• hodny soused

    Chjo, tak jsem si objednal hollowtech klíč na misky. www.kupkolo.cz/…sky_621.html Sedí přesně,v tom bych problem neviděl,ale misky utahoval nějaký Švancenegr :-( Zabral jsem co to dá a nic,tak sem nasadil trubku,zaberu a …(viz.obrázek) …sakra Pročetl jsem různé rady tu,tak sem to prolil WDéčkem,zítra ráno stříknu zas a večer to zkusím povolit,ale pochybuju :-(

    Nemáte nějaké v praxi ověřené rady? Autogenem to ohřívat nechci :-D

    Nechci to tahat do servisu aby mi to jen povolili.Bych je asi nepotěšil a nedivil bych se jim

    0 0
    • roud  

      Nasaď na ten klíč trubku ať máš větší páku a příště namazat při montáži…

      0 0
    • raceman  

      a seš si jistej, že to povoluješ na správnou stranu? :)

      0 0
    • pitos  

      prvni povoluješ levou,pak pravou pravá má levý závit…souhlasí?

      0 0
      • hodny soused  

        snad správnou,nejdřív tu,kde není tác(převodníky) a to proti směru ručiček

        0 0
        • pitos  

          jak nepovolí tak nevím,možná bych to dal do svěráku a točil rámem ale to možná zničíš misky.

          0 0
          • roud  

            jj s tim svěrákem to neni špatnej nápad pokud to je zatuhlý klidně bych ty misky obětoval…

            0 0
    • Blade  

      Skoro bych řek, že podle toho, jak je ta miska odrbaná, to nepovoluješ, ale utahuješ!

      0 0
      • Blade  

        I když asi ne.. blbě sem se na to kouk…

        0 0
        • hodny soused  

          točim proti směru hod. ručiček a je to levá miska

          řekl bych, že dle dílny Ivelo točím správně

          0 0
          • Blade  

            Jj. Tak prolejt wédéčkem a nechat působit. Jo a taky zkus povolovat ne tlakem, ale nárazy. Na klíč nasaď tu trubku, nebo i bez ní a místo tlaku na páku do toho buš kladivem.

            0 0
            • hodny soused  

              dnes a zítra to budu prolejvat a zítra večír to zkusím,budu se modlit :-)

              0 0
              • Blade  

                Jo, zkus to.. U mě to vždycky zabralo. Pak když tak ten svěrák, nebo odřezání podložky..

                0 0
    • MlokCZ  

      Jestli to fakt nepůjde, tak v nejhorším můžeš zkusit, co tu už někdo popisoval a to odřezat podložku. Tím se jednak sníží tlak, kterým dosedá k rámu a druhak se dostaneš lépe k prostříknutí závitu.

      0 0
    • petebike  

      zkusil bych dat klic na povoleni do sveraku, a povolit, kdyz to nepomuze, tak rezat, ci jeste pres noc trochu brzdovky…

      0 0
    • tulda  

      ja si taky koupil klic na misky, vyrobce bbb. je to ale hroznej smejd, nesedi na tom presne a ty misky sem si skvele odrbal. radsi to vem do servisu nez to dodelas uplne. jinak by na tech miskach mela byt sipka smeru utahovani, tak toc na druhou stranu :)

      0 0
      • hodny soused  

        právě že mam obavu,abych je nezdrbal natolik,aby to i v servisu nešlo.

        Zas na druhou stranu když se zničí tak plakat nebudu,odešlo ložisko na pravé straně,kže bych koupil nový střed v nejhoršim

        0 0
    • tomfree  

      Já bych to zkusil zahřát horkovzduškou­,jestli to nějakej dobrák nezalepil a poklepat misku z čela kladivem,někdy to pomůže.

