• waschut

    Zdravím,

    mám půjčený bike s nášlapy. Nášlapy už jezdím cca 5 let. Problém je, že jedna tretra nejde žádnou silou nacvaknout do pedálu. Ta druhá je bez problémů. Dokonce pokud zkusmo prohodím tretry – OK, jen pravý pedál s pravou tretrou nejde. Tretry jsem jezdil už dříve na kole než ho odcizili a teď na půjčeném nemohu do terénu.

    Nesetkal se nějaký biker s podobným problémkem nebo nemá někdo nápad co s tím?

    Děkuji předem za jakýkoli podnět.

    0 0
    • Flegmatik  

      Bože, Marku Vašute, imbusem povol na tom pedálu předpětí pružiny (+/-).

      0 0
      • Flegmatik  

        Teda, Flegmatiku, tys to asi pochopil špatně. Se tedy podívej na kufr té tretry, která tam nejde, něco tam bude špatně. Možná i špatně umístěný…

        0 0
        • waschut  

          Tak takových reakcí jsem se trochu obával, ale děkuji.

          Tretry jsem nejezdil asi 1/2 roku. Do té doby fungovaly 5 let OK. Ten bike je od závoďáka a není moc reálné, že je tam něco špatně. Navíc to byla první věc, co jsem zkusil. Na forum jsem napsal až po třech dnech zkoušení. Vím, že to není tak moc složitý mechanizmus a proto už jsem se svými silami v koncích. Ptám se tedy zkušenějších nebo „zkušenějších“? Jiné tretry jsou OK a na kufru nic není jinak než v době, kdy fungovaly.

          0 0
          • pepek  

            No a pedály jsou taky stejné? Jiný pedál se ti může někde opírat o podrážku a nezacvakne. Zvlášť, jestli máš kufr posunutý na jednu stranu-na druhé straně kola to pak může být OK.

            0 0
            • waschut  

              Pedály jsou samo jiné. Já měl 540 a tady jsou nevím přesně, ale nějaký starší XT, XTR nebo podobný.

              Kufr jsem sundal jako druhý pokus, ale to posunutí kufru to být může. Vyzkouším a dám vědět. Zatím díky.

              0 0
              • waschut  

                Díval jsem se na to a je to divný, ale jeden pedál se zdá menší (i když není), protože tretra jde nasadit na pedál rukou a ani se nemusí vycvaknout silou, protože v pedálu nedrží – stačí jen trochu kroutit a tretra vypadne z pedálu.

                0 0
                • waschut  

                  Vyřešeno. Stavím si bike a čekám na rám, zatím jsem tedy koupil nový pedály a namontoval. Sám majitel se divil, že moje boty tam nejdou. Dělal jsem všechno možný, ale jednu tretru ne a ne. A protože je to jen na čas, udělal jsem to nejrychlejší (už to nemůžu vydržet)

                  Takže velmi děkuji všem, co smysluplně přispěli (flegmatik a pepek) a těm co zaplnili vlákno blbostmi doporučuji ať si na plkání o ničem založí vlákno vlastní a nazvou ho třeba ‚drbárna o ničem‘ a neprzní to, když chce někdo fundovanou radu.

                  Howg

                  0 0
          • Biker jak Pes  

            Úplně sundat kufr a vyčistit jsi zkoušel? Nebo pak už jenom zkusit dát kufr z jiné tretry.

            0 0
    • Nikovlas  

      Tenhle příspěvek tazateli moc nepomůže, ale třeba někoho pobaví, nebo pomůže vyvarovat se stejné chyby.

      Po 3 letech ježdění s SPD jsem zastavoval na křižovatce – a položil to na bok – prostě jsem tu nohu nevycvaknul. Pak jsem si všimnul, že mi zespodu boty vypadnul šroubek a když jsem se podíval na kufr, jeden šroubek byl venku a druhej povolenej. Při vytočení boty se tedy kufr v pedálu ani nehnul a nevycvaknul jsem. Stát se mi to v technickym výjezdu na nějaký příkrý hraně, nebo ve sjezdu při pádu, tak to asi bude spíš špatný, než dobrý.

      Doporučení – čas od času si zkontrolujte šroub na kufrech.

      0 0
      • sway  

        No jo, to se stává, já už ten šroubek ztratil dvakrát…jednou jsem měl doma náhradní, ale podruhé jsem kupoval za tři stovky náhradní kufry, protože jsem byl zrovna na týden na dovolené…

        0 0
        • Vašur  

          To mě se zase stalo, že když jsem ponějakém roce měnil kufry, že na 3 šrouby jsem musel na imbus nasadit trubkáč 10/11, abych si nerozbil dlaň a čtvrtý jsem musel odvrtat. Takže ztráta nehrozila.

          0 0
    • Lance  

      asi ti nepomuzu,ale kamos se do toho neumel dostat snad patnact minut, zkousel vsechno i kdyz to bylo ciste, zda tam neni kamen nebo neco, po te ctvrt hodine zjistil, ze je dal naopak :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.