• gamster

    Zajímalo by mě,jestli nosíte něco pod dresem(tím něco je myšlený funkční hadry).Jasně že v tomto počasí ano,ale co třeba v létě,když je 30°C.Teď jsou dost po obchodech výprodeje a tak jsem si řekl ,že něco na příští sezónu dokoupím,ale má to cenu? A ještě jeden takovej dotaz:Jezdíte na vostro,nebo nosíte,slipy,bo­xerky,trencle,tan­ga,bombarďáky­.Já osobně radši jezdím vícedenní tůry,a nemůžu se stotožnit s těmi kdo jezdí navostro a třeba i víc dní po sobě.Jak to chodí u vás?

    0 0
    • jalabert  

      Pod dresom nič nenosím. Ale tiež uvažujem o nejakej funkčnej handre aj pre iné príležitosti…

      A jazdím naostro, len keď je chladnešie, tak si hodím boxerky:)

      0 0
    • rasto  

      kratke tricko moira ci ji podobne. celorocne. v zime (v mrazech) pod dlouhymi kalhotami taky tkaninu typ moira, se zateplenymi kolenami.

      0 0
    • marapara  

      Vozím i v 30ti stupňových vedrech i v tomto počasí tílko moira nebo progres ultralight. Hlavní úkol je transport vlhkosti od těla do dresu a ven, což v tomto případě funguje výborně. To tílko je dá se říct téměř stále suché nebo jen trochu vlhké a dres je třeba úplně mokrý, že by se dal ždímat (v extrému). V chladnějším počasí mám progres ultralight rolák a ten taky funguje skvěle.

      Pokud jedu ve vlných kraťasech nebo elasťácích, tak vždy naostro. Jen do dlouhých si beru spodní prádlo.

      0 0
    • Oakey  

      Ať je léto nebo zima, tak funkční triko nebo scampolo vždycky, ať je tělo pěkně v suchu.

      A co se týče kraťasů, tak zásadně na ostro, je to nejpohodlnější a navíc nemáš další útraty za prádlo a nemusíš prát další věc navíc…:) Jinak pokavaď je teda už velká zima, tak si pod kraťasy(volný s vložkou) s návlekama beru ještě dlouhý funkční kalhoty, který mám primárně na lyže.

      0 0
      • gamster  

        To je mě jasný,že je to pohodlnější na vostro,ale řeším problém při delších vyjížďách(třeba týdenní dovolená).Týden v jedněch kraťsech a ještě na vostro,si nedokážu představit.Vždycky jsem vozil nějaký ty boxerky(ty byly sice propocený a smrděly,ale kraťase byly jako ze škatulky)Vím,že jsem asi jeden z mnoha co vozí něco pod kraťasama,ale nevím jak mám vyřešit tutuo komplikovanou situaci???

        0 0
        • JSt  

          vic cyklogati, prani apod. te nenapadlo? ;-)

          0 0
        • Fenous  

          Koupit jeste jedny kratasy.

          0 0
        • Daf  

          Ty kraťasy nesmrdí ne proto že jsis vzal boxerky, ale protože vložka ma antibakteriální úpravu. Oni nesmrdí ani když jsou hodně propocený, jen jsou na druhý den dost zavlhlý. Na týden to chce troje kraťasy, nebo dvoje když budeš mít čas prát.

          0 0
    • Daf  

      Pokud jsou opravdu extrémní horka řekněme od 28–35C tak pod dres nic nenosím, protože se tělo líp chladí když dres rozepneš. Ale při běžnějších našich letních teplotách vozím funkční nátělník, nebo tričko. Je to na tělo příjemnější a pohodlnější než rovnou dres. Pokud máš cyklokraťasy, tak v těch se jezdi na ostro. A jestli to neděláš, tak na těch vícedenních tůrách musíš docela trpět ;) Ty kraťasy jsou s tím navrhnutý, a spodkama veškeré funkční vlastnosti cyklokraťas degraduješ.

      0 0
      • gamster  

        Zatím sem nějaký trpění nepociťoval(taky sem zatím nikdy nevyjel bez trenclů).Když ale zese pojedu na vostro,tak ty kraťasy budou po prvním dnu smrdět jak bolavánoha (propocený, smradlavý,…).No holt budu to muset někdy vyzkoušet,a nebo si nosti nějakou malou pračičku vždy sebbou.

