NEzateplený dres s dlouhými rukávy

100 nepřečtených
  • masta-x

    Dobrý den,

    prosím o radu, kdo má tip na dres s dlouhými rukávy, který ale není zateplený. Jsem alergik a kombinace slunce, potu a pylu mi způsobuje ekzém. Našel jsem akorát cyklonemcik dres, ovšem nevím jak moc je dobrý. Tenký, elastický, velmi funkční materiál je v tomto případě velké plus, resp. nutnost.

    Díky

    0 0
    • Smazaný účet  

      Kalas.

      0 0
      • masta-x  

        Prosím link, nezateplené jsem nenašel. Pokud ušijí, pak by to bylo super

        0 0
        • Myrra  

          Tak to je smůla – a zrovna se mi u jednoho staršího rozpadl zip, snad to ještě půjde spravit :-(

          Nejlepší a dlouhodobě nejvýhodnější je samozřejmě zbavit se té alergie, že ano.

          0 0
          • masta-x  

            Dobrá rada :D

            0 0
            • Myrra  

              Co je na tom vtipného? Měl jsem kdysi velké problémy a všeho jsem se zbavil. Doktory navštěvuji 1× ročně a to jenom proto, aby mě nevyřadili z kartotéky. A určitě nejsem sám. Jenom je na tom potřeba zapracovat.

              Změnu k lepšímu si samozřejmě dodneška nemůžu vynachválit (pravda, taky jsem se předminulý víkend kapku připálil, takže dlouhý rukáv se semtam hodí i v teple ;-)

              0 0
              • gerrard  

                Jaks to dokazal?

                0 0
                • Myrra  

                  To je dlouhá historie. Paradoxně když je na tom někdo hodně špatně, tak jej okolnosti nutí přemýšlet a hledat. Pár zážitků mě nakoplo správným směrem. Absurdní se mi zdá, že se za těch 30 let ve zdravotnictví nic nezměnilo a oktoři jedou ve stejných kolejích (a pacienti taky :-o) Speciálně alergologové (či jaksetojmenuje) řeší v 99% pouze následky a nikoliv příčiny. A navíc to ještě zhoršují. Podle mne je to „pavěda“ bez jakýchkoliv základů, zejména proto, že pacienta neřeší holisticky.

                  Žádný jednoduchý recept nicméně na „vyléčení“ není, jenom přístup – tělo je úžasný biotop a je potřeba mít úctu a hezky se k němu chovat :-)

                  • vědět, co z jídla/pití prospívá a jak a kdy (kůže je mohutný orgán a poslední instance při čištění organismu, odtud ty projevy). Pohybovat se na slunci, jíst tuky, vyhýbat se sacharidům, omezit lepek. Nechlastat, nekouřit. Spousty problémů nedělají jídla samotná, ale jejich kombinace. Chyby se projeví rychle a pořád se učím. Něco myšlenek je v paleodietě, něco v dělené stravě, ale diety jsou obecně založené spíše na víře, základ je vědět, jak trávicí systém funguje. Vše je hodně komplexní a navíc samo o sobě nestačí, viz dále.
                  • „rozumně“ se hýbat, zlepšovat tím imunitní procesy a hlavně popohánět lymfatický systém, který tělo čistí (a nefunguje „sám od sebe“). Kolo je velmi vhodný pohybový prostředek :-)
                  • dávat si pozor na léky a „potravinové doplňky“, třeba antibiotika jsou průšvih (likvidují imunitní systém ve střevech, náhrada je velmi zdlouhavá)
                  • obecně tělo nestresovat (například se pořádně vyspat)

                  Kupodivu od doby obskurní publikace „Musíme trpět alergiemi?“ od Brukera zřejmě nic (česky) nevyšlo. Trochu se o téma otřela Strunecká ve své poslední knize, kde si nebrala „vědecké“ servítky („Jak přežít dobu jedovou?“). Teď jsem ale narazil na knihu, která dává celkový obrázek fyziologie, všechny možné souvislosti a našel tam odpovědi i na své zbývající otázky. Opět je za tím nějaká historie, která není podstatná, podstatné je, že tělu extrémně prospívá aerobní pohyb a ničí jej ten anaerobní. Takže to vypadá, že se letos na ty doktory vykváknu úplně a nechám se z kartotéky vyřadit. Stejně jenom po roce vyhazuji prošlé léky.

