Nouzový stav a jednání lékařů

216 nepřečtených
  • Romancero

    Zdravím.

    můj kolega byl 14 dní objednaný k zubaři-přišel do ordinace a pan lékař měl zavřeno z důvodu pandemie a předem to kolegovi nesdělil (natož , aby mu doporučil jiného kolegu-zubaře, jak u slušných lékařů bývá zvykem). Vzhledem k tomu, že bolest už byla dost nepříjemná zkoušel kolega oslovit další zubaře v okolí-nepochodil!

    Zkusil jsem zavolat svojí zubařce-sestra mě odpálkovala se stejným argumentem-jen „naše klienty a bolestivé případy“ ať si jde na pohotovost!

    Kolega se naštval a oslovil přímo pojišťovnu VZP- ti mu lékaře sehnali (paní z VZP říkala , že až 5. v pořadí byl ochotný ho vzít). Kolega není v karanténě , ani není nakažený..

    Tak si říkám: " v nouzi poznáš lékaře!"

    0 0
    • deekay  

      milana jebne, mas ho na svedomi! pamatuj si to :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      proto je ideální zuby nemít. můžeš si koupit mixér…

      0 0
    • Romancero  

      Jedni zdravotníci riskují zdraví , aby pomohli-laboranti, lékaři , sestry- na hygieně, infekčních oddděleních, JIP…makají na doraz. Jiní mají strach že by se asi (i přes použití respirátorů) nakazili? Přitom mají volné ordinace a kopou se do zádele-no asi také „přístup“ !

      S jakým přístupem se v dnešní situaci setkáváte vy – u svých obvodních lékařů, zubařů, specialistů?

      0 0
      • Jenda  

        A můžeš mi říct, kde ten lékař vezme v současný době respirátor? Opravdu je nutný aby např. zubaři v seniorském věku riskovali, že to na ně někdo naprská? Až stát zajistí dostupnost ochranných pomůcek a masivní testování tak se situace snad uklidní a vrátí se všechno do normálu. Na zuby se ve valný většině neumírá a tak postoj zubaře dost chápu. I když pro pacienta je to nepříjemný.

        0 0
        • Romancero  

          Moje zubařka i její asistentka standardně roušky používají- při každém zákroku.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Jo, proto je zvláštní, že soukromí zubaři toho nemají dostatečnou zásobu a myslí si, že jim to má zajišťovat Babiš (jak naříkal MUDr. Šmucler).

            To je, jako bych já na Babiše spoléhal, že mi zajistí brzdové destičky, kotouče, řetězy, kazety, pláště, až mi to na kole náhodou neočekávaně dojde. Jako kdybych nevěděl, že to furt potřebuji. Já to, na rozdíl od zubařů, vím a proto toho mám v zásobě pořád plnou kredenc.

            0 0
            • Kuba78  

              vsichni zubari maj problem. a drtiva vetsina je soukromych, statniho zubare uz snad ani zadnyho nemame.. oni by si to i zajistili, ale kdyz ti stat jako soukrome osobe zakaze kupovat brzdove desticky, kotouce apod s tim, ze ze stat to nakoupi centralne a pak ti to da – jake mas dalsi moznosti? fakt si myslis, ze soukromy zubar ktery 20 let od vlady schytava jen podrazy, byrokracii, v lepsim pripade ignoraci sedi na zadku a ceka az za nej babis neco vyresi?

              zubari meli taky plnou kredenc, ale kdyz ti ji nekdo zakaze doplnovat, tak ti logicky jednou dojde. Precti nebo shledni ten rozhovor se Smuclerem cely, hovori pomerne vecne a racionalne.

              ze zubar zavre a neda vedet klientum – to se muze stat. co ja znam tak volali, preobjednavali.na druhou stranu v situaci jaka je tato snad zavolam predem svemu dentistovi at se zeptam, jestli nepojedu zbytecne. a pokud on sam nevi kam jit protoze vsichni jeho kolegove co zna udelali to same.. to je tezky.

              problem s pomuckami nemaj jen zubari ale vetsina doktoru. jen proste u zubaru je to fakt problem kvuli zpusobu prace s pacientem a kuli prumernemu veku zubaru u nas. Ano, je snadne ze situace vinit vladu, ale je taky dost nesnadne ji nevinit kdyz vidis jaky chaos zpusobil estebak s Kenem.

              0 0
              • Rychlej turista  

                Tak mi by zásoby matroše vydržely pohodlně pár let a ne dva týdny, jako zubařům. Proto na Babiše (na rozdíl od zubařů) nespoléhám :-)

                Kolik roušek tak může potřebovat jedna ordinace zubaře na půl roku?

                0 0
                • Jenda  

                  rozhodně víc než ty desiček ty chytrolíne

                  Hlavně jde o to, že standardně respirátory nepoužíval a maj jenom roušky. V současný situaci je logický že bez respirátoru dělat nebudou. Když už chceš srovnávat s kolem tak je to asi jako kdybys jezdil pořád duše a najednou byly všude trny z kaktusů a sklo a ty jsi zjistil že potřebuješ mlíko na bezdušáky. Možná bys měl na jedno kolo, ale ne na běžnej provoz.

                  0 0
                • Kuba78  

                  zubar i sestra jednu rousku na kazdeho pacienta, obslouzi tak 20+ lidi denne, delaj 5 dni v tydnu + obcas vikendove sluzby. tak pocitej.

                  0 0
      • Kuba78  

        pokud si predstavujes zubarske zivobyti takto, co ti branilo jit na zubarske remeslo, vystudovat to, zaridit si ordinaci a kopat se do zadele tez?

        0 0
        • Romancero  

          aha…to považuješ za smysl života..kopat se za prachy do zádele?

          Já tady mluvím o necitlivém (spíše arogantním ) jednání lékaře-kterému nestálo ani za to, klientovi dát zprávu , že neordinuje, když je objednaný! A navíc , když musí k lékaři dojíždět z nějakého zapadákova…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Sis mel zavolat, kdy vis, te situace je komplikovana…co cekas, ze dojedes a sestra ti ho samou radosti hned vynda, protoze se nudi???

            0 0
            • Romancero  

              tak sem asi trochu zhýčkaný..nooo

              Ode mě si paní zubařka brala číslo mobilu i e-mail kontakt-a dá včas vědět, když je nějaký zádrhel :-)

              0 0
          • Rychlej turista  

            Mi posílají 2 – 3 dny předem SMS, abych nezapomněl přijít.

            0 0
            • Esi  

              U nás stejně, stačí na SMS odpovědět že přijdeš

              0 0
              • Romancero  

                považuji za standard – je to výhodné i pro ně-nechat si potvrdit si termín i klienta

                0 0
    • snas89  

      V prostoru x dobry rozhovor se smuclerem.

      0 0
    • Kuba78  

      jako clovek obeznameny se situaci ti rikam – podekuj sve vlade. zubarum zakazali kupovat si ffp3 respiratory, zadny jim sami nedali a kdyz zubarum dosly jejich zasoby tak co je jednodussi – nechat na sebe cely den plivat nezname lidi kdyz jsou treba v ohrozene skupine v duchodovem veku nebo proste zavrit?

      delaji se jen extrakce a to jeste jen nekde – sam si odpovez proc.

