Nockberge, Millstätter See trail

10 nepřečtených
  • lazza

    Zdar,

    Chystáme se v létě do Korutan. Ubytovaný jsme přímo v Bad Kleinkirchheim, hned na úpatí NP Nockberge. Jestli někdo znáte v celý přilehlý oblasti zajímavý traily, budu rád za informace, link nebo GPS. Zatím počítám, že se určitě necháme vytáhnout lanovkou přímo z BK nebo Turacher Höhe na hřeben Nockberge, a že popojedeme i k Millstätter See apod. Doposud jsem našel jen toto, ale vypadá to spíš na klasický okruhy než traily.

    Všem díky za info.

    0 0
    • lazza  

      Oživím vlákno.

      0 0
    • lazza  

      Ještě jsem nalezl toto. Ale trailů tedy velmi poskrovnu… Fakt to tu nikdo neznáte?

      0 0
      • novas752  

        Já jsem tam teď byl na turistické dovolené a vyloženě mě cukalo v nohách. :D Teda ve hřebenových partiích (třeba okolo ST. Oswaldu) to chce fulla a čas od času se něco musí přenýst (skalka nebo ohrada pro krávy), ale je to tam fantastický. Široký výhledy až na Triglav, můžeš jet kudykoliv (i když je to NP, tak můžeš vklidu jít/jet mimo cesty)… Akorát bycha na kravince :D Všude ve vyšších polohách jsou obrovský pastviny a krávy serou i na pěšiny. :)

        Doporučuji koupit Korutanskou Kartu – lanovky máš zadarmo a jinak jsou prasecky drahý.

        Ještě si tu oblast prohlídni na labs.strava.com/he­atmap – uvidíš, kde je to hodně ježděný.

        0 0
        • lazza  

          S kartou počítám – podle katalogu, co sem si nechal poslat, by měla jít snadno koupit. Pochopil sem, že můžeš denně vyjet kolikrát chceš a není to nijak omezený.

          Za heatmap díky – netušil jsem, že něco takovýho existuje.

          0 0
      • Kubiczech  

        Ahoj. Nedávno jsem tam byli, bydleli jsme přímo v Millstattu, a co se Nockberge týče, většinou je dělané stylem okruhů různé náročnosti. Trailů v pravém slova smyslu tam moc není, ale občas se na nějaký zajímavý úsek najde. To nejzajímavější většinou není pod značkou, někde se stačí dobře koukat, jinde bez průvodce moc šance není. Třeba sjezdovou trať nad jezerem bych asi sám nenašel. Přijde mi, že se tam pořád jezdí spíš za chrcením než za zážitky. Mapku celé oblasti i se všemi trasami dostaneš na každém rohu.

        Za sebe můžu doporučit trasu kolem Weissensee s výjezdem na Naggler Alm, odkud vede zpět k jezeru nově postavený flowtrail. Po sjezdu pak zpět nahoru lanovkou a jezdit až do večera. Je to sice lehčí, ale když to napálíš, zabavíš se. Od Millstattu je to asi padesát kiláků, ale jak jezero, tak okolí se mi ve výsledku líbilo víc.

        0 0
    • kpitti  

      Byli jsme tam asi 4× ale už je to pár let zpátky. Okolo Millstatter see jsou značené okruhy, spíš XC. Hodně se mi líbilo jezdit na hřebeni mezi jezerem a dálnicí od Spittalu. Výjezd na Goldeck pouze po panoramatické silnici, ale taky pěkný. Vysloveně traily tam neznám, ale mohlo tam něco vyrůst.

      0 0
    • lazza  

      Díky za info. Našel jsem pár videí, ale evidentně to všechno jezdí s průvodcem, jak píše výše Kubiczech. Takže nejspíš nezbude, než vzít mapy, navigaci a všechno si to prozkoumat na vlastní pěst. Žena jezdí na ocelovým treku bez odpružení, tak snad mě při tom nezabije :-)

      0 0
    • lazza  

      Jeste jeden dotaz: vsechny lanovk v lokalite vyvazi kola nebo je nekde neberou?

      0 0
    • lazza  

      Páruju tohe vlákno s fotogalerií – je tam o lokalitě více informací než zde.

      http://www.bike-forum.cz/…lstatter-see

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.