Nováček cyklo - nohy a bolavej zadek

32 nepřečtených
  • Chudy_CZ

    darec,

    koupil jsem si konečně nové kolo. Predevsim kvuli hubnuti. Je mi 18 a mam kolem 125kg… pohledove ale nejsem moc tlustwj…

    Kazdopadne vcera jsem prijel v pul7 domu tak jsem najel asi 30km.

    Samozrejme boli zadek.. pomáhají cyklokalhoty s tou vystelkou? Co by jste doporučili. Moje finance jsou omezené na studenta.

    Take jestli nekdo mate zkusenost se stahovacima puncochama?

    Zatim diky za kazdou radu. Omlouvam se ale pisu z mobilu.

    Zatim ahoj. Kuba

    0 0
    • PolsondeSide  

      já znám jen samodržící punčochy a ty se mi líbí jednoznačně jen na dívkách :-)

      Cyklovložku vozím a jednoznačně doporučuji.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Taky jsem jezdil bez výstelky, a zadek mě bolel protože nebyl zvyklej. Koupil jsem nějaký obyč. cyklo kalhoty z Decatholonu do 300KČ a bylo to o dost lepší. Ted občas se projedu i bez cyklokalhot a zadek nebolí, prostě si zvykl. Ale na delší trasy > 30km bych cyklo kalhoty bral určitě.

      0 0
      • mr.nikdo  

        A zrovna tam jsem se tusim dival a ty vystelky nebyly nic moc.

        0 0
        • Smazaný účet  

          No já kupoval něco za 200 až 300KČ, jen vycpanej zadek molitanem, nic profilovanýho. V Sportisimu jsem kupoval nějaký Etape za 200 a ty byly už profilovaný. Na zimu beru ty bez profilu protože bohatě stačí v létě už s tím profilem.

          0 0
          • mr.nikdo  

            Hm. Myslim, ze az poridis poradne kalhoty, budes se velmi divit.

            Na riti na kolo nema smysl setrit. U trika je to celkem jedno, ale gate, boty, helma a bryle – to sakra poznas.

            0 0
            • Smazaný účet  

              No kalhoty mam ted o Giantu, Cannodale a Specialized, jo jsou lepší ale taky o dost drazší. Ty obyč, stačí na krátký výjezdy bohatě. Při padesáti a víc km beru už ty lepší.

              0 0
    • wilda81  

      Oboje se dost spraví s počtem najetých km.

      Na punčochy se vys*r, cyklokalhoty pomůžou. Jaro-podzim vozím „trenky s vložkou“ od Craftu, na to jakékoliv vzdušné kraťasy a pohoda.

      0 0
      • MirosPikos  

        +1

        0 0
      • Chudy_CZ  

        Nojo decathlon mě nenapadl!díky :D To bych tam mohl sjet. Mám ho asi 25km v Liberci. Dobře seženu neco s vystelkou a uvidim. Jasný že je to o zvyku. Já jezdim od mala ale měl jsem hodně blbý kolo a po 10tikm clovek odpadl

        0 0
        • Erknold  

          Kldině do začátku stačí i gatě z lidlu. Jejich vložka je také v pohodě. U volných je vyjímatelná, tak si jí můžeš dát pod jakékoli kalhoty.

          Na hubnutí je kolo super. V porovnání s během máš většinou nižší tep. Ale já beru tepomet akorát pro zajímavost, když chci. Jinak si jedu podle sebe.

          Z decathlonu mám také nějaké věci a pohoda na tu cenu.

          0 0
    • Dunde.e1  

      Zadek si zvykne, ale dobré kraťasy také hodně pomohou, popřípadě zkusit jiné sedlo. Neexistuje univerzální top model, každému sedí něco jiného.

      Jinak k tomu hubnutí. Nejsem žádný odborník a možná si už o tom slyšel, ale chce to dodržovat určité zásady a řídit se podle tepové frekvence. Když nemáš pulsmetr, tak alespoň hlavní zásada je, že se nesmíš hnát na maximum nebo jet na kyslíkový dluh, to si naopak můžeš uškodit. Nejvíce tuků totiž paradoxně pálíš při relativně nízké zátěži, která ale trvá delší dobu…cca 30 minut a déle. Pokud to přeženeš a pojedeš na vyšší zátež, pak si spáliš akorát energii ze svalů (v extrému si zničíš svalovou hmotu), vyrobíš si ve svalech kyselinu mléčnou (budou tě potom hodně bolet svaly) dostaneš obrovský hlad ale tuků se netkneš.