      0 0
      • Romancero  

        OK. Beru to… Ale lidským – tedy empatickým jednáním se dá klientovi ulehčit jeho bolest-ne ho posílat od čerta k ďáblu…

        0 0
    • Potkan007  

      Zrovna u zubařů je to jednoduchý, tam mám dvojité info z první ruky. Jmenuj jednoho doktora, který tráví víc času těsně u úst pacientů. Navíc respirátory nejsou i když se veřejnosti tvrdí, že jsou a kdo nemá, tomu je pan premiér osobně přiveze. Aktuálně se řeší, že buďto o víkendu, nebo začátkem týdne, bude příděl několika málo FFP2 na ordinaci.

      A argument „kolega není nakažený“ je super, nejdřív si prosím přečti, jak dlouho trvá, než se nemoc projeví, aby o tom pacient věděl.

      Takže si to shrneme. Je ti 65, jsi riziková skupina, od rána do večera jsi těsně u pusy, lidí se ti za den vystřídá hromada, nikdo netuší, jestli zrovna on to náhodou už nemá.

      0 0
      • AussigBiker  

        Jo, co vim, tak mladejch zubaru moc neni. Coz je zajimavy, ze stat vi, ze zubaru je malo asi dvacet let a nic s tim nedela, nejak se nesnazi, aby jich vic vystudovalo. Coz me fascinuje. To ja, kdyz mam doma malo chlastu, tak se snazim,a by ho zase tak jakoby pribylo. Misto toho tu mame obory typu operator vyroby a genederova studia.

        0 0
        • Kuba78  

          neni to lehky obor na vystudovani a osamostatneni a vybudovani praxe take neni lehke, jsou tam velke investice a pozadavky pojistoven obcas pripominaji Hlavu 22. navic je to i rasovina na telo, cely den se naklanet nad pacienty a hrabat se jim v hube.. takze vetsina mladych zubaru kteri maji praxi jsou potomci stavajicich zubaru kteri prebiraji praxe rodicu co jdou do duchodu. no a zakonite jich proste nebude pribyvat ale spise ubyvat. vaz si sveho zubare dokud ho mas.

          holt to neni jako kulturologie nebo gender studies a pak se valet nekam na urad nebo do neziskovky.

          0 0
          • AussigBiker  

            Jasný, těžko někoho nutit, aby něco studoval, to je jasný.

            0 0
            • Romancero  

              a to, že jich je málo- je také, pokud vím, nepravda. Je tady více zubařů, než v Německu (myšleno relativně-menší počet klientů na jednoho zubaře). Tuším právě Šmucler to v nějakém rozhovoru tvrdí-a zdánlivý nedostatek je způsoben tím, že nechtějí přibírat nové klienty placené pojišťovnami-protože z toho mají menší love. Musí mít samozřejmě nějaké povinné minimum (1500 klientů?) placených pojišťovnou, ale raději si přiberou klienta samoplátce.

              Mně , když trhali zub , tak chtěli navíc ještě 500 Kč nad rámec platby z pojišťovny..a co jsem mohl dělat? Když člověka bolí zuby a je rozhozený, moc možností volby není a tak ještě rád zaplatí něco „bokem“-není to tak trochy vydírání?

              0 0
              • AussigBiker  

                Aha, tak to jsem netušil, každopádně mě od zubaře zavolali a zrušili preventivku. Jeto blázinec, určitě je dobrý trochu myslet a vsude ověřovat co a jak.

                0 0
              • Smazaný účet  

                Nestěžuj si a buď rád za českej systém :-D

                0 0
                • Romancero  

                  máš pravdu! Nějak jsem poklesl na mysli!

                  chceš nějak naznačit, že v Itálii je to …?

                  0 0
                  • Jenda  

                    v Itálii je to velmi jednoduchý, zubař za svý i když teoreticky máš nárok na hrazenýho pojišťovnou, jenže k tomu je objednací doba min půl roku

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Kvalitního si musíš zaplatit a hlavně najít! Ne všichni mají volno a tak ti stejně ve většině případů zůstane na výběr Čech nebo Maďar :-) Ty platby moc velká hitparáda nejsou (platil jsem jednou dva rentgenový snímky 200,– Eur) Pokud máš dítě, který potřebuje srovnat zuby tak se připrav na tisíce ;-) Kamarád si jednou nechal v ČR dělat můstek asi na tři zuby, nevím přesně a platil necelých 600,– Eur, kdyby si to nechal dělat tady, tak něco kolem 5.000,– Eur :-D Na druhou stranu, můžeš se nechat pojistit.

                    0 0
              • Jenda  

                nevím jak u zubařů, ale u jiných specialistů je ta krásná věc, že když začneš dělat víc, tak ti to co uděláš navíc pojišťovna odmítne proplatit. Běžně mají tendenci krátit platby klidně o 30 % a pak se s nima dohaduješ jestli ti milostivě teda ještě něco daj nebo ne. Vrchol bylo, když úhradovou vyhláškou navýšili cenu jednotlivých ošetření ale doktorovi pak pojišťovna krátila platby, protože mu skokově narostla cena vykázaný péče. Jako bonus jsou jakýsi tabulky kolik kterej výkon trvá času, jenže ty časy jsou nesmyslně dlouhý a tak spousta specialistů za nějaký 4–5 hod. udělá dle pojišťovny třeba 10–15 hodin a zas jim pak krátí platby.

                Dokud tady bude ten kocourkov, že pojišťovnu si vybírá pacient ale o peníze se s ní dohaduje doktor, tak to bude pořád stejně v řiti. Když chtějí mít víc pojišťoven, tak je to nesmysl při současném systému a je třeba přejít na pokladenský systém kdy se o úhradu dohaduje s pojišťovnou pacient.

                0 0
                • deekay  

                  No, to by to vypadalo, kdyby se s pojistovnou dohadoval o uhradu pacient :)

                  0 0
                  • Jenda  

                    no přinejmenším by se pacoš začal zajímat, jestli pojišťovna včas a řádně platí za lékařskou péči a nevybíral pojišťovnu podle toho jestli mu přidá ročně 7 stovek na cvičky a vitamíny :-/

                    A při běžný spoluúčasti nějakých 10 % by se třeba i pacoš začal zajímat, jestli doktor provedl skutečně všechno co účtuje.

                    0 0
                    • deekay  

                      Vysvetli mi, proc by se mel pacos zajimat? Predne by to mel byt standard, ze pojistovna plni, jak ma. Stejne tak, ze doktor provedl to co uctuje. Ono kazda mince ma dve strany. Kdyby nekteri lekari nevojebavali, neslapaly by po nich tolik ty pojistovny.

                      0 0
                      • Jenda  

                        Jasně, ale proč má pak být víc pojišťoven, ze kterých si pacoš vybírá, když by měly všechny hradit to samé, ne?

                        Buď ať je jedna pojišťovna (jako např. v it) a přes tu jedou všechny platby a nebo, pokud má mít pacient výběr, tak ať za ten svůj výběr nese „následky“ a dohaduje se on.

                        Si vem, že bys měl garantováno v hospodě, že ti stát platí řízek a pivo a hostinskej by se musel vejít do toho co někdo vymyslí za něj a ještě by nevěděl, jestli nakonec za všechny piva dostane zaplaceno, protože mu zrovna ten měsíc přišlo na jídlo víc lidí než obvykle.

                        0 0
                        • deekay  

                          tvl… proc vic pojistoven? Protoze je to ***** dobrej byznys! Myslis, ze pro bezneho cloveka to neni vopruz?

                          Jinak lekar si taky muze vybrat s jakyma pojsitovnama uzavre smlouvu, nikdo ho nenuti, mit to uzavrene s tema, s kteryma ma spatne zkusenosti.