                  Pokud se tedy někdo chce inspirovat a umí trochu anglicky, doporučuji Philip Maffetone „Endurance training and racing“. Čekal jsem něco čistě o tréninku, ale ono je to vlastně o zdraví. Bohužel má 500 stránek a těžko ji bude někdo překládat (ze zkušenosti vím, jaká je to drbačka). Česky jsem na webu zahlídl akorát jeho výpočet tepovky a to je hodně malý kousek. Není sice to levný kup, ale pro lidi se zdravotními problémy má podle mne cenu 10× větší, než co stojí na Amazonu. Nějaký náhled těch myšlenek je na philmaffetone.com.

                  Tradiční disclaimer: jsou to MOJE zkušenosti a názory, je na každém, jak je využije. Ale choroba je to otravná a zbavit se jí je úžasné, přišlo mi tedy absurdní zabývat se „dresem s dlouhým rukávem“ :-)

                  0 0
                  • Martin  

                    tady bude veselo :)

                    0 0
                  • Yura  

                    „vyhýbat se sacharidům“

                    absolutni nesmysl. Pro cyklistu tuplem.

                    " podstatné je, že tělu extrémně prospívá aerobní pohyb a ničí jej ten anaerobní."

                    Dalsi nesmysl. Ze je aerobni pohyb prospesnej je bez debat, ale nic se nama prehanet. Zadnej jednostranej extrem neni dobrej. Ze anaerobni pohyb nici telo si zjistil jak? Zvedat tezka bremana je zaklad pro vyplavovani hormonu, ktere BUDUJI telo a stimul pro to telo, ze si ma nejake ty svaly udrzet, protoze je potrebuje. Anaerobni pohyb pouze DEGRADUJE telo. Extrem typu ultramaratonec= na hovno. Extrem typu kulturista co dostane infarkt po zdolani dvou pater po schodech = na hovno. Idelani je stred. tzn. delat oboji s rozumem..

                    0 0
                    • Myrra  

                      Já jsem si říkal, že tu nic nemám psát :-)

                      Komentář byl k alergii a jak se jí vyhnout.„Omezit sacharidy“ neznamená je nejíst, ale s mírou. V dnešní době je „přesacharidováno a podtučněno“. Stejně tak pokud někdo řeší ekzém, neprospěje mu rvát to na kole co to půjde, ale udržovat rozumnou míru. Ta je dle mých zkušeností mnohem níže, než se traduje. Tělo má už tak velké problémy, netřeba mu přidávat další. Je to komplexní, na dlouho a každého cesta – já jsem napsal svoje názory a jsem fyzickým důkazem, že pro mě fungují. Pokud jste zdraví, tak to řešit nemusíte a buďte rádi :-)

                      No a že tato debata nepatří sem, to je taky jasné, už se zkrátka stalo :-o

                      0 0
                      • Yura  

                        je „přesacharidováno a podtučněno“

                        Spis naopak problem je v tom, ze jsou ve vsem nekvalitni tuky. Mnohem lepsi by blo, kdyby tam nebyly zadne. Se podivej na asiaty. Ti do doby nez se k nim dostal zapadackej styl stravoni ala same prepalovane rostlinne oleje apod.. Tak jedli 80/90% kalorii ze sacharidu a to hlavne v te tak strasne nezdrave bile ryze. Uvarena ryze s nejakou zeleninou? Muzes toho zrat kila a nepriberes spis naopak. No pridej k tomu veprove maso delane na rostlinnem oleji a nafouknes se raz dva.. Podivej se na vegany co zerou vysokosacharidovou stravu s minimem tuku a bilkovin. Vsichni jsou vychrtli stejne jako byli driv vsichni asiati.. Ukazovat prstem na cukry jako na zlo a psat tu neco o paleo a podobnych nesmyslech je trochu omezeny..

                        0 0
                        • Myrra  

                          Ano, je to složité, to souhlasím. Asiati jsou nejen vychrtlí, ale i „podezřele zdraví“ :-) Rád si třeba dávám vietnamská jídla (opravdu vietnamská) nebo sushi. Přibrat se po tom podle mne nedá a nevím přesně čím to je. Narozdíl třeba od bílého pečiva. Vietnamci, co se začali stravovat po našem, začínají mít problémy (včetně vyrážek a nadváhy). A tak podobně u jiných národů.