      0 0
      • hodny soused  

        Zkusil jsem to jen lehce ohřát,ale nechci poškodit moc lak.Rychle to chladí kže bych musel asi vyšší teplotu :-/

        0 0
        • Extremist  

          Neboj se to ohrat poradne. Uz jsem takto delal nekolik stredu a lak vetsinou drzi. Nekdy je pouze lehce, ale opravdu len lehce ozehly. Kazdopadne mam na mysli pistol. Plamenem bych do toho urcite nesel.

          0 0
          • Extremist  

            Jinak, ty plechove klice jsou pro takove silove prace na hovno. Sezen si tohle: www.kovys.cz/index.php?…

            Pokud na to das cca 2 metra trubku, pujde to jako po masle. Musite to ale delat dva, bo nekdo musi drzet klic na misce a ram.

            0 0
            • kubad  

              2-metra páka je na prd, mnohem učinější sou rázy takže kladivo a klepat na páku

              0 0
              • assassin  

                jj nejlepe na ten klic co je nahore udelat redukci aby to slo dat na razovou pistoli a vzit nekam do autoservisu a je to povoleny hned…

                ale jinak pokud to nejde silou, jde to vetsi silou…

                0 0
              • Extremist  

                Samozrejme, ze razy budou na urvani sruztu lepsi nez paka, ale musi dat bacha, aby mu pritom nevyskocil klic a neznicil drazkovani. S pakou se to lip kontroluje. Kazdopadne bych to nahral tou pistoli a pak nebude muset pouzit ani paku, ani razy. Pokud ma strach o lak, i kdyz by se trochu ozehl, bude to porad mensi zlo, nez kdyz urve srust i s kusem zavitu (taky se mi jednou stalo).

                0 0
              • Andrzej  

                jsem proti razum, vetsinou si to clovek odrbe este vic. snad jedine to naradi co radi asasin, ale myslim ze kvalitni klic na misky a velka paka budou nejlepsi reseni

                0 0
    • Pebe  

      by to asi chtělo klíč, který není rozdělený www.bikesport.cz/detail.php?… nebo ParkTool www.cykloexpert.cz/…ollowtech-ii

      0 0
      • hodny soused  

        ten z bikesportu vypadá solidně,má i celkem páku.

        Hodil by se někdo,kdo ho má.Zda sedí a jaký vůbec je.

        0 0
      • hodny soused  

        jen pro info:

        tak jsem se rozhodl po 2 dnech prolejvání WD že to zkusím a ejhle,minule se mi rozjely čelisti klíče (už nesedí po celém obvodě)

        takže raději pujdu koupit kvalitu (park tool),tímto děkuji za odkaz :-)

        0 0
        • tejky  

          Zkus tam klíč nasadit a pak na něj stoupnout a začít se pohupovat, a když skočíš dost silně, tak se snad povolí, v servise to tak dělám běžně a funguje to :-)

          0 0
        • Jenda  

          hele tyhle plechovy klice jsou podle me vyhozeny prachy (i kdyz bude park tool) lepsi je klasicky orech jako treba tenhle www.kolokram.cz/…uct_info.php?… hlavne muzes krz nej prostrcit dlouhej sroub a zajistit ho na druhy strane tak by ti nepadal (drzel dobre pripazenej k misce). Pak na to muzes nasadit poradnej klic a postavit se na nej, pripadne prizvat obeznejsiho kamarada a pouzit delsi paku. Skoro se mi nechce verit ze by to pak nepovolilo

          0 0
          • hodny soused  

            ten vypadá a stojí solidně,asi zkusim spíš tenhle teda :-) už to vidím,jak budu mít doma komplet řadu klíčů na hollowtech :-D Díky moc za tip

            Pohledám,jestli to nemají někde v Praze,abych zbytečně neplatil stovku za poštovné