                          Jako todle fakt nemuzes hazet na koncovyho zakaznika, v tomhle pripade pacienta.

                          0 0
                          • Jenda  

                            jasně, takže pacient z toho má kulový, doktor jak by smet a jen pár jednotlivců se solidně napakuje…

                            S tím že si vybereš s jakou pojišťovnou máš smlouvu – to co ti popisuju je praktika všech významnejch pojišťoven v ČR, výběr není.

                            Proč bych to nemohl házet na koncovýho zákazníka – tak je to přeci u každýho jinýho pojištění. Mimochodem u pojištění odpovědnosti je to podobně absurdní, protože o peníze se dohaduješ s pojišťovnou s kterou nemáš žádný smluvní vztah.

                            0 0
                            • deekay  

                              Ano je to jak rikas.

                              Kdyz je to praktika vsech, proc ti vadi ze je jich tolik, kdyz jsou jedna jako druha. Trochu si nevidis do pusy ne?

                              A srovnani s ostatnima pojistenima pokulhava, protoze ty nejsou povinne…

                              0 0
                              • Jenda  

                                Protože na povinným poplatku pár lidí výborně parazituje. Takže buď je zrušit nebo nechat, ale pak ať za volbu nese následky ten, kdo si jí zvolil. Ale chápu, že kdo nezažil pohled z druhý strany, těžko uvěří co se ve zdravotnictví děje. Jako bonus by měla být výraznější spoluúčast pacienta, tak aby si lidi rozmysleli chodit k doktorů z nudy s naprostejma banalitama. Poplatky pak můžeš mít zastropovaný (což už defakto je), ideálně si je můžeš odečíst z daní, jako je to např v Itálii. Tím se otevře i cesta k legální nadstandardní péči s tím, že základ ti proplatí pojišťovna. Ta demence co je u nás, tedy že když chceš nadstandard tak legálně ani nemůžeš a pokud jo, tak čistě soukromě a pojišťovna ti neproplatí ani ten standard :-(

                                Přirovnání k jiným pojištěním – vztáhni si to na povinný ručení. Někdo tě naboří, ty nemáš šanci ovlivnit jakou pojišťovnu ten dotyčnej má a přitom se s tou pojišťovnou dohaduješ o peníze. Proč to není tak, že to vyplatí tvoje pojišťovna kde máš POV a ta si to pak vyinkasuje od té co ti způsobil škodu. Bylo by to tak snadné. Rázem by sis vybíral pojišťovnu nejen podle ceny ale i podle kvality/ochoty platit škodu.

                                0 0
                                • Jezevec70  

                                  A jak by k tomu přišel třeba cyklista nebo chodec, kterého srazí auto? Ten přece nemá povinné ručení.

                                  0 0
                                  • Jenda  

                                    Jasně, tohle by muselo být dotažený a domyslet by to jistě šlo (třeba přes kancelář pojistitelů jako se řeší když někdo nemá hav.), jen to uvádím jako příklad. Osobní nedávná zkušenost – při sekání trávy mi rozbili sklo u auta. Pojišťovny tý firmy mi poslala peníze BEZ spoluúčasti firmy. WTF? Co mě je přeci do toho, jakou má konkrétně sjednanou ta firma spoluúčast. Firma naštěstí byla slušná a litr spoluúčasti mi zaplatila. Ale kdyby ne, těžko bych to z nich kdy dostal.

                                    0 0
                                    • ronda  

                                      Ono je to tak i u povinného ručení.

                                      Většina lidí se prostě jen spokojí s tím, jak je ostrouhá pojišťovna. Ale je možnost pobrat, co dala pojišťovna viníka (tím to nekončí) a dál se domáhat náhrady od samotného viníka, pokud se domnívám, že škoda je vyšší. (samozřejmě problém s doložením a vysouděním) Pokud to ale klapne, musí si to on vyďoubat ze svojí pojišťovny, nebo zaplatit sám.

                                      Píšu o tom jen jako o platném principu, vím že to není nijak snadné ani jednoduché a pro pár stovek se to nevyplatí podstupovat.

                                      každopádně, když mě vloni sestřelila baba z motorky, nechal jsem si tyhle vrátka otevřené až do doby, než jsem usoudil, že z pojišťovny ukáplo dost (naštěstí jo, ale taky ne hned a ochotně). Proplatili nakonec i těch devadesát za pohotovost :-)

                                      0 0
                                • deekay  

                                  No tak ze na tom pojistovny parazituji sme se uz shodli, to nema cenu resit.

                                  V ostatnim bych rekl, ze spis ty jsi ten ktery neni schopen nebo spis ochoten na to nahlizet z obou stran. Vim z dost stran, co se ve zdravotnictvi deje.

                                  Ano, je to u nas demence, ale uplne stejna demence je se z toho vymanit tak, aby lekari byli v klidecku a pacient v este vetsich srackach. To teda pardon, to je hodne zabedneny pristup.

                                  Ano, povinne ruceni je jedina vec, ale to je vicemene pojisteni na blbost zpusobenou vozidlem na pozemni konunikaci. Nic jine to neni. Jakekoliv dalsi pojisteni s tim podobne neni.

                                  Ale ano povinne ruceni je paralela dobra. Pojistovny zacly „byt svine“, protoze to lidi zacli ve velkem ojebavat. Uplne stejne ojebavali body nekteri lekari…a ted sklizi ovoce bohuzel cela skupina, ale tak to je.

                                  0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Myslím že až od 150,– a není to přímo odečíst :-)

                                  0 0
                • Rychlej turista  

                  Když zubař nemá s pojišťovnou smlouvu, tak se s ní nemusí dohadovat :-)

                  0 0
                  • Kuba78  

                    no nemas to k zubari zrovna kousek :-) tak to proste je. to jsou realne ceny.

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Implantát mi naštěstí dělali před měsícem (takže to hlavní je hotové) a teď mám mít ještě měsíc tu provizorní korunku. Když bude situace s koronavirem špatná, tak nebude problém to odložit. Nebo bych tam mohl zajet na kole. K MUDr. Škrdlantovi by to nebylo poprvé :-D

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Teď na to koukám a za anestezii jsem dal 256 Kč místo plánovaných 512 Kč, což je přesně půlka. Takže asi mě čeká ještě jedna a zřejmě to ještě bude bolet. A to jsem si myslel, že mi tu korunku jen našroubuje :-)

                        Jo, a nevšiml jsem si, že by používal momenťák. Aspoň jsem žádné cvaknutí při šroubování implantátu nezaregistroval :-D

                        0 0
                        • satch  

                          Momentak na to je takovej mrnavej. Nemyslím, ze by to dělal bez toho. A teoreticky by tam nějaké mega zásahy už být neměly. Tak to neřeš :)

                          0 0
                  • jamaco  

                    Uf tak tohle mi předložit zubař tak budu potřebovat kardiologa :)

                    Ne vážně.. Proč je ta cena tak vysoká.. Sám mám jen jeden impl. A stálo to cca 5tisic.. (pravda už je to nějaký pátek, ale kartičku pojišťovny po mě nikdy nechtěli tak předpokládám že taky jede zcela solo) Slyšel jsem že jsou i třeba za 15 tis kus ale 50?

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Protože Studio :-D

                      0 0
                      • Metrick  

                        Kdysi mi tuto částku jako horní hranici řekla i moje zubařka, tvrdila něco o rozmezí cca 20–50k v závislosti na lokalitě a pověsti pracoviště.