                          Šlo mi o to, aby se tazatel začal zabývat především svým způsobem života – určitě tyto problémy nejsou dány geneticky a neměnné jak se často traduje. Podle mne je to odpověď špatná a rád bych potkal někoho „osvíceného“, který místo testů a zkoumání vyrážky začne řešit, co v té rodině vaří, pijí, jak sportují, jestli celý večer sedí u televize a u toho křoupou čipsy… přišlo by mi to mnohem smysluplnější, i když mnohem, mnohem pracnější. Takto si lidi chodí donekonečna pro recepty, doktor je vidí 10 minut a nic se nezlepšuje. Témata k zamyšlení jsem tam napsal, zbytek je v těch knihách a vlastní praxi (nejsem placený za psaní na bikeforum :-) Nikomu to nevnucuji a je velmi pravděpodobné, že se něco nového a lepšího objeví – přiznám rovnou, že se tom extra pídit nebudu, jsem zdravý jako nikdy předtím a už tu potřebu zkrátka nemám.

                          0 0
                          • Yura  

                            Tak jiste ze to je o systemu. Oni nechcou zdravou populaci. To by si pak nikdo nechodil pro ty recepty a nekupoval drahe sracky v lekarnach.. Dnes uz ma ale kazdej pristup k internetu = k informacim, takze je jenom na nem, jestli vezme zdravi do vlastnich rukou nebo mavne rukou a necha to na dokturkach.. Jinak asiati a vsichni ostatni, kteri se stravovali/stravuji prirozene nejsou bachrati, protoze nezerou sracky, ktere kompletne narusuji fungovani lidskyho tela. To neni jen o kaloriich a nebo jestli tuky nebo sacharidy apod.. Cukr jako takovej z repy nebo cukrove trtiny neni problem, skrobova zelenina jako zemaky, ryze atd.. nejsou problem. Problem je ale treba „super psenice“ ktera nema nic spolecneho s tim jak pestovali a delali pecivo lidi pred 100 lety. Problem je treba kukuricnej fruktozovej syrup z GMO kukurice. Problem jsou rostlinne oleje bohate na PUFA omega 6. Problem je obohacovani veskere mouky na zapade zelezem atd.. Tohle se sere uplne do vseho a to ti dojebe metabolismus, endokrinni system tak, ze proste budes ten nemocnej a bachratej cukrovkar ze zapadu.. Neni to o tom jestli jis moc ryze nebo masa se zvirat, ktera zerou prirozenou potravu atd.. Mlecny vyrobky jsou takjy dobrej priklad. Vetsina lidi tvrdi, ze ma problem s mlecnyma vyrobkama. No jiste zema, kdyz je to pasterizovane, homogenizovane coz totalne zmeni vlastnosti toho mlika a uz to defakto nema nic spolecnyho s tim co muzes stale koupit tzn. kvalitni nehomogenizovany mliko od zvirat, ktery sou venku a zerou travu a nejsou jim podavany zadny hormony a antibiotika oproti tem chuderam co jsou zavrene uvnitr. Nemuzou se moc hejbat a jen do nich tlaci soju nebo kukuricu..

                            0 0
                            • Myrra  

                              No vidíš, že se shodneme :-) Zatím jsou doktoři placení za počet pacientů, ne zdravých lidí. A celý ten karteziánský vědecký systém vede ke kouskování a řešení „per partes“ (a to píšu jako vystudovaný matematik, eh…). Do toho ty konglomeráty vyrábějící šunty a hrnoucí to přes reklamu do lidí. A všichni se tváří, jak jsou chytří a jak je to jasné. Nestranný názor aby člověk prstíčkem vyhrabal. Na internetu je samozřejmě všechno – přesně to, co tam kdo chce najít. Zrovna ten Maffetone nebo Strunecká si neberou servítky – už to nemají zapotřebí. A já na to s**u taky, není mi dvacet a čas je drahý ;-)

                              Doma si potraviny pečlivě vybíráme a jíme zkrátka to, co tělu dělá dobře, hýbeme se tak, aby nás to bavilo a bylo prospěšné – a všichni jsou léta zdraví jako řepy (školní jídelně navzdory – malý posledně křičel „nemůžu žít bez sushi!“). Kdybychom zůstali u stravovacích zvyků našich rodičů, stojíme ve frontě u kardiologa. Posledně jsem byl na Hané na pohřbu a když jsem u stolu pozoroval své vrstevníky, co jedí a jak vypadají, zdálo se mi, že chtějí nebožtíka co nejrychleji dohnat :-o