        0 0
        • jIrI___  

          Taky v zimě jezdím pod cyklokraťasema v trenkách a nepociťuju žádný větší rozdíl oproti jeizdě na ostro ;-). Ale je pravda, že to jsou max. 80km vyjížďky.

          0 0
        • Lenka.05  

          7 denní trek na kolech po horách v Monte Negro – dvoje kraťasy, vždy jedny přemáchnout, přes den hozený na cyklobrašnách nebo batohu-uschly za dvě hodiny.

          0 0
        • Krys  

          Aké máš kraťasy, keď po jednom dni smrdia? Aby som si ich omylom nekúpil.

          0 0
        • Daf  

          Jde o to, že s těma trenclema to nemůže být o nic lepší. Kraťasy budou propoceny stejně tak, či tak. Navíc zhoršíš prodyšnost a zvyšuješ riziko, že tě někde bude něco dřít. V těch kraťasech je antibakteriální vložka na rozdíl od trenýrek ;) Takže na vlka si zaděláš spíš v těch trenclích. Ideální je mít kaťasy aspoň dvoje a měnit je po každé vyjížďce. Když ale vyjížďka není extrémně dlouhá, nebo kraťasy člověk moc nepropotí, tak se dva dny po sobě dají vzít.

          0 0
      • dafe  

        Tak tak, za me doplnim ze v zime jezdim take v letnich elastacich, at je vlozka naostro kde ma byt a pres to dlouhe capaky bez vlozky. Kdysi jsem mel jen tenke capaky s vlozkou, byla zima tak jsem podlozil funkcim kraftem a pod to vzal klasicky letni kratasy – no jidla na dvou vlozkach uz nebyla to prave, takovy houbovity zvykaci pocit :)

        Jeste k te jzide naostro – mel jsem kdysi problemy s kuzi v sedacich partiich, mam ji precitlivelou a reknu vam v nicem jinem nez s vlozkou naostro uz jezdit nemuzu. Teda zkusil jsem to, byl pak regulerne odreny na vnitrnich stehnech a chodil jak cowboy :-)

         
        0 0
    • cyklomaniask  

      .. ja osobne nosim az do tebloty 30st. vzdy na telo funkcne tielko. dobre to odvadza pot a potom sa aj lepsie chladim a stale som v relativnom suchu. Ale cez leto je to material ktory je vzdusnejsi a potom s postupne sa chladncim vzduchom menim funkcne materialy az do teraz kedy davam dlhy rukav a funkcny hrejivy material od craftu, ten je suprovy.

      0 0
    • Jenda  

      po dres vetsinou nic nevozim bo se hodne potim a jezdim s batuzkem takze ani funkcni triko moc nepomuze, spis naopak je mi vetsi vedro. kdyz je po 20 tak to pak samozrejme neco prioblecu. Jezdim na ostro, jen v zimne si beru moirovy trenky aby mi nemrznul sulin. Jezdit tejden v jednech kratasech je sice kentus ale da se to, lepsi je samzrejme mit dvoje a preprat (zabere to min mista jak tahat troje trencle). No s adventurou jsem bohuzel na jednom zajezde zazil pruvodce alkace kterej ze sebe cyklogate nesvliknul 4 dni (ani se nemyl).

      0 0
    • o.1  

      Predtym som v lete jazdil iba v drese, ale teraz davam aj funkne triko, ma to vyhodu hlavne v zjazdoch a rychlych pasazach cloveka neprefukne takze sa netreba stale obliekat a vyzliekat a do kopca je v tom teplo prakticky rovnako ako iba v drese.

      0 0
    • MlokCZ  

      Funční prádlo nosím vždy. Když je v létě přes určitou hranici (někde kolem 26–28st.), tak si sundám ten dres a jezdím pouze ve funčním prádle. Zvlášť s camelem je to mnohem příjemnější (pro mě) jezdit jen ve funčním prádle než jen v dresu.

      0 0
    • gamster  

      Mám takovej trapnej dotaz:To funkční prádlo musí být asi uplý,že(aby to plnilo svou funkci)        A když budu mít jenom nějaký to funkční  triko,máš ho  na holým těle,nebo napřed kraťase se šlema a až na tom to triko?

      0 0
      • Daf  

        No logicky mám přes tričko kšandy. Nikdy mě to ani nenapadlo zkoušet opačně :) Určitě je dobrý když tričko těsně na těle. Oni byvají dost pružný, takže to není nepohodlný a je super, že se nikde nic nekrabatí.