                        0 0
                    • Jenda  

                      No nevim, ale 5 tis je cca cena obyčejný korunky. Jako dá se implantát pořídit od nějakých 25 tis, já třeba dával skoro 40. Záleží jak kde a jakou ti poskytnou záruku. Já, vzhledem k implantaci do horní čelisti, šel radši do větší jistoty a tedy drahý varianty.

                      0 0
                      • satch  

                        Jo. v HČ je to náročnější. Záleží kam se to dávalo.

                        0 0
                      • Rychlej turista  

                        Přesně tak. První implantát (pravá horní dvojka) mi MUDr. Škrdlant dělal před 14 roky a je doposud naprosto bezproblémový, takže i nyní jsem chtěl stejného mudra. Navíc je to asi naše největší kapacita v oboru, která školí další doktory. Třeba u mně byl chvíli i jeho kolega, co mi dělal vstupní prohlídku a v průběhu operace se mladého ptal, jak by to dělal on. Přímo u hlavy mi pak celou seděla další mladá doktorka, která nic neříkala ani nedělala, jen koukala, co dělá doktor a sestra.

                        Když jsem se taky podivil nad cenou (oproti té před 14 roky), tak mi doktor řekl, ž dneska jsou tři zubní generace dál a hlavně, že výrazně (zřejmě jim) od té doby vzrostly platy :-)

                        Prostě, než riskovat, že to z huby vypadne (ať už kvůli nekvalitnímu materiálu nebo zubaři), čověk jde raději po vyzkoušené kvalitě a připlalatí si. Nepotřebný Gottův úsměv je pak už jen navíc :-)

                        0 0
                        • Kuba78  

                          dobry je taky porovnat si, kolik zubari plati zdravotni pojistovna a kolik clovek zaplati na zdravotnim „pojisteni“.

                          0 0
                        • Charles2k  

                          Ta cena byla drahá i v r.2006. Tehdy se vším zcela běžně a kvalitní 20–25tis. A vím o případech z toho roku i za 12–15 tis.

                          Já platil u místníhu zubaře, který má spíše pověst dražšího, za implantát komplet před 4 lety cca 28tis.

                          0 0
      • Romancero  

        aha..a kdypak tento stav skončí? Kdy se příznaky u všech nakažených objeví? Nebo až naše moudrá vláda rozhodne?

        nebo budeme žít celý rok v tomto nouzovém režimu?

        0 0
        • deekay  

          Ted to rikali. Kdyz se zacne snizovat pocet nakazenych :)

          0 0
          • Romancero  

            to znamená , ale dost rozsáhlou diagnostiku!

            0 0
            • jannk  

              naopak, to znamena vhodne omezovat diagnostiku! :)

              0 0
            • AussigBiker  

              Povídá syn účetního, co se učí sčítání: Tati, kolik je jedna plus jedna?

              A kolik potřebuješ aby to vyšlo? :-)

              0 0
              • Romancero  

                tak pánové-z vás budou dobří politici! Budete kandidovat alespoň do senátu? :-)

                0 0
        • adam1  

          Tak jak to je nyní to opravdu nemá řešení .

          1.Musela by být totál karanténa jako v Číně což je v Evropě nemyslitelné .

          2.opravdu uzavřít města s velkým výskytem hlavně Prahu a všechny otestovat a selektovat.

          3.nechat tomu volný průběh

          A teď babo raď ????

          0 0
    • mr.antik  

      S tim „nekontaktováním“ je to fakt blbý, tipuju to na nějakou retro-ordinaci, protože to svědčí i o modernosti přístupu k léčení.

      Na druhou stranu, doktor by neměl být otrok, spousta lidí se taky vzala dovolenou z fabriky když se nechtějí družit mezi lidma…

      0 0
    • BlickM  

      My (jako rodinka) jsme měli jít tento týden na preventivní prohlídku plus já konkrétně na jeden kaz. Přišla SMS Omlouvame se … Preventivní prohlídky odložili.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak zrovna ten zubař potřebuje respirátor FFP3, bez toho dnes nikdo zákrok neudělá a troufnu si říct, že valná většina ani s ním. Jakože nechtěl bych dnes hledat zubaře. A ještě představa, že bych jej sehnal někde úplně v prdeli daleko, tak tvle … konec .....

      Zajímalo by mě, jak daleko musel k tomu zubaři jet.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Hlavně, že jsem tady kdysi lidem v konspiračním vláknu radil, ať si dají před krizí do pořádku zuby. A sám mám teď rozvrtanou hubu a jezdím až do Prahy :-D

        0 0
        • Smazaný účet  

          A je drazsi zubar nebo ten benzin? :-D

          0 0
          • Rychlej turista  

            No, teď pojedu potřetí a snad i naposledy, protože povídal, že kostičku (čelist) a tak vůbec mám v dobrém stavu a že to udělá najednou. Sice nevím jak, protože mi pro korunku vždycky napřed dělali otisky. Ale třeba na to mají nějaký počítačový program, když už jsou o ty tři zubní generace dále, než před těmi 14 roky :-)

            0 0
          • Jezevec70  

            Jaký benzín? Vždyť tam jezdí na kole. :-)

            0 0
        • Rychlej turista  

          .

          0 0
        • Radez  

          Ty jo, to si pamatuju.

          Nepsal si tam něco o prepperech?

          Nebo jsem to četl v nějakým prepperským článku, kterej sem si fakt musel přečít, abych věděl jak zasilikonovat dveře zevnitř :-).

          Každopádně si myslím, že jsem to četl u nějakejch prepperů, že základem přežití takovýho stavu je mít zuby v cajku, proto si zajít k zubařovi – než nastane právě ten stav, kdy je pak potřeba zasilikonovat ty dveře zevnitř :-).

          (Pro zajímavos:, Vždycky když jsem volal kvůli preventivce, tak čekačka několik týdnů. Předminulej tejden v pondělí volám, že bych se otočil na preventivku: „dojdete zítra nebo ve středu?“ :-), tak to byla rychlovka aji se dvouma rentgenama a uplně jsem si vzpoměl na tu radu, že před koncem světa je dobrý mít zuby v cajku. Tak jsem rád, že jsem připraven – akorát mi furt chybí to silikonový lepidlo na dveře. :-) )

          0 0
      • satch  

        A teď si vem, že ty ffp3 přerozdělují kraje nebo by snad měly ty co prijdou a verdikt většiny krajů je, že stomatologie je zbytná, tak se může stát, že nebude nic :). Takže nejlepší je, když máš problém se zubem a máš respirátor, tak ho nabídnout výměnou za to ošetření. Oni už třeba nemají někteří ani roušku a oficiálně bez toho pracovat nesmí…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Cina se na tech respiratorech neskutecne nabalikuje. Dovedu si to zive predstavit. Musi to byt jak na aukci a vyssi nabidka proste ziska zasilku.

          Co Cina ztrati v jinych vyrobnich odvetvich, tak nasbira zase na rouskach a ve finale z toho vylezou ekonomicky nejlepe …

          0 0
          • zdenek  

            Bohužel se ukázalo, jak moc jsme na Číně závislí. My už v Evropě nevyrábíme, ale jen předprodáváme. Kdyby se to v Číně rozšířilo víc a materiál potřebovali pro sebe, tak jsme byli celá EU totálně v p*.

            Taky ta akceschopnost je úplně jinde: CN za týden postavená a vybavená nemocnice, za dva týdny postavená největší fabrika na roušky na světě.