                              Je zkrátka nutné o tom přemýšlet – taky jsem kdysi řešil, jaké oblečení dobře saje krev (ještě dobrá varianta) a zároveň se to nepřilepí (flanel). Ale taky jsem tušil, že je něco v systému špatně a musím se zařídit sám, akorát nevěděl jak. Dneska by měli mít podobně postižení jinou startovací pozici, ale zdá se, že nemají :-(

                              Mrzí mě to, i když jako asociální sobec se starám hlavně o sebe :-D

                              0 0
                  • gerrard  

                    Dik za info.

                    0 0
          • mr.antik  

            ruce jsou na kole dost exponovaný, pokud musiš jezdit přes poledne, tak neni dlouhej rukáv od věci i bez alergie

            0 0
    • Libores  

      co třeba návleky?

      0 0
    • Martin  

      jakou velikost? jeden mám doma, jetý jen jednou – prodejce ho inzeroval jako zateplený :)

      0 0
    • kellysta  

      Já nakupuji na Kadado.cz,je to Čína ale něco vydrží.Jsem spokojený s kvalitou,fungují skvěle.

      0 0
    • bradek  

      Nebo si vzít pod letní dres něco takového:

      http://www.sportovni-obleceni.cz/…y-rukav.html

      0 0
      • masta-x  

        taky jsem zkoušel, každá další, i když ultralight, vrstva vede k přehřívání.

        0 0
        • MlokCZ  

          S tím souhlasím. Můžeš to ale vyřešit jednoduše tak, že si vezmeš jen tu tenkou dlouhou funkční vrstvu a dres si nevezmeš vůbec. Úplně stejně to tak dělám v nějvětší vedrech i u krátkého rukávu. Jen chce v případě dlouhého rukávu přihlédnou při výběru materiálu i k odolnosti, abys při prvním škrtnutí o nějaké trní neměl zcela rozpárané.

          Takhle tenký dlouhý dres (jako jsou možnosti u funkčního trika) asi těžko seženeš. Třeba zmíněný Kalas výše vůbec tenký není.

          Jediná nevýhoda je chybějící zadní kapsa, což mě vůbec netrápí (stejně vozím batoh), ale někomu by to vadit mohlo.

          0 0
          • masta-x  

            Díky, ale musím mít kapsy, furt čumím na mapy v mobilu. Batoh moc nemusim

            0 0
    • JMT  

      Salton ti za velice rozumný peníz ušije naprosto tenký dres na zakázku a ani to moc netrvá (cenově fakt jak koupit hotovku). Nebo možná Rapha, Isadore atd…ale nevim jesli jsou uplně tenký. Nebo nějaký kvalitní návleky, když dobře seděj, nevíš o nich a otrava to neni. Otrava jsou nějaký nepadnoucí.

      0 0
    • djx  

      A co kombinace klasickýho dresu a nějakých tenkých nezateplených rukávů? Na aliexpressu jsem ty rukávy viděl snad v osmi barvách, vč. bílé, žluté zelené atd. za pár kaček… :-)

      0 0
    • danis7  

      Doporučuji ti Sýkoru, cyklodresy.cz a nechat si udělat dlouhý dres z materiálu na krátké dresy.

      0 0
    • Auditor  

      Můžeš zkusit Atex ve variante coolmax bike …

      0 0
    • Alojs01  

      Zkus Dexter.cz, myslím, že by ti to mohli ušít…

      0 0
    • masta-x  

      Zatím díky všem za nápady, určitě využiju, už to poptávám.

      0 0
    • kyl  

      Kdysi je dělala firma G Sport,mám od nich s dlouhým rukávem dres Author(taková barevná opičárna).Tenký průsvitný hadřík.

      0 0
    • slavekRM  

      Force Lux

      A dělá se i v reflexní zelené.

