• Egesi

    Zdar,

    máte nějaké tipy na hezké záznamy cyklistický závodů? Když to už není naživot, tak to asi není tak zábavný, ale když si pustím pro mě největší zážitek ze sledování závodů v TV (což téměř nedělám :) – závod XC na olympiádě v Londýně, kde před cílem Jarda Kulhavý urval zlato, to je fakt bomba. Akorát to teďka nemůžu rychle najít, jen tohle https://www.youtube.com/watch?…

    Ještě tohle je pěkný, ale to není záznam:

    https://www.youtube.com/watch?…

    0 0
      • otecius  

        +1, na netu nic hezčího není, téma můžete zavřít :D

        0 0
        • Jakobo  

          Jo tak to je borec.

          Jeste bych doporucil downhill z roku 1992: https://www.youtube.com/watch?…

          Ten kopec bude prudsi, nez to na videu vypada, pri takove palbe kantiky hovno brzdily. Nekteri jsou ale dobri draci.

          0 0
          • Breakpain  

            Mno draci jsou to i teď si myslím, pořád to chce tu „free“ mind a skill :)

            0 0
          • wladeq  

            Tak zrovna champery neni taky po rovine, treba ty levaprava levaprava se neda pesky sejit :)

            0 0
        • petr99  

          +1

          Ti komentátoři to zabíjej úplně nejvíc :D

          0 0
          • Kharbon  

            Já nevím, kde se berou ty zvěsti, že chlapi nemůžou mít víc orgasmů za sebou… Ten komentátor jich stihl tak pět za ty tři minuty.

            0 0
      • freerider159  

        největší borec

        0 0
    • Smazaný účet  

      Odebírám jako jeden z 5ti kanálu taky Cape epic

      https://www.youtube.com/…eepic/videos

      videa Untamed landscapes: …

      doslova dech beroucí a famózní záběry.

      0 0
    • MartinM  

      Zavodnik Andrej

      0 0
    • cosmodante  

      Mě baví sledovat POV záběry hlavně u Urban Mountain Biking

      https://www.youtube.com/watch?…

      https://www.youtube.com/watch?…

      https://www.youtube.com/watch?…

      a downhill na sněhu je taky super

      https://www.youtube.com/watch?…

      a tohle bych chtěl zkusit :) https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • DaD  

      Nibali nahání fichtli :)

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • wladeq  

        Nafutrovaní bobíci, nejvetší odvaz, kam se hrabe Danny Hart ;)

        0 0
        • DaD  

          Tak je bez debat že Dannyho výkon je famózní (i když tomu videu ty pološílení komentátoři dost pomohli)

          Na druhou stranu to kluci na silnici dávají ve sjezdu v kilu bez chráničů a integrálek a padají na beton.Sypání v tomto případě neřeším.Šlo mi o ten adrenalin…

          0 0
          • dopi  

            +1

            0 0
          • DaD  

            A další věc,co mi vypadla, že mají za sebou třeba už 4 hodiny jízdy ve šrotu a mají toho plné brejle.Oni si sjedou jen to,co musí vyjet.Gravity disciplíny se jezdí v řádu minut,takže je to neporovnatelné. Jsem biker, ale na silnici se koukám radši než na XC a to i když jde třeba o svěťák.

            0 0
            • JakeF  

              Taky v gravity disciplínách se jede „o trochu“ těžší terén a „o trochu“ vyšší intenzita… Obojí jsou špičky ve svý disciplíně, těžko to nějak srovnávat.

              I když neodpustím si rejpnutí, většina top DH jezdců má i brutální kondici a vsadím se, že procentuálně by byli na silničním závodě za profi silničářema o menší ztrátu, než silničáři na DHčku :).

              0 0
              • DaD  

                Tak není to o trochu težší terén ale je to jiný vesmír:) S tou intenzitou v porovnání s nástupy ve skupině v kopcích,sputry a nebo sjíždění nástupů nesouhlasím.Tam se jede takový šrot,že sotva vidí.No a co se týká kondice.Oba tábory trénují jinak.Sjezdaří výbušnou sílu a silničáři vytrvalostní sílu.Chtěl bych vidět kluka z DH jak stoupá byť jen s průměrným vrchařem na 15 km kopec.Ani omylem by mu to neodvysel v háku…

                0 0
                • Breakpain  

                  Pánové porovnáváte jabka s hruškama …

                  Na oboje musí člověk echt trénovat a musí být v kondici, takže na dno sil si máknou oba tábory ;) …

                  0 0
                  • DaD  

                    Já vím,však to výše píšu.Jen prostě nesouhlasím s tím co napsal JakeF a tak jsem na to reagoval.

