• kolombo

    Občas potřebuju na kole dopravovat větší předměty, než je možné nacpat do batůžku a napadlo mne nahradit zadní blatník malým nosičem na sedlové trubce. Nehodlám na tom vozit bagáž na týden, ale třeba krabici s drobným nákupem.

    Používáte to někdo? Jaké jsou s tím zkušenosti?

    0 0
    • -Alan-  

      Nesmíš tam naložit moc. Udává se rozumně tak do 8kg. Jsou různé upínací systémy i bytelnost provedení, někdy stejný stojí různě dle značky (Merida/Author). Já volil český Sportarsenal, který má i celou škálu doplňujících brašen a boční zábrany (aby to nelezlo do kola). V terénu se ti to při prudším manévru na sedlovce stejně malinko otočí, minimálně pokud spolehneš jen na uchycení přes dodávané gumičky. Na silnici je to ale v pohodě. Nefunguje to místo blatníku tak dobře, jako klasický nosič.

      0 0
      • medved.m  

        Opravdu si nemyslím, že nosič na sedlovku uveze o moc víc, než je možné nacpat do batůžku. Navíc se, jak píše Alan, stejně bude protáčet, tomu nezabráníš. Řešil jsem podobný problém – ne zrovna bagáž na týden, ale věci na převlečení na pár dní, trocha nářadí a tak – a nakonec raději vzal klasický nosič (EXU?) plus brašny. V hliníku asi není o moc těžší než sedlovkový – při nesrovnatelně větší nosnosti – a pokud máš na zadní vidlici závity (já ne :-( tak ho musím nahoře chytit objímkami), i montáž zabere pár minut. (Pokud tedy nemáš fulla :-) m. P.S. Pravda, běžně nevozím blatník.

        0 0
        • Jimmy137  

          Normální nosič je určitě lepší, ale když na kolo nejde namontovat :) (třeba můj případ) Taky na prázdniny řeším podobný problém, ale koukal jsem že BBB mají na nosiči na sedlovku max. nosnost 15kg… Ale mám pocit, že bagáž to stejně jistí…

          0 0
          • Luka  

            tez to na kolo nedam… :) proste to nende.. a to mam nosice zodpovedne v garazi i s brasnama. snazim se vymyslet jeste jedno kolecko, co by me spolehlive vozilo „na tezko“…

            0 0
            • Jimmy137  

              Taky uz jsem nad tim premyslel, ale druhe kolo se mi sem nevejde… ale na vyzlika by mel jit nosic…

              0 0
              • Luka  

                nejde. bo s hydrama to nejak nejde nandat… a vizlu bych nikda neovesila nejakejma baglama… proste. to nejde… Habib ma staryho kinetika, a toj e super drzak.. chce to neco na alivku, mozna i pevnou vidli. Jenze ja mam tak blbe zhyckanyho cloveka, ze mi jentak nejaky kolo uplne nesedi. A odjet za dovcu jako on 3000 na nejakym krapu co me z nej bude sechno bolet, to neee.. to by chtelo zodpovedne vybrat, osahat, ojezdit a pak teprve vyrazit takhle vazne nekam… ale chystame expedici, jen na tom mym kole to visi. No, navic jsem prohlasila, ze dovolenou chci predevsim stravit na SVEM kole. K cemu ho mam jinymu, nez abych s nim stravila nejoblibenejsi cast roku???? .. takze u me je to jeste i stret zajmu ;)

                0 0
                • Jimmy137  

                  To se ti nedivim… Taky by se mi nechtelo jet nekam na dovcu a bez svyho biku… Me to jentak napadlo, protoze jeden vision mi tu lezi na zemi a tak vim, ze tam zavity jsou… ale s tou koutoucovkou mas pravdu… s ni ee:( a na DC nemam ani ty zavity :)))

                  0 0
            • medved.m  

              Taky jsem si myslel, že je tam nedostanu… a nakonec jsem to vyřešil objímkami. Starou LX-ovou meridu jsem dal tatovi pod podmínkou, že mu ji budu zabavovat právě na zimní ježdění a výlety s batožinou… Jenže jak to mohlo dopadnout: to bych tomu svýmu novýmu kolečku přece nemoh udělat, abych je nevyvezl na vzduch :-)

              0 0
              • Luka  

                tuhle jsme rozebirali teorii, zdali jsme vazne tak silene posedli, a jestli je nas hodne. a koukam, ze jo :)

                0 0
        • kolombo  

          Problém není sa váhou, ale spíše s objemem zavazadla. Vidím to tak maximálně 2–3 kg, ale objem 2–5 litrů a to se do malého batohu nedává vždy úplně nejlépe, má-li tam být i to, co je tam normálně.

          0 0
    • Luka  

      cau. meli jsme ji pujcenou. treba na fotak, svacinu a semtam nejake to priobleceni je to super. ale myslim ze zatez byla jen 5 nebo 8kg, vic se tam dat nesmelo) ale na hvezdicovity vylety a vozeni velky zrdcadlovky je to super, to joo… letos na dovcu to berem zas :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.