zaseknout dlatkem tu drazku, taky je to moznost a u mekkyho sroubu by to mohlo jit celkem dobre.

          0 0
    • Joseph de Sax  

      co to je stržený červík proti strhanému ptáku…

      0 0
    • Mamut  

      Kludne to odvrtaj. Ta prachovka nema pevnostnu funkciu, takze ak potom budes jazdit bez cervika, tak sa nic nestane. Tlak od RU je tak velky, ze to ziadny cervik neudrzi, takze sa jedna iba o to, aby si pri vymene kolesa nestratil prachovku.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Odvrtání se nezdařilo, protože mam samý tupý vrtáky. Tak jsem vybrousil drážku a povedlo se mi ho vyšroubovat, šlo to teda hodně blbě. Číňani se jistili – zakápli to lepidlem na závity a utáhli na krev. Závit byl v pořádku, tak jsem tam zašrouboval novýho červika.

      Pozitivní zjištění: po 2 tis km je v nábě úplně čistá bílá vazelína.

      0 0
      • Smazaný účet  

        veselá historka na silvestra: aby se mi nestalo to samý, nechal jsem červíka na straně kazety nedotaženýho. červík se uvolnil, vyšrouboval, následkem čehož začal brousit o kazetu. takže jsem nemoh ani zastrčit stahovák do kazety, a když už sem jí nakonec sundal, nemoh jsem do červíka strčit imbus, bo byl sbroušenej. :o)

        0 0
    • se-se  

      před časem jsem koupil na čičmácký tržnici sadu imbusů (sada za 19 Kč), která mě nejdřív rozzuřila protože jsou všechny o maličko větší a nejdou běžně používat. Pak jsem ale vyzkoušel že se hodí k vyšroubování těch nekvalitních čínských šroubků. Po vyšroubování šroubek ihned zahazuji a dávám nový. Oni asi číňani dělali ty klíče podle svých šroubků bez bližší návaznosti na světové zvyklosti. No ale klíče jsou aspoň k něčemu dobré. Pokud na ně někdo narazíte – nereklamovat, uschovat, už víte co s nimi.

      0 0
      • Smazaný účet  

        na tom něco bude. já onehdá koupil „do foroty“ v lidlu závitníky metrickejch rozměrů, ale když s tim udělám závit, tak mi v tom šroubky plavou. :o) v číně je metr o něco větší.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.