            CZ: za dva týdny se konečně podařilo udělat objednávku na roušky z CN…

            0 0
            • Smazaný účet  

              Jo, ti komouši když zaberou šponu, tak to všechno roste před očima. Tam není prostor pro nějaké flákání se. Jak se nesplní plán na 126%, tak tě zavřou někde do klece a už tě nikdo neuvidí.

              0 0
            • jonti  

              Schopnost porad vyrabet fyzicke zbozi je jeden z duvodu, proc se dari i Nemecku.

              0 0
      • Romancero  

        do Trutnova- z nějaké vesnice…10 –15 km ?

        0 0
    • JakeF  

      Nejsi ty tak trochu sebestřednej *****?

      0 0
    • Romancero  

      abych se ještě vrátil k „původní kauze“..takže kolega byl včera u zubařky, kterou mu dojednala pojišťovna. Měla jen roušku (nikoli štít) , zub mu vytrhla…

      Takže u jednoho lékaře to jde, u jiných (dalších- oslovených 6 to nešlo) :-)

      0 0
      • kubad  

        proč by někdo dělal něco co nemusí nebo není jeho povinnost, navíc ho samotného ohrožuje na zdraví?

        plně ty lékaře chápu

        0 0
      • bestom  

        Já volal zubařce včera ,bolest zubu v té nejhorší chvíli.Říkala že nemá ochranné pomůcky ,tak že jen trhá ,ale ať hned dorazím že na to mrkne.Pod zubem velkej zánět ,měla nějakou domácí roušku ,ale vrhla se na to ,celý odvrtala a vyčistila ,bolest okamžitě pryč , jsem ji hrozně vděčnej a hluboce se klaním ,už sem se viděl na pohotovosti čekat několik hodit a pak trhání.

        0 0
      • Romancero  

        díka za info! Já kdybych čekal , že mně zaměstnavatel poskytne ochranné pomůcky , tak bych do práce nemohl!

        Kdo chce -hledá způsoby a kdo ne, hledá důvody! Prostě jsem si pořídil pomůcky za svoje!

        a v nejhorším-stále existují sklady CO s plynovými maskami-je to nepohodlné uznávám-ale účel plynové masky plní a rozhodně lépe než respirátory!

        a proč ty masky neposkytne armáda? takže tady „cosi“ smrdí, že?!

        0 0
        • Kuba78  

          takze zubari maji fasovat armadni plynove masky? a vse bude ok? fakt to myslis vazne?

          0 0
          • satch  

            Sicr přes to není pořádně vidět, ale on by to asi risknul, nechat se ošetřit :)

            0 0
          • Romancero  

            když je nouze nejvyšší…

            a Hypokratova přísaha je asi pro některé jen formalitou.?

            0 0
            • Barak  

              Když je nouze nejvyšší, je otevřená pohotovost.

              0 0
            • Kuba78  

              tezko rict, na co prisahal hypokrates.. pokud mas na mysli to co vymyslel hippokrates, tak si ji precti – napriklad takovy chirurg si na jejim porusovani zalozil zivnost..

              a ted vazne – co vlastne chces. chces aby sis mohl na zubare otevrit hubu kdykoliv a aby z nich pulka umrela, nebo chces abys mel zubarskou peci dostupnou dlouhodobe, tedy aby to zubari prezili? chces aby nekdo vedome ohrozil svuj zivot pro neco, co neni nezbytne ohrozeni zivota, jen pro svoje pohodli?

              0 0
              • JakeF  

                Je to klaun… Nechce nic, jen se snaží lidi ******, aby v tom svým smutným světě nebyl sám.

                0 0
            • Smazaný účet  

              těžko říct…toho Hypokrata neznám

              doktoři kdysi skládali Hippokratovu přísahu :-)

              dnes mají podepsané smlouvy s pojišťovnami…

              0 0
    • Vrci  

      U zubařiny je jeden problém. Vrtání znamená aerosol. Problém pro zubaře, sestru a hlavně pro dalšího pacienta. Takže dnes je jediný postup lege artis – extrakce. Takže pokud opravdu k zubaři nemusíte, nechoďte.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Cavendish  

      Já byl k zubařce objednán na minulé úterý. V pohodě mě vzala, provedla výkon a za 3 týdny mám přijít zas. Měla dlouhý plášť, rukavice, roušku a štít.

      0 0
      • Romancero  

        když se chce..pak to jde…

        0 0
        • satch  

          Jo. Ale za šíření viru i neúmyslné je až 12 let vězení. A ten aerosol ti v ordinaci vydrží i 3 hodiny… To bys chtěl jako řešit jak?

          0 0
          • Cavendish  

            Tak já si ty dva zuby nechám příště radši vytáhnout. Zubařka s 30 letou praxí to ví asi líp než B-F

            0 0
            • satch  

              :) jasně že je lepší opravit. Ale realitu neokecas. Ja info nemám z BF :D

              Edit: a praxe 30 let znamená, že jí bude k 60ti brzo a pak má teda asi hodně ráda adrenalin…

              0 0
              • Cavendish  

                Já nic neokecávám :) Jo, k 60 to bude a je to celkem svéráz.

                0 0
                • satch  

                  V pohodě. Hlavně že máš zuby v cajku. Postupy si musí pořešit sama..

                  0 0
          • tomxxx  

            Neúmyslné šíření…takže zavřeš všechny co byli nakažený, protože zcela jistě nakazili další?

            0 0
            • satch  

              To právě úplně nevím, jak to chtějí reálně řešit. Protože třeba doktor nedostane karanténu, pokud je s covid pozitivním v kontaktu, to by je nemohli ošetřovat (a za chvíli by ani nebyl kdo by to dělal) a bere se v potaz asi jen to, že měl ochranné pomůcky… Prostě momentálně je v tom dost bordel

              0 0
              • tomxxx  

                já bych to neřešil, už mě začínaj *****. Je rozdíl mezi opatřeníma a buzerací a začíná se to skláněk k buzeraci.

                0 0
                • Cavendish  

                  Ta buzerace by ti měla zachránit život. Podívej se na Brity a Němce, jebou na to s podle toho to taky vypadá…

                  0 0
                  • satch  

                    Pokud by to někdo šířil schválně, nedodržoval karanténu atd., Tak ok.

                    0 0
                  • jonti  

                    Kdyz se zavede 10 omezeni a 2 z toho opravdu funguji, dava smysl schvalovat vsech 10 a pozadovat dalsich 5 omezeni?

                    0 0
                  • Georrge  

                    A Itálie a Španělsko a Švýcarsko a USA a určitě i plno dalších, zas tak pečlivě to nesleduji. My jsme na tom (zatím) opravdu hodně dobře a buďme za to rádi. A velkou měrou za to určitě může ta „buzerace“.

                    0 0
                    • xtonda  

                      No třeba USA je sice třetí v žebříčku s 52 tis nakaženými a 670 mrtvými, ale populaci mají 330 mil. obyvatel, když si to vydělíš je to dost podobné jako tady.

                      0 0
                      • Georrge  

                        Furt je těch mrtvých 10× víc než u nás, ale na nějaké přesné porovnávání jsou ty čísla pořád moc nízké.

                        Ale třeba v Itálii za posledních 24 hodin zemřelo přes 700 lidí… za jeden jediný den. My za celou dobu máme 1400 nakažených, jen pro srovnání. Takže jak říkám, buďme za to rádi.