        0 0
      • o.1  

        Upnute, o to ide. inak  dres je takisto funkcne pradlo

        0 0
      • MlokCZ  

        Ano, musí být uplé + samozřejmě pod kšandy s ním (s tím funčním prádlem).

        0 0
        • JSt  

          no jiste. kdyz te nahle prekvapi potreba, tak nejsi tak moc prekvapenej, jako kdyby byly ksandy az pot trikem ;-).

          0 0
    • drtyc  

      celorocne polypropylen. konkretne extremlight

      0 0
      • drtyc  

        mam to teda kvuli poceni. na leto je dobry, ze je krapet vygajdany a neprilehne uplne dobre aspon vetra – kupovany bylo tak, ze zcela prilehne, ale polypropylen se vytaha casem.

        v chladnu pres to mam polyamid thermo, ktery drzi tvar dlouhodobe, takze pritlaci ten polypropy at prenasi vlhkost, ale malinko vic nasakne.

        jo a ten extremlight smrdi ;-)

        0 0
    • Vhalasta  

      Jak jsem už někde psál, záleží na jak dlouho a v jakém počasí atd. Na kratší a v teplejším i jen bavlněné tílko (rychle uschne) opačně když je chladněji nebo delší dobu tak funkční prádlo.

      Ale proč píšu, chci se postavit proti šiku vložkařů, kteří tu myslím převažují. Já na vložce vidím jen negativa, jediné pozitivum – antibakteriálnost – jednak moc často nevyužiju (celodenní štreky jezdím málo) a jednak ji nevidím. A co nevidím tak tomu moc nevěřím. (Nebo to poznáte čichem?)

      Někdy uváděné plus – míň otlačený zadek – je nesmysl. Mě začne bolet řekneme po 90 minutách bez vložky a po 95 minutách s vložkou – zanedbatelný rozdíl.

      A ty negativa

      • horší praní, resp. sušení,
      • když jdu zpět do sedla (zepředu i zezadu) tak se mi vložka za to sedlo chytá,
      • mám mezi nohama jak v sauně,
      • a vypadám jak … no to ale iasi  bez ni.
       

      Jo, jedno plus jsem zapomněl – dobře se na (suché) vložce sedí na dřevěných lavicích v oblíbených občerstvovnách.

      0 0
      • drtyc  

        antibakterialnost je videt v mikroskopu a ten vyzkum a par patentu na umely hmoty s upravou antibakterialni probehl v japonsku primarne kvuli zachodovym prkynkum… funkcni pradlo k tomu prislo jak slepy k huslim.

        0 0
        • Vhalasta  

          OK, jdu koupit mikroskop.

           

          Ale já věřím, že existují bakterie, i když jsem je nikdy neviděl. Jen nevěřím, že antibakteriální je každá vložka, která to má u regálu napsané. A kde bych už i věřil tak by mi zas nezbylo na občerstvovnu.

          0 0
          • drtyc  

            no ta vlozke ty bakterie nezabije, ale zabrani jejich mnozeni. tak funguje i to prkynko s antibakterialni upravou…

             

            jinak zapomel jsem dodat, ze *****-cyklo-dres nevozim. stejne jako me nikdo v zivote neuvidi v *****-evropsko-bezeckych hadrech. nejsem teplej amater abych to na sebe oblekl. sportuji rekreacne a proto pouzivam rekreacni hadry dovezeny z ameru s podobnyma vlastnostma akorat holt nejsou tak upnuty. prece jen do sportovni postavy to mam jeste krapet kilaku, tak proc na sebe navlikat sportovni hadry, kdyz mi lepsi sluzbu udelaji volnocasove funkcni hadry testovane stejkozrouty a hamburgrozrouty a zmrzlinozrouty.

            0 0
            • Lenka.05  

              Člověče, můj kolega v práci – homosexuál – jezdí na kole ve volnejch hadrech. A dokonce nejsou ani růžový. Tak nefim jak to je s tím upnutým oblečením a sexuální orientací :-))

              0 0
              • Krys  

                Štatisticky významnejším príkladom sú tie tisíce heterosexuálne orientovaných cyklistov jazdiacich v upnutom oblečení. :)

                Proste presudky. Mne je osobne ľudí s predsudkami ľúto. Veď oni chudáci sa ani nemôžu napríklad potápať v neopréne. Veď to je tiež buziobtiahnutý oblek a ešte k tomu celkom BDSM.