                    0 0
                    • JakeF  

                      S čím nesouhlasíš?

                      Na tom 15 min stoupání dá profi silničář profi DH jezdci tak odhadem 2 minuty.

                      Na 5 min sjezdu dá profi DH jezdec profi silničáři tak odhadem čtvrt hodiny :D.

                      Procenta už si dopočítej sám :).

                      0 0
                      • DaD  

                        Já jsem ale nepsal 15min ale 15km výjezd. Tam by dostal tak 45 min :) Na 5 min kopci dolů by takovou rychtu určitě profi silničář nedostal.Možná tak Pinot,to je tragéd. Vážně si myslíš,že jsou to jenom jelita,co na těch kolech nic neumí? Spustu jich má ceny z biků a pak přelezli na silnici za lepšíma penězi.

                        A jak proboha víš,že jsem z kopce nikdy nejezdil?! Byl jsem mimojiné druhý na MČR MTB ve sjezdu.Je to sice nějaký pátek,ale z kopce mi to jezdí hodně dobře a na závodech z toho dost těžím.Vím,že se to valí totál na krev,ale je to jen těch pět minut.Silničáři jsou na tom už z podstaty fyzicky úplně jinde.Greipel je hromada svalů a stejně musí ujet 5hodin a pak spurtovat.Sagan taky není žádný chcípák a vyhrává etapy na tour a sjezd v jeho podání je naprostá bomba.

                        0 0
                        • JakeF  

                          Srovnávej srovnatelný… Bereš top profíky na silnici, ber svěťák v DH, to by drtivá většina silničářů šla pěšky víceméně komplet, samozřejmě jak říkáš výjimky jsou bývalí jezdci svěťáku z XC, ale i ti si myslím, že by si pár pasáží šli pěšky…

                          A na 15km výjezdu by určitě nedostali 45 minut, to bychom nedostali ani ty nebo já a to proti nám jsou top DH jezdci úplně jinde… A i kdyby dostali +25% času profi silničářů, což tak dejme tomu by mohl být reál, tak to by ten silničář musel bejt schopnej zajet výsledek v hlavním závodě SP DH, což by si neškrtal ani ten Sagan :). Ale jak už padlo, zbytečný to srovnávat, obojí jsou špička ve svý disciplíně a silničářům velkej respekt, ale v DH bych si na ně fakt nevsadil, to na asfaltu prostě nenatrénuješ…

                          Jinak že jsi dřív jezdil i z kopce, to jsem nevěděl, trochu škoda teď jezdit KPŽ a CMT, ne? Tam to je technikou šílená nuda… Přijeď někdy ozkoušet traily do Brd, máš to kousek a většina se i na pevňáku celkem dá.

                          0 0
                          • DaD  

                            Já to nechtěl přeci vůbec srovnávat.Ale jak si psal, že to jezdí ve sjezdu v jiných intenzitách, tak s tím prostě nesouhlasím. To je celé. V DH to kluci sjedou dolů a když se umístí tak udělají kolečko a plácají si s diváky a jsou samý usměv (dokonce je možné umístit se na bedně i chybějícím řetězem:) Kdežto po sil. vrchařské etapě to borci vyjedou a půlka balíku se jde vyblejt, protože jsou na dně:(

                            Nechtěl jsem srovnávat výkon v technice, tam je to absolutně někde jinde a je to bez debat. Také si myslím, že výkonnostně na tom nejsou ani špičky V DH tak moc dobře jak si o nich myslíš. Nalítám ročně kolem 20.000 km a hodně z toho v kopcích a nemyslím si, že by to někdo z nich měl byť jen z poloviny. Proč by to nakonec dělali, když by je to spíš brzdilo v progresu.Jdou do síly a ne do vytrvalosti a nemusí točit kvanta km v sedle kola. Taky jejich životní styl je naprosto jinde a tak nějak se to téměř,až na pár vyjímek, vylučuje:)