                        0 0
                        • jonti  

                          tam je ale uplne jine slozeni tech nakazenych. a taky se nakazili driv, neumira se hned.

                          0 0
                          • Georrge  

                            Ano ano, všude je to jiná situace a u nás se to nikdy stát nemůže.

                            0 0
                        • Charles2k  

                          Pořád se tu operuje s mrtvými v Itálii. Jenže co jsem četl, tak 88% (někde jsem slyšel i vyšší čísla) z nich bylo ve velmi vážně nemocných již předtím a velmi brzy by umřeli stejně. Pak by ty statistiky nevypadaly tak hrozivě.

                          V Německu to počítají jinak.

                          Plus problém Itálie a Španělska je v tom, že mají v rámci EU snad nejméně lůžek na JIPkách na počet obyvatel.

                          (podobně ale také třeba Británie, kde by z toho časem mohl býr´t rovněž průšvih)

                          0 0
                  • tomxxx  

                    Jako, že někoho zavřou, když omylem nakazí někoho jiného mi zachrání život?

                    Na mě to zatim působí tak, že každej den maj andrej, hamáček, vojtěch a primula free vysílací čas. Všichni rozjeli šmelo s respirátorama – nákupy na objednávku bez výběrka, protože neni čas na takový hovadiny, adrejko už se snaží protlačit do zákonů co se mu hodí (což se naštěstí teď poměrně sleduje taky) a jako bonus už přemýšlej, jak uzákoněj hlidání transakcí z karej a pohyb telefonu, pro „monitoring pohybu nakažených“. Mě nevadí, že je to tvrdý, mě nevadí, že musíme sedět doma, mě sere, že je někdo takovej zasranej **** a využívá situace, aby se za každou cenu napakoval. Mě fakt bude zajímat, z čeho ty sliby co teď cancaj, zaplatěj.

                    0 0
                    • Georrge  

                      Vláda nic nedělá – jsou to všechno zmrdi co kašlou na lidi, hajzl Babiš!

                      Vláda něco dělá – ti zmrdi se chtějí jen napakovat, hajzl Babiš!

                      0 0
                    • kubad  

                      ukaž mě jiného zmrda který to bude dělat líp, nebo nebude dělat to samé,

                      0 0
                      • tomxxx  

                        Hele, myslim si, že takovejch politiků moc neni, co byli schopný dát několik hodin po vyhlášení nouzového stavu k projednání zákon o evidenci skutečných majitelů, protože mu ***** teče do bot.

                        On totiž neni hajzl jako hajzl, některý hajzlové maj hranice a některý né.

                        0 0
                      • Kuba78  

                        ehm.. kdokoliv by byl lepsi, prinejhorsim stejne mizerny?

                        0 0
                      • tomxxx  

                        Myslim, že spekulace o konkrétním jméně jsou bezpředmětný (klidně ti je dám, pokud je fakt chceš). Premiéra a ministra vnitra máme daný.

                        Nejsem socan, nemám v lásce hamáčka, ale minimálně se mi nechce zvracet když mluví a nevypadá jako bezpáteřní hovado. Prymula v daný situaci to stejné. To že jim tam sekunduje dement, co neví co má mektat a honí si body do voleb je věc jiná.

                        0 0
                      • JakeF  

                        Jeden Mirek nebo druhej. Bez chyb samozřejmě nejsou, ale jako krizoví manažeři super, protože se nebojej nepopulárních rozhodnutí… Andrej otáčí jak korouhvička podle toho, co mu řekne PR tým, že zrovna lidi řeší. To není funkční dlouhodobá strategie.

                        0 0
                        • kubad  

                          co jsme si zaseli to máme, bohužel

                          ty ODS/SocDem komedie byly ještě horší, a jejich současné kecy proti všem jsou bohužel k pláči

                          fakt netuším jak s toho ven a Babiš se asi jen směje

                          0 0
                          • JakeF  

                            Tak podstata opozice je kritizovat a navrhovat jiný řešení… Andrejův PR tým to šikovně otáčí, že on je chudáček a všichni jsou proti němu, zatímco on jedinej to s lidma myslí dobře. Kdyby byl v opozici on, tak bude držet hubu a krok? Asi těžko…

                            0 0
                          • tomxxx  

                            Tak ono je těžký, když andrej zaměstnává půl republiky, aby ho nikdo nevolil.

                            Ale tim jak využívá finanční úřad pro svoje potřeby, je skutečná bestie. Na tohle byl i paroubek, gross, kalousek, zeman, topolánek a ostatní, přizdisráčský srandisti.

                            0 0
                          • Charles2k  

                            k tomu nejsou žádná relevantní data, aby se mohlo plácnout, že by bylo horší.

                            V každém případě dr.Svoboda včas v lednu v parlamentu jasně upozorňoval, aby byl zajištěn dostatečný počet ochranných pomůcek a Vojtěch s Babišem to bagatelizovali a vys.ali se na to…

                            0 0
                  • Romancero  

                    jseš si tím jist? Není přesnější říkat „prodlouží život-ne zachrání“?

                    dle mě se s virem COVID nebo jeho mutacemi stejně většina z nás během roku-dvou potká…a pak je to stejně o naší imunitě a žádné vládní opatření tomu nezabrání!.

                    0 0
                    • Cavendish  

                      Ten rok-dva je celkem zásadní :) během té doby se totiž podstatně prohloubí znalost té nemoci a dost pravděpodobně na to už bude nějaká vakcína nebo léčba :)

                      0 0
                      • Romancero  

                        na "klasickou " chřipku je také očkování-i kolega ho měl…přesto jsme vloni onemocněli všichni stejně!

                        Nějak ta očkování přeceňuješ.Když je imunita v háji , žádné očkování ti ji nezlepší..

                        Ale nakonec- se stejně stane dle "našíí víry "..někdo má víru ve viry , jiný v pánaboha

                        0 0
                        • orm  

                          U chripky neni problem v tom, ze by nefungovalo ockovani, ale v tom, ze chripkovy vir mutuje a vakcina se musi trefit do spravne kombinace, jinak nefunguje. Vakcina se dela pred chripkovym obdobim, takze je to trosku loterie.

                          0 0
                          • Mikikuba  

                            Přesně. Očkování na chřipku je sázka do loterie.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Jenže když si nevsadíš (čti nenecháš se očkovat), tak se tvoje šance na výhru (čti nechytneš chřipku) dost výrazně snižuje

                              0 0
                              • kubad  

                                očkování zabírá cca na 1/3 typů takže zase taková loterie to není

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Tak to se rok od roku liší. Navíc každý neočkovaný chřipku taky nechytne.

                                  0 0
                                  • Mikikuba  

                                    Přesně tak. Největší šanci ti dává tvoje obranyschopnost a tvůj životní styl. U mě to tak funguje. denodenní dojíždění metrem celý život a chřipku jsem nikdy neměla. Takže bych si o tý šanci kterou nemám (myslím, že chřipku chytím) asi nebyla tak jistá…Podle mě je to jen pro ohrožené skupiny lidí vhodné či lékaře.

                                    0 0
                    • Georrge  

                      Je mozne ze se s tim potkame, ale je dulezite aby v jednu chvili bylo nakazenych co nejmene lidi, aby pro tezsi pripady bylo misto v nemocnici. Pokud onemocni moc lidi najednou (situace bez opatreni) tak tezsi pripady budou umirat protoze nebude misto v nemocnici. A to nechces, protoze i tobe se muze stat, ze budes tezky pripad.