                0 0
                • drtyc  

                  No me hlavne v tom upnutem oblecku jako na mimino vadi to vyrysovany bricho a fakt, ze kdyz slezu z kola, tak protoze to rysuje, tak to nevetra dostatecne protoze to nenabere nahodny poryv vetru.

                  0 0
                • drtyc  

                  a ke statistice… zapominas zkoumat rozdilne prostredi s rozmanitejsim vyberem funkcniho sportovniho obleceni nejen v barvach, ale materialech a srihu…

                  pak taky nemas statisticky kolonku pro sportovce profiky, amatery a rekreanty ;-)

                  pak by ses divil, kdyz dostanou lidi na vyber, ze vlastne dnes vetsina lidi jezdi proti sve vuli z nouze a nedostatku vyberu ve svem okoli v necem co by na seb normalne nevzali…

                  0 0
                  • Krys  

                    Štatistická významnosť.

                    Nemal som v úmysle vykonať štatistický prieskum rozšírenia typov oblečenia medzi cyklistami.

                    Lenka.05 chcela, predpokladám, dokázať neplatnosť tvrdenia, že priliehavé oblečenie nosia len homosexuáli. Použila na to príklad zo svojho okolia. A to tak, že poukázala na aspoň jeden príklad, keď dané tvrdenie neplatí.

                    Chcel som ju v tomto dokazovaní podporiť a použil som iný príklad, kde dané tvrdenie neplatí,  a ktorý považujem za štatiskticky významnejší, a to preto, že heterosexuálov je viac ako homosexuálov.

                    V žiadnom prípade ale nemám v úmysle vyvíjať akékoľvek dodatočné agitačné aktivity, aby som kompletnú ľudskú populáciu presvedčil, že tvrdenie, že priliehavé oblečenie je znakom homosexuálnej orientácie, je *********.

                    0 0
      • daymaker  

        Jsem zastánce vložek. Mít spodní prádlo si nedovedu představit. Ale musím se pozastavit nad tím, že antibakteriálnosti vložek moc nevěřím. A jestli  ano, tak bez pravidelné „impregnace“ tam dle mě stejně moc dlouho nevydrží. Jako hlavní přínos vidím to, že 2 a více vrstev na „prd..“ se musí o sebe zákonitě třít a je problém. Nehledě na to, že třeba na moje sedlo bych bez vložky nemohl ani dosednout. :-)

        0 0
        • Krys  

          Antibakeriálnosť sa dosahuje pridaním iónov striebra do materiálu. Nie je nutné ich „dopåňať“. Okrem toho niektoré vlákna nie sú pre baktérie vhodným prostredím k životu. Nedokážu sa na nich uchytiť. Napr. „obyčajná“ prírodná vlna je v podstate antibakteriálna bez dodatočných úprav.

          0 0
          • marapara  

            Často ty materiály mají v sobě stříbro, to je antibakteriální.

            0 0
            • drtyc  

              uz se delaji i nestribrne antibakterialni plasty a vlakna, ale to bude zase doba nez to mistni trh objevi.

              0 0
    • scret  

      tak pokud je venku 30 stupnu, tak jezdim jenom ve dresu a nekdy beru dres bez rukavu… v chladnejsim pocasi samozrejme funkcni pradlo, dle teploty ruzny pocet a struktura vrstev…

      na ostro jezdim porad! pokud maj katata vlozku, tak tahat pod to jeste nejaky  trebas i finkcni spodary je nesmysl… samozrejme pokud je zima, tak zateplit se nejakyma trenclema neni uplne od veci, ale radsi si vemu teplejsi katata a na ostro…

      0 0
    • gamster  

      Tak sem se konečně rozhoupal ke koupi funkčního oblečení.Koupil jsem si Crafta Pro cool(starej model,ale zase za výhodnou cenu).Myslím že tato firma je v termoprádle špička,takže jsem chybu neudělal.Ale s postupem času přemýšlím jestli jsem udělal dobře kvůli tomu materiálu.Psali tam,že má suprově odvádět pot,atd.......a taky že to má chladit,a tady je zakopanej pes.Jak je to s regulací,nerad bych,aby třeba při 10°C mě pořád chladilo.Můžete mi to trochu osvětlil(jestli máte někdo zkušenosti,tím líp)