      0 0
    • michal1968  

      http://www.heycycling.com/Search.aspx?…

      jsou mezi nimi jak zateplené tak jen ,,dresové"..jeden ten lehčí mám a jsem spokojen

      http://www.heycycling.com/…-205452.html

      0 0
    • milan.v  

      Lehký dres s dlouhým rukávem má v nabídce každá normální firma, co dělá oblečení…

      0 0
    • Nutribird  

      Normálně zkus ten Aliexpress, za pár stovek koupíš celý set. Rychle zjistíš co a jak. Mi sedí normálně velikosti L jako u nás. Stejně můžeš zjistit, že co jsi koupil tady přes eShop za 1500 – 2000 seženeš na Ali za polovinu.

      0 0
    • MaTHa  

      Mám sportful aero dres a super

      0 0
    • jiriga  

      a zkousel si jezdit v dresu z merina? dle meho absolutne idealni material…

      0 0
      • MlokCZ  

        Myslíš ideální v nasávání vody a následném pomalém schnutí?

        0 0
        • LM  

          Tak merino hřeje i mokrý, to se při stávajících teplotách jistě hodí :-)

          Spíš bych se bál na setkání s trny – to pak budeš mít spoustu nových větracích otvorů :-/

          0 0
          • jiriga  

            tak určitě , když se někde zachytí za trn, tak to asi bude problém. nicméně to si myslím, že asi bude u většiny materiálu :-) já v něm jezdím na bajku i silnici.

            0 0
            • MlokCZ  

              Dresy snesou o dost více. U funknčních vrstev je to problém u všech materiálů včetně umělin, i když jsou tam dost rozdíly dle konkrétního materiálu a některé snesou více než jiné.

              0 0
          • MlokCZ  

            Merino hřeje i mokrý. Tuhle hlášku řadím mezi typické urbanc legend. Jak píšu níže, tak merino hřeje když je trochu vlhké, v tu chvíli je to o trochu lepší než stejně vlhká umělina. Ale jak píšu také níže, tak v reálu to není vlhké merino vs vlhká umělina, ale nakonec zcela nacucané merino, které už ani neuschne a které nehřeje ani náhodou a je v tom v zimě na kole kosa.

            Umělina může být také mokrá (propotím v některých situacích cokoliv), jenže s tím rozdílem, že mi zase za chvíli uschne, takže zima je maximálně chvilku.

            V horách mi někdy nestíhá ani kvalitní umělina v dlouhých náročných kopcích (tedy tam nemá prostor uschnout) a vozím první suchou vrstvu na převlečení (ve sjezdu by umělina uschla, ale proč se zbytečně trápit část dlouhého sjezdu a mrznout). Tady je zase velká výhoda, že nemusím dávat do batohu těžké nacucané merino, umělina nasaje vody násobně méně.

            0 0
            • gerrard  

              To zalezi asi od cloveka jake ma s merinem zkusenosti a jak ho vyuziva. Ja na merino nedam v zime dopustit na bezky a chozeni, kde je pro me idealni. Jen kdyz je to neco delsiho a zastavim, na delsi dobu, ze zchladnu tak mam v batohu nahradni suche a prevlecu se. Ale ten pocit hrejiciho merina, tan je v zime k nezaplaceni. :)

              0 0
        • jiriga  

          opak je pravdou :-) v tom je právě unikátní. v lete odvádí pot a teplo a v zimě naopak se ochlazuje a absorbuje vlhkost.pohlcuje pachy,takže hned ckoovek nesmrdi jak v tech umelych materialech.nehledě na to, že hji struktura respektive prostredi znemožňuje usídelní roztocu, což zrovna v případě alergických reakci považuji za dost podstatnou vlastnost.ale nikomu neradim :-) dle mého se tomu ty super extra moderni matrose nevyrovnaji. mam oboje , ale teď už si pořizují prakticky jen výhradně moiru; -) je mi celkové nejpříjemnější

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak bys to mohl ještě vysvětlit všem těm kouskům merina co má ve skříni (15+ kousků od různých značek).

            Ale napsal jsi správně i tu jeho nejvýraznější vlastnost, tedy že absorbuje vlhkost (bavlna je v tom ale ještě lepší). Pokud se někdo potí málo nebo to není na intenzivnější sport, tak se to dá. V civilu merinu nosím poměrně hodně a ještě tak na pohodové pěší s manželkou (tzn. žádné svižnější kopce) je ok.