                      Navic jak uz bylo napsano, bude vic casu na hledani lecby a muze se stat, ze se najde ucinny lek (dokonce uz bylo ohlasenych nekolik leku ale trva nez se dostatecne odzkousi a vypusti na trh).

                      0 0
          • Smazaný účet  

            ordinovat venku?

            0 0
    • Romancero  

      citace:" Balentová potvrdila, že nemocnice Universitario del Sureste, ve které pracuje, už přijímá pouze pacienty s Covid-19. O ně se starají všichni lékaři bez ohledu na specializaci. „Jsme téměř jako ve válce. Madrid je na tom nejhůř. Nechci šířit paniku, ale zdravotnický systém ve Španělsku zkolaboval,“ dodala lékařka."

      …svědectví slovenské lékařky ze Španělska.

      0 0
      • JakeF  

        A teď si vezmi, že se pak nějakej vůl diví, když ho doktoři nechtěj přijmout s banalitou…

        0 0
        • Smazaný účet  

          :-D

          0 0
        • Romancero  

          Nevim o tom, že by se u nás zubní lékaři starali o nemocné s koronavirem, jako ve Španělsku. Asi jsi nepochopil proč jsem vlákno založil a akorát máš potŕebu mě tady shazovat! Jestli proti mně máš něco osobního tak mito napiš do SZ a neotravuj tady!

          Díky!

          0 0
          • Barak  

            Trochu bych tě poopravil. Nikdo nepochopil, proč jsi založil tohle vlákno.

            0 0
            • Romancero  

              Zajímavé! Tak proč je tady tolik příspěvků a ten “nikdo” sem vůbec leze? 

              0 0
              • Barak  

                Pochopit a být zvědavý jsou dvě odlišné věci.:-)

                0 0
          • JakeF  

            A jak že to ti zubaři poznaj, jestli jim tam přišel člověk bez corony? V prvních pár dnech to je těžko odhalitelný i testama…

            0 0
            • Romancero  

              A jak poznáš ty, že nejsi v kontaktu s nakaženým?

              Kdyby takto uvažovali lékaři a dobrovolníci pracující v charitě nebo třeba u Lékaŕů bez hranic, pak by asi těžko mohli někomu pomáhat!

              Je snad jasné , že je to záležitost osobní statečnosti, soucitu a svědomí každého z nás!

              0 0
              • Barak  

                Když se nakazí JakeF nebo ty, tak při vší úctě k jeho a tvojí práci, nikoho to neohrozí a většině lidí to bude úplně jedno. Pokud se nakazí lékaři, jejichž množství není neomezené, bude to mít celkem zásadní dopad i na ostatní. Mít nemocné, ale pro tebe soucitné a statečné lékaře, nikdo snad nechce.

                0 0
                • Romancero  

                  Ty víš , co dělám a jak je moje práce pro druhé důležitá ?

                  Už se mi nechce v tomto duchu s tebou zde diskutovat

                  0 0
                  • Barak  

                    To nevím, třeba se mýlím. Jen jsem to tipnul. Třeba jsi lékař, hasič, policista, ošetřovatel v domově pro seniory nebo něco podobného.

                    0 0
                    • Romancero  

                      Ne sem funebrák …

                      0 0
                      • Barak  

                        To je taky jistě záslužná činnost, bez debat.

                        Ale pravda je ta, že na tvojí pozici se najde záskok snadněji, než na pozici lékaře. Na tom se asi sehodneme, že. Ovšem teda za předpokladu, že bys bys nechtěl, jak jsme debatovali dole, aby tě léčil někdo, kdo má za sebou tříměsíční rychlokurz, ale zato ryzí charakter…

                        0 0
                        • Esi  

                          No ale zase funebráci čím víc virus tím víc práce na rozdíl od ostatních těm krize nehrozí :-)

                          0 0
                          • Barak  

                            Je to tak, jak říkáš.:-) Ale zase, na doktora musíš vychodit něco víc než Vysokou školu života.:-)

                            0 0
              • JakeF  

                Hovno o soucitu… Je to naprosto chladná logika.

                Pokud se doktoři nakazí úplně zbytečně při léčení banalit, nebudou pak moct lečit vážný případy → umře víc lidí.

                Pokud se dostane virus do lékařský ordinace, kde se léčí banality, nakazí se jím další hromada lidí zbytečně → umře víc lidí.

                Cíl je pochopitelně, aby umřelo lidí míň… Je to fakt tak těžký pochopit?

                0 0
                • Romancero  

                  Jo už sem to pochopil! Dík za vysvětlení- mám trochu delší vedení 

                  0 0
    • Georrge  

      Chudáček má v době krize bolístku a hned se musí jít vybrečet na BF :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Za komunistů byla plynová maska pro každého (Říkával můj děda).

      Teď neni ani papírový respirator…

      0 0
      • JakeF  

        Ano… Vytvořit si nepřítele a pak se proti němu intenzivně připravovat, je jednoduchej návod jak ovládat masu…

        0 0
      • kubad  

        jj na to co bylo za komunistů doplácíme ještě teď :D

        0 0
        • Romancero  

          především doplácíme jen na svůj vlastní způsob myšlení-na svoje vlastní zlozvyky.

          Ale je pravda, že socialistický systém dbal lépe na blaho prostého lidu :-)

          0 0
          • Barak  

            To rozhodně… Spíš bych řekl, že socialistický systém na blaho prostého lidu s*ral méně než na inteligenci, kterou potíral.

            0 0
            • Romancero  

              jasně a teď nám tady ta „inteligence“ vládne :-)

              0 0
              • Barak  

                Každý si o tom myslí své, ale naštěstí doby, kdy se dělník nebo švadlena dostali na pozici soudce po absolvování několikaměsíčního kurzu, jsou dávno pryč.

                0 0
                • Romancero  

                  ryzí charakter i moudrost může mít i dělník. A naopak úspěšný manažer nemusí být vzorem morálnich kvalit.

                  Je dobré si uvědomit, co dalo podnět ke vzniku komunistické utopie a proč se komunisťé dostali k moci

                  0 0
                  • Barak  

                    Jsem přesvědčen o tom, že i i ty můžeš mít a třeba i máš ryzí charakter. Přesto, bez urážky, když tu čtu tvé příspěvky a vidím, jaký pohled máš na řadu věci, byl bych nerad, kdybys rozhodoval nějakou kauzu, ve které bych byl jednou ze stran. Ryzí charakter k některým činnostem prostě nestačí. Ublížit se dá i v dobré víře.

                    0 0
                    • Romancero  

                      Kdo nic nedělá nic nezkazí a kdo se bojí sere v síni! Nejsem soudce takže se mé bát nemusiš.

                      Bez urážky..

                      0 0
                      • Barak  

                        To nejsi a nemyslel jsem tím vůči tobě nic špatného. Proto jsem psal, že ublížit se dá i nechtěně, v dobré víře, protože si o tobě vůbec nemyslím, z tvého vystupování zde, že jsi zlý člověk.

                        0 0
                        • deekay  

                          Jestli on to dokonce nebude vylozene dobrak… od kosti :)

                          0 0
          • JakeF  

            Troll a ještě k tomu hloupej… Smutná kombinace.

            0 0
            • Romancero  

              Vážím si tvé upřímnosti a sebereflexe!

              Doporučuji ti v zájmu tvého duševního zdraví nenavštěvovat mnou založená vlákna. 

              0 0
    • Smazaný účet  

      Mam takovej problem.