      Když zadáš do vyhledávače hubnutí, tepová frekvence, tak určitě něco najdeš.

      0 0
      • Chudy_CZ  

        Jojo o tom jsem si dost pročetl takže je mi vše známo. Jde o to že s mojí vahou bych si akorát ničil nohy. Jedu klidnym tempem abych si mohl prozpevovat. Kdyz uz to nestiham tak vim že se zbytečně pretezuju a nwstiham dychat. Prumerkou jezdim tak 20–30 podle terénu. Snažím se ale nejezdit hned obrovske kopce. Mozna dnes zajedu do toho decathlonu a uvidim.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Decathlon má i webovky, tak se podívej aby jsi měl představu. Jinak ten LIDL taky není špatná rada, občas má cyklověci pro hobbíky Tchibo, Sportisimo má taky levnější třídu cyklověcí a hlavně má i eshop.

          0 0
          • Chudy_CZ  

            Kolo jsem kupoval v hervisu tak uvidim co to bude za kvalitku ale jinak je to tam drahý. Intersport také. Sportisimo navstwvuju skoro pravidelně. Zkusím se dneska mrknout nejdříve tam. Mám to cestou domu vlakem.

            0 0
    • Chudy_CZ  

      http://www.decathlon.cz/…8048808.html#…

      Toto by bylo použitelné? Bude to znát? Jde mi o to abych vychytal pohodli na sezení a mohl jezdit delší trasy a s větším pohodlím.

      Jinak to tu vypadá na pěknej kolektiv. Lepší než Motorkáři kde jsem byl často než jsem prodal moto a koupil kolo.

      0 0
      • Edwin  

        Hele, já nevím, jak moc jsi kulaťoučkej, ale já mám zkušenost, že trenky bez laclu se mi docela maj tendenci sunout pod břicho a pak je to takový na prd. Takže vozím jen elasťáky s laclem. Přes to jak už tu zaznělo volný kraťasy. Jinak já mám i dobrou zkušenost s alibabou. Nesnáším totiž chodit do obchodů. Objednám po netu a ono mi to dojde až domu. Jen teda je potřeba počítat s velikostma o X až XX většíma než jsi zvyklej z Evropy.

        0 0
      • Zdenda CUBE  

        Za tu cenu co stojí jen ty boxerky na které stejně musíš natáhnout ještě nějaké vrchní kalhoty a ty nebudou zadarmo seženeš třeba v Lídlu dvoje cyklo kraťasy s vložkou a hlavně s kšandama! Jsou pohodlnější, neškrtí v pase a hlavně nesjíždějí po tělě. Kalhoty si kup každopádně už jen proto, že jsou dělané tak, abys měl sedací část v suchu a nedřel ses mokrým textilem v dosedacích partyjích a rozkroku. Začnou tepla a mohlo by Tě to pěkně potrápit.

        0 0
        • Chudy_CZ  

          Dobře. Mrknu do lidlu a pokud nebudou tak pockam a koupim kdyztak pozdeji. Mezitim se rozjezdit :-)

          0 0
        • Dejv94  

          Nevim jestli bych Lidl doporučil na oblečení, co jsem od nich měl, tak bud hodně lowend věci (dres nebo bunda jak igelit) nebo se to rozpáralo/rozlepilo po pár vyjížďkách (třeba návleky tak po 3 vyjížďkách). Naopak věci např z Tchiba nejsou vůbec špatný, Decathlon je taky uplně jinde než Lidl.

          0 0
      • TUNER  

        Asi bych spíš doporučil něco z Ali a podobných kde vnitřní gatě s vložkou vyjdou kolem 6ti dolarů. Krom spousty dalších věcí mám i podobné těmto a vložka je mnohem lepší než v kalhotech z lidlu kde je vlastně jen kousek molitanu,kterej ani moc nepomůže. Je fakt že ty dlouhý lídlácký co mam jsou tak dva roky starý a mohlo se něco změnit,ale když jsem tam posledně na nějaký jen pro zajímavost koukal,zdaleka se to nemohlo rovnat těm z odkazu a jim podobným s gelovou vložkou. ;-)

        http://www.aliexpress.com/…6509692.html

        0 0
    • Lucky-x  

      Ahoj, kalhoty jsou fajn ale v tvém případě bych je nepřeceňoval. Časem si je určitě pořídíš, ale teď hned nemusíš nikam běhat. Důležitý je správně nastavený posed, vhodné sedlo a pak kalhoty. A pak si na to musíš zvyknout, já během zimy jezdím na jiném sedle než zbytek roku a stejně si na jaře trochu zvykám ;)