            Na sport jsem ho už před lety zcela přestal používat, protože tam se prostě vždy dříve nebo později zcela nacucá. A zima v tom je pak slušná (vlhké merinu hřeje více než vlhká umělina, jenže umělina mi stíhá odvádět pot a bývá tedy jen vlhká, případně když se někdy propotím hodně – tomu žádný materilá nezabrání, tak zase i rychle uschne, merino už u mě zcela bez šance a pomůže akorát převlečení do suchého kusu).

            Kvalitný umělina je rychlostí odvodu potu a menším nasákáváním úplně někde jinde než merino. Merino je tak někde mezi kvalitný umělinou a bavlnou.

            Merino smrdí později než umělina, což pro někoho může být velká výhoda, pro mě to není váhoda žádná. Umělinu peru dostatečně často, takže žádný problém.

            Co se týká alergie, tak to si každý musí vyzkoušet sám, co mu vadí a co ne. Někdo může mít problém s některou umělinou a někdo zase s merinem.

            Dost lidí nesnese merino na holou kůži ani když žádnou alergii nemá.

            A s tou Moirou jsi dobře pobavil. Nemám nic proti merinu o Moiry, sám mám několik kousků a mám merino od Moiry také nejdraději oproti jiným značkám.

            Jenže to je právě proto, že merino Moira má na vnitřní straně polypropylenovou vrstvu (tedy je to z části právě umělina) díky ní je na těle příjemnější než čisté merino a odvádí pot od těla o něco lépe než čisté merino. Ale nasákne se nakonec úplně stejně jako jiné kousky co mám z čistého merino od jiných značek.

            0 0
            • jiriga  

              :-) to nemela byt moira ani nahodou, ale merino:-) typo.

              ok, souhlas, ty umelotiny uschnou asi o neco rychleji, nicmene jako hobby jezdci mi ten prirodni matros je stejne prijemnejsi. Jinak jasne ,ze si ty dresy clovek pere, ale v merinu se aspon muze nekde zastavit mezi lidma, aniz bych byl hned za vyvrhele na 100 metru..:-) ale samozrejem to je individualni a chapu, ze profici v merinu asi moc jezdit nebudou, byt i takove doby byly;-)

              0 0
      • masta-x  

        Na kole do hospody, kolem rybníka s dětma, na běžky s baťůžkem, chození po horách – tak tam je merino vynikající. Ovšem běh, svižný bajk, to jedině polyester. Navíc jak už tu bylo zmíněno. Nedám si tenkou vlnu za dvojku na tělo abych to roztrhal při prvním kontaktu s čímkoliv.

        0 0
    • Petr L2  

      Hledám dres s dlouhým rukávem a navrch rozepínací dlouho a nic moc, kromě Spešlu, kde je mají za raketu a ještě barevné jak v cirkusu, jsem žádný nezateplený nenašel, takže za jakýkoliv tip velké díky.

      Co se týká alergií, tak bych nebyl zase tak kategorický, příčin které vedou k alergickým projevům je mnoho a ani mechanismy které k alergickým projevům vedou nemáme zcela 100% podchycené, reakce každého je jiná, a navíc ať chceme, nebo ne, prostředí ve kterém žijeme je samo o sobě pro tělo tak stresující, že i naprostý asketa může mít alergické projevy a moc s tím dál nehne, tedy pokud by se neodstěhoval někam na druhý konec světa do pustiny, ovšem i tam může být nějaký alergen, se kterým se jeho tělo nedokáže srovnat a je v pasti. To, že někomu něco pomůže, může být sice návod kudy se vydat, ale záruka, že to platí univerzálně a povede u každého k „vyléčení“ je naprosto nesmyslná a prohlášení typu jako, že každý se může alergií zbavit, jenom to chce chtít, jsou naprostá kravina. Nejvtipnější je, že mnoha lidem různé alergie zhruba po 30. roku pomalu ustupují a leckdo pak mylně přisuzuje tento efekt změnám v životě, které se díky věku s ústupen kryjí :-)

      0 0
    • mrozu  

      Jaký je problém vzít si ke krátkému dresu lycrové návleky na ruce za pár korun? :)

      0 0
      • LM  

        Žádný, taky to tak vozím. Je to i praktičtější když „rukávy“ můžu nandat/sundat podle potřeby.

        Ale nezateplený volný dres s dlouhými rukávy taky scháním (do trní, do kopřiv:-)).