                            Souhlas s tou technikou na KPŽ a podobných závodech.Je to opravdu velká nuda,ale jak stárnu,tak už nějaké výzvy nevyhledávám.Občas už dokonce přemýšlím, že se na závody vyprdnu totál.Silniční už téměř vůbec nejezdím,protože tam celkem často shodí celý balík nějaký plašan a na bikových je to už taky hodně nervózní.Hlava je sviňa a nějak se mi do toho dobrovolně už moc nechce.Tak mi snad zbývají jedině časovky,tam je zatím klid :)

                            0 0
                            • JakeF  

                              Tak pochopitelně, je to jinej styl zátěže a když jedeš 5 minut podlahu, tak se z toho během chvíle vydejcháš. Po 5-hodinový etapě je jasný, že ta regenerace je delší :). Osobně nikoho ze svěťáku DH neznám, ale jen co vidím v enduru, jak je na tom fyzicky česká špička, tak ti můžu garantovat, že by sis ani neškrt. Se podívej třeba Jirka Fikejz na Stravě, co jezdí, letos plánuje i nějaký XC závody a myslím, že nejednoho českýho eliťáka potrápí. DH jezdci trénujou samozřejmě ještě trochu jinak, víc do síly, ale trénujou taky v jednom kuse a to bez vytrvalosti nejde… Že na vrchařinu na silnici jim pak ty svaly překáží, to je věc druhá. Ale fakt to není úroveň nahoře dám brko a dole mě seberou :).

                              0 0
                              • DaD  

                                Tak jsem na Jirku na Stravě koukal a že by mě to nějak ohromilo tak to ani omylem.To garantování bych tedy asi nechal radši být. A na elitu s tímto tréninkem nebude mít ani náhodou.Že je excelentní technik neznamená že mu to v XC na nějaký úspěch bude stačit.

                                Možná se poměry v DH scéně změnili,od doby co to nejezdím,ale já to jel po totálním šrotu – den předtím jsem vyhrál MČR v XC a pařili do rána.Ještě s trojkou v žíle jsem to pustil dolů a celkem zajel (možná to bylo tím) a to jsem nebyl žádná vyjímka.To brka ještě moc nefrčeli ale o to víc se chlastalo…

                                0 0
                                • petr99  

                                  No, myslim si že Jirka by se co se týče fyzičkou rozhodně neztratil, co jsem četl, tak i dost natočí km.

                                  0 0
                                  • DaD  

                                    Já reagoval na slova Jakeho slova že bych si „ani neškrtl“ proto jsem se na něj díval a nic moc jsem tam tedy neviděl.Jirka je technik,který potřebuje objet nezbytné objemy aby tu echt techniku mohl využít.Co se týká techniky,tak bych si opravdu ani neškrtnul,ale výkonostně si troufám tvrdit,že je tomu naopak.

                                    0 0
                                    • petr99  

                                      Á, tak to už posoudit nemůžu.

                                      0 0
                                    • JakeF  

                                      Moc si věříš, pokud jsi v posledním roce nějak zásadně nezrychlil, což podle výsledků ne… Neber si to nějak zle, dáváš tomu hodně a ve tvým věku vážně klobouk dolů. Ale v tomhle případě sebevědomím přestřeluješ.

                                      0 0
                                      • DaD  

                                        To je v poho.Já jen reagoval na ty tréninky,co jsem tam u něj viděl.Nenasvědčuje to příliš tomu,že se do toho nějak zásadně položil.

                                        Jo a věk mi dává opravdu dost zabrat,až mě s toho mrazí…

                                        0 0
                                • JakeF  

                                  Tak to já ti to klidně garantuju… Celkem vím jak jezdíš, jeli jsme spolu nějaký závody a máš tady v okolí hromadu segmentů na Stravě a s Jirkou se znám osobně, takže to celkem dokážu porovnat. A co dával na FB svoje výsledky zátěžovýho testu v lednu, tak si fakt myslím, že si ani v elitě ostudu netrhne. Ono dneska taky jezdí v Elite kdekdo, vždyť jsem měl rok licenci i já :D. A to mám k eliťákům ***** daleko…

                                  Tak ono píšeš o český scéně v DH a ještě počítám mraky let zpátky, když jsi byl schopnej jezdit tak dobře v obou disciplínách… A ono i tak se stačí podívat, jak tenhle přístup funguje na svěťáku, hezky to ilustruje ten počet českejch jezdců, co svěťák v DH jezdí :D.