      0 0
      • scret  

        pro cool je rada ktera je urcena do tepla, nebo na indoor sport, nebo jako prvni vrstva v chladnesjim pocasi…

        v 10 stupnich ti v tom zima nejspis bude, na to musis koupit neco teplejsiho, proste musis vrstvit… jedna vrstva funkcniho nestaci…

        0 0
        • gamster  

          jo sorry,to jsem neupřesnil.To je mě jasný,že musím vrstvit.Koupil jsem ještě k tomu sensor Double Face.Ale de mě o to,že ten pro cool má chladit,a bojím se,aby nechladil i když nemá.Spíš aby tu tělesnou teplotu udržoval,než snižoval.

          0 0
          • 4xMM  

            Ahoj, když se tady bavíte o tom funkčním prádlo, zapojím se s dotazem ;-), a sice:

            Můj muž tvrdí, že u něj funkčí prádlo (Moira apod.) „nefunguje“, on že se prý potí tak moc, že se to zahltí a lepí se mu to mokré na tělo – brrr :-(. Prý to tu vlhkost neodvede jak má a přijde mu, že balvněnené tričko jako spodní vrstva je lepší něž to (nacucnuté) „funkční“.

            Znáte někdo tento problém? Myslíte že měl/má prostě špatné funkční prádlo? Co byste tu doporučili Vy, chlapi co se hodně potíte? Funkční trika od které značky? A ještě aby to na kůži nebylo takové „umělé“, to on taky nesnáčí (já taky ne ;-))…

            Ráda bych mu nějaké dobré funkční triko koupila jako dárek k blížícím se narozkám, tak potřebuji poměrně rychle poradit :-). Jo a skvělé by bylo kdyby se hodilo třeba i na běžky apod., ale to snad jde u všech(?)… Díky předem za rady!

            0 0
            • Rychlej turista  

              Moira funguje. Když ji vytáhneš z vody, nemusíš ji zdlouhavě sušit, ale stačí ji normálně utřít do ručníku a hned oblíknout. Je jen lehce vlhká, jako by byla po pár km tak jako tak. Hlavní je na ni dát něco, co saje, třeba tu bavlnu. Pak nemůže být na těle mokrý.

              0 0
            • Rootan  

              No já jsem na tom s tím pocením podobně. Loni jsem si koupil od craftu procool a je to paráda. Jak už to psal někdo nahoře – craft je suchý příp. navlhlý. Pot je odvedený do další vrstvy – dresu.

              Takže já radím – vyzkoušet craft

              0 0
            • kámen úrazu1  

              Nepoužívá v teplém počasí triko určené do chladu a zimy? Je to saksakra rozdíl. Ale taky při stálé teplotě nad 20, 22°C triko nevozím, dres mně stačí.

              0 0
              • 4xMM  

                Ne, to funkční triko si bere právě když je chladněji. Když je tepleji tak jak píšeš, nevozí další vrstvu pod dresem – ale zase říká že ten dres mu na těle taky není příjemný (má takový ten jakoby „dirkovaný“, myslím že Sensor), že má radší balněné triko. Ale možná ještě nenašel to pravé prádlo, má/měl nějakou starší Moiru a možná je pokrok už někde dál… (?)

                0 0
                • DaSnail  

                  keď neznáša te umelé materialy, čo tak kombinácia bambus+striebro?

                  funguje a na dotyk velmi príjemné.

                  0 0
                • drtyc  

                  hm. a vozi pod to triko jeste kozich? prijde mi pak cokoliv funkcniho mene funkcni a i mene pohodlny.

                  0 0
                • ufonek  

                  Ony se ty Moiry dost liší úpletem a tedy i komfortem nošení. Některý dost škrábou (Imarion), některý jsou docela hladný a vcelku příjemný (extremlight). Ale je to všechno umělý a oproti bavlně to jde poznat.

                  0 0
                • kámen úrazu1  

                  Tak může v chladnějším období vozit triko do mrazů. :-) Teplotní optimum si musí najít sám. Já třeba jeden typ teplýho trika vozím až při teplotách kolem 5, 8 stupňů, ale spousta bikeforáků spala, že stejný triko nosí i když je +15. To bych se upekla ve vlastní šťávě.