      Tohle tema je asi nejpouzitelnejsi tak se zeptam tady.

      Budem podepisovat novy pracovni smlouvy (stejny pracoviste a stejna pracovni pozice, jen jinej subekt zamestmdavatele)a tim padem nas zenou na lekarskou prohlidku.

      To znamena nejdriv osobne k obvodakovi aby me prohlid a vypsal vypis ze zdravotni karty.

      Pak s vypisem z karty k doktorovi zamestnavatele na vstupni prohlidku k jeho smluvnimu doktorovi.

      Jde mi o to, ze jak radi tak korona, tak ze bych lez s radosti nekde po doktorech kde je velka pravdepodobnost ze to chytnu, tak to se mi moc nechce.

      Proc tomu ale jit takhle naproti?

      Muzu se zadrbnout a rict, ze se bojim a nikam nepujdu?

      0 0
      • Lister  

        Máš to blbě – k vypsání výpisu tě nikdo nebude prohlížet. A jinak riziko v ordinaci je většinou mnohem nižší než kdekoliv jinde.

        A jestli se bojíš, tak si zjisti, jako mají uspořádanou pracovní dobu a objednej se na začátek do čisté ordinace.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Mi rekla sestra moji obvodacky, ze me musi doktorka videt a ten vypis az pak napsat.

          ??

          Taky sem doufal, ze ten vypis proste nasmoli a postou ho posle tamtomu smluvnimu doktorovi.

          Ze aspon snizim riziko o pulku.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Nerad bych se u zamestnavatele ohanel argumentama ze to tam asi ma nebo nema, muze nebo nemuze bejt.

          Nechci myslet, ale vedet.

          Takze pokud strilis od boku, tak radsi nerikej nic.

          0 0
          • Georrge  

            Si k doktorce zavolej a zeptej se, kolikrát už byla se sestrou nakažená. To ti dá představu jak moc jim to tam řádí.

            0 0
          • Lister  

            Kdybys zapojil mozek, tak musíš sám jednoduše pochopit, co je to výpis a k čemu v tomto případě je. Nač tě prohlížet, když to bude dělat ten doktor, který tě bude posuzovat?

            Proč bych měl střílet od boku? Narozdíl od tebe a tvoji doktorky mám jasno, jak by se to mělo dělat.

            0 0
            • Smazaný účet  

              No je jasny ze jde proti rozumu na co by me mela videt moje doktorka a pak znova jinej doktor.

              Nejde ji jen o to nahonit bodiky u zdravotni pojistovny?

              0 0
              • Lister  

                Kdo myslíš, že ten výpis a následně tu prohlídku zaplatí?

                Pojišťovna to nebude.

                Výpis je administrativní úkon, jehož součástí není klinické vyšetření.

                0 1
      • wilda81  

        V případě klasického pracovního poměru je vstupní prohlídka vždy povinností.

        „Zadbrnout“ se samozřejmě můžeš, stejně tak si můžeš říkat co chceš, ale budes považováný za zdravotně nezpůsobilého tzn. zaměstnavatel by tě neměl přijmout.

        0 0
    • roman 3D  

      arogance slepence pokračuje a odnese to zdraví českých občanů, penicilín a některé léky nejsou k sehnání, lékařská péče se začne omezovat, čekají nás krušné dva roky než bude nová vláda

      https://www.seznamzpravy.cz/…cnice-236792#…

      0 4
      • Azmir  

        Konečně třeba místo lékařů a sester najmou „sekretářky“, jako na západě. Pak by lékaři a sestry mohli dělat svoji práci a ne přesčasovat kvůli nadmíře administrativy.

        6 0
      • 123J  

        Co chceš když mi ministr zdravotnictví je debilní narcis.

        1 1
      • vt  

        „čekají nás krušné dva roky než bude nová vláda“ ⇒ to jsi dost na omylu, vina je na strane pacientu, jelikoz chteji vsechno zdarma … pak je jasne, ze takovy system musi degradovat. Zadna vlada s tim nic neudela.

        3 3
        • orm  

          Zdravotnictvi neni zdarma. Kazdej zamestnanec na to svoji praci (odvod zamestnance + odvod zamestnavatele za zamestnance) mesice plati tisice.

          4 0
          • kandik psi zub  

            ale je zjevne prilis levny. A bude to trvat jeste par let, ale pak budem pomerne cumet.

            Staci si nechat vypravet zkusenosti ze zdravotnictvi v DE, Usa nebo posledni co jsem dostal info z Kanady. Fakt papáníčko

            1 0
            • orm  

              Nerekl bych, ze je levne, rekl bych spise, ze je neefektivni. To co pojistovna dostava za moji praci, tak za to by v usa byla pekna pojistka. Ikdyz na tom „tratim“, tak jsem za cesky solidarni system rad a nechtel bych tu system jako v USA, aby lidi resili jestli mit strechu nad hlavou nebo umrit. Jak to resit, ale nevim.

              1 1
              • kandik psi zub  

                jo ty " bys nerekl" aha. Mas tuseni co pojistky v USA stojej, a co stoji lecba ve chvili kdy o neco zacne skutecne jit? Ne nejaky pojebany zlamany kosticky nebo rymicky.

                0 1
                • orm  

                  par tisic dolaru/mesic? Casto ti prispiva zamestnavatel a mas v tom i rodinu. Kolik teda podle tebe stoji slusne pojisteni v USA? Vim kolik stoji lecba, nechavam si delat vypisy z pojistovny. Penez platej lidi hodne. Ceske zdravotnictvi je solidarni, nekdo plati hodne nekdo malo, ale vsichni maji, meli by mit, stejnou peci. Problem je neefektivita.

                  1 0
                  • scoty  

                    Ne, největší problém je nízké ohodnocení vykradeného systému pro zdravotníky a to je také důvod současné kritické situace na trhu práce v tomto oboru.

                    0 1
          • vt  

            Prezity system fungujici jen diky tomu, ze doktori delaji x-nasobny uvazky za malo penez. To mohlo fungovat tak nejak doted se starou generaci doktoru … dnesni mladasove se ti na to vyprdnou a zmizi do Drazdan nebo dal (a to nejen kvuli penezum, spis za rozumnejsima podminkama).

            Je to stejny jako by bylo nejaky statni kolo zdarma … bys platil par tisic na danich a v prosinci by ti prisel Author 3*6 v Aliviu … a ty reknes, dyk platim! kde je ku*va muj Tarmac!

            4 1
      • VojtaXY  

        A te nove vlade snad nebude Babis s Okamurou hazet klacky pod nohy?

        1 0
        • roman 3D  

          se v pohodě dohodnou, hlavně že Fiala a spol. už nebudou škodit

          0 0
          • VojtaXY  

            Neverim, ze ti dva nebudou skodit premierovi pristi vlady Fialovi, kdyz v 1. jeho obdobi mu skodi.

            0 0
            • roman 3D  

              špatně jsi pochopil, Fiala už žádný druhý volební období mít nebude, svoji šanci propásnul

              0 0
              • Radek Broz  

                LOL, nečekáš, že se tam fakt vrátí Bába, že ne? :D

                0 0
                • hrota  

                  Hele já taky ne. Ale naivita koblih je bezmezná… Občas mne to trochu děsí. Zvlášť když se podívám do okolních zemí.

                  0 0
                • roman 3D  

                  snad už další komunisti na hradě a ve vládě nebudou, Karel s Alenkou se o to postarají

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.