                                  0 0
                                  • DaD  

                                    Tak jsme s Jirkou shodou náhod spolu pojezdili KPŽ Brdy a proti Elitě (myslím opravdu kluky s výkonem a ne papírové eliťáky) je Jirka prozatím výkonnostně bez šance.Když mu do kopce ujedu i já-důchodce,tak to o něčem už svědčí.

                                    Z kopce má parádní styl a jezdí to moc hezky.Když jsem to za ním praskal dolů,tak jsem si uvědomil jak velké mám,dole kopcom,rezervy.Sice mi neujel,ale já se s tím pral jak kráva a on si to parádně užíval…

                                    0 0
                              • Rubi  

                                vcera se jely trans brdy a DaD Jirku Fikejze prespurtoval :) takze o nejakem trapeni elitaku nemuze byt ani rec

                                0 0
                                • DaD  

                                  Já s ním nespurtoval.Ujel jsem mu v kopci a dojel jsem do cíle zcela sám.To s ním zřejmě spurtoval do cíle jiný důchodce :)

                                  Jak ty jsi vůbec včera zajel?

                                  0 0
                                  • Rubi  

                                    ja nevim, jen jsem koukal na vysledky a videl jsem ze si dojel kousek pred nim tak jsem napsal „spurtoval“

                                    vcera plisen, az 91, tezke nohy uz na startu, pak po prujezdu pod trati me kluci vyloktovali na zem,tak jsem se to snazil trochu dohnat, prvni kopec jsem jel snad pomaleji nez kdyz jsme si to jeli projet mesic z5, pak jsem se do toho trochu dostal a jelo se mi vcelku dobre, posledni kopec uz takovy boj o preziti, ale tam uz jsme jeli kazdy sam a poklidny dojezd do cile… jaro mam vzdycky vlaznejsi, nez se trochu rozzavodim v intenzitach

                                    0 0
                                    • DaD  

                                      Jj,to se rozjede,času dost:) Já letos první závod a upřímně říkám,že jsem se po startu v balíku docela klepal! Mladí dravci to tam po startu brali po chodnících a já čekal, kdy se to tam smotá. Pak už se jen modlil,ať už se to v kopci nadělí a je klid.Nějak jsem přes zimu vyměknul a nechtěl se za každou cenu rvát dopředu.I kvůli tomu mi cukli kluci z mé kat. a pak už jsem je nedal a utekla mi o místo bedna… Příští víkend Hustopeče a tak si tam snad napravíme reputaci:)

                                      0 0
                                      • Rubi  

                                        vetsinou se srovnavam az tak na jestedu, tak by to letos mohlo prijit o trochu drive :D no vcerejsi start byl hodne drsny, ono to je vzdycky kdyz je vic zatacek o 90 a vic stupnu :D ono to bylo nastesti v nulove rychlosti, ale kluci asi cekali ze kdyz je to zuzene a budou se tam vsichni cpat, tak se to asi projede rychleji… no ja mam jen modrinu, spis doufam ze predni kolo od kluka, kteremu jsem prilehl kolo zije…

                                        0 0
                        • wladeq  

                          O to vůbec nejde, já bral míru koukatelnosti, a ta silnice je pro mě nuda. Jasně takovou dýku bych tam neletěl, ale to je mi celkem putna :-) To už mě víc rajcovalo jak Sagan skočil na patník a objel kruháč opačně…najdi si třeba, jak jely ten rok v champery baby, nebo týpci z konce startovní listiny…total trápení, byli rádi že jsou dole v kupě. A věř, že vidět je někde naživo, stejně nechápeš, co to kua dělá. Ten unreal co zajel Hart se jezdí jednou za 10 let, před ním to byl Hill, taky v champery tuším

                          Edit: nasypaní bobíci jsem napsal, protože jsem měl trojku v žíle, a protože to je pravda :-) …že to nebylo nejvhodnější chápu, teď

                          0 0
                          • DaD  

                            DH je v technice jasně extrém,tam naprostý souhlas.Když to nejde sjet,tak to ty hovada prostě přeskočí:) párkrát jsem na to čučel doslova s otevřenou tlamou.Je dobré, že na trati mohou trénovat třeba týden dopředu a dokonale si najet stopu.