                  0 0
            • ufonek  

              Jo s tím funkčním prádlem je to pěkný oser, zvlášť pokud je člověk neznalý jako já. ;)

              Nikdy jsem ho nenosil, až teď v létě jsem se rozhodl pořídit něco na kolo. Vybral jsem si Moiru především pro kladné odezvy od známých a byl jsem vcelku rozladěn. Měl jsem doma katalogy, prolezl jsem net ale stále jsem si nebyl schopný vybrat a hlavně si dokonale ujasnit jaké kombinace jednotlivých vrstev jsou nejvhodnější. Nakonec jsem se nasral, peněz taky moc nebylo tak jsem si objednal provizorně 2 bezrukávy a jeden rukáv Tropico a Cyklo bundičku. Ideální to určitě není, ale tak nějak to vrstvím na sebe a tak nějak to funguje až do 15st. Akorát neodvětrávaný batůžek na zádech to totálně zabíjí. Jinak se potím jak prase a bavlnu bych na sobě nesnesl, srovnat se to prostě nedá, i v největších vedrech pod bavlněné tričko beru funkční. (dres nemám)

              Píšu tady ale proto že nedávno předělali web Moiry a konečně se tam místo blbých keců objevilo doporučení jak vrstvy kombinovat. Pro jednotlivé druhy sportů to háže potivost a dle teploty která se dá měnit to háže kombinace jednotlivých vrstev. Není to sice ještě úplně ideální ale o dost to ulehčuje případný výběr.

              0 0
            • drtyc  

              moira extremlight s kratkym rukavem. spodky ultralight kratky. priplacne se to, ale ten extremlight neni zadna tragedie. rozhodne je to pohodlnejsi nez napita bavlna.

              0 0
            • scret  

              Moira funguje! to ze neni nijak extra prijemna na tele, to zas neni tak ojedinely nazor…

              nedovedu si predstavit jak by se mu to triko mohlo „zahltit“, to jednoduse nejde… pokud nevozi nejakou extremne teplou radu jako byl treba plys, tak si myslim ze jde jenom o pocit, ze na to neni zvykly! kazdy funkcni triko, kdyz je clovek spocenej se jakoby lepi na telo, resp. ma byt pprimo na tele, aby mohlo odvadet… pod nim spoceny byt nemuze! nektery trika „sajou“ lip, nektery skoro vubec, to zalezi podle materialu, vyrobce a vrstvy… takze nejlip je dospod (neboli 1.vrstva) vozit neco tenkyho, co max. bere pot,ale nehreje a transportuje to dal (Moira Ultralight, Coolmax atd.)

              Pokud nesnasi umelotinu viz. Moira, muze vyzkouset pocitove „min umely“ trika, tak na me pusobi treba trika z PES, nebo potom zainvestovat a jit treba do prirodniho Merina – vlny(Icebreaker, Devold)

              0 0
    • Splinter  

      hrudní pás od tepáku.. jinak dle počasí :)

      0 0
    • Ricci  

      Craft mozem tiez odporucit, vcera som kupil fukcny tricko s golierom s Pearl fleece od Craftu, dnes som ho rano otestoval na 50km vylete, bolo 6 stupnov a mal son na nom len membranovu bundu od Rogelli, tielko ziadne a abbsolutna parada, rolak bol zvonka cely prepoteny a zvnutra suchy,absolutna spokojnost

      To triko je  u nas v akcii v letaku, zajtra kupujem este jedno :-)

      http://www.intersport.sk/…ce-33043.pdf

      0 0
    • gamster  

      koupil  jsem si SENSOR DOUBLE FACE(teď je v akci-za neuvěřitelných 370-první odkaz),a teď řeším otázku,jaká strana má hřát,a která chladit.Sice je napsané na triku co je co za stranu(+,–),ale já vůbec nepoznám jestli je nějaká víc chlupatější(je to moje ,,first" termoprádlo).Tak jsem si říkal,že se čouhnu na net,ale z toho jsem taky nebyl chytrej,každej si to píše jak chce???

      http://www.bartsport.cz/…-double-face                  .                       http://www.sportovni-obleceni.cz/…-panske.html

      Může mě někdo osvítit vědomostma a říct,jak je to doopravdy.Budu vám za to mooc vděčný

        
      0 0
      • nobody  
        • je teplejší
        • je chladnější
        0 0
      • scret  

        ta chlupata kdyz je ven, tak by to melo byt do teplejsiho pocasi, kdyz je chlupem dovnitr tak do chladnejsiho, jak prosté:)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.