• fluider  

      Teo, naozaj pánuješ SpeedHub na svoj Fuid LT ? Aký prevodník si necháš ?

      0 0
      • teo  

        Ahoj,

        tak na to není jednoduchá odpověď. Víceméně ale platí že varianta 16/38 (zadní pastorek/převodník) odpovídá současným převodům u MTB. Tedy 22/32/44 s kazetou 11–34.

        Pokud by jsi ale plánoval „hightspeed“ bike, tak potom přichází v úvahu kombinace 46×16. Ale už nepočítej se snadným zdoláváním kopců

        Poslední nejvhodnější varianta se týká hlavně použítí pro tandemy, tam lze použít 50×16. Tato varinata je samozřejmě vhodná i pro jednoho supermana:-)

        Pokud tě zajímá více informací, tak si stahni následující soubor. Asi nejlepsi vysvetleni cele problematiky. Variant je totiž mnohem více.

        http://www.thorncycles.co.uk/…ARohloff.pdf

         
        0 0
        • fluider  

          No, ja by som sa rozhodoval medzi prevodníkmi 38 a 40, ale nakoniec by som sa určite priklonil k 38 kvôli prudkým stúpaniam :-).

          A chceš použiť Rohloff Chaintensioner alebo nejaký iný ? Prípadne aj chainguide ?

          0 0
          • teo  

            Napínák tam budu muset bohužel dát. U fulla je to bezpodmínečně nutné. Co se týká vodítka(chain­guide), tak tam ještě nejsem rozhodnut. V provedení pro kotoučovou brzdu je dále nutné počítat i s externím řazením (external gear mech). Jde o vychýlení řadících lanek z prostoru kotouče. V ostatních případech pak stačí interní řazení.

            Ve finále, ale platí, že pokud nebudeš řešit váhu, tak všechny tyto „nevýhody“ dávají jednu podstatnou výhodu. Dostaneš za něj systém, který tě přežije a je bezúdržbový v porovnání s klasikou.

            To jsem to vlákno měl pojmenovat Rohloff a ne Norco:-)

            0 0
            • fluider  

              Kankrlicek má Speedhub na svojom HT od Moratti, tiež tam má Rohloff napínak a mal aj Rohloff vodítko a písal mi, že reťaz mu aj tak padala z prevodníku. Tak mu známy vyrobil iné vodítko.

              0 0
              • teo  

                Zajimavé. Kdo mu to stavěl?

                0 0
                • fluider  

                  Mechanik „v krámně“ ako to on napísal.

                  0 0
                  • teo  

                    U pevňáka je třeba zachytit moment. Má tam nainstalovanej speedbone? Pokud ne, tak se to ještě řeší pomocí excentrického uložení středové osy( ten zároveň napíná řetěz). Napínák na HT není jinak potřebný. S problémem, který popisuješ jsem se zatím nesetkal. Nainstalovat správně Rohloff není zrovna jednoduchá věc. Na www.rohloff.cz najdeš autorizovaná Rohloff centra v ČR. je jich jako šafránu, ale klucí tomu rozuměj a jsou vyškolený přímo u výrobce.

                     
                    0 0
                    • JSt  

                      pokavad mas klasicky ram s horizontalnima patkama bez excentru, tak ten napinak nejspis urcite ;-) potreba bude. ono to chvilu vydrzi i bez napinaku, ale casem se ti vytaha retez a zacne plandat a padat. zkusenost ze singl speedu. napinak tam nemam, pac doma vzdycky najdu nejakej vyjetej retez, co si ± sedne ;-). ale pytlikovat to takhle u rolfa by se mi nechtelo…

                      0 0
                      • teo  

                        Máš samozřejmě pravdu, ale spíš máš na mysli vertikální patky. Horizontální se dělají většinou posuvné( třeba Nicolai).

                        0 0
                        • JSt  

                          no jiste. pisu horizontalni, myslim vertikalni O:-). dik ;-)

                          0 0
        • fluider  

          A ešte jedna schýza. XC verzia s RU alebo klasickou oskou ? Na bike, ako tvoj Fluid LT, sa asi viac hodí tá oska aj keď ja by som tam dal aj pevnú os :-). Škoda, že nerobia aj verziu pre pevnú os, veď niektorí jazdia so Speedhubom DH…

          0 0
          • teo  

            Pevná osa je standard. Rohloff umožňuje buď aplikaci s rychloupínákem nebo pevnou osou 10mm. Co se týká použití pro XC, tak bohatě stačí RU

            0 0
            • fluider  

              Heh, prečo som si myslel že štandard je 12mm oska vzadu ?:-/ Viem, že Speedhub je aj na 10mm osku, ale ma zaujímalo ktorú verziu plánuješ použiť ty. Asi 10mm.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.