        0 0
        • Petr L2  

          Problém to asi není žádný, ale mít dres s krátkým a návleky a mít dres s dlouhým není to samé :-)

          0 0
        • ufoncz  

          Sorry za vykopávání mrtvoly, ale stálo se to pro mě aktuálním a zakládat novej nemá asi smysl.

          LM: Užs na něco za ty dva roky kápnul?

          Nebo kdokoli jinej – všecky ty DH-specific volný dresy asi nebudou moc vhodný na objevitelskou turistiku se šlapáním i do kopců za 30stupňových veder a často těma kopřivama, křovíčkama atd. Zná někdo něco, v čem by se člověk nepotil jak zvíře, ale aspoň trochu to ulevilo od přemíry ošlehání kopřivama a slunkem?

          0 0
          • LM  

            Ve výprodeji jsem koupil Fox 180 dres, je pěkně slabej, má odvětraný boky a střih je přiléhavější, takže i na výletování super. Pak mám ještě Mañana Wear dres, kterej je mnohem volnější a ten teda moc nevozím.

            Ale v těhle vedrech vozím stejně rychleschnoucí trika s krátkým rukávem. Na kopřivy sere pes (už jsem imunní), na keře bez trnů taky, akorát na ostružiny je třeba dávat bacha :-)

            0 0
          • gerrard  

            Zkus sykoru www.cyklodresy.cz obvykle nemaji problem delat kusovky na zakazku.

            0 0
          • Petr L2  

            Gmbn

            0 0
    • hatchet  

      Endura. třeba tady:

      https://www.nevix.cz/…kavem-c3247/

      0 0
    • drumlin  

      co alpine pro vald?

      https://www.outlet-alpine.cz/filtr?…

      vozím ho už druhý léto (mám radši něco přes lokty když padám) a patří k příjemnějším materiálům co jsem zkoušel, hlavně ikdyž je propocený nedělá se v něm ten slizkej film. Jenom bacha je hodně roztahovácí a ač mám 182cm vozím S-ko :)

      0 0
    • Lister  

      Vytáhnu tohle starší téma.

      Klasický dres s dlouhým rukávem ale lehkým materiálem – nemusí být tak lehký jako tenké krátké, ale určitě nechci s vnitřním vlasem. Je to na silničku, teď vozím Enduru MT500 – fajn dres, mám ho docela na tělo, ale chybí mi kapsy.

      Teplý dres mám, ale ten je ve vyšších teplotách napoužitelný a krátký dres s rukávky mi úplně nesedí – moc lehký materiál na ramenou, které jsou pak pro vítr moc na ráně, navíc ty gumičky…

      0 0
      • JMT  

        Od endury je tenkej pro sl s dlouhym rukavem

        0 0
        • zarkow  

          Pro Sl předchozí generace mám a např. do aktuálních teplot je fajn. Lehce počesaný je, ale horko mi v něm není, pod něj vozím Moiru Ultralight. Aktuální verze II je z jiného materiálu, střih bude o něco víc race s užšími rukávy, které nebudou plandat (předchozí verze je volnější). Jen barevně není moc na výběr. Dobrý by mohl být i Kalas Passion X9.

          Osobně pokud je pod 15 stupňů nebo pofukuje studený vítr, cítím v těchto profuk dresech chlad a vytahuju vestu

          0 0
          • JMT  

            Minula generace je do cca stejnych teplot jak soucasna. Material je jiny, ale strih podobny a urceni stejne. Do teplot pod 15 je pak super cassic II, to je nejgenialnejsi kus obleceni co jsem kdy mel.

            0 0
            • zarkow  

              Máš pravdu určení je stejné, materiál jsem sice v ruce neměl, ale dle foto mi přijde víc elastický a střih úplnější, takže by mohl být lepší. Bohužel jen dvě tmavé barvy?

              Pro Sl classic je ten s odepínacími rukávy a membránou vpředu? Do chladného jara by mohl být fajn, chvilku jsem nad ním v hi-viz Blue uvažoval. Jak je na tom s prodyšností? Díky

              0 0
          • Lister  

            Díval jsem se a je pravda že barvy jsou takové docela nezajímavé. Cena už vysoká, ale kdyby fungoval tak proč ne.

