Nízký Jeseník - Sovinec a okolí

10 nepřečtených
  • coolboy

    Chci Vás poprosit o nějaké typy na zajímavé bikování v Nízkém Jeseníku okolo Sovince. Za 14 dní tam jedem na týden s bikama, tak bych rád věděl, co si v žádným případě nenechat ujít. Bydlet budem kdesi v Jiříkově, což je kousek od Sovince. A samozřejmě si chceme udělat i celodenní výlet až na Praděd.

    0 0
    • grafik  

      v teto lokalite (moravska sibir) zadne zazraky necekej, charakterem je zamerena spis na cyklovylety nez na bajkovacku, nenech si ujit resovske vodopady, nesjizdejte smerem dolu na hanou, vyjizdky smerujte spis severnim smerem, kolem pradedu se da narajzovat celkem dost i na slepo, nepodcenil bych teplejsi obleceni ;)

      0 0
    • petryk  

      Rešáky taky doporučuju, třeba po turistické dolů k vodopádům z Tvrdkova, příjemné je to i v okolí Slunečné (červená z Dětřichova), u Harty se taky dá slušně pojezdit

      0 0
    • Zbyněk  

      Do této lokality jezdím nejraději a nejčastěji. je zde spousta možností, jen bude muset experimentovat a vybírat na slepo – těžko se to totiž vysvětluje. je to absolutně neturistický kraj, kde potkáte další cyklisty jen vyjímečně, ani aut tu moc nejezdí. Jezdíme tu víc jak 10 let a stále je co objevovat – naposledy parádní úsek z Huzové kolem statku na Veveří – musí se ale přes krávy. Jen se divím, že jste našli ubytování v Jiříkově, je to totiž pěkná prdel. V sousedním Kněžpoli je ale penzion. K těm trasám: kromě zmiňovaných rešovských vodopádů určitě zkuste červenou z Kněžpole na Rýžoviště, býv. voj. pr. mezi Rýž. a Dětřichovem, hřebenovku nad Arnolticema na Pomezí, louky mezi Karlovem a Křížovem, zelenou z Paseckého Žlebu do Jiříkova, nevynechejte Mutkov, Roudnou a okolí (nejlepší nástup od vysílače nad Huzovou), modrou mezi Huzovou a Dálovem, oblast mezi Krahulčí a Ondrášovem (orientační bod je telefonní stožár), okolí Œternberka, Chabičova nebo Těšíkova atd.No a pokud zajedete dál za Moravský Beroun, nabízí se krásné výlety na Červenou Horu, přehrady Slezskou Hartu a Kružberk… takže je toho dost.

      0 0
      • coolboy  

        jo, tak jakýsi ty vojenský pevnosti jsem na mapě viděl a moc se mi to líbí. V Jiříkově je jakýsi penzion. Bude nás cca 10 s kolama a z toho budem tak 4–5 bikerů-magorů, co budem hledat pořádnej bikerskej zážitek. Těm ostatním stačí žlutě značené cyklostezky :-D

        0 0
        • McBlacky  

          okolo Sternberka, Sovince a Hůzové jsem jezdil teda jen jeden den. Nějaký turistický červená, zelená, žlutá… a je spíše pohodový poježdění než nějaký brutality po šutrech a kořenech. určitě se ale dá něco najít, když budete hledat.

          0 0
      • grafik  

        penzion v knezpoli je supr, hlavne vecer se tam vetsinou kali jak o zivot :) – vim o cem mluvim, mame ve vedlejsi vesnici chatu

        0 0
        • coolboy  

          se stav na kalíšek, jestli budeš na chatě. Budem tam od soboty 21.7. do soboty ráno 28.7. Kámoš z Rožnova vozí každej rok parádní slivovicu, po které se krásně zvrací (když je jí víc než je zdrávo:-))

          0 0
        • petryk  

          můžu potvrdit, letos jsem tam byl na selátku a supr dupr:)

          0 0
    •  

      Ticho! Všechny vás zabiju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.