      0 0
    • Erknold  

      máš kliku, zrovna bude v lidlu akce na cyklo věci příští týden :)

      0 0
    • Chudy_CZ  

      Zdarec,

      tak dnes jsem se konečně zase projel. Zkusil jsem na kolo prdnout jedno veliké noname sedlo. Nějaké kochací snad z penny. Najel jsem něco málo přes 50km a poměrně v pohodě. Určitě lepší, než s tím puvodním sedlem. Je moc uzké. Dnes mi akorát vadilo šití na trenkách, které mi vyšlo neštastně u stehen.

      V lidlu jsem byl a koupil jen rukavice a takové sportovní kratasy. Rukavice ujdou za hubičku a kratasy jsou opravdu luxusní. Cyklo oblčení bylo většinou vyprodané a zustalo jen s nano velikostmi.

      Prumernou rychlost jsem měl asi 19.9km/h. Jelo se mi o dost lépe něž minule s tím origo sedlem. Chce to prostě najezdit a postupně ladit než to bude OK plus aspon dobrý trenky pod kratasy když né kalhoty. Jinak kolo je OK jede se skvěle. Zítra bych mohl dát foto. Jinak dlouhé kopce se snažim nejezdit jelikož men pak strašně páálej kolena… Ale nedivím se. Chce to se rozhejbat.

      Jdu se vyspat a uvidim jak budu zítra rozlámanej. Myslím si že to bude lepší. Popříadě udělam alespon menší trip.

      Zatim ahoj, a přeju pohodovej večer

      Kuba

      0 0
      • Breakpain  

        Pali te svaly nebo opravdu kolena? Pokud kolena, je tam neco blbe! A mel by ses nato zamerit (casto sedlo vpredu … napr).

        0 0
        • Dunde.e1  

          anebo jestli nejezdíš zbytečně silově na těžké převody, měl bys mít takový převod abys točil nohama okolo 60ot/minutu, do kopce i rychleji.

          A taky zda nemáš sedlo zbytečně nízko, pak šlapeš ve dřepu a to kolena také více namáhá. Zkus si sedlo zdvihnout.

          No a pak zásada, že by ses měl před zátěží protáhnout, do zátěže se dostat postupně a pak i postupně odlehčit a zase se protáhnout.

          0 0
      • MOTyLEKcb  

        rukavice z lidlu mám druhej rok, ale už nejsou v top stavu :-( já jsem si koupil volné šortky s vložkou od muddyfoxu někde za akci necelé 3kilča a spokojenost super. Hodně štěstí s hubnutím

        0 0
      • Ricci  

        dnes si bol v kratasoch? Obdivujem ta :-)

        0 0
      • mr.nikdo  

        Prumer 19,9? Jezdis spis po silnicich anebo jak? Tohle neni malo a jestli zacinas, tak to muzes hodne odnest.

        Jinak co se tyka bolesti – osobne rozlisuji 2 veci. Bolest anebo spis paleni. Bolest (tupa) – zmena sedla, kalhoty s vlozkou + zvyk. Paleni – opet zmena sedla a hodne pomaha si treba zadek namazat vazelinou pred vyjetim (respektive mista, ktera pali).

        To paleni – vylozene odrene sedaci casti.

        A zacinas – nezapomen na protahovani se po jizde. Pripadne na paleni svalu pomaha treba chladici konska mast.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já používám na nohy alpu gel, druhej den o bolesti nevím.

          0 0
          • mr.nikdo  

            Tak to je stejny princip – proste chlad. Nebo treba, tady take nekde popsano, osprchovat ty svaly studenou vodou.

            Na etapacich davaji nohy do kadi s vodou a ledem.

            0 0
      • standoslav  

        Za mne: najdi si tady někde správný posed, to je základ a toč nohama né, 60ot./min, ale radši 80, ta kadence se řeší převodama. Klidně jeď 25km/h, ale kadencí 80. Zvykneš si na to, tělo si zvykne a i zadek. Ty cyklokalhoty s vložkou se jezdí na ostro, pokud je zima, tak přez ně dlouhé, bez vložky, nebo 3/4 s vložkou.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.