            0 0
    • multib  

      Chce to prudký úder kladivem (alespoň 5 kg) .. ale bez páky (páka eliminuje ráz), přímo na klíč, anebo jen s krátkou ochrannou trubkou, abys nebouchal přímo po klíči .. Někdo by měl držet pevně kolo a jiný zas praštit kladivem .. Rázy jsou lepší, než tlak .. A klíč bych doporučil Kovys, abys ho mohl zajistit z druhé strany, aby se nevysmekl z misky .. to je důležité .. u ostatních klíčů hrozí, že mohou sjet ..
      Svěrák není vhodný, když moc sevřeš misku, ta se zdeformuje a bude mít negativní efekt .. Nahřívání plamenem na Al nedoporučuji .. a k horkovzdušné pistoli se stavím skepticky, má dost malou teplotu, aby roztáhla mufnu .. ale nemáš s ní co zkazit, max jen těsnění na ložisku, pokud tam nějaké je ..
      A prolévání brzdovkou není špatné, též komkor se doporučuje, ale nejlepší by měla být coca-cola .. J.

      0 0
    • multib  

      Jo a ještě 1 rada .. pokud je problém s levou miskou, zkus pravou (doprava) .. a když půjde, s levou nemusíš hýbat .. :-) J.

      0 0
    • multib  

      .. jo a aby mne tu nezdrbali (stejně zdrbou .. :-)), tak ten svěrák jako absolutní nouzovku použij (stejně ho nemáš ..), ale mi se už stalo, že jsem misku všelijak zdeformoval a nakonec jsem ji musel rozřezat podélně na 2 ks .. ovšem nebyla to hollowtech .. J.

      0 0
    • multib  

      musím se pozichrovat .. Je (velmi malá) možnost, že máš italské misky, u nichž pravá má opačný závit, proto na ně mrkni, jestli někde nemají napsán rozměr začínající 1,37 x .. (to je anglický, BSA, nejběžnější, který se na pravé straně povoluje doprava), anebo 36 x .. (italský, povolující se doleva ..) .. a pokud je tam aspoň šipka, tak proti ní .. Zejména proto se má povolit levá miska napřed, ta se točí vždy stejně .. Pokud rozměr nenajdeš, jistě Ti tu ostatní poradí dle zn. rámu, jaký má závit .. J.

      0 0
    • o.1  

      Trubka a sila ti nepomoze, nanajvys strhnes zavit alebo dosadacie plochy. Dolezite je aby krutiaci moment posobil presne v osi. Ked mas paku len na jednu stranu tak sa to prakticky neda dosiahnut. Treba pozhanat nejake nastrckove kluce s pakou nielen do jednej strany ale do „T“ a odkrucat tak ze zaberas symetricky ako volantom, potom staci jemne trhnutie.

      0 0
      • Extremist  

        Kolik uz jsi povoloval zarostenych stredu? Nic proti, ale pokud je to zarostene, tak veskere teorie musi jit stranou a musi se pouzit hruba sila. Jemnym trhnutim to rozhodne neudelas.

        0 0
        • o.1  

          Nechcem sa s tebou hadat ale fyzika je fyzika. Lepsia je akuratna sila tam kde treba ako brutalna sila v nevhodnom smere. Az sa cudujem, ze sa na teketo veci pouzivaju jednostranne kluce, vsak to je proti prirode, ale asi zvyk je zelezna kosela…
          Mimichodom jeden som takto rozoberal pred dvoma tyzdnami, paka , dlhsia paka, poklepkavanie kladivom, strhnute dosadacie plochy. Tak som si povedal, nebud blby odkrucat treba krutiacim momentom a nie silou. Pozical som si momentovy kluc s rukovetou do T, a slo to ako po masle aj cez tie strhnute dosadacie plochy.

          0 0
      • Andrzej  

        souhlasim, dvojita paka zmuze asi nejvic, narozdil od kladiva…

        0 0
    • hodny soused  

      tak po urputném boji jsem vyhrál,trocha jsem nechal osoustružit koupený klíč na hollowtech,upnul do svěráku a točil rámem.Nechtěl,ale povolil :-) musel :-D

      Boj vyhrán :-))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.