                            Ale to nic nemění na tom,že já se radši koukám na silnici.Je tam tolik taktických možností,pádů,co to totál zpřehází, defektů a jiných pastí,že mě to opravdu chytlo.Že borci sypou o tom snad už nikdo nepochybuje a mě to nakonec trochu utěšuje v tom,že bych jim nedokázal odviset ani malý brdek.

                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            Vidíš, a stejně tak se najdou lidi, kteří raději sledují silniční závody, než pár bláteníků, co jedou slalom mezi stromy…

                            Ad: „protože to je pravda“… myslíš, že jsi kompetentní k tomuto trvzení ? :-)

                            0 0
                      • Smazaný účet  

                        LOL

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        LOL

                        0 0
                • JakeF  

                  Chtěl bych vidět kluka ze silnice, jak jede s průměrným DH jezdcem byť jen 150 metrů DH tratě :).

                  A co se týče intenzity, je vidět, že jsi nikdy moc z kopce nejezdil… Když jedeš hranu z kopce, tak to je sakra náročná záležitost, na kterou potřebuješ svaly po celým těle, což je taky důvod, proč by s tím vrchařem fakt nevydrželi, musí totiž vozit svaly, co silničář za celou kariéru nezjistí, že se daj používat :).

                  Ale vážně, já na silnici jezdím, i závod jsem si zkusil, ale především závodím v enduru (něco jako sjezd, jen jedeš víc různých tratí a nahoru si to jedeš většinou za svý, jen občas lanovkou) a musím říct, že sjezdy na silnici adrenalin určitě jsou, ale spíš o tom, jestli na výjezdu ze zatáčky nebude ve stínu mokrej asfalt nebo štěrk na krajnici. Když chce člověk jet hranu, tak je to riziko a adrenalin v každý disciplíně, na silnici je to míň o technice a víc o špatně předvídatelnejch okolnostech, na DH přesně opačně.

                  0 0
          • black.horse  

            Je fakt, že jak ho zavřela doprovodní motorka ve 4:25 se nedivím, že je nezmlátil pumpičkou:-)

            0 0
      • petr99  

        Jako DH je král disciplín celkově na kole, ale tohle je maso. A ještě jak jel sníženej na trupce, twl malá chyba a je z něj ženská…

        0 0
        • tromboonen  

          Jel na trupce, na dělnici, na královnu… :)

          0 0
        • Smazaný účet  

          DH je král disciplín celkově na kole? Docela by mě zajímaly myšlenkové pochody, které Tě k tomuto závěru dovedly.

          0 0
          • petr99  

            Oje, zase někdo kdo to hrotí. Já vim, že se říká královna, sem se sek… :D

            0 0
            • Smazaný účet  

              Hrotí? Ne, proč? Tvé nepřehlédnutelné problémy s češtinou jsou mi ukradené. Zajímá mě, proč disciplínu, v níž lze vyhrát závod světového poháru prakticky bez šlapání, považuješ za královnu cyklistiky. Nebo to bylo jen takové plácnutí?

              0 0
              • DaD  

                +1

                0 0
              • petr99  

                Já to samozřejmě pochopil, i přesto platí, že to hrotíš. Samozřejmě to je subjektivní názor, bylo to spíše takové rýpnutí, myslel jsem, že na BF klasika, co by se sem pak vlatně psalo :D

                0 0
              • Pedro404  

                A co je královna cyklistiky podle tebe?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Nemyslím, že lze jmenovat jedinou disciplínu.Každá má něco do sebe. Nejsou „srovnatelné“.

                  0 0
                • DaD  

                  Tak všeobecně se považuje za královnu silniční cyklistika na úrovni World Tour. Tour de France,Vuelta,Gi­ro,Paris-Roubaix a podobné hnojáky :) Už jen ta tradice těchto závodů o něčem svědčí,že?

                  0 0
      • petr99  

        A ty motorky mě tam teda štvali celou dobu za něj

        0 0
    • wladeq  

      Jen k tomu Dannymu https://www.youtube.com/watch?… :)

      Edit: definetly komentatori odvedli skvelou praci

      Edit2: https://www.youtube.com/watch?… Hill, F1rst je paradni video

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.