            Snažím se nějak vyřešit dojíždění do práce na lehko bez batohu, ale v aktuálním režimu ráno kolem nuly odpoledne 20 to jde blbě (takže zatím jedině dvě sady oblečení – minimálně kalhoty prostě teď beru dvoje).

            Pořídil jsem nákladový box na sedlovku – kupodivu to nevypadá tak blbě, ale všechno tam i tak nedám a kapsy by se hodily. Lehký dlouhý dres bych mohl ráno použít spolu s funkčním prádlem jako vrstvu pod větrovkou a odpoledne se v něm na silnici dá klidně až do 20st – tedy pokud bude opravdu lehký a přesně takový hledám.

            0 0
            • milan.v  

              Návleky.

              0 0
              • Lister  

                Myslíš na nohy ke krátkým lehkým kraťasům?

                Zkoušel jsi v tom někdy jet hodinu kdyz je hodně pod 10 st? Já mám svoje tělo rád…

                0 0
                • milan.v  

                  Ano, zkoušel, třeba i osm hodin na dlouhém švihu na žiletce, teplota okolo pěti stupňů, pocitová nižší, jsem na to docela citlivý…

                  Nikomu to nediktuji, ale to, co popisuješ, je ukázková situace na návleky na ruce a nohy/kolena…

                  0 0
                • Cryzyy  

                  Návleky můžeš vyzkoušet tyhle https://www.kalas.cz/…y-nohy-cerne?…, ty jsou napohodu tak 2–8 stupňů, kolem 6–10 https://www.gorewear.com/…-100414.html?…

                  Ale pak musíš ještě vyřešit ty letní kraťasy, částečně by to mohlo být řešitelné funkčníma boxerkama s dlouhejma nohavičkama, nebo zateplenýma https://www.cyklodresy.cz/…aix-639.html krátkejma, ale v nich už bude odpoledne nad 15 stupňů vedro, takže jsi trochu v pasti :)

                  0 0
                  • Lister  

                    Hele já m doma tolik návleků že bych je mohl rozdávat. Asi 4 na kolena v různých délka a k tomu i nohavice…

                    0 0
                    • Cryzyy  

                      tyhle jsou membránové, což je oproti normálním v hrejivosti dost velký rozdíl, pokud už s nima máš zkušenosti, tak pardon

                      0 0
                      • milan.v  

                        A také jsou některé například s roubaix, takže jsou hezky zateplené, ideální do těch teplot okolo pěti stupňů…

                        No nic, kdo chce kam…

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Nezateplený návleky bych ani nechtěl, nepochopil jsem na co jsou.

                          0 0
                          • Cryzyy  

                            ja je občas vozím, když je kolem studenejch 15 stupňů, takové to, když to je na kratkej dres, k němu vesticku a teple návleky, na hole nohy by to ještě nebylo, ale na chlupaté navleky už taky ne, nebo na jaře na zavody, když se ochladí pod deset stupňů.

                            Taky jsem si říkal, že to je blbost, ale loni jsem utahal extýmové a už jsem si pořídil nove, smotané se vejdou do kapsy.

                            0 0
            • zarkow  

              Aktuálně to tak přesně vozím, Moira UL, dres Pro Sl a ráno nahoru Endura FS260, který je vpředu neprofuk a odpoledne jde do batohu, kalhoty dlouhé zateplené, pod nulou i v neprofuk verzi. Ale do práce to mám kousek jen 8 km.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Řešit commutering s 20°C rozdílem bez baťůžku nechápu, jsem na baťůžek 15l zvyklý, vozím ho i skoro prázdný, i na silnici, a to už nevozím pitný vak. Nevím, kam bych dával nářadí, duši, velký mobil atd. Každý to máme jinak.

              0 0
              • Lister  

                Však to tak teď dělám.

                Akorát to mám 35km a bez něj se prostě jede líp – nekdy si trasu zpět i zdvojnasobim a tak se chci cítit co nejlepe. Vak taky na silnici nevozim.

                0 0
                • zarkow  

                  Jezdím s Osprey Raptor ale bez něj je to rozhodně daleko příjemnější i na krátké trase.

                  0 0
                  • Lister  

                    Jezdím s Osprey Raptor ale bez něj je to rozhodně daleko příjemnější i na krátké trase.

                    ;-)

                    0 0
      • tm  

        V posledním Velu je velké srovnání právě takových dresů

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.